- 25 Mart 2017
- 7.178
- 12.648
- 248
125 al canım ihtiyacı olur kullanacak olursan ilerde 260 alırsın bebekler ilk ay en fazla 120 içer hatta genel 90Kızlar aventin anti kolik bibrronu 125 ml normal biberon 260 ml onun üstünde de 1 Ay üzeri yazıyor 125 ml az değil mi kafam karıştı avent biberon alanlar beni Bi görselleyin hangisini alayım
MaşAllahOğlumda cinsiyeti ogrenınce renklı sıs lerden almıstım gorumce kaynanamlar falan esıme surprız yapmak ıcın gece yaktırdım mavı çıktı ben esım cok mutluyuz sankı o an yaşanmamış gıbı hımm erkek mı olsun gıbı bos tepkıler verıp sohbetlerine devam etmıslerdı o kadar kötü olmuştum ki üstüne Eltim hamıle kaldı onunda erkekti hımm olsun tavırları yıne görümcemin de ıkı erkek var bu arada eltımın ıkıncı de erkek oldu şimdi benim ilk kız torun olacak noldu mu dersın yine bir sevinç ibaresi yokinsanlar öyle yapcak bişey yok evet erkek çocuk doğası gereği hoyrat olabılıyor ama tam bır Anne aşığı oluyorlar oğlum kulağıma eğilip seni çok seviyorum balım diyor benim aşkım o evlat bu senin canından can sonuçta şimdi kızım olacak nasipse abisi ona sımdıden cok merhametli yaklaşıyor sabah ılk benı sonra karnımı öpüyor İyiki bir oğlum olmuş onu da tatmışım diyorum Ve iyiki bir kızım da olacak nasipse , Rabbim çok şükür iki meyvenin tadını da bize nasip etti
Bi takmayı dene yukarı kadar sıkısana kadar Çek olur gibi yada aynı marka poset al sağma makinenle sağıp posetı kapatıp yatarsın dırek hemde dırek hazır olur götürmeye bıberona ordan bıdaha poşete falan uğraşmazsın daha sterıl olur sutteHmm ona uyumlu poşetler mi varBenim şu anki poşet uymaz çünkü
Kesinlikle çok haklısınız. En büyük sorunumuz bence maalesef haddimiz olmayan şeylerle ilgili fikrimizin olması ve bunu düşüncesizce dile getirmemiz.Ay çok sinirlendim emin ol kızın olsaydı erkek neden yok soyunuz nasıldevam edecek falan derdi bu zihniyeyt ağzı olan konuşuyor tövbe yarabbim rabbim olmayana versin çok bekleyen var anne baba olmak isteyen
Ben Denizlideyim ama doktorlar aynı kafadan sanırımOha falan oldum aynı doktora mı gidiyoruz yoksa kızzz. Benimki direk çay kahve hiç içmeyeceksin demedi ama içmesen daha iyi içersen çayı çok çok açık 1 veya 2 bardak kahve de sık tüketme bol su iç arkasına falan diye söyledi bizim başka bir kural daha var ilk 5 ay ayda 1 kilo sonrası ayda 1.5 kilo fazlası zarar istemiyoruz dedi ama been bu ay itibariyle toplam 14 kilo aldııım
Az degıl zaten bebısler ılk başta 30 ml gıbı küçük baslıyor benım yenıdogan bıberonun cok daha kucuktu 260 ml baya buyuk onu yenıdoganda kullanamazsın zaten +1Kızlar aventin anti kolik bibrronu 125 ml normal biberon 260 ml onun üstünde de 1 Ay üzeri yazıyor 125 ml az değil mi kafam karıştı avent biberon alanlar beni Bi görselleyin hangisini alayım
Aynen o yüzden zorunlu denilen aşıları da konuştuk doktorumla, açık açık konuştu araştırmalar makaleler eşliğinde kar zarar ilişkisi kurarak. Ben onları da yaptırmıycam bu aradaSuan zorunlu deselerde yapmadim zaten
Kandan takip yapildi
Ayni korona asisi gibi insanlara her bi b.ku zorunlu kilip milletin sagligiyla oynuyolar
Onuda yaptirmamistimzorunlu diyolarsa altinda bise aricaksin aslinda
Bilmiyorum ama suan bu nesılde zaten bebeklerın cocukların sendrom donemlerı cok agır gecıyor arkadasımın kızı kıtap bebektı okadar uyumlu uysal bişey 2 yaşından sonra kendınden gectı cocuk boyle sokaklar da ağlayarak yuvarlanırdı yerlerde sürünürdü kız yanı 3 bucuga kadar da cektı 4bucuk yaşından sonra normale döndü , kı hıc sınırlı bı anne degıldır yetiştirme de tabiki önemli ama o yıllar küçük ergenlık donemı gıbı bısey .. Allah yukarda bende cok zorlandım hala daha kalan geçmeyen bızı cok zorlayan huyları var oğlumun belkı bazıları bızden kaynaklıdır bu olabılırde, hepsi kendine has yani birde herkesın bıseye dayanma sabretme derecesi farklı belki onun oğlu sende olmuş olsaydın zorlanmazdın ama ona zor geldıAlt komşumun bir oğlu var 2 kızdan sonra baba uzak çalıştığı için anne tek ilgilendiği için çok zorlanmış baba figürü eve gelince çocuk bocalamış. Çocukta haklı aslında komşum sürekli 2 yaştan sonra göreceğim ben seni diyor bakalım hayırlısı diyorum
Kesınlıkle canım sen bebegıne odaklan ınsanları bu kadar takarsan zaten sana yaşamına ezıyet olur cunku hep bısey dıyen çıkar , ben oğlumu zayıf doğurdum bana neden mama vermıyorsun dıye kotu anne ılan ettıler 40 günlüktü bır tombısledi emiyormu mama mı verıyorsun emiyor cok sukur dedım az emzır dedılerMaşAllahçok şükür
Demek ki sadece ben karşılaşmamışım bu anormal tepkilerle, devir dönem değişse de hep bu tarz insanlar bir yerlerde oluyor demek. Gerçekten en iyisi duymamak, yok saymak ve takılmamak
Sonu yok bunun gerçektenKesınlıkle canım sen bebegıne odaklan ınsanları bu kadar takarsan zaten sana yaşamına ezıyet olur cunku hep bısey dıyen çıkar , ben oğlumu zayıf doğurdum bana neden mama vermıyorsun dıye kotu anne ılan ettıler 40 günlüktü bır tombısledi emiyormu mama mı verıyorsun emiyor cok sukur dedım az emzır dedılercocuk kıloluydu 2 yastan sonra haraketler bırlıkte falan derken saglıklı ama kılolu olmayan bı cocuk oldu ah bu cocuk nasıl bı bebektı ne hale getırmıssın cocugu bakamadın mı dedıler derler bitmez yanı asla
Yanı şöyleki oğlumda daha gençtim cok fazla cevap vermezdimSonu yok bunun gerçektenben şundan emin olamıyorum çat çat konuşup susturmalı mı yoksa umursamamalı mı
Söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil
Aynen öyle tecrübeli annenin hali başka oluyorYanı şöyleki oğlumda daha gençtim cok fazla cevap vermezdim
Ama şuanki ben ile ağzımdan çıkacaklar belli olmaz
Bu arada oğlum emzık kabul etmedi, kızım da deneyeceğim yineeğer olurda kabul ederse genel olarak uyku rutinlerinde kullanmayı düşünüyorum , haricinde dışarıda uyku için yada açlığı varsa geçiştirmek için olan zamanlarda bu düşüncem ne olur bılınmez tabi
Olurda kullanırsak cok uzun süre kullanmasını ıstemem hijyen olarakta çok sağlıklı olmuyor yakışmıyor da ağızlarına artık
Ya aslında ben emzik kullanmak istemiyorum ama çalışan bir anne olacağım acaba kullansam anneme bakarken fayda sağlar mı bilmiyorumKızlar bu arada burayı yeni keşfettim, eski mesajlara baktığımda emzikle ilgili yazışmalar olmuş. Ben bir hekim olarak şunu belirtmek istedim, emzik seçimine mutlaka çok dikkat edilmeli aksi halde dişsel ya da iskeletsel bozukluklara sebep olabiliyor. En ortodontik olanı bile tercih edilse mutlaka 2 yaş civarı kullanımı bıraktırılmalı gerekirse bu konuda bir pedagogdan yardım alınmalı. 2 yaş ve öncesi bıraktırıldığında çoğunlukla dişsel bir bozukluk başlamışsa bile geri dönüşü olabiliyor.
Ben büyük kızıma kullandım geç konuşmasını ona bağladılar küçük kızımın ağzına bile vermedim yine aynı yaşta konuştu yine dış yapisi ayniYa aslında ben emzik kullanmak istemiyorum ama çalışan bir anne olacağım acaba kullansam anneme bakarken fayda sağlar mı bilmiyorum
Bazen naparsam yapalım sonuç değişmiyor değil miBen büyük kızıma kullandım geç konuşmasını ona bağladılar küçük kızımın ağzına bile vermedim yine aynı yaşta konuştu yine dış yapisi ayni
Gebelikte yapilan asi kizamik + tetanoz demi onu soyluyosunAynen o yüzden zorunlu denilen aşıları da konuştuk doktorumla, açık açık konuştu araştırmalar makaleler eşliğinde kar zarar ilişkisi kurarak. Ben onları da yaptırmıycam bu aradaBaya aykırı bir anneyim Kardeşim aşılardan sonra yoğun bakımlık olunca kendime geldim araştırdım. Ailecek de bir hassasiyetimiz varmış zaten, bir de aşıların içindekileri okudukça beyin error...
Kızamık aşısı prospektüsünde de domuz jelatini vardı en son onu okudum, bardağı taşıran son damla oldu eşimle son kararımızı verdik. Yaptıran yaptırır evladını düşündüğü için, yaptırmayan da yaptırmaz o da evladını düşünüyordur derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?