2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar aventin anti kolik bibrronu 125 ml normal biberon 260 ml onun üstünde de 1 Ay üzeri yazıyor 125 ml az değil mi kafam karıştı avent biberon alanlar beni Bi görselleyin hangisini alayım
125 al canım ihtiyacı olur kullanacak olursan ilerde 260 alırsın bebekler ilk ay en fazla 120 içer hatta genel 90

MaşAllah çok şükür
Demek ki sadece ben karşılaşmamışım bu anormal tepkilerle, devir dönem değişse de hep bu tarz insanlar bir yerlerde oluyor demek. Gerçekten en iyisi duymamak, yok saymak ve takılmamak

Hmm ona uyumlu poşetler mi var Benim şu anki poşet uymaz çünkü
Bi takmayı dene yukarı kadar sıkısana kadar Çek olur gibi yada aynı marka poset al sağma makinenle sağıp posetı kapatıp yatarsın dırek hemde dırek hazır olur götürmeye bıberona ordan bıdaha poşete falan uğraşmazsın daha sterıl olur sutte

Ay çok sinirlendim emin ol kızın olsaydı erkek neden yok soyunuz nasıldevam edecek falan derdi bu zihniyeyt ağzı olan konuşuyor tövbe yarabbim rabbim olmayana versin çok bekleyen var anne baba olmak isteyen
Kesinlikle çok haklısınız. En büyük sorunumuz bence maalesef haddimiz olmayan şeylerle ilgili fikrimizin olması ve bunu düşüncesizce dile getirmemiz.
Haşa insan iradesinin olmadığı bir durumda bile nankörce yorum yapılabiliyor. Allah iyilikle ıslah etsin ne diyelim

Ben Denizlideyim ama doktorlar aynı kafadan sanırım, gündemi ve gelişmeleri takip ediyorlar demek ki. Bazı doktorlar eski kafalı malesef mezun oldukları senenin bilgisiyle emekli oluyorlar.. Ben 48le hamile kaldım şuan 57 kiloyum. Doktor kilon normal çok almamışsın dedi baştan birşey dememişti. Ama ben ilk 3 - 4 ay full bulantı kusmadan birşey yiyemedim, bir de ramazan orucu tuttum ondan çok almadım diye düşünüyorum 14 de çok değil bence grupta var mı bilmiyorum inşaallah yoktur rezil olmam 30 kilo alan biri vardı ama gebelik şekeri de falan değil iştahtan

Kızlar aventin anti kolik bibrronu 125 ml normal biberon 260 ml onun üstünde de 1 Ay üzeri yazıyor 125 ml az değil mi kafam karıştı avent biberon alanlar beni Bi görselleyin hangisini alayım
Az degıl zaten bebısler ılk başta 30 ml gıbı küçük baslıyor benım yenıdogan bıberonun cok daha kucuktu 260 ml baya buyuk onu yenıdoganda kullanamazsın zaten +1

Suan zorunlu deselerde yapmadim zaten
Kandan takip yapildi
Ayni korona asisi gibi insanlara her bi b.ku zorunlu kilip milletin sagligiyla oynuyolar
Onuda yaptirmamistim zorunlu diyolarsa altinda bise aricaksin aslinda
Aynen o yüzden zorunlu denilen aşıları da konuştuk doktorumla, açık açık konuştu araştırmalar makaleler eşliğinde kar zarar ilişkisi kurarak. Ben onları da yaptırmıycam bu arada Baya aykırı bir anneyim Kardeşim aşılardan sonra yoğun bakımlık olunca kendime geldim araştırdım. Ailecek de bir hassasiyetimiz varmış zaten, bir de aşıların içindekileri okudukça beyin error...

Kızamık aşısı prospektüsünde de domuz jelatini vardı en son onu okudum, bardağı taşıran son damla oldu eşimle son kararımızı verdik. Yaptıran yaptırır evladını düşündüğü için, yaptırmayan da yaptırmaz o da evladını düşünüyordur derim.

Bilmiyorum ama suan bu nesılde zaten bebeklerın cocukların sendrom donemlerı cok agır gecıyor arkadasımın kızı kıtap bebektı okadar uyumlu uysal bişey 2 yaşından sonra kendınden gectı cocuk boyle sokaklar da ağlayarak yuvarlanırdı yerlerde sürünürdü kız yanı 3 bucuga kadar da cektı 4bucuk yaşından sonra normale döndü , kı hıc sınırlı bı anne degıldır yetiştirme de tabiki önemli ama o yıllar küçük ergenlık donemı gıbı bısey .. Allah yukarda bende cok zorlandım hala daha kalan geçmeyen bızı cok zorlayan huyları var oğlumun belkı bazıları bızden kaynaklıdır bu olabılırde, hepsi kendine has yani birde herkesın bıseye dayanma sabretme derecesi farklı belki onun oğlu sende olmuş olsaydın zorlanmazdın ama ona zor geldı
Bizim bı arkana var oğlu var o kadar pasıfkı yanı atlamaz zıplamaz oturur sesı çıkmaz sus bebek gıbı bizimkiler ebeleme fln oynar derki ayyy ben benımkı boyle olsa napardım anlatabıldımmı o yuzden herkes kendı tarafından yorumluyor
Bende şimdi kendi tarafımdan yorumladım ama sana olumsuz bısey aksettırmeye çalışmadan daha yumuşak bahsettım genelde böyle yapmaya çalışırım yanı evet zor olabılır ama bunu dan dıye de ah bacım dur sen goreceksın gününü demek ayrı hamıle bı ınsan var karşında dımı

Kesınlıkle canım sen bebegıne odaklan ınsanları bu kadar takarsan zaten sana yaşamına ezıyet olur cunku hep bısey dıyen çıkar , ben oğlumu zayıf doğurdum bana neden mama vermıyorsun dıye kotu anne ılan ettıler 40 günlüktü bır tombısledi emiyormu mama mı verıyorsun emiyor cok sukur dedım az emzır dedıler cocuk kıloluydu 2 yastan sonra haraketler bırlıkte falan derken saglıklı ama kılolu olmayan bı cocuk oldu ah bu cocuk nasıl bı bebektı ne hale getırmıssın cocugu bakamadın mı dedıler derler bitmez yanı asla

Kızlar bu arada burayı yeni keşfettim, eski mesajlara baktığımda emzikle ilgili yazışmalar olmuş. Ben bir hekim olarak şunu belirtmek istedim, emzik seçimine mutlaka çok dikkat edilmeli aksi halde dişsel ya da iskeletsel bozukluklara sebep olabiliyor. En ortodontik olanı bile tercih edilse mutlaka 2 yaş civarı kullanımı bıraktırılmalı gerekirse bu konuda bir pedagogdan yardım alınmalı. 2 yaş ve öncesi bıraktırıldığında çoğunlukla dişsel bir bozukluk başlamışsa bile geri dönüşü olabiliyor.

Sonu yok bunun gerçekten ben şundan emin olamıyorum çat çat konuşup susturmalı mı yoksa umursamamalı mı
Söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil

Sonu yok bunun gerçekten ben şundan emin olamıyorum çat çat konuşup susturmalı mı yoksa umursamamalı mı
Söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil
Yanı şöyleki oğlumda daha gençtim cok fazla cevap vermezdim
Ama şuanki ben ile ağzımdan çıkacaklar belli olmaz

Bu arada oğlum emzık kabul etmedi, kızım da deneyeceğim yine eğer olurda kabul ederse genel olarak uyku rutinlerinde kullanmayı düşünüyorum , haricinde dışarıda uyku için yada açlığı varsa geçiştirmek için olan zamanlarda bu düşüncem ne olur bılınmez tabi
Olurda kullanırsak cok uzun süre kullanmasını ıstemem hijyen olarakta çok sağlıklı olmuyor yakışmıyor da ağızlarına artık

Aynen öyle tecrübeli annenin hali başka oluyor

Ya aslında ben emzik kullanmak istemiyorum ama çalışan bir anne olacağım acaba kullansam anneme bakarken fayda sağlar mı bilmiyorum

O değil ben 3 yaşıma kadar falan emzik kullanmışım hem bir tane biri ağzımda biri boynumda geziyormuşum ozamanlar dikkatli alındığınıda sanmıyorum ama çok şükür diş yapımı beğeniyorum

Ya aslında ben emzik kullanmak istemiyorum ama çalışan bir anne olacağım acaba kullansam anneme bakarken fayda sağlar mı bilmiyorum
Ben büyük kızıma kullandım geç konuşmasını ona bağladılar küçük kızımın ağzına bile vermedim yine aynı yaşta konuştu yine dış yapisi ayni

İyi geceler kızlar Bizim bugün doktor kontrolümüz vardı.
Kızımız iyi çok şükür bir sıkıntı yok, 3 gün geri çıkıyor kilosu. Hala makat gelişte önümüzdeki hafta randevumuz var. Sanırım yine dönmezse sezaryen günü konuşacağız kesin bir şey demese de sezaryen gibi görünüyor dedi

Gebelikte yapilan asi kizamik + tetanoz demi onu soyluyosun
Bende yaptirmadim

Ben de emzik kullanmışım kızlar üstelik kimsenin ağız ve diş yapısıyla ilgili en ufak bir fikri olmadan eczaneden aldığı emzikle, artık eczacı ne verdiyse ... Dişlerimde eğrilik, boşluk yok
Tabii ki yıllarca ve tüm gün boyunca kullanmak fiziksel zararlara sebep oluyordur ama çocuklar öğrenme ve keşfetme zamanlarında o kadar aktif ve sosyal oluyor ki buna bir rahatlatıcı olarak bağlanmayı bile unutabiliyorlar.
Ben kabul ederse emzik vermeyi düşünüyorum aventinkini aldım bakalım tutacak mı bu arada ilk bir ay emzik,biberon yasakmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…