2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Yani kilolu dogunca toplu olacak
Zayif dogunca zayif kalacak diye bise yok
Flowervillage en küçük kardeşim 2800 falan doğmuştu. doğumdan sonra 1 aylık kontrolünde olması lazım herkes şok oldu bu bebek o bebek mi diye. Gayet tombişti.

Bir arkadaş da cuma günü ultrasona giriyor 3500 demiş doktor, pazartesi 5300 doğum yapmıştı. Devlet hastanesi değil bir de bu baya lüks bir özel hastaneydi.

Tartı ölçüsü değil sonuçta, doktorun yaptığı belli ölçümlere göre verilen ortalama kiloyu öğreniyoruz. Ultrasona pek güvenmeyin asıl kiloları doğunca görücez

Rahat olmak çok önemli ama tedbirli olmak da gerekmez mi. Yani bana çok fazla geldi bu örnek
Yanı bir oğlu daha var benimkiyle aynı yaşta kızıyorum da kız senın durumun bellı degıl mı sen napıyorsun ne dıyorsun fazla değil mi bak Allah korusun bişey olursa ya ama doktor bişey demedi diyor hanı dıkkat falan olmalı gıbısıne o kanamayı görmek yeterde artardı bana mesela
Neyse diyorum yıne maşallah maşallah sağlıkla alsın kucağına Sevdiğim bi arkadasım müdahale bu kadar edebildim
Kız bu ne dıyor senınde herseye bı bılgın fıkrın var ben boyle seylerı tutamam aklımda

.a

Amniyon sıvısı geldikten sonra 6 saat beklemek başka biri için çok tehlikeli olabilir gibi geldi bana. İzlediğim çeşitli uzman görüşlerinde böyle fikir edindim.
Sen yine de dikkatli ol

Aksef verdi canim
Canım ben dut falan dedim ama geçmezse ilacını kullan mutlaka enfeksiyon bebek için tehlikeli olabilir.

Gebelere en çok yaptığımız antibiyotik aksefti, hatta bazı gebelere hafif bile gelip tedavi süresi uzatıldığını da gördüm. Kimseye de çocuğuna da birşey olduğunu görmedim ben. Sağlık personeli başka arkadaşlar da var grupta onlar da yazabilir, eşine söyleyebilirsin sağlıkçı arkadaşlar da güvenli diyor diye, ayrıca veren kişi de doktorun yani gidip kendin eczaneden almadın ya..

Yanı sımdı bende detaylı durumu bılmedıgım için riski ne bılmıyorum ama sonucta baya bı kanama gormus dıkkat etmesi için yeter de artar bence neyse dıllendırmeyeydim burda eyıydı herkes okuyan bi maşallah desin geçsin

Kızlar bugün son kez (inşallah) doğum öncesi eksikleri tamamlamak için alışverişe çıkacağız.
Bez, alt açma, meme ucu kremi falan gibi bilindik değil ama kıyıda köşede kalmış kesinlikle al, çantana koy diyebileceğiniz altın şeyler var mı?

.a

Amniyon sıvısı geldikten sonra 6 saat beklemek başka biri için çok tehlikeli olabilir gibi geldi bana. İzlediğim çeşitli uzman görüşlerinde böyle fikir edindim.
Sen yine de dikkatli ol
Ben su gelişi olduğu takdirde hastane gözetiminde devam etmesini doğru buluyorum riskli bi süreç çünkü sızıntı oldugunda cok sıkıntı olmayabilir belki ama komple geldıyse hemen bı dus alıp hazırlanıp falan hastaneye gecıs yapılmalı bence
Bende su gelişi ile takıplıydım en basından beri kalp atışları dusuk seyretti mesela sırf bu yüzden sunı veremediler , ve max 16-18 saat beklerız demişti doktorum enfeksıyon olası susuz o kadar kalması riskli demişti 13 saat bekledık oyle kuru kuru ama şey cok tuhafıma gıtmıstı ıkı uc saatte bır yarım bardak kadar su gelıyordu yıne doktor tuvaletını yapıp ıcerde dustu tazelemeye calısıyor demişti

Benim bebeğim hiç önde olmadı buna tamam diyordum ama 1 hafta geri çıkması üzdü. Artık yavaş yavaş doğuma yaklaşıyoruz haftasıyla uyumlu olsa sorun etmem ki

Ay kıyamam suyunu yenilemeye mi çalışmış bi de ☺ Gelmeye niyeti yokmuş herhalde

Lazım olurmu ihtiyaç duyarmısın bilmem ama sut arttırıcı damla ve çay alabilirsin aktardan mümkünse yada şu taze kadar guzel olur mu bilmiyorum ama bende alacağım hastanede pratık olur dıye oda

Eklentiler

• 32AB64C6-6F7A-4FF7-A2FD-EDC3B2AAF04B.webp
    43,6 KB · Görüntüleme: 41
  • EBE75CB4-DF3A-4B1F-9E0B-5013E0BF3794.webp
    48,1 KB · Görüntüleme: 41
Benim bebeğim hiç önde olmadı buna tamam diyordum ama 1 hafta geri çıkması üzdü. Artık yavaş yavaş doğuma yaklaşıyoruz haftasıyla uyumlu olsa sorun etmem ki
Üzülme kuzum benimki de hiç önde olmadı en fazla haftasıyla uyumluydu bir ara bir haftaydı geriliği dün gittiğimde 3 güne düşmüş seninki de düşer merak etme. Artık daha fazla yağ depolamaya başladıkları haftalara girdik

Ay kıyamam suyunu yenilemeye mi çalışmış bi de ☺ Gelmeye niyeti yokmuş herhalde
He ya 4-5 cm’de saatlerce kaldı yavrum gıdemedi ileri hatta doğduğunda ıkı aylık olana kadar şakaklarında bır gocukluk vardı ortada kemiklerde uzun sure baskıyla kaldığı ıcın olmuş demişti doktor

Pazartesi bakmazlarsa yine randevu bakarim.Beni pirinç pilavı kabız yapıyor ya erik yiyorum ama düzelmezse hoşaf yapayım

Eger bu sancımı doğuruyorum mu gercek mı dıye evde dolansana kadar 4-5 cm gelırsın zaten ben oğlumda suyum gelmemiş olsaydı 5 cm e kadar yalancı sancı sanardım
Hadi inşallah öyle olur kız valla bu çalışma temposuyla bende pırt diye çıkacakmış bu çocuk hissi olmaya başladı herkes de çabucak doğurursun diye gaz verip duruyor bakalım sonumuz ne olacak

Önce suyum gelirse hastaneye giderim ama sancıyla başlarsa birkaç saat evde oyalanabilirim diye düşünüyorum ben de. Duş, hazırlanma, çanta toparlama, yemek vs zaman geçirebilirim
Ben doğurmak istesem de doktor izin vermiycek herhalde, doğum için acele etme 24 - 48 saat içinde gerçekleşen bir eylem, suyun da gelse nişan da gelse bakarız açıklık durumuna göre eve de gönderebilirim doğuma da alabilirim dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…