Bacım bu neben okurken yoruldum ama yemek olayı gerçekten can sıkıcı olmuş nereye kadar öyle gidecek ki
Temizlikçi bulmana sevindim ben hala bulamadım
Allah yardımcın olsun bu hayatta hamilelik kadar zor bir şey varsa o da 2. y da 3.ye gebe olmak sanırım annelik hep devam ediyor o yüzden 1.çocuktan sonra koşturma hiç bitmiyor sanırımSırada daha yoğun bir hafta var
Pazartesi servis başlangıcı öğlen ben bırakacam yıne aksam da yürüyerek gitmem gerekecek okula serviscılerle bırlıkte o yoğun bebe kalabalığında sallanıcam
Salı arkadaslarım gelecek sarma saracağız (bu arada hıc hos olmayan bırsey oldu devlet bu sene okul ucretsız idi şimdi de yemek vermeyeceklerını bildirdiler al paranı ver yemegını yanı kım dedı ucretsız yap dıye her gün bişey hazırlayıp göndermemiz gerekecek ve bu durum canımı cok sıkıyor neyse)
Çarşamba muhtemelen kuaföre gıtmeyı planlıyorum boş ise benım tek bos günüm o şuan
Perşembe temizlikçi abla gelecek
Cuma ise doktor günü sabahtan maraton başlayacak
(Haricinde oğlumun kışlık yazlık dolabı duzenlenecek)
Daha ne diyim
Tam olarak banada böyle oluyor bitti diyor aaa şu eksik bide benim çevremde doğum yapan gebeler ya işlerin çoğunu başkasına yaptırdı. (İkramlıkları pastahaneye vs gibi herşeyi) yada çok umursamazdı hiç birşey yapmadıBende ondan bakayım yer de kaplamaz hem valla bunu da aşınca tamam diyorum buraya giriyorum bakıyorum unuttuklarım var
Maşallah minik kuşa cilveli bir kız çocuğu olacak demek ki annesiKontrolden sonra alışveriş işlerine gittik biraz, yoruldum, hala atamadım yorgunlugu dinleniyorum.
Genel olarak iyi geçti.Sali günü 2180 Gr gelmişti kilosu devlette, dün özelde 2079 Gr geldi.Haftasina göre normal dedi.(33+6) Nst temiz çıktı.
Belim ağrıyor bacagima vuruyor,
Bulantı oluyor,
Sol bacagim uyuşuyor,
Geçen hafta baş donmesi ,göz kararması oldu .... falan anlatıyorum.
Adam gayet sakin bir şekilde normal ,normal, beklenen ağrılar,olması gerekenler diye cevap veriyor.
Kendi kendime diyorum ben mi abartiyorum acabaAdam çok sakin ve normal karşılıyor çünkü
Minnoş kızım elleri ile suratını kapatmış yüzünü gostermiyordu.Biraz dürttü doktor, elini çekiyor hemen aynı pozisyona donuyor.İstikrarli bı şekilde elini ceksede hemen aynı pozisyonu alıyor dedi.Ugrasirken çekti elini, güldü bı ara , gözlerini açtı(uyuyordu) dil cikardi.Cok güzeldi.Video da çektim ,resimde verdi o anları.İsin olmayacak akşama kadar oturup izleyeceksin diyor doktor.Kendisine de aldı resim gülerken olandan.
Sonuç olarak,
Bacağındaki uyuşma ,yanma hissi için büyük ihtimalle bel fıtığın var dedi.Uyusma ve yanmayı fıtık yaparmış.Sinirlere baskı oldukça uyusurmus.Suan bişey yapılamaz, doğumdan sonra beyin sinir bolumune görün dedi.
Bir sonraki kontrole 37. Haftada çağırdı.Arada bişey olursa ararsın yada gelirsin dedi.
37. Haftada gittimde çatı muayenesi yapacağını söyledi.
Bizde durumlar böyle.
Kesinlikle mesela reflü yatağı ve kirli sepetini aldım şimdi küvete bakcam bakalım akşam ne eksik bulcam bu sayfadaTam olarak banada böyle oluyor bitti diyor aaa şu eksik bide benim çevremde doğum yapan gebeler ya işlerin çoğunu başkasına yaptırdı. (İkramlıkları pastahaneye vs gibi herşeyi) yada çok umursamazdı hiç birşey yapmadıarasında olan bir arkadaşım yokmuş onu anladım. Buradan faydalanmak daha iyi
Bende pcos olduğu için yılda 7-8 kez ancak regl oluyorum onu da zaten dibine kadar ağrı sancı kabus olarak yaşıyorumİnşallah kuzum ben adet olunca iptalim çünkü çocuğa kim bakar naparım yine öyle olursam bilmiyorum artık yatma lüksüm de olmayacak
Ah sen söyledin ben yoruldum canım Allah yardımcın olsunSırada daha yoğun bir hafta var
Pazartesi servis başlangıcı öğlen ben bırakacam yıne aksam da yürüyerek gitmem gerekecek okula serviscılerle bırlıkte o yoğun bebe kalabalığında sallanıcam
Salı arkadaslarım gelecek sarma saracağız (bu arada hıc hos olmayan bırsey oldu devlet bu sene okul ucretsız idi şimdi de yemek vermeyeceklerını bildirdiler al paranı ver yemegını yanı kım dedı ucretsız yap dıye her gün bişey hazırlayıp göndermemiz gerekecek ve bu durum canımı cok sıkıyor neyse)
Çarşamba muhtemelen kuaföre gıtmeyı planlıyorum boş ise benım tek bos günüm o şuan
Perşembe temizlikçi abla gelecek
Cuma ise doktor günü sabahtan maraton başlayacak
(Haricinde oğlumun kışlık yazlık dolabı duzenlenecek)
Daha ne diyim
Ben anladım hayatta bitmezKesinlikle mesela reflü yatağı ve kirli sepetini aldım şimdi küvete bakcam bakalım akşam ne eksik bulcam bu sayfada
Ben tam 2,5 yasindayken hamile kaldimAllah yardımcın olsun bu hayatta hamilelik kadar zor bir şey varsa o da 2. y da 3.ye gebe olmak sanırım annelik hep devam ediyor o yüzden 1.çocuktan sonra koşturma hiç bitmiyor sanırım
Neyse sağlık olsun iyi olsunlar da anayız yapacağız ne yapalım
Bende büyük konuşmayayım da 2.yi Sarper Deniz 2-3 yaşına girmeden gebe kalmak istiyorum2-3 yıl sonra aynı şeyleri yazarım artık sana
Ay cok sacma bir durum oldu ya ben nasıl yetişicem bilmiyorum D dra21 geçen sefer gelen abla gelecek inşallahPapatyamaviss kizlar bu yemek servis olayi burda hic olmadi
Okul dibindede olsa 10km uzakda olsa sen goturuyosun cunku servis yok
Yemekde yok, beslenme cantasi hazirliyoruzhatta bu olay sadece okullar icin degil isyerlerindede oyle
Isyerine kendi azzıgini kendin goturuyosun
Bu konuda avrupa turkiyeyi kiskansada aynisini yapsa diye hep istemisimdir ama sanirim tam tersi oldu
Kuzum suan banada basından berı ayda bır once ıslerım ıcın gelıyor acıkcası onu da kendı annem karşılıyor , farklı şehirlerdeyiz diye bu şekilde destek oluyor sağolsun , haftalık duzenlı almam ımkansız hatta bebıs doğduktan sonra bıle eskı düzen devam eder muhtemelenAh sen söyledin ben yoruldum canım Allah yardımcın olsunben kışlık yazlıkları düzenledim annemle bizde de temizlik işleri devam halılar geldi sermeden önce bulaşık çamaşır makinesini çekicez ama hamilelikte yardımcı abla gelmeden olmuyor bize haftada iki gün gelen bir abla var yarım gün geliyor bir gün ütü bir gün temizlik üç güne çıkardım buzluğa atılacak yemekleri yapıyor bir gün geldiğinde de ve aşırı işime yarıyor aklında olsun yarım gün gelip çocuğun haftalık listesine destek olsa olmaz mı?
Bizimkilerin arası 4 yaş 9 ay civarı olacak nasipseAllah yardımcın olsun bu hayatta hamilelik kadar zor bir şey varsa o da 2. y da 3.ye gebe olmak sanırım annelik hep devam ediyor o yüzden 1.çocuktan sonra koşturma hiç bitmiyor sanırım
Neyse sağlık olsun iyi olsunlar da anayız yapacağız ne yapalım
Bende büyük konuşmayayım da 2.yi Sarper Deniz 2-3 yaşına girmeden gebe kalmak istiyorum2-3 yıl sonra aynı şeyleri yazarım artık sana
Ben cok zorluk cekiyodum calisirken sabah oturdugum evden arka yone gidip cocugu okula birakiyodum kostur kostur tekrar evin onunden gecip ise gidiyodum
Kardeş dünyanın en güzel şeyi hele yaşlar yakınsa harika bence ama biz ikinci çocuğa cesaret edebilir miyiz bilmiyorum ( hiç umudum yok) eşimle yalnızlığı- sakinliği - düzeni okadar seviyoruz ki ilkine bile çok zor karar verdik. Şimdide çocuk için zor olucak diye düşünüyoruz. Hayırlısı ama o enerjiye özveriye sahip olsam kesinlikle iki çocuk ve üstü çok isterdimBen tam 2,5 yasindayken hamile kaldim
Dogdugunda 3 yas 3 ay olmus olacak
Dun esime 3 uygun yasmis onun asagisi zor olurdu gerci bide dogunca gorecez diyorum
Kız çok zor ay düşündüm ve darlandım senin içinBen cok zorluk cekiyodum calisirken sabah oturdugum evden arka yone gidip cocugu okula birakiyodum kostur kostur tekrar evin onunden gecip ise gidiyodum
Yillarca boyle oldu
Simdi 3. Dogunca 4 5 aylikken ise baslamayi planliyorum isten korkmuyorum ama cocuklari oraya birak surdan al daha yorucu
Once 2 numarayi okula sonrada bebegi krese birakacam sonrada ise gidicem dusun
Yemek konusuna deginmicem bile
Eger 2.cocugu dusunursen ya ardindan cok vakit gecirmeden yapacaksin yada hic...Kardeş dünyanın en güzel şeyi hele yaşlar yakınsa harika bence ama biz ikinci çocuğa cesaret edebilir miyiz bilmiyorum ( hiç umudum yok) eşimle yalnızlığı- sakinliği - düzeni okadar seviyoruz ki ilkine bile çok zor karar verdik. Şimdide çocuk için zor olucak diye düşünüyoruz. Hayırlısı ama o enerjiye özveriye sahip olsam kesinlikle iki çocuk ve üstü çok isterdim
Bende önceden tanı konan bı fıtık yoktu, minnosla birlikte haberdar oldumİnşallah kuzum ben adet olunca iptalim çünkü çocuğa kim bakar naparım yine öyle olursam bilmiyorum artık yatma lüksüm de olmayacak
Evet bahsettiğin şeyleri harfi harfine ben de yaşıyorum aynısı bacak ağrısı şeklinde başladı haftam ilerledikçe yanmaya döndü artık ayakta hiç duramıyorum ve bende bel fıtığı var canım tarif ettiğin ağrıyı o yapıyor işte fıtığıma baskı yapıyor artık bebeğin ağırlığı
bir de ben de vajinada ağrı batma da var çatı ağrısı gibi bir şey dedi doktor ama bu o mu oluyor bilmiyorum gerçekten her geçen dakika zorlaşıyor bu iş final çizgisini nasıl göreceğim bundan sonra zaman nasıl geçecek bilmiyorum
Hepi topu bir kere hamile olacaktım o da eziyet oldu doğuma gidene kadar fink fink gezenlere çok özeniyorum
Bak ben şöyle yapıyordum öğretmenlik yaptığım dönemde haftalık listeyi anneler üzerinden dağıtıyordum. Ev hanımı olan yada evde bebeği hastası olmayan daha yemek türü getiriyordu çocuklara dağıtıyordu. Menemen-pişi-mercimek çorba- kısır- tavuk pilav vs diğer anneler lahmacun- poğaça-börek- Tatlı tuzlu kurabiye- tamamen dışarıdan da temin edebileceği şeyler getiriyordu çocuklar aşırı mutlu oluyordu. Bir gün ev yemeği bir gün dışarı yemeği gibi kabul edilir mi yada sizde sistem nasıl bilmiyorum ama bu belki çözüm olur. Hatta ikinci dönem anneler dedi ki abilerine özeniyor çocuklar ayda bir simit peynirle/ kantin tostu ekleseniz dediler onlar eklendi çünkü tek öğün yiyorlardı. İlave olarak her çocuğun annesi sadece içecek ve meyve koyuyordu.Kuzum suan banada basından berı ayda bır once ıslerım ıcın gelıyor acıkcası onu da kendı annem karşılıyor , farklı şehirlerdeyiz diye bu şekilde destek oluyor sağolsun , haftalık duzenlı almam ımkansız hatta bebıs doğduktan sonra bıle eskı düzen devam eder muhtemelen
Sınıfça bır cozum düşünmeye çalışıyoruz belkı bıyerle anlaşırız dedık aylık olarak yemek getırırler , yada okul bır çözümünü bulur belkı ama şimdilik bu süreç boyle gidecek min bır ay belli siyam doğum zamanına denk gelmesi falan kotu oldu yoksa hazırlarım yine
Ya Allahtan uzun sureli calismayi planlamiyorumKız çok zor ay düşündüm ve darlandım senin içinAsıl senın Allah yardımcın olsun bacıııım
Evet buna katılıyorum bende kardeşimle aramda 1,5 yaş var ve erkek olmasına rağmen ölümüne kanka olarak büyüdük tabi aynı zamanda kanlı bıçaklı düşmandıkEger 2.cocugu dusunursen ya ardindan cok vakit gecirmeden yapacaksin yada hic...
Belcikalilar yapmiyolar yapmiyolar 30lari gecince bi yapiyolar ardindan 1 2 yil sonra bi tane daha bi tane daha derken pes pese yapiyolar cok iyi oluyo
Hepsinle ayni seyi yapabiliyosun park yasinda olunca hepsi ayni, sinem1 yasinda hepsi ayni tatil desen oyle
Benim buyuk kiz mesela park yasi degil kucukde sinema yasi degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?