- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.221
- 598
Fırındakı enn pahalı ekmegı alsan bıle yarım gün 40 ekmek parası yapıyorYa Allahtan uzun sureli calismayi planlamiyorum
Ise girip 3 5 ay calisip evde biraz çocuklarla kalip yine 3 5 ay calisirim diye planliyorum
Cunku 3 cocuk 1 koca koskoca ev
Al bitane daha patlatim burda oyle eve yardima gelen ablalardan yok
Sirket gelirse gelir oda saati 13 euro. 13 euro = 10 ekmek parasikimse kolay kolay almiyo eve o ablalardan
Anca yaslaninca elden ayaktan dusunce haftalik aliniyo
Biz de öyleyiz sakinlik eşittir biz bu yüzden büyük şehirde yaşamak ve burada çocuk büyütmek de istemiyoruzKardeş dünyanın en güzel şeyi hele yaşlar yakınsa harika bence ama biz ikinci çocuğa cesaret edebilir miyiz bilmiyorum ( hiç umudum yok) eşimle yalnızlığı- sakinliği - düzeni okadar seviyoruz ki ilkine bile çok zor karar verdik. Şimdide çocuk için zor olucak diye düşünüyoruz. Hayırlısı ama o enerjiye özveriye sahip olsam kesinlikle iki çocuk ve üstü çok isterdim
Uyumsuz velı çıkarsa zor umarım çıkmaz bir annemız bıyerle görüşecek ev yemeklerı yapan biyer fıyat alacağız lıste vereceğiz vs bütçe çıkartılacak eğer herkese uyarsa anlaşırız dedık meselaBak ben şöyle yapıyordum öğretmenlik yaptığım dönemde haftalık listeyi anneler üzerinden dağıtıyordum. Ev hanımı olan yada evde bebeği hastası olmayan daha yemek türü getiriyordu çocuklara dağıtıyordu. Menemen-pişi-mercimek çorba- kısır- tavuk pilav vs diğer anneler lahmacun- poğaça-börek- Tatlı tuzlu kurabiye- tamamen dışarıdan da temin edebileceği şeyler getiriyordu çocuklar aşırı mutlu oluyordu. Bir gün ev yemeği bir gün dışarı yemeği gibi kabul edilir mi yada sizde sistem nasıl bilmiyorum ama bu belki çözüm olur. Hatta ikinci dönem anneler dedi ki abilerine özeniyor çocuklar ayda bir simit peynirle/ kantin tostu ekleseniz dediler onlar eklendi çünkü tek öğün yiyorlardı. İlave olarak her çocuğun annesi sadece içecek ve meyve koyuyordu.
Iste bak turk akliFırındakı enn pahalı ekmegı alsan bıle yarım gün 40 ekmek parası yapıyor
Normal ekmek hesabı 4 saat 20 ekmek ama benım burda uygun bıde ıstanbul fln daha ucuk ücretlerIste bak turk akli
Bizlerde oyle hesapliyoz hep
Ha yalan yok alan var ama tercih degil
Ayy şöyle bir doğum hikayem olsa daha ne isterim ki
Kuzum sen bu hafta bu tempo sonu doğurursan şaşırmamSırada daha yoğun bir hafta var
Pazartesi servis başlangıcı öğlen ben bırakacam yıne aksam da yürüyerek gitmem gerekecek okula serviscılerle bırlıkte o yoğun bebe kalabalığında sallanıcam
Salı arkadaslarım gelecek sarma saracağız (bu arada hıc hos olmayan bırsey oldu devlet bu sene okul ucretsız idi şimdi de yemek vermeyeceklerını bildirdiler al paranı ver yemegını yanı kım dedı ucretsız yap dıye her gün bişey hazırlayıp göndermemiz gerekecek ve bu durum canımı cok sıkıyor neyse)
Çarşamba muhtemelen kuaföre gıtmeyı planlıyorum boş ise benım tek bos günüm o şuan
Perşembe temizlikçi abla gelecek
Cuma ise doktor günü sabahtan maraton başlayacak
(Haricinde oğlumun kışlık yazlık dolabı duzenlenecek)
Daha ne diyim
Canım iyi geçmesine çok sevindim umarım gebeliğe bağlı arılardır umarım fıtık yokturKontrolden sonra alışveriş işlerine gittik biraz, yoruldum, hala atamadım yorgunlugu dinleniyorum.
Genel olarak iyi geçti.Sali günü 2180 Gr gelmişti kilosu devlette, dün özelde 2079 Gr geldi.Haftasina göre normal dedi.(33+6) Nst temiz çıktı.
Belim ağrıyor bacagima vuruyor,
Bulantı oluyor,
Sol bacagim uyuşuyor,
Geçen hafta baş donmesi ,göz kararması oldu .... falan anlatıyorum.
Adam gayet sakin bir şekilde normal ,normal, beklenen ağrılar,olması gerekenler diye cevap veriyor.
Kendi kendime diyorum ben mi abartiyorum acabaAdam çok sakin ve normal karşılıyor çünkü
Minnoş kızım elleri ile suratını kapatmış yüzünü gostermiyordu.Biraz dürttü doktor, elini çekiyor hemen aynı pozisyona donuyor.İstikrarli bı şekilde elini ceksede hemen aynı pozisyonu alıyor dedi.Ugrasirken çekti elini, güldü bı ara , gözlerini açtı(uyuyordu) dil cikardi.Cok güzeldi.Video da çektim ,resimde verdi o anları.İsin olmayacak akşama kadar oturup izleyeceksin diyor doktor.Kendisine de aldı resim gülerken olandan.
Sonuç olarak,
Bacağındaki uyuşma ,yanma hissi için büyük ihtimalle bel fıtığın var dedi.Uyusma ve yanmayı fıtık yaparmış.Sinirlere baskı oldukça uyusurmus.Suan bişey yapılamaz, doğumdan sonra beyin sinir bolumune görün dedi.
Bir sonraki kontrole 37. Haftada çağırdı.Arada bişey olursa ararsın yada gelirsin dedi.
37. Haftada gittimde çatı muayenesi yapacağını söyledi.
Bizde durumlar böyle.
Orada insanlar genelde bu tempo ile mi yaşıyolar ya. Okul servisi olmaması garipmiş.. kendi başıma tempoyu kaldırabilirim ama çocukla yapamazmışım gibi geliyor. Yıllarca iyi idare etmişsin vallahi tebrik ederimBen cok zorluk cekiyodum calisirken sabah oturdugum evden arka yone gidip cocugu okula birakiyodum kostur kostur tekrar evin onunden gecip ise gidiyodum
Yillarca boyle oldu
Simdi 3. Dogunca 4 5 aylikken ise baslamayi planliyorum isten korkmuyorum ama cocuklari oraya birak surdan al daha yorucu
Once 2 numarayi okula sonrada bebegi krese birakacam sonrada ise gidicem dusun
Yemek konusuna deginmicem bile
Aynen ben o hurçlardan aldım ama küçük ya bakalım ayrıca nişan için bohçam vardı fermuarlı ona koycam temiz kalsın valizin içindeBen anladım hayatta bitmezen iyisi ya elimden geldiğince acilleri aldım şükür diyeceğiz. Bende valiz düzenleme harçlarını unutmuştum burda söylendiğinde favorilerime atmışım onu hallettim eşimede söyledim ıvır zıvır gitti bu ayda 3-4bin idare et valla diye o da olsun olsun en azından parça parça aldık yüklenmedik diyor.
canim ekmegide gectim haftada bir cagirsam min 4-5 saat kalacak demi. 5 saaatten 65 euro ediyo ya 65 euro benim aylik su faturamNormal ekmek hesabı 4 saat 20 ekmek ama benım burda uygun bıde ıstanbul fln daha ucuk ücretler
Doktorum 1 ay sonra gel demişti daha var ama ben pazartesi kontrole gidicem, saati belli değilGunaydin kizlar
Yine uyumayip nobet tutanlar uyuyamayanlar tayfasi olusmus burda
Bu haftayida dogumsuz atlatiyoruz insallah, bugun supriz yapan olmazsa tabi
Haftaya rdvusu olanlar beni etiketlesin geleneksel tablomuzu yapalim
11/09 -17/09 haftasi
14 Eylül Saat 13.15 randevumuz varGunaydin kizlar
Yine uyumayip nobet tutanlar uyuyamayanlar tayfasi olusmus burda
Bu haftayida dogumsuz atlatiyoruz insallah, bugun supriz yapan olmazsa tabi
Haftaya rdvusu olanlar beni etiketlesin geleneksel tablomuzu yapalim
11/09 -17/09 haftasi
evet canim burda herkes boyle yasiyo. benlik bi olay degil, zaten servis olsa en basta ben yazdirirdim vallaAyy şöyle bir doğum hikayem olsa daha ne isterim kiAllah hepimize kolay doğum nasip etsin
Kuzum sen bu hafta bu tempo sonu doğurursan şaşırmamAllah yardımcın olsun vallahi..
Canım iyi geçmesine çok sevindim umarım gebeliğe bağlı arılardır umarım fıtık yoktur
Orada insanlar genelde bu tempo ile mi yaşıyolar ya. Okul servisi olmaması garipmiş.. kendi başıma tempoyu kaldırabilirim ama çocukla yapamazmışım gibi geliyor. Yıllarca iyi idare etmişsin vallahi tebrik ederim
Ama ben peeling ve kese yapmadan temizlendiğime inanmıyorum ya, gözenekleri iyice açana kadar bildiğiniz hamam kesesi yapıyorum kendimeÇatlak konusunda hep göğüsler, baldır ve karında çok oluyor diyorlardı demek kalçaya da dikkat etmek lazımBen Hindistan cevizi yağı,mustela bio sarı şişede ki yağ bide lierac krem kullandım şuana kadar hiç düzenli kullanamadım ama kaşıntı yada gerginlik hissettiğimde hemen birinden birini sürüyorum son iki-üç ay çatlak artıyor dediler diye peeling ve lif yapmayada çalışıyorum. Hiç düzenli bir rutin oturtmadığım halde şimdilik çatlak görmedim
Doktorum 1 ay sonra gel demişti daha var ama ben pazartesi kontrole gidicem, saati belli değil
ekliyorum kizlar14 Eylül Saat 13.15 randevumuz var
Cuma günü kontrolle kapıyoruz bakalım tempoyu o gun bısey çıkarsa çıkar ahahahAyy şöyle bir doğum hikayem olsa daha ne isterim kiAllah hepimize kolay doğum nasip etsin
Kuzum sen bu hafta bu tempo sonu doğurursan şaşırmamAllah yardımcın olsun vallahi..
Canım iyi geçmesine çok sevindim umarım gebeliğe bağlı arılardır umarım fıtık yoktur
Orada insanlar genelde bu tempo ile mi yaşıyolar ya. Okul servisi olmaması garipmiş.. kendi başıma tempoyu kaldırabilirim ama çocukla yapamazmışım gibi geliyor. Yıllarca iyi idare etmişsin vallahi tebrik ederim
Bende öyle düşünüyorum valla hem çocuklar için hem benim için 3 yaştan fazla olsun istemiyorumBen tam 2,5 yasindayken hamile kaldim
Dogdugunda 3 yas 3 ay olmus olacak
Dun esime 3 uygun yasmis onun asagisi zor olurdu gerci bide dogunca gorecez diyorum
Kız bende her hafta çağırsam aylık 1600 tl yapıyor yanı su faturam 120 tl elektrık 350 tl falan ben karsılayamam sahsen hos ayda bır gelenı de annem karşılıyor zatencanim ekmegide gectim haftada bir cagirsam min 4-5 saat kalacak demi. 5 saaatten 65 euro ediyo ya 65 euro benim aylik su faturam.
haftalik 65 eurodan aylik hesapla 260 euro benim aylik elektrik faturamdan fazla kiz
Keçi kılı fırça yorumlarından birinde bir yorum görmüştüm. "Bebeğimin saçlarını banyodan sonra taradım, saçları resmen keçi gibi kokuyor yavrumun nasıl geçecek bu koku" yazılmışHahah kafam o kadar durdu dün e bebek gittik küvet vs unuttum emzik biberon temizleme bide sür poşeti aldım file küvet almadım tarak alcam şu keçi kılı sanırım bugün bir Trendyol mesaisi yapayım
İyi yapmışsın canım annenin kendini fiziksel ce psikolojik olarak hazır hissetmesi lazım ama ben hazır hissedeceğim dönemde 2.çocuk fikrinden uzaklaşabilirim o yüzden 3 yaşına girdiğinde doğurmuş ya da doğumu beklersem müthiş olurBizimkilerin arası 4 yaş 9 ay civarı olacak nasipsearayı açtık demeyımde ben kendimi anca hazır hissettim
Ben sana hatırlatırım sen merak etme
aynen uzun sure birakirsan o rahatliga alisirsin yapmak istemezsinBende öyle düşünüyorum valla hem çocuklar için hem benim için 3 yaştan fazla olsun istemiyorum
Çocuğumun kardeşi olsun istiyorum ama 3 yaşından sonra çocuğun aşırı zorluğu kalmıyor hele 4 yaşında çok rahat oluyorlar bense kendimi tanıyorum o rahatlığa alışırsam bir daha çocuk fikrinden uzaklaşırım o yüzden aklım karışmadan hemen istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?