2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Canim ben senin oglundaki emzirme surecinle kendi emzirme surecimi çok benzetiyorum benim oğlumda zayıf doğdu ama hemen çok güzel emmeye başladı hatta aşırı aşırı hiç kilo kaybetmedi ilk ay kontrolünde doktor hayretler içinde ne verdiniz bu çocuğa obez olmuş bu dedi sadece anne sütü alıyor dediğimde o zaman ona karışmam ama mama desydiniz hemen kestirecektim demişti...şimdi sen kizcenin emmesiyle oğlunun kini ister istemez kiyasliyorsun belki bende aynı olucam bilmiyorum şuan hariçten gazel okumak gibi gelebilir sana ama bence kıyaslama her bebeğin iştahı aynı değil bebeğin şuan küçük istedikçe emzir her agladiginda meme teklif et sütum var mı yetiyor mu diye düşünme hele birde kilo alımı iyi olursa (yine oğlunla kiyaslamadan) mama girdabına düşme derim...benim gorumcemle doğumlarımiz çok yakın olmuştu benim oğlum çok yedikçe o ister istemez kıyasladı benimle sütüm mu yok yetmiyor mi diye diye sağıp kaşıkla vermeye basladi ne kadar yediğini göreyim diye..biberona alismasin diye de e hep kaşık kullandi.ama kızı maalesef kaşığa alıştı bu sefer ve bir süre sonra memeyi reddetti biberonda almadı sadece kaşıkla beslendi 6 ay civarı da emme olmayınca sütü kesildi...bu bir girdap bence sütun varken o girdaba hiç girme canım emzir gitsin...kilo alımı az olursa doktor tavsiye eder zaten mama takviyesini

Alt üst zıbın bir kaç tanecik aldım. Bende öyle aman aman eşya almadım zaten bir gelsin bebiş duruma göre en çok ne kullanırsam ondan alırım artık

Hello kızlar naber
Doğum yapan oldu muu

Biz perşembe günü taburcu olduk, sarılık değeri 10 çıktı diye ertesi gün tekrar çocuk doktoruna gittik değer 16,5 a çıkmıştı.. dün tekrar yatış yapıp ışın tedavisi aldık. Hayatımın en uzun gecelerinden birini yaşadım sanki.. ışın için kutuya koyuyorum en az 2 saat kalsın diyor hemşire benimki yarım saat sonra ağlıyor göbeği şişiyor öyle böyle biraz düşürdük. Sık sık emzirmem gerekiyor biraz uyusa endişeleniyorum uyanmayacak emmeyecek diye.
Kız ne zormuş.

Meme+mama da zor gerçekten. Ama benim bebeğim prematüre olduğu için beslenmesi önemli yoğunbakımdan çıkarken bile emzirdikten sonra 30 ml mama verin dediler. Çok sütüm yok oğlum emiyor ama doymuyor. Bir de garibim şaşkın oldu. Biberon ve meme emme şekli farklı,memede doğru emmeyi bulana kadar birkaç dakika uğraşıyor bırakıyor geri alıyor yalıyor falan bi başarınca devamı geliyor. Sütüm bi artsa da kurtulsak biberondan çok güzel olacak

Hello canım geçmiş olsun. Bizim grupta sarılık çıkmayan bebiş yok herhalde herkeste ufaktan bile olsa oldu. Ben ne farklı bi süreç yaşamışım diyorum Neyseki çabuk düzeliyor sarılık. Emmesi iyi mi uğraştırıyor mu?

Canım senin bebiş çok küçük doğdu kilo alımı önemliydi öyle bir durumda sağlık ekibi ne derse o tabiki... benim bu bahsettiğim durumlar zaten bir sorun olmadığı sürece geçerli kilo alması gerekliyse sarılık tehlikesi varsa ben mamaya karşı bir insan değilim doktor ne dediyse o....ama senin bebiş te toparladi biraz grupta bahsetmiştim Tomrisin emzirme notlarında bahsettiği emzirme kampını bikac gün denesen mi...bu arada o bayanın bahsettigi bi doktr var Gazi üniversitesi yenidoğan doktoru Canan hanım diye benim kızkardeşimin kızının doktoruydu...sarılık olunca kontrollerini o yapmıştı sürekli emzir kendini kampa al demişti kardeşime süt ancak emzirerek iner ne kadar çok emzirirseniz o kadar çok süt üretimi olur

Doktoruna sorsaydin canim bi. Burada erken dogmasini engelleyip hala doguramayanda var doktorun en dogru seyi soyler
Doktor engelleyici ilaç falan kullanamayiz bu haftada dedi o yuzden akışına biraktik ve sezeryan olacagim.. umarim sanciyla sezeryana girmem

Onu buldum okuyacağım canım linkini kaydettim fırsat bulamadım daha. Emzirme ile uğraşıyorum arada 2 saat falan emiyor uyuyor tekrar emiyor derken en sonu iyice acıkıp ağlamaya başlıyor. Memeyi reddedecek diye de korkuyorum bakalım inşallah düzene gireriz

Emmesi güzel kuzum ama uyandırmakta güçlük çekiyorum. Tedavi esnasında kolaydı cihazda olmak istemiyordu daha sık emziriyordum. Sabah çıktık öğleden sonraya kadar gene iyiydi son saatlerde gene çok uyuyor korkuyorum..

Başlarda hepsi aynı uyandırmak biraz zor. Hemşire bana topuklarını sık canını acıt uyandır demişti. Ben yapamadım ama yapabilirsen dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…