- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.221
- 598
Hakkaten oyle. Emiyor ama orada uyuyor.
1HANIM ebru_can_ebru Devakus yenı doğum yapan butun annelerım benım yasadıgım tam olarak buydu ve uyku ıstıyor aslında anca anladım demıstım ya açıklamalı bı posta denk geldim okuyun mutlaka
Valla lohusa psikolojisi zor. Ben daha yeni yeni normale döndüm. Gerçekten kötüydüm evdekilere de kök söktürdüm diyebilirimArada oturup ağladım, sürekli bebeğime birşey olacak diye korktum, yoruldum. Geçecek canım hepsi annelik delilik demiştim daha önce hiç normal birşey değil. Ağlamak isteyince ağla bi süre sonra geçecek merak etme ☺
Canım kesinlikle yalnız değilsin. Dün eşime dedim ki ben eski hayatımızı özledim. Evet kızımı çok seviyorum iyi ki geldi ama bu 17 günlük rutin beni de yordu. Bazen hayatım bitmiş gibi hissediyorum. Ama biliyorum ki geçici bu bi süreç. HatTa ayyy ne minikti keşke öyle kalsaydı diyeceğimiz günler gelecek. Özleyeceğiz bu günleri. Ama şu an kendimize haksızlık etmeyelim yaşadığımız şey hiç de kolay değil. Bunalmamız daralmamız normal ayrıca hormonlar♀ sadece şunu kabullenmek belki rahatlatır ne sen ne ben ne de diğer anneler hiç birimiz mükemmel ya da kusursuz olmak zorunda değiliz. Hatalarımızla en iyi şekilde büyüteceğiz bebeklerimizi tıpkı annelerimizin yaptıkları gibi gel bi sarılalım şimdi senle rahatla hadi
Ya işte bunu duru da yaptı 3 ,4 kez. Ben de burun tıkanıklığına bağlayıp huzursuz çocuk dedim. Demek yorgunmuş çiçeğim
1HANIM ebru_can_ebru Devakus yenı doğum yapan butun annelerım benım yasadıgım tam olarak buydu ve uyku ıstıyor aslında anca anladım demıstım ya açıklamalı bı posta denk geldim okuyun mutlaka
Dün bi hikayede bi yazı gormustum tam toparlayamasamda soyle bıseydıBunu duymak rahatlattı, teşekkür ederim
Gerçekten zor. Bazen mantık devredışı kalıyor. İnsan saçma sapan şeylere takılıyor. Aşırı duygusallık fena..
Sarılmak iyi geldi, teşekkürler
Gerçekten hiç kolay değil bu yaşadıklarımız. Biraz hormonlar da yatışınca belki normale döneriz ama zor bir hamilelik sureci sonrası bu yoğun rutin zorluyor. Bebeklerimiz de bizimle iletişim kurup bize gülümsemeye başlayınca bu zorluğu unutacağız belki de
Kuzum bak sızde 17 günlük olmuşsunuz bizimde nerdeyse 2 haftalıkken başladı bu durum çözmem biraz zaman aldı o zamanlar karşıma çıksaydı keşkeYa işte bunu duru da yaptı 3 ,4 kez. Ben de burun tıkanıklığına bağlayıp huzursuz çocuk dedim. Demek yorgunmuş çiçeğim
Canım kolostrum koyu kıvamlı olduğu için makineyle sağmaya gelmez.. Ben sıcak su buharına tuttum göğüslerimi sonra da elle sağım yaptım o şekilde damla damla aktı çok şükür sende Bi dene istersen ama makine göğüs ucuna zarar verir..Selam kızlar nasılsınız hiç okuyamadım sayfaları
Biz iyiyiz çok şükürsütüm hala gelmedi göğüs ucum da yok silikon göğüs ucu ile mamayı enjektör ile veriyoruz
Bebeğimi besledikten sonra elektrikli pompa ile sağma yapıp göğsümü uyarıyorum ama gelen olmadı daha.
Dün geceden beri yürüyorum gaz çıkışım olmamıştı en son lavman yaptılar büyük abdeste çıktım gaz çıkardım rahatladım şimdi evimize taburcu oluyoruz
Hastanede hiç uyuyamadım evimde daha rahat ederim inşallah
Bizde durumlar böyle şimdilik
Dün bi hikayede bi yazı gormustum tam toparlayamasamda soyle bıseydı
Güzel anne sakın yalnızım dıye uzulme , bu odada loş ışıkta karanlıkta saatlerce uğraştığın dört duvar arasında yalnızım diye üzülme , bilki şuan aynı saatte gecenın bı korunde sabahın ilk ışıklarında o dort duvar arasında senin gibi bebeğiyle ilgilenen yüzlerce anne var , sen yalnız değilsin üzülme1HANIM atatalya
Benim dr meme istediği sürece teklif edin dedi. Ben de veriyorum meme. Sarılık olayımız da tamamen bitmedi. Ya dün buraya da yazdım ya göğüslerim acıyor diye. ha bire meme veriyorum o kriz zamanlarında. Duru da çekiştiriyor. E acır tabi. Bilmiyorum doğru mu yapıyorum aç olmasa da meme vermekle.Kuzum bak sızde 17 günlük olmuşsunuz bizimde nerdeyse 2 haftalıkken başladı bu durum çözmem biraz zaman aldı o zamanlar karşıma çıksaydı keşke
Zaten sizler iyiki varsınız burada yalnız olmadığımızı hissediyoruz. Zorlu sürecimde aileme söyleyemediklerimi bile geldim burda sizlerle paylaştım içimi döktüm rahatladım. Ben yeni dönüyorum normale , yaşadığım kolay değildi diyorum bence iyi bile dayanmışım. Şimdi fazla titizim evde onu da yavaş yavaş normale döndürmem lazım galiba. Ama işte 1 ay ayrı kalınca gözünden sakınıyorsun. Bu beni çok zorluyor. O yere mi düştü , sen hapşurdun mu, eline dezenfektan yaptın mı diye evdekilere hayatı zehir ettim. Kendime engel olamıyorum belki abartıyorum biliyorum normale dönmek istiyorum da yapamıyorum geçen bu yüzden ağladım. Kendimden yoruldum tedirgin olmak istemiyorum artık diye oturdum ağladım.Dün bi hikayede bi yazı gormustum tam toparlayamasamda soyle bıseydı
Güzel anne sakın yalnızım dıye uzulme , bu odada loş ışıkta karanlıkta saatlerce uğraştığın dört duvar arasında yalnızım diye üzülme , bilki şuan aynı saatte gecenın bı korunde sabahın ilk ışıklarında o dort duvar arasında senin gibi bebeğiyle ilgilenen yüzlerce anne var , sen yalnız değilsin üzülme1HANIM atatalya
malaguenaa ve canım diğer anneler kasımı bi atlatalım düzeleceğiz beeeee
Hava sıcakken ağustos bitsin dedik
Doğum yaklaştı Eylül bitsin dedik
Şimdi 40lar çıksın azcık büyüyelim Kasım bitsin diyorum
Hadi inşallahmalaguenaa ve canım diğer anneler kasımı bi atlatalım düzeleceğiz beeeee
İyi yapıyorsun ara ara emzık teklıf edıyorum ben o durumlarda yada babasına verıp bıraz süt kokusundan uzaklaştırıp sakinlemesini bes dk da olsa mola vermeye çalışıyorum sende dene sonra tekrar alıyorum memeye , o zamanlarda acıyor evet kırmızılarının göğsümün ucu benımdeBenim dr meme istediği sürece teklif edin dedi. Ben de veriyorum meme. Sarılık olayımız da tamamen bitmedi. Ya dün buraya da yazdım ya göğüslerim acıyor diye. ha bire meme veriyorum o kriz zamanlarında. Duru da çekiştiriyor. E acır tabi. Bilmiyorum doğru mu yapıyorum aç olmasa da meme vermekle.
Ay biz daha 40 çıkma aşamasını düşünme kısmına bile gelemedikmalaguenaa ve canım diğer anneler kasımı bi atlatalım düzeleceğiz beeeee
Zamanla olacak kuzum, kendine de zaman tanı çok haklısın bu düşündüklerinde, sende artık farkındasın bu durumun bak kabul etmişsin sonrasında büyüdükçe kuzey sen de daha iyi olacaksın merak etme .. Ağlamak ah ağlamak ben bide ağladımmı insan gibi ağlamıyorum bu boşalmalarda böyle içim geçiyor hönkürmektenZaten sizler iyiki varsınız burada yalnız olmadığımızı hissediyoruz. Zorlu sürecimde aileme söyleyemediklerimi bile geldim burda sizlerle paylaştım içimi döktüm rahatladım. Ben yeni dönüyorum normale , yaşadığım kolay değildi diyorum bence iyi bile dayanmışım. Şimdi fazla titizim evde onu da yavaş yavaş normale döndürmem lazım galiba. Ama işte 1 ay ayrı kalınca gözünden sakınıyorsun. Bu beni çok zorluyor. O yere mi düştü , sen hapşurdun mu, eline dezenfektan yaptın mı diye evdekilere hayatı zehir ettim. Kendime engel olamıyorum belki abartıyorum biliyorum normale dönmek istiyorum da yapamıyorum geçen bu yüzden ağladım. Kendimden yoruldum tedirgin olmak istemiyorum artık diye oturdum ağladım.
Ay ben için için ağlarımZamanla olacak kuzum, kendine de zaman tanı çok haklısın bu düşündüklerinde, sende artık farkındasın bu durumun bak kabul etmişsin sonrasında büyüdükçe kuzey sen de daha iyi olacaksın merak etme .. Ağlamak ah ağlamak ben bide ağladımmı insan gibi ağlamıyorum bu boşalmalarda böyle içim geçiyor hönkürmekten
Ahahhahaha çok iyiiiii
Buda tüm annelere gelsin
Emzik asla almıyor yaaa. Defalarca denedik her defasında midesi bulanıyor öğürüyor koca insan gibi. Ama eşime veriyorum aynen onda sakinleşiyor annem alıyor biraz. Sonra dönüp bana geliyor hoopppp bir dahaİyi yapıyorsun ara ara emzık teklıf edıyorum ben o durumlarda yada babasına verıp bıraz süt kokusundan uzaklaştırıp sakinlemesini bes dk da olsa mola vermeye çalışıyorum sende dene sonra tekrar alıyorum memeye , o zamanlarda acıyor evet kırmızılarının göğsümün ucu benımde
Bir anne atasözü der ki zor günler geride kaldı şimdi daha zor günler önümüzdeAy biz daha 40 çıkma aşamasını düşünme kısmına bile gelemedik
Hamileliğin son günleri olan bölüm sonu canavarıyla savaşıyoruz hala
Daha bunun sezaryan sonrası toparlanma süreci var düşündükçe aklımı kaçıracak gibi oluyorum9 aydır evin içinde dört duvar arasındayım bebemi alıp dışarı çıkacağım günlerin acilen gelmesi gerek fena depresyona girdim fena fena fenaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?