- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.221
- 598
Valla bi kızıyoruz bı sakın kalıyoruz ben kızıyorum esım sakın kalıyo esım kızıyor ben sakın kalıyorum ruh halimize ve yorgunluğa göre degısıyor durumlar resmenOyy sizdeki kriz devam mıAllah sabır versin canım ya bi destek falan mı alsan böyle çok zor sana insanda sabır kalmaz kızsan bi türlü kızmasan bi türlü
Ne kadar aktıf emdıgı de onemlı kuzum, benim Eltim emziriyorum diyordu mesela mama yoktu tabi onda meğerse cocuk ememıyormus bezinde turunculuk vardı susuz kalmış beslenememiş yani , o yüzden onu bı takıp et yutkunmasından zaten aktıf emse bile 15 dk da doyurur kendını kalanı şekerleme olur e 45 dk da bıdaha acıkır yerde yanıKuzum sanki benimki cok yiyormus gibi geliyor ya. Mesela bak 1 saat memede diyelim sonra mama veriyorum 30 cc sonra yine araniyor normal mi ?
Cisini normal yapiyor kuzum bayada cok yapiyor. Dedigin gibi uyuduguda oluyor ztn memede anca doyuyordur. Mamayi azalticam ya ins sutum yeterNe kadar aktıf emdıgı de onemlı kuzum, benim Eltim emziriyorum diyordu mesela mama yoktu tabi onda meğerse cocuk ememıyormus bezinde turunculuk vardı susuz kalmış beslenememiş yani , o yüzden onu bı takıp et yutkunmasından zaten aktıf emse bile 15 dk da doyurur kendını kalanı şekerleme olur e 45 dk da bıdaha acıkır yerde yanı
Ayrıca herseyı gec full aktıf emse mama alsa bile aranabilir cunku aranmak onların tek bildiği şey suanda kuzum yanı her aranma açlık olmuyor kuzum benım birazdaha vakıt gecırdıkce öğreneceksin, bak ben emzırdım koydum aranıyor hala emdıde uykusu var anne yanında taktım emzıgı salladım bıraz uyudu az cok anlayabılıyorum artık bende uyku ağlamalarını ve aranmasını açlık sandım hep kendımı üzdüm
Onu benımkı uykusu geldiğinde yapıyor yada gazı varsa memeyi bırakıp bırakıp gerı gelıyor hatta ağzında olan meme ucunu yokmus gıbı davranıp devam edıyorMemeyi kendi bulmaya ne zaman geçiyoruz bacım. Kuzey memeyi yakalayana kadar çok komik oluyor şu araba arkalarında kafasını sallayan köpeklerin başı gibi oynatıyor oynatıyor tutuyorBi de o arada memeyle dudak arasına eli girdiyse elini emmeye başlıyor. Bazen gülmekten yardımcı olamıyorum
Sen meme yerıne gecırme , sonrasından vermeye devam et duruma gore bak mesela vermedın noluyo meme mı ıstıyor yıne cevır otekı memeyı ver gibi durumuna bak uykuya dalıyormu huzurlu mu anlarsın kuzum zatenCisini normal yapiyor kuzum bayada cok yapiyor. Dedigin gibi uyuduguda oluyor ztn memede anca doyuyordur. Mamayi azalticam ya ins sutum yeter
Bizimki de 1 saat orada ama asla doymuş değil aktif emmiyor diyeceğim çünkü yutkunmuyor öyle biberondaki gibi ama silikon ucu bir çekiyorum içi süt dolu hepsini ağzından da akıtmıyor ne oluyor onlara anlamadımValla aktifi bilmiyorum ama 1 saat.memede.kaldigini biliyorum
Allah yar ve yardımcınız olsun kuzum benim her konuda hakkınızda hayırlısı ve en güzeli olsun.Çok sağolun canlarım inşallah bitecek4 günde aldığım antibiyotik ağrı kesici serumlar 20 yi geçti yüzüm ödem tuttu kaç gündür psikolojim alt üst oldu evde kızım ağlıyor anne ne zaman geleceksin eşim çalışamıyor ben böyle olunca hazıra dağ dayanmıyor dualarınıza talibim
Bizim de beslenmemiz 2 3 saatte artık daha çok 3 saatte birBen 2-3 saatte bir once 40 dak kadar emziriyorum, ardından 50 ml mama veriyorum. Ilk baslarda 20-30 ml yeterli oluyordu. Bebek de büyüdükçe ihtiyac artıyor. Emzirme sonrası pompa yaparak sutu artırmaya calisiyorum. Daha 20-30 ml civarı cikiyor tek seferde. Onu da bir sonraki mamaya karistiriyorum.
Gündüz de vermiyor tokluk gece de kuzum süt üzerine mama içmeden asla uyumuyor bir iki bakınıyor ben de o arada onunla ilgileniyorum 1 saat geçmiyor basıyor yaygarayı anne sütünün mlsini arttırdım doysun diye bu sefer de kustu.Anne sütünün büyük çoğunluğu sudur zaten, mamanın verdiği toklukla sütün ki zaten bir olmaz o yüzden derler ya gece uyumadan mama ver cümlesini
Evet süt onun için sadece çerezSüt için neler yapıyorsun. Dereotu artırıyor diyorlar. Kuru incir,kuru dut. 1HANIM tarif vermişti bunu da deneyebilirsin. Süt arttırmaya çalışmaktan tükendim valla.
Sütü çerez niyetine alıyor diyorum bende. Bazen boşa emiyormuş gibi geliyor her türlü 60 cc mamayı içiyor emse de emmese de. Günde sadece 1 öğün sadece sütümle doyuyor. 1-2 tanesinde de süt+30 cc onun dışında 60lık olmadan doymuyor. 2,5 saatte bir besleniyor sayılır sadece geceleri 3 olabiliyor.
Evet kuzum anne sütü+mama ile gidiyoruz biz de uykuya dalana kadar aranabilir ben o arada emzik veriyorum bakınıp emerken uyuyakalıyor. Aranarak ağlıyorsa doymamıştır. Sadece aranıp bakınıyorsa onu bir bebek eylemi gibi düşünüyorum.Kuzum sanki benimki cok yiyormus gibi geliyor ya. Mesela bak 1 saat memede diyelim sonra mama veriyorum 30 cc sonra yine araniyor normal mi ?
Benimki ort 1.5 saatte bir emiyor bazen 2 saat uyursa falan anca o zaman, uyanıksada max 1 saate yıne emmek istiyorBizimki de 1 saat orada ama asla doymuş değil aktif emmiyor diyeceğim çünkü yutkunmuyor öyle biberondaki gibi ama silikon ucu bir çekiyorum içi süt dolu hepsini ağzından da akıtmıyor ne oluyor onlara anlamadım
Allah yar ve yardımcınız olsun kuzum benim her konuda hakkınızda hayırlısı ve en güzeli olsun.
Bugün sağlığın nasıl var mı bir gelişme ?
Bizim de beslenmemiz 2 3 saatte artık daha çok 3 saatte bir
Emzirme sonrası pompa gerçekten sütü arttırır bestlak damla da işe yarıyor hatta ben başlarda sabah öğle akşam düzenli kullandım göğüslerim taş gibi oldu sütten.
Mamayı su ile hazırlayıp soğuk sütü mü ekliyorsun kuzum yoksa hepsini ayrı ayrı mı veriyorsun internette mama ile süt karışmaz yazıyor bir zararı olmasın da minise
Gündüz de vermiyor tokluk gece de kuzum süt üzerine mama içmeden asla uyumuyor bir iki bakınıyor ben de o arada onunla ilgileniyorum 1 saat geçmiyor basıyor yaygarayı anne sütünün mlsini arttırdım doysun diye bu sefer de kustu.
Sadece anne sütü ile beslenen bebekler nasıl uyuyor
Evet süt onun için sadece çerezanne sütünü 80 ml falan yaptık doysun diye yine doymadı emziğini nasıl emiyor görmen lazım heyecanlana heyecanlana bizim saatlerimiz de öyle teyzesi yoksa yeri göğü yıkıyor.
Kuzeyin düzeltilmiş ayı kaç kuzum yakında 60 lık sizi kesmeyebilir
Evet kuzum anne sütü+mama ile gidiyoruz biz de uykuya dalana kadar aranabilir ben o arada emzik veriyorum bakınıp emerken uyuyakalıyor. Aranarak ağlıyorsa doymamıştır. Sadece aranıp bakınıyorsa onu bir bebek eylemi gibi düşünüyorum.
Bizimki agliyor kuzum ya. Emzige bende basladim. Ara ara veriyorum. Mamayi azaltmaya calisiyorum alismasin diye.o kdr cok emiyor ki memelerim söndüBizimki de 1 saat orada ama asla doymuş değil aktif emmiyor diyeceğim çünkü yutkunmuyor öyle biberondaki gibi ama silikon ucu bir çekiyorum içi süt dolu hepsini ağzından da akıtmıyor ne oluyor onlara anlamadım
Allah yar ve yardımcınız olsun kuzum benim her konuda hakkınızda hayırlısı ve en güzeli olsun.
Emzirme sonrası pompa gerçekten sütü arttırır bestlak damla da işe yarıyor hatta ben başlarda sabah öğle akşam düzenli kullandım göğüslerim taş gibi oldu sütten.
Mamayı su ile hazırlayıp soğuk sütü mü ekliyorsun kuzum yoksa hepsini ayrı ayrı mı veriyorsun internette mama ile süt karışmaz yazıyor bir zararı olmasın da minise
Gündüz de vermiyor tokluk gece de kuzum süt üzerine mama içmeden asla uyumuyor bir iki bakınıyor ben de o arada onunla ilgileniyorum 1 saat geçmiyor basıyor yaygarayı anne sütünün mlsini arttırdım doysun diye bu sefer de kustu.
Evet süt onun için sadece çerezanne sütünü 80 ml falan yaptık doysun diye yine doymadı emziğini nasıl emiyor görmen lazım heyecanlana heyecanlana bizim saatlerimiz de öyle teyzesi yoksa yeri göğü yıkıyor.
Evet kuzum anne sütü+mama ile gidiyoruz biz de uykuya dalana kadar aranabilir ben o arada emzik veriyorum bakınıp emerken uyuyakalıyor. Aranarak ağlıyorsa doymamıştır. Sadece aranıp bakınıyorsa onu bir bebek eylemi gibi düşünüyorum.
Evim evim guzel evim gerçektende yaİnsanın evi gibisi yok gerçekten maşallah sütün sağıncqa beslemeye yetiyorsa o evdeyken dinlen çabucak toparlan sezeryan ağrısı da başka oluyormuş çünkü sadece parol verdi doktor onunla duruyorum günde 4 kez yetmiyor
AminnAfiyetler olsun Davut beye löp löp et olsun bizde 1556. Kez uyandık
Film bitincemi geldi sonuna dogrumu geldi ondan emin degilim Allah varÖyle de zormuş Allah kolaylık versinne tepki verdiniz?
Film önemli kadın haklı nasıl da dayanmış mübarek
Senin çocuk da ufakmış kolay gelsin inşallah pek kıskançlık olmazanaokul ne güzel bir rahatlık 4 yaşta ben de düşünüyorum
Ya ayni benimkide oyleMemeyi kendi bulmaya ne zaman geçiyoruz bacım. Kuzey memeyi yakalayana kadar çok komik oluyor şu araba arkalarında kafasını sallayan köpeklerin başı gibi oynatıyor oynatıyor tutuyorBi de o arada memeyle dudak arasına eli girdiyse elini emmeye başlıyor. Bazen gülmekten yardımcı olamıyorum
Evet biberoblaCanım duş aldıktan sonra gelecek bence sütün. Sürekli al bebeğini göğsüne. Bol temas bol süttariflere başlıyormuşsun hadi koçum benim gelecek o sütler
Benim kızım da doğduğunda genital bölgesi baya şiş şişti. İçinde beyazlık vardı. Dr gayet normal dedi ve o akıntıyla uğraşmayın dedi. Şimdi 20 günlük oldu şişlik gitti ve zamanla banyo yaptıkça alt temizledikçe o akıntı gitti. Ama bitmedi. Ara ara yine beyazlık görüyorum ve orayla uğraşmıyorum. Normal rutin silip temizliğini yapıp geçiyorum.
Oh oh maşallahcanım sütü biberonla mı veriyor eşin ? Biberondan korkuyorum ben yaaaa henüz hiç vermedim çay kaşığı ile vermişliğim var. Artık ne olursa olsun kendim emziriyorum. Ama böyle de yorucu yani. Sağdıklarım hep dondurucuya gidiyor hiç içmedi onları
Ayni durumlar bizdede varValla bi kızıyoruz bı sakın kalıyoruz ben kızıyorum esım sakın kalıyo esım kızıyor ben sakın kalıyorum ruh halimize ve yorgunluğa göre degısıyor durumlar resmen
Ara ara geliyor kasılma oluyor. İştah gitti iyice, sabah bikaç lokma yedim sonrasında kustum.Doktora gidiyorum şimdi.Canim ne yaptın devam ediyor mu
Kuzum benimki ödemi atınca 2770 grmdı kuvezde hiç kılo almadı çıktık ilk doktor kontrolünde 2 gün sonra 2710 gram çıktı , 2 gün sonra sağlık ocağına gittik doğum kilosuna gelmişti 2865 grm 11-12 günde ancaÖdemini attı 2680 gr. oldu minicik dahaSütüm damla damla gelmeye başladı ama mama ile besliyorum her beslemede en fazla 10 ml taş çatlasın 15 ml ancak alıyor hemşire de doktor da midesi küçücük o yüzden günden güne büyüyecek yediği miktar artacak diyor Senin bebeğinin de başlarda o kadar az mıydı yediği miktar?
Canım süt damla damla gelmeye başladı bakalım inşallah artar da büyür oğluşum şimdi mama ile devam ediyoruz gelen süt 1 cc bile çıkmıyor daha
Kuzum ihtiyac yoksa sağma , vermen gereken bıbdurum da yoksa ne ala , haa biberon ememeyebilir sonrasında emzikte almamış benım oğlum emzıkte bıberonda tutamadı mesela içemiyordu çiğniyordu ağzında soyle uc aylık olunca falan bı dısarı çıkarım falan demıstım emememıs gerı dönmüştümCanım duş aldıktan sonra gelecek bence sütün. Sürekli al bebeğini göğsüne. Bol temas bol süttariflere başlıyormuşsun hadi koçum benim gelecek o sütler
Benim kızım da doğduğunda genital bölgesi baya şiş şişti. İçinde beyazlık vardı. Dr gayet normal dedi ve o akıntıyla uğraşmayın dedi. Şimdi 20 günlük oldu şişlik gitti ve zamanla banyo yaptıkça alt temizledikçe o akıntı gitti. Ama bitmedi. Ara ara yine beyazlık görüyorum ve orayla uğraşmıyorum. Normal rutin silip temizliğini yapıp geçiyorum.
Oh oh maşallahcanım sütü biberonla mı veriyor eşin ? Biberondan korkuyorum ben yaaaa henüz hiç vermedim çay kaşığı ile vermişliğim var. Artık ne olursa olsun kendim emziriyorum. Ama böyle de yorucu yani. Sağdıklarım hep dondurucuya gidiyor hiç içmedi onları
Duru bazen max 3 saat uyuyor uyandığında kıtlıktan çıkmışcasına aç oluyor ve memeyi tek de kapıyor. Eğer böyle çok aç değilse Duru da memeyi ararken kollarımı falan çok yalamışlığı varOnu benımkı uykusu geldiğinde yapıyor yada gazı varsa memeyi bırakıp bırakıp gerı gelıyor hatta ağzında olan meme ucunu yokmus gıbı davranıp devam edıyor
Kuzum sen bu döngüye nasıl dayanıyorsun oğluş ve ev de var bir yandanBenimki ort 1.5 saatte bir emiyor bazen 2 saat uyursa falan anca o zaman, uyanıksada max 1 saate yıne emmek istiyor
Sonunda yoğurt kesesine dönersek diye korkuyorumBizimki agliyor kuzum ya. Emzige bende basladim. Ara ara veriyorum. Mamayi azaltmaya calisiyorum alismasin diye.o kdr cok emiyor ki memelerim söndü
Gogus ucu aldim ben kuzum. O iyi geldi birde yara olursa madecasolla sari kantaron ysgini karistirip sur 2 gunde gecer dediKuzum sen bu döngüye nasıl dayanıyorsun oğluş ve ev de var bir yandanoğluş nasıl alıştı mı bebişe
Sonunda yoğurt kesesine dönersek diye korkuyorumbenim de göğüs uçlarım sızlıyor ya
Canım Kuzey'in normal doğum tarihi 15.10.2023 daha yeni yaniBizimki de 1 saat orada ama asla doymuş değil aktif emmiyor diyeceğim çünkü yutkunmuyor öyle biberondaki gibi ama silikon ucu bir çekiyorum içi süt dolu hepsini ağzından da akıtmıyor ne oluyor onlara anlamadım
Bizim kontrol aşı bugün kuzum geçen yazdı miKuzum benimki ödemi atınca 2770 grmdı kuvezde hiç kılo almadı çıktık ilk doktor kontrolünde 2 gün sonra 2710 gram çıktı , 2 gün sonra sağlık ocağına gittik doğum kilosuna gelmişti 2865 grm 11-12 günde ancasonradan almaya başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?