- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.221
- 598
Benim fındıkla göz göze geldim 1 ay diyince Çipil çipil bakıyor halaTebrik ederim seni güzel anneDediğin gibi er geç biz bakacağız senin gibi benimde yanımda kv var ama 6.günde gidecek o yüzden bende bebeğimin her bakımını kendim yapıyorum bir tek yıkamayı tek yapamam ama onu da gerekirse kucağımda duş alırız diye düşündüm
Aynen 1 ay sonrası bahar bahçe olur inşallah kızTabi tam tersi de olabilir kötüye de alıştırmak lazım kendimizi
Al benden de o kadar bende çok merak ediyorum
Biz de bu yüzden onu kenara ayırdık kuzum izotonik sıktık bugün şırınga ileCanım o kadar basınç olduğu için önermedi doktor bana. Daha onun kılcal damarları çok hassas dedi burun spreyi için
Kuzum çok geçmiş olsun bir süre yardıma ihtiyacın olacakŞişlik olduğu için ağrım çok fazla 2 normal dogumum var 3. Bebek bu gerçekten o kadar zor geldi ki Sezaryen 10 gündür annemde kalıyorum çocuklarım küçük gerçekten çok zor bı durum
Vakumunu yaptım kuzum eller serbest modunda kullanıyordum sonra bebiş bir tepti hayaller suya düştüVakumunu iyi yaptın mı acaba, ben yatarken falan takıyorum bana mısın demiyorAma bebek tekmeleri bozuyor vakumu
Ya burda da migrosta bulamadım ben, molfixden başks bez denemedim naparım
Ben sağım yapıp süt veriyorum kuzum o şekilde kaç cc sadece anne sütü ile doyuyor ? Evet doygunluk süresi bir saat bir buçuk saat falan oluyor.Canım benim sütümde öyle su gibi asla doymuyor çocuk. 1 saat emzirsem üzerine ağlıyor mama verince doyuyor sakinleşiyor. Şu an 22 günlüğüz günde ortalama 300-350 ml mama veriyorum. 60ml olarak. Aralarda emziriyorum veya sağdığımı veriyorum ama o zaman doygunluk süresi bir saat oluyor sadece
Kuzum bizim de sarılık riskimiz vardı o süreçte 2 saatte bir besledik risk geçene kadar sonra 3 saatte bire döndüKızlar bir de besleme uyku süresi çok konuşulmuş bize doktor da hemşire de gündüz her iki saatte bir gece her üç saatte bir besle ama gündüz de derin uykudayken uyanmıyorsa 3.saati bekleyebilirsin ama geçirme dediler.
Bizim oğlan zaten gündüz iyi ama gece uyumuyor tabi bu değişir daha 4 günlük
Benim de fikrim şöyle sarılık riski geçene kadar en azından 20 günlük olana kadar bu şekilde beslerim sonrasında gece derin uykusu inşallah 4 saate kadar uzarsa bende 4.saatten sonra beslerim diye düşünüyorum(İnşallah yarabbim amin )
Canım 110 ml sağıp verdiğim oldu yine de doymuyor sütümle üstüne mama istiyor 10 dk sonra aranıyor. Sütüm bildiğin su gibi hiç bir doyuruculuğu olmuyor çocuğuma maalesefBiz de bu yüzden onu kenara ayırdık kuzum izotonik sıktık bugün şırınga ile
Kuzum çok geçmiş olsun bir süre yardıma ihtiyacın olacak
Vakumunu yaptım kuzum eller serbest modunda kullanıyordum sonra bebiş bir tepti hayaller suya düştü
Ben sağım yapıp süt veriyorum kuzum o şekilde kaç cc sadece anne sütü ile doyuyor ? Evet doygunluk süresi bir saat bir buçuk saat falan oluyor.
Biz de sizden bir hafta büyüğüz 90 cc ile doyuyor sadece mama ile ve 3 saatte bir besleniyor.
Kuzum bizim de sarılık riskimiz vardı o süreçte 2 saatte bir besledik risk geçene kadar sonra 3 saatte bire döndü
Bir aylık olmamıza da az kaldı bazen 3. Saatte acıkıp uyanmıyor acaba uzuyor mu uyku süresi diye düşünmeye başladım
Gece ne kadar süre uyumuyor ?
Ben de öyle düşünüyordum aslında. Hatta bi ara içimden yeter artık annem gidebilir ben yaparım diye düşündüğüm oluyordu. Ama fena alışmışız boşluk oluştu bi tuhaf oldu. Lohusa kafası da cabası. Birkaç güne inşallah toparlanacağızCanım çok zor bir durum bu evet ama bir şekilde yalnız kalmaya birbirinize alışacaksınız annelik bence insana inanılmaz bir güç ve enerji veriyorŞu an benim yanımda kv var ama bebeğimle sadece ben ilgileniyorum yani o istemediğinden değil ama her şeyini ben yapıyorum Sağolsun o ev işleri ile ilgileniyor Ama bu cuma gidecek annem haftaya gelecek belki duruma göre gelmeyecek ama bir şekilde kendimi buna hazırladım kendim desteksiz bakabilirim Bebeğim uyuduğunda uyuyorum dinleniyorum Eşim zaten gündüz okulda haftaya işe başlayacak adamı gece 12den sabah 8e kadar göreceğim o da mecbur uyumak zorunda bana ondan da hayır yok Zor olacak ama başaracağız ben inanıyorum Sende bir süre sonra kendinize bir düzen kuracaksın eminim
Canım sen maşallah tecrübelisin ve cesaretlisin1HANIM oğlumda annem gidince bende bi ağlamıştım tek kalınca ama merak etme herseyı cok guzel halledeceksin ikincidede ben gönderdim hadı gıt dedım
atatalya kız keske benım de bı uyku saatim olsa
Oğlumun uykusu var ama direniyor her akşam erken yatmamak için yatsa bile yemekten 8.8 buçukta anca kalkıyoruz birazcık esımle oturayım dıyorum uyumak şöyle beri dursun sırtımı yaslayıp oturma pozisyonunda dinlenemiyorum bıle bugun yemek yapamadım 3 e kadar Linayla uğraştım sonra uyudu derken bende uyuya kalmışım 5.30 da oğlum geldi , onla bi kriz yaşadık uyandırmaya çalıştı Linayı falan onu eyleyim derken yemek mi o da ne eşim geç geliyor 7.45 falan anca zaten tüm gün yalnızımGeceden cok yorgun olunca dışarı çıkasım da gelmıyor zombı gibi , cumartesi Mevlüt var daha sıfır hazırlık neyime güveniyorum ben acaba
Üffff hepsi tamam da banyo işi beni çok geriyor yaaa annemle iyi hallediyorduk. Şu özgüven gelsin artık bakalım ne olcasa olsunCanım benim de annem 10. Günde falan gitmek zorunda kaldı ama o burdayken de hep ben ilgilenmeye çalıştım, eşim de işe dönünce yalnız kaldık beyefendiyle ama idare ediyoruz, sen de yalnız kalınca daha iyi ilgilenirsin hem özgüven gelir başında kimse olmayınca bence. Zor ama mecbur biz bakıcaz bu sıpalara
İlk zamanlar 2 saat güzel oluyor. Sarılık kontrolünde dr tamam deyince zaten bırakırsın alarmı. Bir de sarılık olan bebek uyuyor. Sarılığı düşünce kendi uyanıyorKızlar bir de besleme uyku süresi çok konuşulmuş bize doktor da hemşire de gündüz her iki saatte bir gece her üç saatte bir besle ama gündüz de derin uykudayken uyanmıyorsa 3.saati bekleyebilirsin ama geçirme dediler.
Bizim oğlan zaten gündüz iyi ama gece uyumuyor tabi bu değişir daha 4 günlük
Benim de fikrim şöyle sarılık riski geçene kadar en azından 20 günlük olana kadar bu şekilde beslerim sonrasında gece derin uykusu inşallah 4 saate kadar uzarsa bende 4.saatten sonra beslerim diye düşünüyorum(İnşallah yarabbim amin )
Aynen canım prolaktin hormonu gece salgılanıyormuş daha çok. O yüzden kızlaaarrr gece emziriyoruz emziremezsek de sağım yapıyoruz ki sütümüz artsınKizlar biyerde okumustum gece emdirmek sutun daha cok artmasina katki sagliyormus
Ya balım işte Ertuğrul da bende öyle olmuştum ama alışıyorsun atlatırsın bi iki güneBen de öyle düşünüyordum aslında. Hatta bi ara içimden yeter artık annem gidebilir ben yaparım diye düşündüğüm oluyordu. Ama fena alışmışız boşluk oluştu bi tuhaf oldu. Lohusa kafası da cabası. Birkaç güne inşallah toparlanacağız
Canım sen maşallah tecrübelisin ve cesaretlisinben şu an ürkek bir kelebeği avucumda tutuyorum sanki. Şu acemiliği bir ataydım üstümden. Gün için de sıkma canını be. Lohusasın gelenlerde kusura bakmasın artık.
Üffff hepsi tamam da banyo işi beni çok geriyor yaaa annemle iyi hallediyorduk. Şu özgüven gelsin artık bakalım ne olcasa olsun
İlk zamanlar 2 saat güzel oluyor. Sarılık kontrolünde dr tamam deyince zaten bırakırsın alarmı. Bir de sarılık olan bebek uyuyor. Sarılığı düşünce kendi uyanıyor
Aynen canım prolaktin hormonu gece salgılanıyormuş daha çok. O yüzden kızlaaarrr gece emziriyoruz emziremezsek de sağım yapıyoruz ki sütümüz artsın
Hadi ya bana demedi Alper bey ne zaman isterse aranırsa besle dedi gece bazen 3. Saatinde neden uyanmıyor diye zorla uyandırıyordum yapmayayım bariCanım biz 21. Gündeyiz. Sarılık seviyesi düştü, kilo alımı iyi diye dr artık kendisi uyursa 3 saat uyusun dedi. Hatta gece 10 gibi uzun uykusuna yatarsa 4 saat sürerse uyandırma dedi. Ama duru en uzun 3 saat uyuyor. Artık alarm kurmuyorum ben kendi uyanıyor en geç 3 saatte. Genelde 2 saatte bazen 1 saatte. Duruya bıraktım o işi yani.
Hımmm tamam bebişim sağ olasın
Canım mesela 22.30 da 100 ml anne sütü içti bitirdi üzerine emzirme yaptım orada uyuyakaldı yerine aldım mızırdanıp aranarak emzik emerek bir uyuyor bir uyanıyor şuan cidden su gibi içiyorlarCanım 110 ml sağıp verdiğim oldu yine de doymuyor sütümle üstüne mama istiyor 10 dk sonra aranıyor. Sütüm bildiğin su gibi hiç bir doyuruculuğu olmuyor çocuğuma maalesef
Yerim o gözleriBenim fındıkla göz göze geldim 1 ay diyince Çipil çipil bakıyor hala
Sen sanırım süt+mama ile besliyordun yani çocuk toksa gazı yok altı temizse neden uyansın ki kaldı ki büyüme hormonu en güzel gece üretiliyor yani uyuması çok güzel bir şey maşallah de amanKuzum bizim de sarılık riskimiz vardı o süreçte 2 saatte bir besledik risk geçene kadar sonra 3 saatte bire döndü
Bir aylık olmamıza da az kaldı bazen 3. Saatte acıkıp uyanmıyor acaba uzuyor mu uyku süresi diye düşünmeye başladım
Ay resmen aynı durumdayızHadi ya bana demedi Alper bey ne zaman isterse aranırsa besle dedi gece bazen 3. Saatinde neden uyanmıyor diye zorla uyandırıyordum yapmayayım bari
Canım mesela 22.30 da 100 ml anne sütü içti bitirdi üzerine emzirme yaptım orada uyuyakaldı yerine aldım mızırdanıp aranarak emzik emerek bir uyuyor bir uyanıyor şuan cidden su gibi içiyorlar
Hastane ve sağlık ocağına emzirme için başvurdum ama onların yanında tutuyor evde yapmıyorMama evet daha uzun süreli tokluk sağlıyor. Gece mama gündüz meme gitmek de mantıklı o zamanmaşallah hep uyusun uyuyan bebek iyidir candır nöbetleşe yapmak da güzelmiş. Biz şimdi eşimle kaldık ya napcaz bilmiyorum ilk gecemiz bakalım
Emzirme danışmanları var destek almayı düşündünüz mü? İnstagramda öyle sayfalara denk geliyorum ki baya çözüyorlar.
Haklısın canım evdeki o sessiz sakinliği de arıyor insan. İnşallah şu burun tıkanıklığı olayını bi çözersem daha iyi olacağım çünkü cidden artık sinir bozucu oldu günlerdir. İnsan kendini suçluyor bakamadım diyeYa balım işte Ertuğrul da bende öyle olmuştum ama alışıyorsun atlatırsın bi iki günehem yalnız kalmak daha bi iyi geliyor ne kadar yorucu olabılsede esınle evde sessız sakın
ay canım bunu söyleyen Özlem hanım. Ama Ece de büyüdü sen de artık uyku işini Ece’ye bırakabilirsin. O uyansın. Uyku düzeni oluştursun. Sonra vay efendim gece uyumuyor diye gezersin bakHadi ya bana demedi Alper bey ne zaman isterse aranırsa besle dedi gece bazen 3. Saatinde neden uyanmıyor diye zorla uyandırıyordum yapmayayım bari
Canım mesela 22.30 da 100 ml anne sütü içti bitirdi üzerine emzirme yaptım orada uyuyakaldı yerine aldım mızırdanıp aranarak emzik emerek bir uyuyor bir uyanıyor şuan cidden su gibi içiyorlar
Her gece uyuyamıyor maalesef kuzum gaz durumumuza göre değişiyor o canım bari uyuduğu zaman kaldırmayayım o zamanYerim o gözleriBakalım bizi neler bekliyor
Sen sanırım süt+mama ile besliyordun yani çocuk toksa gazı yok altı temizse neden uyansın ki kaldı ki büyüme hormonu en güzel gece üretiliyor yani uyuması çok güzel bir şey maşallah de amanbence uyandırıp uykusunu da 3.saatte bölme tabi doktorunuz ne der bilemem ama
Benimki gece bu saatlerde başlıyor 4e kadar huzursuz derin dalmıyor 5 gibi dalıyor derin uykuyaBende dedikleri gibi 3 saate kadar uyursa hiç uyandırmıyorum
Anne sütü ve mamada aynı cc ile doymamaları bizi bu duruma sokuyor kuzum şaşıp kalıyoruz onu ver biraz daha ver yetmedi mama yapAy resmen aynı durumdayız23:20 de 35 dk emzirdim aranmaya devam etti 40 ml anne sütüm vardı onu verdim. Hala doymadı en son 70 cc mama içti. Gerçekten delirmek üzereyim
Doğru söylüyorsun miniğime bırakıyorum artık uyku düzeni oluşmazsa ben ne yaparımHaklısın canım evdeki o sessiz sakinliği de arıyor insan. İnşallah şu burun tıkanıklığı olayını bi çözersem daha iyi olacağım çünkü cidden artık sinir bozucu oldu günlerdir. İnsan kendini suçluyor bakamadım diye
ay canım bunu söyleyen Özlem hanım. Ama Ece de büyüdü sen de artık uyku işini Ece’ye bırakabilirsin. O uyansın. Uyku düzeni oluştursun. Sonra vay efendim gece uyumuyor diye gezersin bak
ABen de öyle düşünüyordum aslında. Hatta bi ara içimden yeter artık annem gidebilir ben yaparım diye düşündüğüm oluyordu. Ama fena alışmışız boşluk oluştu bi tuhaf oldu. Lohusa kafası da cabası. Birkaç güne inşallah toparlanacağız
İlk zamanlar 2 saat güzel oluyor. Sarılık kontrolünde dr tamam deyince zaten bırakırsın alarmı. Bir de sarılık olan bebek uyuyor. Sarılığı düşünce kendi uyanıyor
Bencede kaldırma artık kendi düzenini oluşturuyor, arada bir uzun uykusu var zevkini bozma minnoşunHer gece uyuyamıyor maalesef kuzum gaz durumumuza göre değişiyor o canım bari uyuduğu zaman kaldırmayayım o zaman
Kuzum seninki de minyon doğmuştu değil mi benimki de pek bir minyon doğdu kıyamadım 2 saatte bir besledim ama 2 hafta sonra toparlanıyorlar
Benimki 2620 gram doğdu 3. Gün kontrolümüzde 2500 lerdeydi sonradan kilo almaya başladı.A
Eminim alışırsın çabucakanasın sen ana
Aynen şu sarılık riski bir geçse rahatlayacağımSütüm geliyor diye mamayı kestim bugün bakalım nasıl olacak rengi güzel gayet takip ediyorum zaten her gün farklılık görürsem mama ile takviye
Bencede kaldırma artık kendi düzenini oluşturuyor, arada bir uzun uykusu var zevkini bozma minnoşunKuzum benimki 2780 gr doğdu taburcu olurken 2680di bugün ebe ölçtü 2860gr. ama ben üstündekileri saymıyorum 2800gr. olmuş dedi yani 3 günde 120 gr alması aşırı obur demek üstündekiler daha fazla gelir diye paranoyak gibi eve gelince mutfak tartısında tarttım 160 gr. çıktı yani aslında 2700 gr olmuş 20 gr almış
Tebrik ederim seni güzel anneDediğin gibi er geç biz bakacağız senin gibi benimde yanımda kv var ama 6.günde gidecek o yüzden bende bebeğimin her bakımını kendim yapıyorum bir tek yıkamayı tek yapamam ama onu da gerekirse kucağımda duş alırız diye düşündüm
Valla annemle çok güzel yıkıyorduk ilk defa eşimle denediğimizde temizlik bağımlısı beyefendi dur biraz daha yıkayalım derken çocuğun gözüne şampuan mı kaçırdık su mu yuttu naptı bi tuhaf oldu. Bi kızdım sanki çocuk sanayide çalışıyor bi su tutup çıkarıcaz. Ondan beri kendim yıkıyorum, genelde şampuasızUff hepsi tamam da banyo işi beni çok geriyor yaaa annemle iyi hallediyorduk. Şu özgüven gelsin artık bakalım ne olcasa olsun
Mutfak tartısı çok iyiymişA
Eminim alışırsın çabucakanasın sen ana
Aynen şu sarılık riski bir geçse rahatlayacağımSütüm geliyor diye mamayı kestim bugün bakalım nasıl olacak rengi güzel gayet takip ediyorum zaten her gün farklılık görürsem mama ile takviye
Bencede kaldırma artık kendi düzenini oluşturuyor, arada bir uzun uykusu var zevkini bozma minnoşunKuzum benimki 2780 gr doğdu taburcu olurken 2680di bugün ebe ölçtü 2860gr. ama ben üstündekileri saymıyorum 2800gr. olmuş dedi yani 3 günde 120 gr alması aşırı obur demek üstündekiler daha fazla gelir diye paranoyak gibi eve gelince mutfak tartısında tarttım 160 gr. çıktı yani aslında 2700 gr olmuş 20 gr almış
Hiç suçlama bana emzirme danışmanım havalar çok değişken çok normal demiştiHaklısın canım evdeki o sessiz sakinliği de arıyor insan. İnşallah şu burun tıkanıklığı olayını bi çözersem daha iyi olacağım çünkü cidden artık sinir bozucu oldu günlerdir. İnsan kendini suçluyor bakamadım diye
ay canım bunu söyleyen Özlem hanım. Ama Ece de büyüdü sen de artık uyku işini Ece’ye bırakabilirsin. O uyansın. Uyku düzeni oluştursun. Sonra vay efendim gece uyumuyor diye gezersin bak
Hadi ya o kadar geliyormu o kıyafetlerValla annemle çok güzel yıkıyorduk ilk defa eşimle denediğimizde temizlik bağımlısı beyefendi dur biraz daha yıkayalım derken çocuğun gözüne şampuan mı kaçırdık su mu yuttu naptı bi tuhaf oldu. Bi kızdım sanki çocuk sanayide çalışıyor bi su tutup çıkarıcaz. Ondan beri kendim yıkıyorum, genelde şampuasız
Mutfak tartısı çok iyiymişof ben de merak ediyordum kilo aldı mı djdhdj
Ya onda cok sapma oluyor bende yapıyorum tabı ort fıkır verırBenimki 2620 gram doğdu 3. Gün kontrolümüzde 2500 lerdeydi sonradan kilo almaya başladı.minicik bir anne balııı ... Cuma günü göreceğiz bakalım yeterince kilo aldı mı ...
mutfak tartısı fikri çok mantıklıymışbiz de normal dijital tartıda önce kendimiz tartılıp sonra da Eceyi kucağımıza alarak ölçme yöntemi ile Ecenin kilosunu hesaplıyorduk ki tartinin pili bitti ....
Gece Kuzey de 2 öğünde geç uyanıyor. Bende uyandırmıyorum çünkü o kendi istemeden almıyor ağzına. Muhtemelen gece gündüz ayrımı yapıyorlar artık☺ Bizde mama 60 cc 2.5 saatte bir veriyoruz. Kilo alımı nasıl beni dr kilo alımı fazla obez olur diye korkuttu. Mama ile beslenen çocuklarda daha yüksekmiş obezite riski. Ama çocuk aç ben napim veriyorum.Biz de bu yüzden onu kenara ayırdık kuzum izotonik sıktık bugün şırınga ile
Kuzum çok geçmiş olsun bir süre yardıma ihtiyacın olacak
Vakumunu yaptım kuzum eller serbest modunda kullanıyordum sonra bebiş bir tepti hayaller suya düştü
Ben sağım yapıp süt veriyorum kuzum o şekilde kaç cc sadece anne sütü ile doyuyor ? Evet doygunluk süresi bir saat bir buçuk saat falan oluyor.
Biz de sizden bir hafta büyüğüz 90 cc ile doyuyor sadece mama ile ve 3 saatte bir besleniyor.
Kuzum bizim de sarılık riskimiz vardı o süreçte 2 saatte bir besledik risk geçene kadar sonra 3 saatte bire döndü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?