2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Benim fındıkla göz göze geldim 1 ay diyince Çipil çipil bakıyor hala

Canım o kadar basınç olduğu için önermedi doktor bana. Daha onun kılcal damarları çok hassas dedi burun spreyi için
Biz de bu yüzden onu kenara ayırdık kuzum izotonik sıktık bugün şırınga ile
Şişlik olduğu için ağrım çok fazla 2 normal dogumum var 3. Bebek bu gerçekten o kadar zor geldi ki Sezaryen 10 gündür annemde kalıyorum çocuklarım küçük gerçekten çok zor bı durum
Kuzum çok geçmiş olsun bir süre yardıma ihtiyacın olacak
Vakumunu iyi yaptın mı acaba, ben yatarken falan takıyorum bana mısın demiyor Ama bebek tekmeleri bozuyor vakumu

Ya burda da migrosta bulamadım ben, molfixden başks bez denemedim naparım
Vakumunu yaptım kuzum eller serbest modunda kullanıyordum sonra bebiş bir tepti hayaller suya düştü
Ben sağım yapıp süt veriyorum kuzum o şekilde kaç cc sadece anne sütü ile doyuyor ? Evet doygunluk süresi bir saat bir buçuk saat falan oluyor.
Biz de sizden bir hafta büyüğüz 90 cc ile doyuyor sadece mama ile ve 3 saatte bir besleniyor.
Kuzum bizim de sarılık riskimiz vardı o süreçte 2 saatte bir besledik risk geçene kadar sonra 3 saatte bire döndü
Bir aylık olmamıza da az kaldı bazen 3. Saatte acıkıp uyanmıyor acaba uzuyor mu uyku süresi diye düşünmeye başladım
Gece ne kadar süre uyumuyor ?

Canım 110 ml sağıp verdiğim oldu yine de doymuyor sütümle üstüne mama istiyor 10 dk sonra aranıyor. Sütüm bildiğin su gibi hiç bir doyuruculuğu olmuyor çocuğuma maalesef

Ben de öyle düşünüyordum aslında. Hatta bi ara içimden yeter artık annem gidebilir ben yaparım diye düşündüğüm oluyordu. Ama fena alışmışız boşluk oluştu bi tuhaf oldu. Lohusa kafası da cabası. Birkaç güne inşallah toparlanacağız
Canım sen maşallah tecrübelisin ve cesaretlisin ben şu an ürkek bir kelebeği avucumda tutuyorum sanki. Şu acemiliği bir ataydım üstümden. Gün için de sıkma canını be. Lohusasın gelenlerde kusura bakmasın artık.
Üffff hepsi tamam da banyo işi beni çok geriyor yaaa annemle iyi hallediyorduk. Şu özgüven gelsin artık bakalım ne olcasa olsun
İlk zamanlar 2 saat güzel oluyor. Sarılık kontrolünde dr tamam deyince zaten bırakırsın alarmı. Bir de sarılık olan bebek uyuyor. Sarılığı düşünce kendi uyanıyor
Kizlar biyerde okumustum gece emdirmek sutun daha cok artmasina katki sagliyormus
Aynen canım prolaktin hormonu gece salgılanıyormuş daha çok. O yüzden kızlaaarrr gece emziriyoruz emziremezsek de sağım yapıyoruz ki sütümüz artsın

Ya balım işte Ertuğrul da bende öyle olmuştum ama alışıyorsun atlatırsın bi iki güne hem yalnız kalmak daha bi iyi geliyor ne kadar yorucu olabılsede esınle evde sessız sakın

Hadi ya bana demedi Alper bey ne zaman isterse aranırsa besle dedi gece bazen 3. Saatinde neden uyanmıyor diye zorla uyandırıyordum yapmayayım bari
Canım 110 ml sağıp verdiğim oldu yine de doymuyor sütümle üstüne mama istiyor 10 dk sonra aranıyor. Sütüm bildiğin su gibi hiç bir doyuruculuğu olmuyor çocuğuma maalesef
Canım mesela 22.30 da 100 ml anne sütü içti bitirdi üzerine emzirme yaptım orada uyuyakaldı yerine aldım mızırdanıp aranarak emzik emerek bir uyuyor bir uyanıyor şuan cidden su gibi içiyorlar

Benim fındıkla göz göze geldim 1 ay diyince Çipil çipil bakıyor hala
Yerim o gözleriBakalım bizi neler bekliyor
Sen sanırım süt+mama ile besliyordun yani çocuk toksa gazı yok altı temizse neden uyansın ki kaldı ki büyüme hormonu en güzel gece üretiliyor yani uyuması çok güzel bir şey maşallah de aman bence uyandırıp uykusunu da 3.saatte bölme tabi doktorunuz ne der bilemem ama
Benimki gece bu saatlerde başlıyor 4e kadar huzursuz derin dalmıyor 5 gibi dalıyor derin uykuya Bende dedikleri gibi 3 saate kadar uyursa hiç uyandırmıyorum

Ay resmen aynı durumdayız 23:20 de 35 dk emzirdim aranmaya devam etti 40 ml anne sütüm vardı onu verdim. Hala doymadı en son 70 cc mama içti. Gerçekten delirmek üzereyim

Hastane ve sağlık ocağına emzirme için başvurdum ama onların yanında tutuyor evde yapmıyor

Ya balım işte Ertuğrul da bende öyle olmuştum ama alışıyorsun atlatırsın bi iki güne hem yalnız kalmak daha bi iyi geliyor ne kadar yorucu olabılsede esınle evde sessız sakın
Haklısın canım evdeki o sessiz sakinliği de arıyor insan. İnşallah şu burun tıkanıklığı olayını bi çözersem daha iyi olacağım çünkü cidden artık sinir bozucu oldu günlerdir. İnsan kendini suçluyor bakamadım diye
ay canım bunu söyleyen Özlem hanım. Ama Ece de büyüdü sen de artık uyku işini Ece’ye bırakabilirsin. O uyansın. Uyku düzeni oluştursun. Sonra vay efendim gece uyumuyor diye gezersin bak

Her gece uyuyamıyor maalesef kuzum gaz durumumuza göre değişiyor o canım bari uyuduğu zaman kaldırmayayım o zaman
Kuzum seninki de minyon doğmuştu değil mi benimki de pek bir minyon doğdu kıyamadım 2 saatte bir besledim ama 2 hafta sonra toparlanıyorlar

Ay resmen aynı durumdayız 23:20 de 35 dk emzirdim aranmaya devam etti 40 ml anne sütüm vardı onu verdim. Hala doymadı en son 70 cc mama içti. Gerçekten delirmek üzereyim
Anne sütü ve mamada aynı cc ile doymamaları bizi bu duruma sokuyor kuzum şaşıp kalıyoruz onu ver biraz daha ver yetmedi mama yap

Doğru söylüyorsun miniğime bırakıyorum artık uyku düzeni oluşmazsa ben ne yaparım
Cuma günü 1. Ay kontrolümüz için Özlem Hanıma gideceğiz Alper bey bu hafta izinliymiş aynı gün aşımız da var bakalım
Annenin gitmesi konusunda da böyle hissetmekte çok haklısın yeni anne oldun ilk bebeğin benim de 2 gün sonra kv evine dönecek Allah'tan bir sıkıntı olmazsa. Ben de düşünüyorum nasıl yapacağım diye iyi kötü ev işlerine yardım ediyordu kızıma yine ben bakıyordum zaten ama yeni düzenimize alışacağız zamanla

A
Eminim alışırsın çabucak anasın sen ana
Aynen şu sarılık riski bir geçse rahatlayacağımSütüm geliyor diye mamayı kestim bugün bakalım nasıl olacak rengi güzel gayet takip ediyorum zaten her gün farklılık görürsem mama ile takviye

Bencede kaldırma artık kendi düzenini oluşturuyor, arada bir uzun uykusu var zevkini bozma minnoşun Kuzum benimki 2780 gr doğdu taburcu olurken 2680di bugün ebe ölçtü 2860gr. ama ben üstündekileri saymıyorum 2800gr. olmuş dedi yani 3 günde 120 gr alması aşırı obur demek üstündekiler daha fazla gelir diye paranoyak gibi eve gelince mutfak tartısında tarttım 160 gr. çıktı yani aslında 2700 gr olmuş 20 gr almış

Benimki 2620 gram doğdu 3. Gün kontrolümüzde 2500 lerdeydi sonradan kilo almaya başladı. minicik bir anne balııı ... Cuma günü göreceğiz bakalım yeterince kilo aldı mı ...
mutfak tartısı fikri çok mantıklıymış biz de normal dijital tartıda önce kendimiz tartılıp sonra da Eceyi kucağımıza alarak ölçme yöntemi ile Ecenin kilosunu hesaplıyorduk ki tartinin pili bitti ....

Uff hepsi tamam da banyo işi beni çok geriyor yaaa annemle iyi hallediyorduk. Şu özgüven gelsin artık bakalım ne olcasa olsun
Valla annemle çok güzel yıkıyorduk ilk defa eşimle denediğimizde temizlik bağımlısı beyefendi dur biraz daha yıkayalım derken çocuğun gözüne şampuan mı kaçırdık su mu yuttu naptı bi tuhaf oldu. Bi kızdım sanki çocuk sanayide çalışıyor bi su tutup çıkarıcaz. Ondan beri kendim yıkıyorum, genelde şampuasız
Mutfak tartısı çok iyiymiş of ben de merak ediyordum kilo aldı mı djdhdj

Hiç suçlama bana emzirme danışmanım havalar çok değişken çok normal demişti

Hadi ya o kadar geliyormu o kıyafetler ben 100 grm eksik sayıyorum sağlık ocağında ki ebe yuvarlıyor hep gerı 2880 çıktı dıyelım 2800 diyor öyle yazıyor kağıda

Ya onda cok sapma oluyor bende yapıyorum tabı ort fıkır verır kız yatın kalkın dua edin ne güzel benimki erken de doğduğu için 2865 doğdu 2770 e düştü, aynı kilo ile de taburcu olduk. 9 günlükken doktora gittik 2710 çıktı 12. Gününde sağlık ocağında gittim 2880 çıktı doğum kilosuna ulaştı anca

Gece Kuzey de 2 öğünde geç uyanıyor. Bende uyandırmıyorum çünkü o kendi istemeden almıyor ağzına. Muhtemelen gece gündüz ayrımı yapıyorlar artık☺ Bizde mama 60 cc 2.5 saatte bir veriyoruz. Kilo alımı nasıl beni dr kilo alımı fazla obez olur diye korkuttu. Mama ile beslenen çocuklarda daha yüksekmiş obezite riski. Ama çocuk aç ben napim veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…