2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Merhaba hanımlar geçen çarşamba doğum yaptım ama bebeğimi alıp eve gelemedim bebeğimi enfeksiyon nedeniyle yoğun bakıma aldılar. Şu anda durumu iyi ama hala eve gelmedi. Eve gelince nasıl bakcam bişe olur mu korkusu sardı beni şimdide yeterki çıksın bakarım ama çok korkuyorum. Onu orda bırakmak çok zoruma gidiyor. Sürekli ağlıyorum.

1. Sindirilmemiş Anne Sütü veya Formül Mama​

Emzirilen veya formül mama ile beslenen bebeklerin kakasındaki beyaz parçalar genellikle sindirilmemiş süt yağı kümeleri veya formül proteinidir.

Öncelıkle gecmıs olsun yanına gırıyor musunuz benım bebegımde hem erken doğum hemde enfeksiyon dan 7 gün yattı , antibiyotik tedavısı bıtıp değerler düşünce yolluyorlar genelde ağlama neden ağlıyorsun

İlk 2 hafta içinde doğduğu kiloyu yakalıyorsa ve sadece anne sütü ile besleniyorsa annenin sütü yetiyor ve besleniyor diye yorumluyorlar maşallah size
Biz bence kilo aldık ya tartı yok ama bunu sol kolum hissediyor
Kilo alımı en son normaldi bakalım yarın gidince ne diyecek doktorumuz biz 3 saatte bir 90 cc mama veriyoruz. Mama ile beslenen çocuklar çok daha çabuk toparlanıyorlar 3 4 aylıkken boğum boğum olabiliyorlar ama cidden ne yapayım çocuk ağlıyor, uyumuyor ben de veriyorum internette 1 aylık bebeklerin 60-120 cc arası beslendiği yazıyor (sadece mama öğünü ile) sınırın içindeyiz
Eveeet zaman geçiyor bizim bugün 29. Günümüz Özlem hanım bize burun tıkanıklığı için mesh cihazı önerdi bir medikalcimiz var onunla görüştük onun yerine nebulizator aldık. Size de böyle bir cihaz ve düzenli aspire etme önerecek muhtemelen
Duru'nun burnu akıyor mu, fokurdama şeklinde mi?

Çok teşekkür ederim evet girip görüyoruz gördükçe dahada ağlıyorum.Çok zor. Siz çıkınca naptınız ben tekrar mikrop kapar diye korkuyorum.

Amin, Allah razı olsun. Şuan tatlı bir heyecan bastı kelebekler uçuşuyor karnımda Riskleri gerçekten hiç düşünmüyorum doktor kalbin durar diyor ben dikiş acısını düşünüyorum. Biri bu ölmeyi bayılmak sanıyor herhalde dedi
1 tane acve hurması yemiştim bir kaç gün önce, bir de çörek otu kahvesi içtim 2 kere rahim kasılmalarını tetikliyor diye ama tık yok. Son umudum hurma ve ahududu çayı. Çaydan hiç içmemiştim onun da tadına bakalım bi

Çok teşekkür ederim evet girip görüyoruz gördükçe dahada ağlıyorum.Çok zor. Siz çıkınca naptınız ben tekrar mikrop kapar diye korkuyorum.

Emzirme saatlerinde yanına giriyor musunuz ?
Anne misafirhanesi oluyor hastanelerde. Size de refekatçi olarak kayıt açılırsa, orada kalabilirsiniz. Ya da gündüz orada olup, gece eve gelebilirsiniz.

Bak 1HANIM mesh cıhazı dedıgı benım dedıgım hava makınesı ben gunde bır verıyorum farkettı kesınlıkle yaptınmı bılmıyorum ama
Çok şükür kuzum bana dokto 20-25 güne kadar bile almayabilir sorun değil demişti , ama çok şükür güzel kapattık ayı

Hayırlı ömürlü olsun, Allah kolaylık versin zor bi durum. Burada bir sürü annemiz var hepsi hasretle bekledi bebeklerini sonra da mutlu mutlu evlerine gittiler. Geçici bir süreç olduğunu düşün ve kendini çok üzme, sütün ne durumda bilmiyorum ama üzüntü kesilme sebebi olmasın o zaman daha çok üzülürsün.

Emzirme saatlerinde yanına giriyor musunuz ?
Anne misafirhanesi oluyor hastanelerde. Size de refekatçi olarak kayıt açılırsa, orada kalabilirsiniz. Ya da gündüz orada olup, gece eve gelebilirsiniz.
Şu anda onlar besliyor. Ama belli saatlerde görüyoruz. Süt sağıp veriyorum. Orda kalmaya izin vermiyolar ki.

Öncelikle ilk iki hafta misafir kabul etmedim sonrasında da dezenfektan el yıkama durumuna özen gösterdim öyle kimsenin kucağına vermedim sonrasında da rutinimize devam ettik düşün ki benim birde evde okullu oğlum var bu süreçte de hep gripti Rabbim yardım ediyor. Ben her 3 saatte bir 45 dk girdim yanına yokluğunu hissetmedim çok uyuyormuş ve ben uyandıkça ilgileniyormuşum gibi düşündüm hep çok şükür geçti , merak etmeyin sizinde geçecek eve geleceksiniz düzeninizi yakalayacaksınız ağlama ama üzülme üzüldükçe sütüne de bebeğinize daha zarar

Aman ağla nolcak gerçi aşırı adrenalınden dolayı donup kaladabilirsin
Ağlamıyım kız makyajım akar diyormuşum haha anestezi doktoru diyor ki makyaj falan yapacaksanız akmayan bir şey yapın bebeği görünce su koyveriyorsunuz sonra hep akıyor diyo
Dedim heyecandan popomun üzerine oturamıyorum makyajı kim düşünüyor
Ayy hadi sağlıcakla, ikinizin de hayırlı haberlerini bekliyoruz @abis66
Amin kuzum inşallah
Oyy hadi bakalım geldi mi büyük gün
İnşallah çok güzel geçer bütün hamilelik zorlukların uçar gider Sağlıkla gelsin
Ayy amin kuzum
Çektiğim sıkıntıları karşı getirsin Allahım sonrası kolay olsun inşallah bana da bekleyen herkese de
Kız ağlanmaz mı hiç kasma kendini. Ağlamak gelirse ağla gerçi o heyecanla kal geliyor insana da bakalım sen neler yapacaksın
Valla bilmiyorum kuzu şimdiden dağıldım zaten heyecan bastı şimdiden bana sabah olmaz şimdi

Geçmiş olsun canım, gözün aydın sağlıkla mutlulukla büyüsün
Kızlar çok teşekkür ederim sayfaları yavaş yavaş okuyorum
atatalya canım mama vermeyin gerek yok şimdi dediler ama oğlum doymuyor ben emziriyorım sonra bir enjektör veriyorum çok ağlıyor beni emzik yapmak istiyor memelerim hep yara oldu

Canım dogum yaptin mi gozunaydin inşallah artar sütun üzülme o süreçte mama mi versene ben vercem diğerlerinde de verdim.Nasil doğdu sana da küçük mü diyorlar di kucuk mu doğdu?
Yok aslında küçük doğmadı kilo olarak boyu biraz kısa çıktı ama doktorum yanlış ölçüldü diyor ben ctesi bir daha ölçtürcem kontrolde çok iri bir bebek değiliz
Ay sonunda haber gelmiş maşallah gözünüz aydın
Sağol kuzum

Ben özellikle az az sık sık veriyorum diyet modu Ara öğün olarak da anne sütü

1. Sindirilmemiş Anne Sütü veya Formül Mama​

Emzirilen veya formül mama ile beslenen bebeklerin kakasındaki beyaz parçalar genellikle sindirilmemiş süt yağı kümeleri veya formül proteinidir.
Bence de mama ya sonradan aklıma geldi. Olayı ele aldım belki kaka gecikme sebebi de bu bakalım. Kuzey'in kilo alma sebebinin biri de bu sanki

Aaa öyle mi aklımda bulunsun dün hemşire geldi dedi ay bu ne minik kaç cm doğmuştu bu seside böyle inceltti ay bi zoruma gitti lohusa lohusa 1 saat ağladım bu ana gerçekten kendine dert arıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…