Benim şu an sütüm var geliyor da çocuk da sadece onunla besliyorum ama sık sık uyanınca annemler sütün yetmiyor az diyor sürekli halbuki çocuk anne sütünü çabucak sindirdiği için çabuk acıkıyor.Anlatıyorum pek anlamıyorlar anlayacağın.
Bende deneyeyim belki artar dedim.Beslenmeme dikkat etsem de pek yiyemiyorum iştahım kapalı azıcık yesem şişiyorum sabah 1 yumurta 1 dilim ekmek 1 dilim peynir zor bitiriyorum ara öğün aklıma bile gelmiyor bazen zorla yapıyorum akşam da normal ev yemeğini 1 tabak ancak yiyebiliyorum
Ben yiyebilsem artacak belki bunu bilmek de vicdan azabı çektiriyor bana
Evet içinde bira mayası var ya o ekşimsi kokuyu o veriyordur
İzotonik serumu şırınga ile 3 4 cc çekip yarısını bir burun deliğinden hızlıca sıktıktan sonra ters çevirip hızlı ve biraz sert pıt pıt aşağıdan yukarıya sırtına vuruyoruz. Sonra hemen yatırıp aynı işlemi diğer burun deliğine uyguladıktan sonra burun aspiratörü ile çekiyoruz.Kızlar burun temizliği nasıl yapıyorsunuz?
Serum fizyolojik kullanmaya korkuyorum. Çünkü tükürüğünü bile genzine kaçırabiliyor. Bir de sağlık bakanlığı birçok markayı yüksek risk diye yasakladı ya, içime sinmiyor. Ama napacağız bilmiyorum.
Tamam işte ordan açıyorum bende bu ara elektrikli süpürge sesini sevdi onu dinliyor
Maşaallah diyelimBizde kactane bez değiştirdik saskiniz
Aa o da olabilir. Bende deneyeyim önceBen bundan da kullanıyorum
Mağazadan bel kemeri şeklinde satın aldım. İçindeki keseyi dediğin gibi ısıtıyoruz. Ancak sıcak havlu da iş görür diye düşünüyorum. Keramet kiraz çekirdeğinde değil sanki
Kızcağzım daha 3 günlük teyzesi, heyecanla tazyikle yapmış herhalde ilk kakasınıAhahahq maşallah de aman biz iki gündür sadece pirtlarla gelen kakalara kaldik
İzotonik serumu şırınga ile 3 4 cc çekip yarısını bir burun deliğinden hızlıca sıktıktan sonra ters çevirip hızlı ve biraz sert pıt pıt aşağıdan yukarıya sırtına vuruyoruz. Sonra hemen yatırıp aynı işlemi diğer burun deliğine uyguladıktan sonra burun aspiratörü ile çekiyoruz.
Hiç serum fizyolojik kullanmadım. Başlarda korktuğumuzda nebulizatör ile hipertonik veriyorduk yumuşasın aksın diye ama onu sık sık ve düzenli yapmak gerekiyor sanırım kendi akması için günde bir kere yapmakla falan akmadı bizim.
Teşekkür ederizAma ben o kopkeyi yerimmm
Valla senin dediğin gibi hem saldım hemde bundan sonraki alımlara bakacağız artık çünkü doğum kilosuna beklenilen haftada ulaştı bundan sonrası önemliE tamam daha nebiz bütün gece saat bası bı bucuk saatte bir kalktık emdik, gündüz daha sık emiyor
Ben burda ilk bir ay benım memelerım hıc sertlesmıyor dıye yakındım durdum oğlumda beze beze olurdu gogsumbunda nıye oyle olmuyor dıye kendımı yedım sonra saldım kız Al işte ilk ay 1 kilo almış yeter yetiyor demekki dedim ve artık düşünmüyorum saldım
Aynen mama içindeki laktoz sebebiyle daha geç sindirildiği için daha tok tutuyor öyle olunca mama ile desteklenen beslenmelerde tokluk süresi uzuyor.Mamalarda 2-4 hafta arasında 90 CC ve 7 biberon isteniyor.
Mama daha tok tutan bir şey.
Belki buradan yola çıkarak bir tahminde bulunabilirsin.
Benim özelde gittiğim bir profesör, emzirdikten sonra yatağa yatırdığın da 1-1.5 saat uyuyorsa süt yetiyordur, ama 15 dk sonra uyanıyorsa ağzını vs acıyorsa süt yetmiyordur demişti.
En iyisi kendin bilirsin ama. Senin çocuğun, senin vücudun. Vicdanen doyduğunu ya da doymadığını hissedersin sanırım.
Kilo alımına da bakarsın.
Sen serum fizyolojik deyince ben Sağlık Bakanlığı'nın yasakladığı flakon cinsine gittim kuzum kusura bakma.Bu bahsettiğin zaten serum fizyolojik uygulaması değil mi ?
Dengeli düzenli beslenmek tabii ki çok önemli kuzum. Vücudun her zaman çalışma sistemi önce can sonra canan şeklinde oluyor. Senin ihtiyacın varken enerjiyi sütüne ayırmayacaktır ama en azından 3 öğün dolu doluysa sütün de kalitelidir diye düşünüyorumTeşekkür ederizsıpa çok tatlı
Valla senin dediğin gibi hem saldım hemde bundan sonraki alımlara bakacağız artık çünkü doğum kilosuna beklenilen haftada ulaştı bundan sonrası önemliBende saldım ama çocuk aç olsa uyumaz gayet de uyuyor hatta acıkınca kendi uyanıyor ben uyandırmıyorum demek ki doyuyor diyorum Benim de memelerim hep yumuşak dolgun olmuyor hiç dut kompostosu felan içtiğimde de dolmadı sertleşmedi
Aynen mama içindeki laktoz sebebiyle daha geç sindirildiği için daha tok tutuyor öyle olunca mama ile desteklenen beslenmelerde tokluk süresi uzuyor.
Bende senin profesörün dediği gibi biliyorum uyuyorsa açlık yoktur gayet de uyuyor sıpam diyorum demek süt yetiyorSadece ben dengeli beslenemiyorum sütümün kalitesi mi düşük yani kimi süt daha besleyici olur kimi o kadar besleyici olmaz belki öyle bir şeydir diye üzülüyorum
Karın boşluğunda mı sertlik var canımKızlar bebeğin kendi sağ tarafinda ne var acaba? Orası diğer tarafa göre daha sert ve sis gibi..
Kucağa alırken de hep sağına dogru yatiyor
Teşekkür ederizsıpa çok tatlı
Valla senin dediğin gibi hem saldım hemde bundan sonraki alımlara bakacağız artık çünkü doğum kilosuna beklenilen haftada ulaştı bundan sonrası önemliBende saldım ama çocuk aç olsa uyumaz gayet de uyuyor hatta acıkınca kendi uyanıyor ben uyandırmıyorum demek ki doyuyor diyorum Benim de memelerim hep yumuşak dolgun olmuyor hiç dut kompostosu felan içtiğimde de dolmadı sertleşmedi
Aynen mama içindeki laktoz sebebiyle daha geç sindirildiği için daha tok tutuyor öyle olunca mama ile desteklenen beslenmelerde tokluk süresi uzuyor.
Bende senin profesörün dediği gibi biliyorum uyuyorsa açlık yoktur gayet de uyuyor sıpam diyorum demek süt yetiyorSadece ben dengeli beslenemiyorum sütümün kalitesi mi düşük yani kimi süt daha besleyici olur kimi o kadar besleyici olmaz belki öyle bir şeydir diye üzülüyorum
Evet canım, sağ karin boşluğunda baya gazı vardı cikardikKarın boşluğunda mı sertlik var canım
Yok ya öyle zaman geçmezMecbur görünecem artık canım. Sürekli regli gibi aktı mı akacak mı spancın dışına çıktı mı diye kafayı yiyecem
Ben bundan aldım ama daha tam kullanmadım yenidoğanda koltuk altı öneriliyor diye denedim sadece doğru ve hızlı ölçüyorGünaydın yorgun ama güçlü anneler kulübü
Bizim ateşölçeri yere düşürdüm bozulduKoltuk altından ölçülenden vardı. Çok uzun sürede ölçüyordu aslında işime de geldi bozulması Şimdi dijital bakıyorum da bundan kullanan var mı? Yorumları çok iyi fiyatı da öyle. Medicana çok pahalı, bunu alsam mı bilemedim.
Teşekkür ederizsıpa çok tatlı
Anne sütü daha hızlı doyurup daha hızlı acıktırıyor sanki. Sütüm doluyken bazen tek göğsü emip uyuyor. Sağınca 2 göğsümden 60 ml çıkıyor hadi tek göğüsten aldı diyeyim 60 ml normalde 90lık mamayla doyuyor üstüne hala arandığını oluyor. Ama o tek göğüsle 1-1,5 saat uyuyor ☺ Sonrasında uyandığında ama çok acıkmış oluyorDengeli düzenli beslenmek tabii ki çok önemli kuzum. Vücudun her zaman çalışma sistemi önce can sonra canan şeklinde oluyor. Senin ihtiyacın varken enerjiyi sütüne ayırmayacaktır ama en azından 3 öğün dolu doluysa sütün de kalitelidir diye düşünüyorum
Dediğine göre sütün de yetiyor bebeğin bir uyuma süresi var çünkü ve anne sütü çok hızlı sindiriliyor anca o kadar uyur, depolama kapasitesi de düşük mideden dolayı. Daha ne olsun
Doğru ölçüyorsa iyi. Bunda soru cevapta koltuk altında doğru sonuç verir mi diye sormuşlar. Kulak ve alın önerilir demiş.Ben bundan aldım ama daha tam kullanmadım yenidoğanda koltuk altı öneriliyor diye denedim sadece doğru ve hızlı ölçüyor
Evet koltuk altından ölçülmüyor ben ayrı cihaz aldım koltuk altı ölçülenlerden ilk dönem için ama dediğin gibi uzun tutuyorDoğru ölçüyorsa iyi. Bunda soru cevapta koltuk altında doğru sonuç verir mi diye sormuşlar. Kulak ve alın önerilir demiş.
Benimde memişler yumoş sertleşmiyor hiç bir kaç gün önce bir sertleşti oğlum fırsat bırakmıyor diye olumlama yapıyorum kendimeE tamam daha nebiz bütün gece saat bası bı bucuk saatte bir kalktık emdik, gündüz daha sık emiyor
Ben burda ilk bir ay benım memelerım hıc sertlesmıyor dıye yakındım durdum oğlumda beze beze olurdu gogsumbunda nıye oyle olmuyor dıye kendımı yedım sonra saldım kız Al işte ilk ay 1 kilo almış yeter yetiyor demekki dedim ve artık düşünmüyorum saldım
İki saatte gayet iyi canım yaaa. Aç olsa 2 saatte uyumaz sarılık sorunu yok sonuçta sizin.Aajjajajak gak mem guk meme ondan dobiş gibi oldu Ertuş diyorsun yani
Valla bilmiyorum ya aman saldım bende süt var emiyor da uyuyor da napayım daha bilmiyorum ki sütüm fışkırarak gelmiyor ama yetiyor da çocuğaYoksa uyumaz sürekli emmek ister mesela
Gündüz saatte bir bazen iki saatte bir geceleri de iki saat uyuyor canım bazen uyumadığı da oluyor ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?