2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257

Mamalarda 2-4 hafta arasında 90 CC ve 7 biberon isteniyor.
Mama daha tok tutan bir şey.
Belki buradan yola çıkarak bir tahminde bulunabilirsin.

Benim özelde gittiğim bir profesör, emzirdikten sonra yatağa yatırdığın da 1-1.5 saat uyuyorsa süt yetiyordur, ama 15 dk sonra uyanıyorsa ağzını vs acıyorsa süt yetmiyordur demişti.

En iyisi kendin bilirsin ama. Senin çocuğun, senin vücudun. Vicdanen doyduğunu ya da doymadığını hissedersin sanırım.
Kilo alımına da bakarsın.

Kızlar burun temizliği nasıl yapıyorsunuz?
Serum fizyolojik kullanmaya korkuyorum. Çünkü tükürüğünü bile genzine kaçırabiliyor. Bir de sağlık bakanlığı birçok markayı yüksek risk diye yasakladı ya, içime sinmiyor. Ama napacağız bilmiyorum.

İzotonik serumu şırınga ile 3 4 cc çekip yarısını bir burun deliğinden hızlıca sıktıktan sonra ters çevirip hızlı ve biraz sert pıt pıt aşağıdan yukarıya sırtına vuruyoruz. Sonra hemen yatırıp aynı işlemi diğer burun deliğine uyguladıktan sonra burun aspiratörü ile çekiyoruz.
Hiç serum fizyolojik kullanmadım. Başlarda korktuğumuzda nebulizatör ile hipertonik veriyorduk yumuşasın aksın diye ama onu sık sık ve düzenli yapmak gerekiyor sanırım kendi akması için günde bir kere yapmakla falan akmadı bizim.

Kızlar bebeğin kendi sağ tarafinda ne var acaba? Orası diğer tarafa göre daha sert ve sis gibi..
Kucağa alırken de hep sağına dogru yatiyor

Tamam işte ordan açıyorum bende bu ara elektrikli süpürge sesini sevdi onu dinliyor
Büyüyünce rock falan dinler bu oğlan, zevke bak maşaallah
Bizde kactane bez değiştirdik saskiniz
Maşaallah diyelim bizim bez sayısı az gidiyor doktora sorucam pazartesi.
Aa o da olabilir. Bende deneyeyim önce
Ahahahq maşallah de aman biz iki gündür sadece pirtlarla gelen kakalara kaldik
Kızcağzım daha 3 günlük teyzesi, heyecanla tazyikle yapmış herhalde ilk kakasını

Bu bahsettiğin zaten serum fizyolojik uygulaması değil mi ?

Ama ben o kopkeyi yerimmm
Teşekkür ederiz sıpa çok tatlı

Valla senin dediğin gibi hem saldım hemde bundan sonraki alımlara bakacağız artık çünkü doğum kilosuna beklenilen haftada ulaştı bundan sonrası önemli Bende saldım ama çocuk aç olsa uyumaz gayet de uyuyor hatta acıkınca kendi uyanıyor ben uyandırmıyorum demek ki doyuyor diyorum Benim de memelerim hep yumuşak dolgun olmuyor hiç dut kompostosu felan içtiğimde de dolmadı sertleşmedi
Aynen mama içindeki laktoz sebebiyle daha geç sindirildiği için daha tok tutuyor öyle olunca mama ile desteklenen beslenmelerde tokluk süresi uzuyor.
Bende senin profesörün dediği gibi biliyorum uyuyorsa açlık yoktur gayet de uyuyor sıpam diyorum demek süt yetiyor Sadece ben dengeli beslenemiyorum sütümün kalitesi mi düşük yani kimi süt daha besleyici olur kimi o kadar besleyici olmaz belki öyle bir şeydir diye üzülüyorum

Dengeli düzenli beslenmek tabii ki çok önemli kuzum. Vücudun her zaman çalışma sistemi önce can sonra canan şeklinde oluyor. Senin ihtiyacın varken enerjiyi sütüne ayırmayacaktır ama en azından 3 öğün dolu doluysa sütün de kalitelidir diye düşünüyorum
Dediğine göre sütün de yetiyor bebeğin bir uyuma süresi var çünkü ve anne sütü çok hızlı sindiriliyor anca o kadar uyur, depolama kapasitesi de düşük mideden dolayı. Daha ne olsun

Daha küçükler. Sık sık emmek istemeleri normal. Benimki de sık sık emmek istiyor.
Mama oranını arttırsam mı diyordum, üzülüyordum ama haftalık kilosunu ölçtürüyorum asm'de. Bir haftada fazla bile kilo almış bebişim.

Günaydın yorgun ama güçlü anneler kulübü
Bizim ateşölçeri yere düşürdüm bozuldu Koltuk altından ölçülenden vardı. Çok uzun sürede ölçüyordu aslında işime de geldi bozulması Şimdi dijital bakıyorum da bundan kullanan var mı? Yorumları çok iyi fiyatı da öyle. Medicana çok pahalı, bunu alsam mı bilemedim.

Eklentiler

• Screenshot_2023-10-29-11-12-15-325_trendyol.com.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 55
Ben bundan aldım ama daha tam kullanmadım yenidoğanda koltuk altı öneriliyor diye denedim sadece doğru ve hızlı ölçüyor

Anne sütü daha hızlı doyurup daha hızlı acıktırıyor sanki. Sütüm doluyken bazen tek göğsü emip uyuyor. Sağınca 2 göğsümden 60 ml çıkıyor hadi tek göğüsten aldı diyeyim 60 ml normalde 90lık mamayla doyuyor üstüne hala arandığını oluyor. Ama o tek göğüsle 1-1,5 saat uyuyor ☺ Sonrasında uyandığında ama çok acıkmış oluyor Diğer göğsü emip üstüne 50- 60ml mama yiyor

Ben bundan aldım ama daha tam kullanmadım yenidoğanda koltuk altı öneriliyor diye denedim sadece doğru ve hızlı ölçüyor
Doğru ölçüyorsa iyi. Bunda soru cevapta koltuk altında doğru sonuç verir mi diye sormuşlar. Kulak ve alın önerilir demiş.

Doğru ölçüyorsa iyi. Bunda soru cevapta koltuk altında doğru sonuç verir mi diye sormuşlar. Kulak ve alın önerilir demiş.
Evet koltuk altından ölçülmüyor ben ayrı cihaz aldım koltuk altı ölçülenlerden ilk dönem için ama dediğin gibi uzun tutuyor

Benimde memişler yumoş sertleşmiyor hiç bir kaç gün önce bir sertleşti oğlum fırsat bırakmıyor diye olumlama yapıyorum kendime

İki saatte gayet iyi canım yaaa. Aç olsa 2 saatte uyumaz sarılık sorunu yok sonuçta sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…