İnşallah öyledirDengeli düzenli beslenmek tabii ki çok önemli kuzum. Vücudun her zaman çalışma sistemi önce can sonra canan şeklinde oluyor. Senin ihtiyacın varken enerjiyi sütüne ayırmayacaktır ama en azından 3 öğün dolu doluysa sütün de kalitelidir diye düşünüyorum
Dediğine göre sütün de yetiyor bebeğin bir uyuma süresi var çünkü ve anne sütü çok hızlı sindiriliyor anca o kadar uyur, depolama kapasitesi de düşük mideden dolayı. Daha ne olsun
Evet tek bildikleri emmek o yüzden sürekli emmek isyorlarDaha küçükler. Sık sık emmek istemeleri normal. Benimki de sık sık emmek istiyor.
Mama oranını arttırsam mı diyordum, üzülüyordum ama haftalık kilosunu ölçtürüyorum asm'de. Bir haftada fazla bile kilo almış bebişim.
Ben de bundan aldım kuzu. Ayrıca hastane koltuk altından ölçer verdi. İki türlü de olmuş oldu.Günaydın yorgun ama güçlü anneler kulübü
Bizim ateşölçeri yere düşürdüm bozulduKoltuk altından ölçülenden vardı. Çok uzun sürede ölçüyordu aslında işime de geldi bozulması Şimdi dijital bakıyorum da bundan kullanan var mı? Yorumları çok iyi fiyatı da öyle. Medicana çok pahalı, bunu alsam mı bilemedim.
Evet anne sütü çok çabuk sindiriliyor bizimki mesela üstten gaz çıkarmıyor hiç, alttan pırt pırt gidiyor onu bile etkiliyor anne sütü ve çok sık emmek istiyorAnne sütü daha hızlı doyurup daha hızlı acıktırıyor sanki. Sütüm doluyken bazen tek göğsü emip uyuyor. Sağınca 2 göğsümden 60 ml çıkıyor hadi tek göğüsten aldı diyeyim 60 ml normalde 90lık mamayla doyuyor üstüne hala arandığını oluyor. Ama o tek göğüsle 1-1,5 saat uyuyor ☺ Sonrasında uyandığında ama çok acıkmış oluyorDiğer göğsü emip üstüne 50- 60ml mama yiyor
Bende uykusu ve cildini sarılığını düşünüp besleniyor bu çocuk sonucuna varıyorum hep.Yani sonuçta 3 gün mama kullandık süt olmasa beslenmese sarılığı da artardı.İki saatte gayet iyi canım yaaa. Aç olsa 2 saatte uyumaz sarılık sorunu yok sonuçta sizin.
Bende bunu aldim yorumlardan dolayi ama dogrulugu nasildir bende bilemiyorum canimGünaydın yorgun ama güçlü anneler kulübü
Bizim ateşölçeri yere düşürdüm bozulduKoltuk altından ölçülenden vardı. Çok uzun sürede ölçüyordu aslında işime de geldi bozulması Şimdi dijital bakıyorum da bundan kullanan var mı? Yorumları çok iyi fiyatı da öyle. Medicana çok pahalı, bunu alsam mı bilemedim.
Bende beslenmeme dıkkat edemıyorum bazen ertusu yedırırken bı ıkı lokma alıyorum kahvaltım o idi sonra kuru bı ekmek akşam yemek yapamıyorum genelde falan dengesızdı asmdekı ebe de ozellıkle dedı bak beslenmene dıkkat et proteın yumurtan helvan yulaf vs dengeli beslen dedı , bende şimdi en azından yulaf yıyorum ıkı gunde bır kahvaltıda yemek yapmaya çalışıyorum fln yıne ara öğün fln yok işte takılıyorum ya sende dikkat et olmadı multı vıtamın alTeşekkür ederizsıpa çok tatlı
Valla senin dediğin gibi hem saldım hemde bundan sonraki alımlara bakacağız artık çünkü doğum kilosuna beklenilen haftada ulaştı bundan sonrası önemliBende saldım ama çocuk aç olsa uyumaz gayet de uyuyor hatta acıkınca kendi uyanıyor ben uyandırmıyorum demek ki doyuyor diyorum Benim de memelerim hep yumuşak dolgun olmuyor hiç dut kompostosu felan içtiğimde de dolmadı sertleşmedi
Aynen mama içindeki laktoz sebebiyle daha geç sindirildiği için daha tok tutuyor öyle olunca mama ile desteklenen beslenmelerde tokluk süresi uzuyor.
Bende senin profesörün dediği gibi biliyorum uyuyorsa açlık yoktur gayet de uyuyor sıpam diyorum demek süt yetiyorSadece ben dengeli beslenemiyorum sütümün kalitesi mi düşük yani kimi süt daha besleyici olur kimi o kadar besleyici olmaz belki öyle bir şeydir diye üzülüyorum
Nasıl gıdıyor haftalık kılo alımı kuzum benim bebiş 12.13 gun kendı doğduğu kilosuna anca ulaştı kuvez sürecinden kaynaklı , sonrada asmye göre 1 kilo civarı almışDaha küçükler. Sık sık emmek istemeleri normal. Benimki de sık sık emmek istiyor.
Mama oranını arttırsam mı diyordum, üzülüyordum ama haftalık kilosunu ölçtürüyorum asm'de. Bir haftada fazla bile kilo almış bebişim.
Nexus iyidir balımGünaydın yorgun ama güçlü anneler kulübü
Öyle balım zaten benım cok nadır uc saat uyursa fln hafıf sertlık oluyorBenimde memişler yumoş sertleşmiyor hiç bir kaç gün önce bir sertleşti oğlum fırsat bırakmıyor diye olumlama yapıyorum kendime
Günaydın yorgun ama güçlü anneler kulübü
Ben de bu ateş ölçerden kullanıyorum canımAnne sütü daha hızlı doyurup daha hızlı acıktırıyor sanki. Sütüm doluyken bazen tek göğsü emip uyuyor. Sağınca 2 göğsümden 60 ml çıkıyor hadi tek göğüsten aldı diyeyim 60 ml normalde 90lık mamayla doyuyor üstüne hala arandığını oluyor. Ama o tek göğüsle 1-1,5 saat uyuyor ☺ Sonrasında uyandığında ama çok acıkmış oluyorDiğer göğsü emip üstüne 50- 60ml mama yiyor
Anne sütünde gece bebekleri daha çok uyutup sakinlesmesini sağlayan maddeler var. Bebekler de uyku için melatonin salgılıyordur artık diye düşünüyorum o dengeyi sağlamaya çalışıyorlardır henüz. Bu yüzden gece uykuları daha uzun olabilirİnşallah öyledir
Uyuma süresi gece uzun gündüz daha kısa oluyor bu neden acaba onu da merak ediyorum
Evet tek bildikleri emmek o yüzden sürekli emmek isyorlar
Maşallah ona
Sen vakitsizlikten yapamamaktan yiyemiyorsun canım iyi yapıyorsun ama ye ye önemli gerçekten.Bende beslenmeme dıkkat edemıyorum bazen ertusu yedırırken bı ıkı lokma alıyorum kahvaltım o idi sonra kuru bı ekmek akşam yemek yapamıyorum genelde falan dengesızdı asmdekı ebe de ozellıkle dedı bak beslenmene dıkkat et proteın yumurtan helvan yulaf vs dengeli beslen dedı , bende şimdi en azından yulaf yıyorum ıkı gunde bır kahvaltıda yemek yapmaya çalışıyorum fln yıne ara öğün fln yok işte takılıyorum ya sende dikkat et olmadı multı vıtamın al
Çok mantıklı olabilir canımAnne sütünde gece bebekleri daha çok uyutup sakinlesmesini sağlayan maddeler var. Bebekler de uyku için melatonin salgılıyordur artık diye düşünüyorum o dengeyi sağlamaya çalışıyorlardır henüz. Bu yüzden gece uykuları daha uzun olabilir
Dviti ASM verdi günde 3 damla kullanıyoruz. 30. Günde kalça ve alt karın ultrasonu çekildi aynı gün asmde hepatitin 2. Dozu vuruldu (ağrı, ateş yapmıyor ama olursa diye de şurup yazdı doktor). Göz muayenesinden de bahsetti doktorumuz ama onu yaptırmadık. 2. Ay için de aşı randevusu oluşturduk asmde.Kızlar Türkiye’de bebeklerinize ilk günden itibaren ne gibi tetkik , ilaç yapılmıştı ? Burda kimse bi şey yapmıyor kendim peşine düşüncem. Dün eczaneden d vit aldım doktor bunu bile söylemedi eczacı da 6 damla dedi henüz kullanmadım yarın bi haftalığız
Ben de tam bunu soracaktım. D vitamini bana da kimse söylemedi. Almadım henüz.Kızlar Türkiye’de bebeklerinize ilk günden itibaren ne gibi tetkik , ilaç yapılmıştı ? Burda kimse bi şey yapmıyor kendim peşine düşüncem. Dün eczaneden d vit aldım doktor bunu bile söylemedi eczacı da 6 damla dedi henüz kullanmadım yarın bi haftalığız
Ya Allah razı olsun , peki d vit i nasıl kullanıyorsunuz acabaDviti ASM verdi günde 3 damla kullanıyoruz. 30. Günde kalça ve alt karın ultrasonu çekildi aynı gün asmde hepatitin 2. Dozu vuruldu (ağrı, ateş yapmıyor ama olursa diye de şurup yazdı doktor). Göz muayenesinden de bahsetti doktorumuz ama onu yaptırmadık. 2. Ay için de aşı randevusu oluşturduk asmde.
Yurt dışı mı senın de canımBen de tam bunu soracaktım. D vitamini bana da kimse söylemedi. Almadım henüz.
Değil ama asm ye henüz gitmedik. Pzt topuk kanı alınacak. Cocuk doktoru vermedi hastanede ama.Yurt dışı mı senın de canım
Devlette kalca için randevu bulamıyoruz radyolojiden nasıl yaptıracağız anlamadimDviti ASM verdi günde 3 damla kullanıyoruz. 30. Günde kalça ve alt karın ultrasonu çekildi aynı gün asmde hepatitin 2. Dozu vuruldu (ağrı, ateş yapmıyor ama olursa diye de şurup yazdı doktor). Göz muayenesinden de bahsetti doktorumuz ama onu yaptırmadık. 2. Ay için de aşı randevusu oluşturduk asmde.
Ben de yurtdışındayım. Bana da d vitamini verdiler. Günlük bir damla mamaya ilave ediyorumYurt dışı mı senın de canım
Doktor istem açıyor biz gidip ultrasondan gün alıyoruz, kendimiz almadık randevuyu onlar verdiDevlette kalca için randevu bulamıyoruz radyolojiden nasıl yaptıracağız anlamadim
Çocuk doktoru kalça ultrasonuna yonlendırıyo ultrason bölümünden sıra alınıyor radyolojıye görmeme gerek yok kuzum cocuk doktoruna sıra al sorDevlette kalca için randevu bulamıyoruz radyolojiden nasıl yaptıracağız anlamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?