2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Yok ben mama veriyorum uyuyor, uyanınca emziriyorum... Bir mama bir emzirme şeklinde yapıyorum... üstüne üstüne verince hep kusuyor...

Çocuk doktoru dediğimiz yenidoğanda ilk gittiğimiz doktora gideceğim 1 ay sonra randvusuz orası yönlendirecek değil mi yoksa yanlış mi anladim
Cocuk doktoruna gıttım elıme kagıt verdı kalça ultrasonu ıstedıgıne daır -1de ultrason bölümüne gıttım gun verdıler bızım hastanede boyle

Ben bu gece deneyecegim ya besikte uyumuyor mizirdaniyor besikten reflu yatagini cikarip yere yaptim ona yatak yine ayni. Bugunde puseti deneyeyim uyur belki bi sure idare ederiz
Dene bakalım ama evet 2 saatten uzun süre önerilmiyor.Omurga yapısını olumsuz etkiliyormuş canım.
Derin uykuda yatağına alırsın olmazsa

Biz öğlenden beri dışardayız pusette yenıdogan bel destegı var ama
Bizde de var ama yine önermiyorlar sanırım
Valla bizde 15den beri dışarıdayız yeni girdik eve hep pusetteydi hep uyudu sürekli olmadıktan sonra arada olur öyle ne yapalım

Gercekten mii nedenki
Puset dediğimiz arabada kullandığımız aynı zamanda bebek arabasının bir parçası olan şey dimi? Ana kucağı değil?
Şöyle pusetler sadece transporter için kullanılmalı aslında. Omurga sağlığı için pusetin eğer tam yatış pozisyonu yoksa uygun değil. Uzun yolculuklarda bile 2 saat yolculuk yarım saat mola öneriliyor. Ben böyle okudum hep

Ya Allah razı olsun , peki d vit i nasıl kullanıyorsunuz acaba
Mamasının içine damlatıyorum bazen de çay kaşığı ile ağzına akıtıyorum canım
Devlette kalca için randevu bulamıyoruz radyolojiden nasıl yaptıracağız anlamadim
Sanırım doktorun istemesi gerekiyor sonra da randevu veriyorlar
Kizlar bebisini pusette uyutan var mi ya
Birkaç gündür ana kucağında uyuyor derin uykuya dalınca yerine almaya çalışıyorum bazen uyanıyor geri koyuyorum

Benim puset dediğim tam yatış şeklinde olandı. Biz gündüz onda yatırıyoruz. Böylece beşiği taşımak zorunda kalmıyoruz oturduğumuz odaya.

Eklentiler

• IMG_1221.webp
    149,4 KB · Görüntüleme: 63
Kızlar bebekleriniz kaç saat uyuyor mesela 2 saatte uyanmadıysa uyandırıyo musunuz yoksa 3-4 saat uyumasına izin veriyo musunuz? Bebeğim 19 günlük bazen 2 saati aşıyo hele dün gece aklımı aldı 4.5 saat uyuyarak. Acıkınca kıyameti kopartan bi bebek heralde acıkmadı diye düşündüm

Icimde kalsin istemiyorum o yuzden yazacam .

10 gunluk lohusayim biraz biraz toparlanmaya basladim . Ikiz gebelik . Dogumdan beri kayinvalidem bakti bana Allah razi olsun . Ailem baska sehirde ve annem bana telefonda surekli yat kalkma dinlen toparlan hemen diyordu hatta bir abla da dogum yapmis 1 aydir hep yatmis vs gibi laflar etti .

Simdi annem ve babam geldi 2 gun oldu ama bana ne yapacagimi soyle desede benden bekliyor bir seyler yapmami . Ona gore iyi durumdayim sanirim . Ama bu durum beni gerdi . Bugun kv. kp. geldi . Kahvalti yaptik . Yemekte yapilacakti ben yemekleri ikisine boldum. Ama annem k.v. birakti . Ve ben kendimi kotu hissedip kv. yardim etmeye calistim . Annem ise icerde oturup elisi yapti . Sinirlendim ve anneme sofrayida sen kurarnmisin neden bir yeemgide sen yapmiyorsun insanlar yanlis anlayacak buraya oturmaya mi gelmis diyecekler dedim yok yarinda ben yapacam dedi yarin onlar burda olmayacak yanlis yapiyorsun ne gorulurse o dedim .

Icimden k.v. 10 gundur elimi suya sokturmadi diyecektim vazgectim . Neyse sofrayi da sen yaparain o zaman yanlis anlasilma olmasin dedim.

Yani annem bana sevkat ,sevgi ,merhamet gormezken ben kimden bekleyim ki tum bunlari . Ve yapilacak ütü vardi . Sadece 5 tane esya . Bana utu yaparsan babanin pantolonunu da utule dedi . Beyaz camasirlari atarsan bana da soyle su kiyafateleride atariz dedi ve onlar geleli 4 gun oldu bugun . Ben toparlanmaya calissam bile yorgunum sitresliyim gerginim . Ve uzaktan bana yat diyen annemin bana hem yat diyip hem is beklemesi cok kirici . Gunaha girmek te istemiyorum ama icimde kalsinda istemedim o yuzden buraya yazmak istedim . Annem tamamen bos durmuyor ama kiyas yapacak olursak resmen kayinvalidem annemmis gibi bakti bana ve bebeklerime . Bu kadar .

Ben kendisine zaman isterse o zaman emziriyorum artij

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…