2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
İnsan anne olduktan sonra geçmişte bağı eksik de olsa istemess de anne bağını arıyor anne kimse gibi olmaz olamaz diyor bir tek anneden çekinmiyor sanki daha samimi buluyor bilmiyorum belki de bağlanma sorunundan dolayı insan belki de fıtrat olarak 70 yaşında da olsa anne sevgisi arıyor.. ne desem bilemedim çok haklısın ben de bütün hamilelik boyunca annemi sakinleştirmek gönlünü etmekle geçirdim şimdi yedi günlük lohusayim sağ olsun ev işlerine yardım ediyor ama psikolojik olarak beni bitiriyor yine de gidince onu özlerim diyorum acıyorum bazen merhamet ediyorum onca şeye rağmen. Ama Allah evladın hayırlısını versin dediğimiz gibi anne babanın da hayırlısını versin. Belki annen kayinvalideni sevmiyor yapmak istemiyordur ama ikiz annesi olarak sana ütü yaptirmak istemesi evet kırıcı olmuş yine de geldik kaç yaşımıza böyle gelmiş böyle geçer be kuzum kafana takma desem de boş biliyorum Allah kalbine selamet versin

Aşağı yukarı aynı şeyleri yaşadım 2. Gebeligimde. Doğum acil oldu, kv hemen geldi şehir dışındn. Evimi temizledi bNa, büyük oğluma baktı. Annem ona yardım bile etmedi. Sonrasında nsil olsa kv vr diye yine hic oralı olmadı. Benim annem de böyle diye kabullendim ben. Yapacak 1 sey yok. Bu doğumda kv gelemedi annem daha çok geldi yardım etti. Belki seninki de kv var diye tembellik yapıyordur. Benimki normalde de tembel evime geldiğinde hep hizmet bekler. Kv varsa o koyar çayını falan

Benim annem de oralı değildir hem de hiç sizinkileri mumla aratır. İş mi var yardım mı edilecek? O hep hastadır, tansiyonu çıkmaya başı dönmeye hazır ... Hem de güya hastalıklarına rağmen ondan bir şey beklediğiniz için size küser. Annemden bu zamana kadar en fazla duyduğum cümle "Halden anlamıyorsunuz." Olmuştur. Bir insan neyi en çok dile getiriyorsa içten içe kendi odur aslında
Bir kadın gelin olurken, hamileyken, lohusayken daha da özel, el üstünde ve baş rolde olmalı ve bir kız annesi en başta kendisi bu şekilde davranıp kızı için o ortamı sağlamalı

Geceleri bebek uyuyınca uyuyor musunuz? Ben uyumuyorum bişey olur diye.
Beslenmeden sonra bir süre bekleyip uyuyorum zaten o uyuyana kadar o süre de geçmiş oluyor. Uyu bence kuzum bir süre sonra ataklar, gaz sancısı, diş çıkarması, aşı geceleri ateş takibi derken uyuyamacaksın zaten şimdi fırsatımız varken yatalım

Kızlar bir şey soracağım. Ben bundan 2-3 hafta önce hasta olduğumda çıcuğumun da burnu tıkanmıştı. Serum fizyolojik kullandık ama hiç tam geçmedi.. sonra genzine indi akıntı burnu açık serum fizyolojik işe yaramıyor.. bunu nasıl çözebiliriz bilgisi olan var mı?
Cuma günü aylık kontrolü var o arada bir daha doktora götürmeyeyim diyorum. Çok şükür ateşi falan yok çünkü

Bizde de balgam var sanırım burnunu temizlesekte geçmiyor

Kaç günlük itibari ile emzik verdiniz? 10 günlük bebek için erken mi?

Altını degisrken hiç durmuyor vermek zorunda kaldım

Oksuruk ciğerde hırıltı yoksa bekle kuzum benım buhar verdım gunde bı kez

Bizde de balgam var sanırım burnunu temizlesekte geçmiyor
Aynı durumdayız kuzum
Kaç günlük itibari ile emzik verdiniz? 10 günlük bebek için erken mi?

Altını degisrken hiç durmuyor vermek zorunda kaldım
Ben 3 gün önce falan vermeye başladım kuzum. 24 günlüktü. Uykuya memede geçiyor sadece onu dengelemeye çalışıyorum ama ne kadar başarabildim henüz belli değil
Oksuruk ciğerde hırıltı yoksa bekle kuzum benım buhar verdım gunde bı kez
Yok kuzum çok şükür. Buharı ne ile veriyosun? İyi geliyor mu?
Çocuğum bir türlü rahat uyuyamıyor üzülüyorum ya

Kizlar gunaydin. Benim bebisin uyku derdini cozdum. Gazi varsa ve ogun kakasini yapmadiysa huysuzluk hat safhada. Kaka yapincs uyuyor baya baya. Bu kaka icin oneriniz var mi ya. Aslinda kabizda degil ama ikinmayi bilmedigi icib yapamiyorum yikiyor ortaligi

Bende 2 haftadan sonra vermeye başladım uykuda ozellıkle ıyı oluyor o devamlı memede durup uyuma ıstegıne ıyı gelıyor , birde dışarda. Bende eğer başarılı olabilirsem 6 ay dan sonra max sadece uyku da vermeyı planlıyorum bakalım.
Kuzum sessiz nebilizatör mesh makınesı var 2-3 cc serum dan sıkıyorum verıyorum bes dk max o nemlendırıyo iyi geliyor burun aktığı dönem gün aşırı bes gun fln ust üste verdım sonrada ara sıra toparlasana kadar verdım faydası olduğunu düşünüyorum

Kuzum yapcak bişey çok yok kakalarını rahat rahat yapmayı öğrenene kadar durum bu , bu ıkınmalar da aslında ıyı bagırsak florasını guclendırıyo bu sekılde öğrenecekler uc ayı bulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…