- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.221
- 598
Ahahah kanıtla konuşuyorumBence ppye göre kendini doğurmuşsun
Şimdi bana benzetiyorlar ama değişir daha 6.aydan sonra netleşir artıkBizimki ikimizede benzemiyor yaa birazcik buyusun gorucez kimmis
Agajjajja aynen yan yana koy ikiz gibiAhahah kanıtla konuşuyorum
Uyursa uyuyorum ben.Beslemek için alarm kuruyorum ama alarmdan önce uyandırıyor.Geceleri bebek uyuyınca uyuyor musunuz? Ben uyumuyorum bişey olur diye.
İnsan anne olduktan sonra geçmişte bağı eksik de olsa istemess de anne bağını arıyor anne kimse gibi olmaz olamaz diyor bir tek anneden çekinmiyor sanki daha samimi buluyor bilmiyorum belki de bağlanma sorunundan dolayı insan belki de fıtrat olarak 70 yaşında da olsa anne sevgisi arıyor.. ne desem bilemedim çok haklısın ben de bütün hamilelik boyunca annemi sakinleştirmek gönlünü etmekle geçirdim şimdi yedi günlük lohusayim sağ olsun ev işlerine yardım ediyor ama psikolojik olarak beni bitiriyor yine de gidince onu özlerim diyorum acıyorum bazen merhamet ediyorum onca şeye rağmen. Ama Allah evladın hayırlısını versin dediğimiz gibi anne babanın da hayırlısını versin. Belki annen kayinvalideni sevmiyor yapmak istemiyordur ama ikiz annesi olarak sana ütü yaptirmak istemesi evet kırıcı olmuş yine de geldik kaç yaşımıza böyle gelmiş böyle geçer be kuzum kafana takma desem de boş biliyorum Allah kalbine selamet versinIcimde kalsin istemiyorum o yuzden yazacam .
10 gunluk lohusayim biraz biraz toparlanmaya basladim . Ikiz gebelik . Dogumdan beri kayinvalidem bakti bana Allah razi olsun . Ailem baska sehirde ve annem bana telefonda surekli yat kalkma dinlen toparlan hemen diyordu hatta bir abla da dogum yapmis 1 aydir hep yatmis vs gibi laflar etti .
Simdi annem ve babam geldi 2 gun oldu ama bana ne yapacagimi soyle desede benden bekliyor bir seyler yapmami . Ona gore iyi durumdayim sanirim . Ama bu durum beni gerdi . Bugun kv. kp. geldi . Kahvalti yaptik . Yemekte yapilacakti ben yemekleri ikisine boldum. Ama annem k.v. birakti . Ve ben kendimi kotu hissedip kv. yardim etmeye calistim . Annem ise icerde oturup elisi yapti . Sinirlendim ve anneme sofrayida sen kurarnmisin neden bir yeemgide sen yapmiyorsun insanlar yanlis anlayacak buraya oturmaya mi gelmis diyecekler dedim yok yarinda ben yapacam dedi yarin onlar burda olmayacak yanlis yapiyorsun ne gorulurse o dedim .
Icimden k.v. 10 gundur elimi suya sokturmadi diyecektim vazgectim . Neyse sofrayi da sen yaparain o zaman yanlis anlasilma olmasin dedim.
Yani annem bana sevkat ,sevgi ,merhamet gormezken ben kimden bekleyim ki tum bunlari . Ve yapilacak ütü vardi . Sadece 5 tane esya . Bana utu yaparsan babanin pantolonunu da utule dedi . Beyaz camasirlari atarsan bana da soyle su kiyafateleride atariz dedi ve onlar geleli 4 gun oldu bugun . Ben toparlanmaya calissam bile yorgunum sitresliyim gerginim . Ve uzaktan bana yat diyen annemin bana hem yat diyip hem is beklemesi cok kirici . Gunaha girmek te istemiyorum ama icimde kalsinda istemedim o yuzden buraya yazmak istedim . Annem tamamen bos durmuyor ama kiyas yapacak olursak resmen kayinvalidem annemmis gibi bakti bana ve bebeklerime . Bu kadar .
Aşağı yukarı aynı şeyleri yaşadım 2. Gebeligimde. Doğum acil oldu, kv hemen geldi şehir dışındn. Evimi temizledi bNa, büyük oğluma baktı. Annem ona yardım bile etmedi. Sonrasında nsil olsa kv vr diye yine hic oralı olmadı. Benim annem de böyle diye kabullendim ben. Yapacak 1 sey yok. Bu doğumda kv gelemedi annem daha çok geldi yardım etti. Belki seninki de kv var diye tembellik yapıyordur. Benimki normalde de tembelIcimde kalsin istemiyorum o yuzden yazacam .
10 gunluk lohusayim biraz biraz toparlanmaya basladim . Ikiz gebelik . Dogumdan beri kayinvalidem bakti bana Allah razi olsun . Ailem baska sehirde ve annem bana telefonda surekli yat kalkma dinlen toparlan hemen diyordu hatta bir abla da dogum yapmis 1 aydir hep yatmis vs gibi laflar etti .
Simdi annem ve babam geldi 2 gun oldu ama bana ne yapacagimi soyle desede benden bekliyor bir seyler yapmami . Ona gore iyi durumdayim sanirim . Ama bu durum beni gerdi . Bugun kv. kp. geldi . Kahvalti yaptik . Yemekte yapilacakti ben yemekleri ikisine boldum. Ama annem k.v. birakti . Ve ben kendimi kotu hissedip kv. yardim etmeye calistim . Annem ise icerde oturup elisi yapti . Sinirlendim ve anneme sofrayida sen kurarnmisin neden bir yeemgide sen yapmiyorsun insanlar yanlis anlayacak buraya oturmaya mi gelmis diyecekler dedim yok yarinda ben yapacam dedi yarin onlar burda olmayacak yanlis yapiyorsun ne gorulurse o dedim .
Icimden k.v. 10 gundur elimi suya sokturmadi diyecektim vazgectim . Neyse sofrayi da sen yaparain o zaman yanlis anlasilma olmasin dedim.
Yani annem bana sevkat ,sevgi ,merhamet gormezken ben kimden bekleyim ki tum bunlari . Ve yapilacak ütü vardi . Sadece 5 tane esya . Bana utu yaparsan babanin pantolonunu da utule dedi . Beyaz camasirlari atarsan bana da soyle su kiyafateleride atariz dedi ve onlar geleli 4 gun oldu bugun . Ben toparlanmaya calissam bile yorgunum sitresliyim gerginim . Ve uzaktan bana yat diyen annemin bana hem yat diyip hem is beklemesi cok kirici . Gunaha girmek te istemiyorum ama icimde kalsinda istemedim o yuzden buraya yazmak istedim . Annem tamamen bos durmuyor ama kiyas yapacak olursak resmen kayinvalidem annemmis gibi bakti bana ve bebeklerime . Bu kadar .
İnsan anne olduktan sonra geçmişte bağı eksik de olsa istemess de anne bağını arıyor anne kimse gibi olmaz olamaz diyor bir tek anneden çekinmiyor sanki daha samimi buluyor bilmiyorum belki de bağlanma sorunundan dolayı insan belki de fıtrat olarak 70 yaşında da olsa anne sevgisi arıyor.. ne desem bilemedim çok haklısın ben de bütün hamilelik boyunca annemi sakinleştirmek gönlünü etmekle geçirdim şimdi yedi günlük lohusayim sağ olsun ev işlerine yardım ediyor ama psikolojik olarak beni bitiriyor yine de gidince onu özlerim diyorum acıyorum bazen merhamet ediyorum onca şeye rağmen. Ama Allah evladın hayırlısını versin dediğimiz gibi anne babanın da hayırlısını versin. Belki annen kayinvalideni sevmiyor yapmak istemiyordur ama ikiz annesi olarak sana ütü yaptirmak istemesi evet kırıcı olmuş yine de geldik kaç yaşımıza böyle gelmiş böyle geçer be kuzum kafana takma desem de boş biliyorum Allah kalbine selamet versin
Benim annem de oralı değildir hem de hiç sizinkileri mumla aratır.Aşağı yukarı aynı şeyleri yaşadım 2. Gebeligimde. Doğum acil oldu, kv hemen geldi şehir dışındn. Evimi temizledi bNa, büyük oğluma baktı. Annem ona yardım bile etmedi. Sonrasında nsil olsa kv vr diye yine hic oralı olmadı. Benim annem de böyle diye kabullendim ben. Yapacak 1 sey yok. Bu doğumda kv gelemedi annem daha çok geldi yardım etti. Belki seninki de kv var diye tembellik yapıyordur. Benimki normalde de tembelevime geldiğinde hep hizmet bekler. Kv varsa o koyar çayını falan
Beslenmeden sonra bir süre bekleyip uyuyorum zaten o uyuyana kadar o süre de geçmiş oluyor. Uyu bence kuzum bir süre sonra ataklar, gaz sancısı, diş çıkarması, aşı geceleri ateş takibi derken uyuyamacaksın zaten şimdi fırsatımız varken yatalımGeceleri bebek uyuyınca uyuyor musunuz? Ben uyumuyorum bişey olur diye.
Bizde de balgam var sanırım burnunu temizlesekte geçmiyorKızlar bir şey soracağım. Ben bundan 2-3 hafta önce hasta olduğumda çıcuğumun da burnu tıkanmıştı. Serum fizyolojik kullandık ama hiç tam geçmedi.. sonra genzine indi akıntı burnu açık serum fizyolojik işe yaramıyor.. bunu nasıl çözebiliriz bilgisi olan var mı?
Cuma günü aylık kontrolü var o arada bir daha doktora götürmeyeyim diyorum. Çok şükür ateşi falan yok çünkü
Benimki ağzından atıyor genelde. Öyle bir ağlıyor ki bezini degistirirken bazen yarıda bırakıp emziriyorumKaç günlük itibari ile emzik verdiniz? 10 günlük bebek için erken mi?
Altını degisrken hiç durmuyor vermek zorunda kaldım
Aynen uyuyor, ağzından atıp kendini uyandiriyor sonra da.. tam bir cikmazBenimki ağzından atıyor genelde. Öyle bir ağlıyor ki bezini degistirirken bazen yarıda bırakıp emziriyorum
Oksuruk ciğerde hırıltı yoksa bekle kuzum benım buhar verdım gunde bı kezKızlar bir şey soracağım. Ben bundan 2-3 hafta önce hasta olduğumda çıcuğumun da burnu tıkanmıştı. Serum fizyolojik kullandık ama hiç tam geçmedi.. sonra genzine indi akıntı burnu açık serum fizyolojik işe yaramıyor.. bunu nasıl çözebiliriz bilgisi olan var mı?
Cuma günü aylık kontrolü var o arada bir daha doktora götürmeyeyim diyorum. Çok şükür ateşi falan yok çünkü
Aynı durumdayız kuzumBizde de balgam var sanırım burnunu temizlesekte geçmiyor
Ben 3 gün önce falan vermeye başladım kuzum. 24 günlüktü. Uykuya memede geçiyor sadece onu dengelemeye çalışıyorum ama ne kadar başarabildim henüz belli değilKaç günlük itibari ile emzik verdiniz? 10 günlük bebek için erken mi?
Altını degisrken hiç durmuyor vermek zorunda kaldım
Yok kuzum çok şükür. Buharı ne ile veriyosun? İyi geliyor mu?Oksuruk ciğerde hırıltı yoksa bekle kuzum benım buhar verdım gunde bı kez
Bende 2 haftadan sonra vermeye başladım uykuda ozellıkle ıyı oluyor o devamlı memede durup uyuma ıstegıne ıyı gelıyor , birde dışarda. Bende eğer başarılı olabilirsem 6 ay dan sonra max sadece uyku da vermeyı planlıyorum bakalım.Aynı durumdayız kuzum
Ben 3 gün önce falan vermeye başladım kuzum. 24 günlüktü. Uykuya memede geçiyor sadece onu dengelemeye çalışıyorum ama ne kadar başarabildim henüz belli değil
Yok kuzum çok şükür. Buharı ne ile veriyosun? İyi geliyor mu?
Çocuğum bir türlü rahat uyuyamıyor üzülüyorum ya
Kuzum yapcak bişey çok yok kakalarını rahat rahat yapmayı öğrenene kadar durum bu , bu ıkınmalar da aslında ıyı bagırsak florasını guclendırıyo bu sekılde öğrenecekler uc ayı bulurKizlar gunaydin. Benim bebisin uyku derdini cozdum. Gazi varsa ve ogun kakasini yapmadiysa huysuzluk hat safhada. Kaka yapincs uyuyor baya baya. Bu kaka icin oneriniz var mi ya. Aslinda kabizda degil ama ikinmayi bilmedigi icib yapamiyorum yikiyor ortaligi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?