2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Yenıdoganda miadında doğan bi sürü bebek vardı kız sadece prematüre için değil genel olarak onu verıyolardı. Pre ve Düşük doğum ağırlıklı bebekler için yazıyordu üstünde ama şişede idi bunlar benimkisi yaşıtlarından minik hala yüzde 50 persentılde yanı, gösteri yapıldı ya en önde benimki çıktı boy sıralamasına göre gerçi 2019 lu ama sınıfın en küçüğü sınıf 2018 li aman tek derdin kilo olsun kuzum ya benım kız kardesım de oyleydı hala çıtı pıtı 15 yasında oldu büyüdü yanı büyüyor

Aynen aynen bunda da öyle yazıyor işte senin dediğin mama ile aynı.Doktor geçen senin dediğin gibi aslında 2 haftada kendi doğum kilosuna ulaşmasını sonra kilo almasını hedefleriz siz artıdasınız şu an ama sanırım desteklemek gerek o yüzden mama başlayalım dedi.
Yani almıyor değil alıyor da anne sütü ile yavaş alıyordu kiloyu
Bizimki nasıl olacak bilmiyorum hastaneden çıkınca eşim de kreşe felan başlasa yaşıtlarından küçük olacak demek ki felan dedi hatta
Bende Ertuş gibiydim kız tüm okul hayatım boyunca üniversiteye kadar sınıfın en kısası ve en cılızı bendim hiç unutmuyorum liseye başladığımda 145 cm 35 kg felandım düşün 14 yaşında kız çocuğu öyle olur mu Geç regl oldum mesela 15 yaşını bitirdim 16ya girdim o zaman oldum annem doktora götürmüştü bir sorun mu var diye
Ama bir şekilde büyüdüm çocuğum bile oldu
Oğlan da sağlıklı olsun da kilo önemli değil boy için de sporla destekleyeceğiz artık uzarsa uzar uzamaya ne yapalım

Ben bulamadım çözüm. Ama ek olarak bildiklerim kuru inciri dörde bölüp süte koyup kaynatıp içiyorsun, dut kaynatıp içiyorsun. Taze üzüm ve dereotu yiyorsun. Ne bulsam yaptım ben bilmiyorum faydası var mı ☺ Bol su içmeyi ihmal etme

Benımkının genetıgı bence bizim tarafa cekmıs babam erkek kardesım flnda 175 max falan yanı eşim kabul etmıyor hala ergenlıkte bellı olur o dıyor kendisi ailesi 185 Dalyan gibiler

Gecti suanlik. Ama aksam basliyor genelde. Dun yerde uyuyakalmisiz ikimiz 3-4 saat
Ben de geçen kanepeye yatırmıştım kendim de otururken uyuyakalmışım uyanınca çok korktum zarar verdim diye
Anladım canım inşallah görürsünüz toplasın ogluş
3 saatte ben 3 kez değiştirmiş oluyorum
Ooo çok ,
Kuzum tek çare bol su tüketip uyuyup dinlenmek. Doktor bana çaylarla falan karaciğerini yorma su iç yeter dedi

Çok çabuk mamayla toparlar, hiç endişelenme. Bizimki de biliyorsun 2.4 kg doğdu, ben başından beri mama takviyesi yapıyorum. 27. günde 3.250 geldi. Hatta ebe de şaşırdı. Gelişim eğrisinde en alttaydı, şimdi yukarıya doğru çıktı grafikte. Alabildiği kadar ver mamayı. Mide hızlıca genişleyip zaten sürekli daha fazla istiyor
Hiç bu gece sütü gündüz sütü farkını duymamıştım. Neden acaba?
Ben aptamil veriyordum, iki haftadır hipp'e geçtim. Aptamil bizde kabızlık yaptı. Şimdi çok düzenli yapıyor.

Gündüz sütü enerji verirken gece sütü uyutuyor. Bebeğin geceyi gündüzü ayırt etmesi ve uyuması için saatlerine dikkat edilmesi tavsiye ediliyor ☺

Eklentiler

• Screenshot_2023-10-31-13-22-06-147_com.android.chrome.webp
    30,8 KB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot_2023-10-31-13-21-53-048_com.android.chrome.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 36
Bu arada kızlar Nurves gaz damlası kullanan arkadaşlar damlanın içeriği nasıl yani ben bugün çay kaşığıyla verdim içinde çöküntüler vardı sanki normal mi?

Aa çok ilginç ve mantıklı. Teşekkürler!
Artık dün gecekini sabahkine karıştırmış bulundum
Atatalyanın da dediği gibi gece ve gündüz sütü içerik olarak farklı olduğu için ama en güzeli sağdığın an verebilmek bence poşete koydum, soğuttum, ısıttım derdi yok

Su, huzur ve uyku olmazsa olmaz. Dereotu ve dut çayı da bence iyi gelenler arasında

Atatalyanın da dediği gibi gece ve gündüz sütü içerik olarak farklı olduğu için ama en güzeli sağdığın an verebilmek bence poşete koydum, soğuttum, ısıttım derdi yok
Çok süt olmadığından ben öyle yapıyorum
Bazen sağma sonrası 10 ml çıktığı oluyor tıkıyorum ağzına al ben sana süt olsun diye neler yapıyorum diyorum 10 ml sütü nereye kaldıracaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…