- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.221
- 598
Öyle kuzum gerçektenGecemiz çok güzel geçti papatyam maşallah maşallah12 gibi uyudu 4 de uyandı demekki sütüm var ve doyuruyor kuzumu ama sürekli kendi kendime dedim benim sütüm var bebeğim doyacak diye eşim 5 dk baktı gittim sıcak duşta aldım işe yaradı ağlasada yarım saat kadar oyaladım memeye almadım bisküvi suya batırdım derken yarım saat sonra emzirdim uyudu. Stres bütün dertlerin başı gerçekten
Kuzum uzayan sarılık bırazdaha gec bitiyor sen burda dedıgımız gıbı beslenme aralıkalrını serbest bırakma hep kontrol et yıne 2,2 bucuk saatı gecırme geçer Allah’ın izniyleKızlar selam
Oğlum 49 günlük hâlâ sarılığı geçmedi
Bembeyaz doğan bebeğimin rengi kara- sarı
Gözlerinin beyazı sarı
ABO kan uyuşmazlığımız var ondan olurmuş
Yaşayan var mı bunu, ne zaman düzelir gördükçe üzülüyorum kalıcı bir hasar bırakır mı diye
E bebek kendi ürününü aldım ben aynı işi görüyor benceKizlar burun aspiratöru alacağım ne alayım hangisi iyidir
Kuzum bizim hala öyle doktor enfeksıyon olmadıgı sürece damla kullanmayalım dedi bana göz pınarları hala tıkalı olduğu için yapıyormus sütünle sil ılık suyla sil temizleBuarada kızlar bebeğinin gözü çapak olan var mı bizim bir gözümüz doğumun 2.-3. Gününden beri çapak yapıyor hafif kızarıp şişiyor. Kaynamış soğumuş suyla siliyordum geçmedi bir damla aldık o damlayla silmek geçiriyor ama zararı var mı yok mu bilmiyorum. Silmezsemde göz kapakları kirpikleri birbirine yapışıyor o gözü Kapalı kalıyor
Bende onu aldım uçlarından da aldım iş görüyor yeterlıE bebek kendi ürününü aldım ben aynı işi görüyor bence
Tamam canım çok sağol sütümle silebilirim yani sorun olmaz dimi? Ya izmirden bir tanıdık doktora mesaj attık o tam görmeden birşey demiyim ama damla alabilirsiniz dedi eşimde aldı benim pek içime sinmedi günde en az bir kez silmek gerekiyor onunla istemiyorum çok açıkçası sütümle siliyim daha iyiKuzum bizim hala öyle doktor enfeksıyon olmadıgı sürece damla kullanmayalım dedi bana göz pınarları hala tıkalı olduğu için yapıyormus sütünle sil ılık suyla sil temizle
Benimki de büyüyüp kenarlara değiyor, bir göğüste sıkıca tutmazsam sızdırma yapıyor diğerinde yapmıyor tam ortalayıp sıkıca tutuyorum.Ez
Valla ben de şaşırdım çünkü çocuk doymuyor aslaa
Lansinoh tekli ya göğüs ucunu ortalıyorum her şey başta normal gidiyor sonra vakumladıkça göğüs ucum da büyüyüp kenarlara değip sıkışıyorŞimdi lansinohu da aradım küçük geliyor olabilir dedi ama bikaç boyu var hangi boyu alıcam nereden bileyim.
Ya valla öyle kafama takıyorum ki çocuğum hala sarı diyeBunu duymak sevindirdi
Bende foto atarak sordum kuzum enfeksıyon var gıbı gozukuyor gelın bakalım dedı gittiğimizde ise enfeksıyon yok dedi kuzum foto yanıltıcı olabılıyorTamam canım çok sağol sütümle silebilirim yani sorun olmaz dimi? Ya izmirden bir tanıdık doktora mesaj attık o tam görmeden birşey demiyim ama damla alabilirsiniz dedi eşimde aldı benim pek içime sinmedi günde en az bir kez silmek gerekiyor onunla istemiyorum çok açıkçası sütümle siliyim daha iyi
Evet bizimde aynı tamam canım çok sağol bende öyle yapıyım attık ya teşekkür ederimBende foto atarak sordum kuzum enfeksıyon var gıbı gozukuyor gelın bakalım dedı gittiğimizde ise enfeksıyon yok dedi kuzum foto yanıltıcı olabılıyor
Eğer böyle gözün beyaz kısmındakı damarlarda kızarıklık yoksa normaldır
Bizimkisi bazen cok akıyor kapanıyor sarı sarı kuruyor dedıgın gıbı emzırırken hemen ılık ılık sütü sıkıp temızlıyorum
Jahha ben de hep sütüm var diyorum doymadıysa onun sorunu eşim yine dokaptaki stoğumdan vermiş çocuk kakasını yaptı rahatladı, derdi başkaymış.Öyle kuzum gerçektenbende cok düşünmemeye çalışıyorum dun dıyorum esıme ver bakalım bahtına ne çıkarsa Allah rızkını vermıstır elbet emsin bari
Bizde de var doktor damla verdi iyi geliyor gibi. Tek göz çapaklanıyor aynı.Buarada kızlar bebeğinin gözü çapak olan var mı bizim bir gözümüz doğumun 2.-3. Gününden beri çapak yapıyor hafif kızarıp şişiyor. Kaynamış soğumuş suyla siliyordum geçmedi bir damla aldık o damlayla silmek geçiriyor ama zararı var mı yok mu bilmiyorum. Silmezsemde göz kapakları kirpikleri birbirine yapışıyor o gözü Kapalı kalıyor
Ben de başta sütle falan sildim hep geri geldi damla başladık doktora gösterip.Tamam canım çok sağol sütümle silebilirim yani sorun olmaz dimi? Ya izmirden bir tanıdık doktora mesaj attık o tam görmeden birşey demiyim ama damla alabilirsiniz dedi eşimde aldı benim pek içime sinmedi günde en az bir kez silmek gerekiyor onunla istemiyorum çok açıkçası sütümle siliyim daha iyi
Ya ben akşam biberonlarla beraber şöyle bi biberon temizleyiciyle yıkayıp üstüne kaynar su döküyorum pek ovalama yokBenimki de büyüyüp kenarlara değiyor, bir göğüste sıkıca tutmazsam sızdırma yapıyor diğerinde yapmıyor tam ortalayıp sıkıca tutuyorum.
Muhtemelen sende çapı 25 lık olan var kutudan ortalama diye o çıkıyor sanırım bende de o var. Lansinohun sitesinde yedek parçalarda 28 lık falan var diye hatırlıyorum.
Bir de beyaz valfi yıkarken parmağını sokup iyice ovuyor musun?
Ay bende ıkı uc koyabılsem keşke ama nerdeJahha ben de hep sütüm var diyorum doymadıysa onun sorunu eşim yine dokaptaki stoğumdan vermiş çocuk kakasını yaptı rahatladı, derdi başkaymış.
Bizde de var doktor damla verdi iyi geliyor gibi. Tek göz çapaklanıyor aynı.
2 çocuklu anaların hali aynen bu şekildeUzatılmıs lohusalık ahaha ben oğlumda 1 sene yaşadım bence netşimdi depresyona girmeye vaktim yok bazen arada bir boşluk bulursam ağlayıp zırlıyorum sonra devamke
Evet bende bı an önce dıyet spor yapmak ıstıyorum ama sıfır enerjı ıstek2 çocuklu anaların hali aynen bu şekilde
1HANIM bende kendimi beğenmiyorum valla göbeğim var gözaltlarım mor mor nasıl toparlayacak vücudum inan bilmiyorum, umarım toparlar bu şekilde kalmaz
Aaa süper fikir, hemen uygulamaya koyuyorum. Çok teşekkürBu arada sağım yapan kızlar bir lifehack okudum, makine parçalarını her seferinde yıkamak yerine buzdolabında saklıyorlarBana mantıklı geldi gün içinde buzdolabında gün sonu sterilize edilir. Ben günde bi kere falan sağıyorum ama sürekli sağanlar için mantıklı. Bir de bu makine çekerken hep dışarı akıtıyor normal mi, bir de hep eğilmek zorunda kalıyorum öne doğru.
Ataklar önceden belirlenen doğum tarihine göre hesaplanıyor, gerçek doğum tarihine göre değil di mi? Biz 5. haftadayız gerçek doğum tarihine göre ama henüz atak yok.Ataklar belli dönemlerde canım sizin daha erken düzene girmediği içindir
Çok çok iyi anlıyorum seni. Benim eşim evden çalışıyor, çok yardımcı oluyor sağolsun. Ama o da herşeye karışıyorKuzum valla iyi dayanıyorsun bu tempoya iyi yürütüyorsun helal olsunİki çocuk bakmak büyütmek zor bir de sen yardımsız bakıyorsun bir de üstüne linoş biraz huysuz maşallahın var nazar boncuksuz gezme annem
Ben bu ara kendimi çok depresif hissediyorum eşimi darladım hafta sonu dışarı çıkalım dedik plan yaptık en ufak şeye bozuldum trip attım günü mahvettim.Pazar günü de öyle eşim alttan almasa evde kavga kıyamet kopar sanırım.
Şimdiden işe ne zaman başlayacağım diye düşünmeye başladım ev basıyor sürekliçocukla benim ilgilenmem bile bana koyuyor.
Bu çocuğu iki kişi yaptık neden sürekli ben ilgileniyorum diyorum.
Off psikolojim iyi değil çok sosyalken birden eve tıkılmak hiç iyi gelmedi.
Bizim de oldu, kaynamış soğumuş suyla günde 4-5 kez silince geçtiBuarada kızlar bebeğinin gözü çapak olan var mı bizim bir gözümüz doğumun 2.-3. Gününden beri çapak yapıyor hafif kızarıp şişiyor. Kaynamış soğumuş suyla siliyordum geçmedi bir damla aldık o damlayla silmek geçiriyor ama zararı var mı yok mu bilmiyorum. Silmezsemde göz kapakları kirpikleri birbirine yapışıyor o gözü Kapalı kalıyor
Ben biberon temizleyicimi falan getirmemişim o yüzden hemen işim bitince çalkalıyorum sonra fırsat bulunca beyaz sabunla elimle yıkıyorum sonra kaynar su döküyorum her yerine başka şuan elimin altındaki imkanlarla çözüm bulamadımBen de başta sütle falan sildim hep geri geldi damla başladık doktora gösterip.
Ya ben akşam biberonlarla beraber şöyle bi biberon temizleyiciyle yıkayıp üstüne kaynar su döküyorum pek ovalama yokAslında o kısmı ovalamak lazım süt direkt ordan geçiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?