- 12 Şubat 2023
- 2.244
- 3.752
- 63
- 30
Ay onlar kendilerine baksınlar. Ben kendimi istediğim kadar eleştirip laf söylerim. İçimde bir canlı büyütmüş dünyaya bir nefes getirmişim ona Babalık duygusu yaşatmışım otursun eşimi ayağımı öpsün. kesinlikle eşit fikirli biriyim analık kutsal babalar ölsün diyen biri hiç değilimdir ama kadının yaptığı küçümsenince içimden canavar çıkıyorBende de aynı his her üstümü değiştiğimde karnımı gördüğüm an oluyor buruşmuş sönmüş jöle gibi yaşlı gibi tövbe estagutullah yani çok çirkin ya eşim bazen gördüğünde içimden diyorum adam diyordur tipe bak diye hamilelikte şipşiş lohusalıkta buruş buruş
Bende dün beni üzünce ben yatıyorum ikinizde beni uyandırmayın dedim şok oldu diyor ki e napcam ben mama mı vercem çocuğa yazık emziriyim mi ben napıyım ?Ay onlar kendilerine baksınlar. Ben kendimi istediğim kadar eleştirip laf söylerim. İçimde bir canlı büyütmüş dünyaya bir nefes getirmişim ona Babalık duygusu yaşatmışım otursun eşimi ayağımı öpsün. kesinlikle eşit fikirli biriyim analık kutsal babalar ölsün diyen biri hiç değilimdir ama kadının yaptığı küçümsenince içimden canavar çıkıyor
Geçenlerde eşim şakayla olur gülüm çocuğu da ben emzireyim altını da ben değiştireyim kahvaltıyı da ben hazırlıyayım sen yat diyor. Ben o ara çocuk emziriyordum, al al emzir dedim. Allahtan şaka yaptığının farkındayım yoksa kıyamet kopar evde
Bizde de kan uyuşmazlığı var 33 günlük olduk gözlerimizde falan kalmadı yüzümüzde var hafif. Doktorlar ne diyor bilirubin e baktılar mı. Biz ışık tedavisi aldık 1 gece.Kızlar selam
Oğlum 49 günlük hâlâ sarılığı geçmedi
Bembeyaz doğan bebeğimin rengi kara- sarı
Gözlerinin beyazı sarı
ABO kan uyuşmazlığımız var ondan olurmuş
Yaşayan var mı bunu, ne zaman düzelir gördükçe üzülüyorum kalıcı bir hasar bırakır mı diye
Üşüyor olabilir sırtını ensesini kontrol et eğer üşüme değilse ılık çayı pamukla koy biraz mikroba falan iyi geliyor demlenmiş çayBuarada kızlar bebeğinin gözü çapak olan var mı bizim bir gözümüz doğumun 2.-3. Gününden beri çapak yapıyor hafif kızarıp şişiyor. Kaynamış soğumuş suyla siliyordum geçmedi bir damla aldık o damlayla silmek geçiriyor ama zararı var mı yok mu bilmiyorum. Silmezsemde göz kapakları kirpikleri birbirine yapışıyor o gözü Kapalı kalıyor
Bende istek enerji var ama dikişin biri yeni kapandı korkuyorumEvet bende bı an önce dıyet spor yapmak ıstıyorum ama sıfır enerjı ıstek
Eşimle ilgili sorunum yok o bana yardım edemiyor zaten vakti yok adamın bana da hiç karışmaz kötü bir şey söylemez.Esim beni cok demorolize ediyor. Salak salak konusuyor ara ara canimi sikiyor. Dun oturdum agladim dedim beni cok kiriyosun farkinda misin. Bende cok depresifim hastane falan iyice kotu yapti
Evet kuzum zaten eski düzenimizde olsaydık bu kadar zorlanmazdım her gün bir arkadaşımla buluşurdum onlar gelirdi hatta bakanlar bile olurdu.Benim bu kadar kötü olmam zaten yeni bir şehirde mahallede evde lohusa olup hiç çevremin arkadaşlarımın olmamasıKuzum İnan ol omuzlarım sızlıyor alev alev yanıyor böyle yorgunluktan , eve gelincede eşim işte mutfak topluyor etrafı topluyor bıraz kucağımdan alıyor uyutuyor o kadar yemekten zaten 8.30 fln anca kalkıyoruz esım gec gelıyor , vucut suan en dip noktasında bunu da aşarsam güçlenecek inanıyorum
Senin böyle olman cok normal kuzum sadece iş değil ev şehir ortam bi çok şey değişti bebek olmasa bile depresyona gırebilirdin zaten
Evet zeytinyağı binbir derde deva sankiNe güzel zeytinyağ sanki her derde deva gibi geliyor bana
Ben de kendimi çok dip hissediyorum. Dün 40 çıktı eeee bitmedi lohusalık diyorum. Kafam hiç iyi değil. Kendimi beğenmiyorum aynaya bakıp bakıp ay bu benmiyim diyorum kız bu ben miyim diyorum. Ffffff ne zaman düzelcez yaaaaaa.
Ben dün koydum ama bizim oğlan küçük olduğundan içinden düşecek gibi geldi seninkine olur bence kullan gitsinKizlar su mamma ana kucagina ne zaman koyabilirim bebisi ya
Benim eşimle alakalı sorunum yok aslında ben kendim sosyalleşemiyorum.Bulunduğumuz ile yeni taşındık kimseyi tanımıyorum ve eşime bağımlı olduğum için kendime kızıyorum.Çok çok iyi anlıyorum seni. Benim eşim evden çalışıyor, çok yardımcı oluyor sağolsun. Ama o da herşeye karışıyorbiberonu tutuş şeklimden tut da gaz çıkarmama kadar. Böylesi de pek zor anne olan benim, benim herşeyi en iyi yapıyor olmam lazım, maşallah o bana herşeyi gösteriyor. Bu da zoruma gidiyor. Dün biz de bu yüzden tartıştık. Herşeyi eleştiriyorsun diye baya kızdım
Koy gıtsın
Ya ben pompayi yanlis mi kullaniyorum ya 3-4 dk sagdiktsn sonra kesiliyor elimle sikinca geliyorEz
Valla ben de şaşırdım çünkü çocuk doymuyor aslaa
Lansinoh tekli ya göğüs ucunu ortalıyorum her şey başta normal gidiyor sonra vakumladıkça göğüs ucum da büyüyüp kenarlara değip sıkışıyorŞimdi lansinohu da aradım küçük geliyor olabilir dedi ama bikaç boyu var hangi boyu alıcam nereden bileyim.
Ya valla öyle kafama takıyorum ki çocuğum hala sarı diyeBunu duymak sevindirdi
Elinden geleni yapıyor görüyorum ben stres olunca dün akşam getir bana sen biraz nefes al dedi sabah kahvaltı hazırlamaya başladım uyandı sıpa sen git bak bebeğe ben hazırlarım deyip kahvaltı hazırladı. ama bazen onlarda yoruluyor akşam bebek ağladıkça durmadıkça stres oldu normalde bugday beyaz olan eşim akşam kapkara oldu gidip mama alayım mı ister misin dedi bende ben sütüme güveniyorum bu geceyi atlatıcaz dedim. Çocuk uyuduktan sonra sarıldık biraz baktım kocam kendi rengine geri dönmüşBende dün beni üzünce ben yatıyorum ikinizde beni uyandırmayın dedim şok oldu diyor ki e napcam ben mama mı vercem çocuğa yazık emziriyim mi ben napıyım ?Dedim baba değil misin hiç birşey beğenmeyip üstten üstten konuşuyorsun bul çözüm doyur çocuğunun karnını ben bu gece izin yazıyorum kendime ( tabi 10 dk sonra bebek uyanınca emzirdim) ama içerde konuşuyor kusura bakma oğlum ben anneni çok seviyorum azıcık tartıştık sen merak etme anne baba öyle yapar bazen diye
Yaaa yazıkElinden geleni yapıyor görüyorum ben stres olunca dün akşam getir bana sen biraz nefes al dedi sabah kahvaltı hazırlamaya başladım uyandı sıpa sen git bak bebeğe ben hazırlarım deyip kahvaltı hazırladı. ama bazen onlarda yoruluyor akşam bebek ağladıkça durmadıkça stres oldu normalde bugday beyaz olan eşim akşam kapkara oldu gidip mama alayım mı ister misin dedi bende ben sütüme güveniyorum bu geceyi atlatıcaz dedim. Çocuk uyuduktan sonra sarıldık biraz baktım kocam kendi rengine geri dönmüş
Tamam yardım ediyorlar Allah razı olsun aslında yapmaları gerekeni yapıyorlar. Biz etrafta kötüleri gördükçe elimizdekine kanaat ediyoruz yapması gerekeni biz abartıp poh pohluyoruz bu da bi gerçekYaaa yazıkay evde erkeklerde aynı bir çocuk gerçekten ya çok alemler ama yardım eden eşlerin hepsinden Allah razı olsun benimki de yardım eder her fırsat bulduğunda sadece işte bu dönem ben çok hassas ve duygusalım yani farkındayımda ama napıyım o da azıcık birşey söylese ekstra etkileniyorum üzülüyorum
Mochileri biriktiriyorum bi gecede doluyor. Acaba diyorum çocuğun rızkını mı sağıyorum djdj ama uyuyor gece.Ay bende ıkı uc koyabılsem keşke ama nerdedünden beri biriktirmeye çalışıyorum cok dolu olmayınca mochıde az çıkarıyor
Benim de göbeğimin rengi geri dönmedi ya, çizgim falan duruyor ama daha çok erken ya 40ım bile çıkmadı.2 çocuklu anaların hali aynen bu şekilde
@1HANIM bende kendimi beğenmiyorum valla göbeğim var gözaltlarım mor mornasıl toparlayacak vücudum inan bilmiyorum, umarım toparlar bu şekilde kalmaz
Ya valla hiç eşim beni görecek de hor görecek diyemem neler çektim ben bir de biz de eşim çok istemişti çocuğu ben de yaşım ilerledikçe istedim ama o beş yıldır bekliyoAy onlar kendilerine baksınlar. Ben kendimi istediğim kadar eleştirip laf söylerim. İçimde bir canlı büyütmüş dünyaya bir nefes getirmişim ona Babalık duygusu yaşatmışım otursun eşimi ayağımı öpsün. kesinlikle eşit fikirli biriyim analık kutsal babalar ölsün diyen biri hiç değilimdir ama kadının yaptığı küçümsenince içimden canavar çıkıyor
Geçenlerde eşim şakayla olur gülüm çocuğu da ben emzireyim altını da ben değiştireyim kahvaltıyı da ben hazırlıyayım sen yat diyor. Ben o ara çocuk emziriyordum, al al emzir dedim. Allahtan şaka yaptığının farkındayım yoksa kıyamet kopar evde
Ben de bunu düşünüyorum ya ondan o göğüs aparatının boyutunu suçluyorumYa ben pompayi yanlis mi kullaniyorum ya 3-4 dk sagdiktsn sonra kesiliyor elimle sikinca geliyor
Bana da şey gibi geliyor öyle bir şey yaşadım ki kim ne yaparsa yapsın karşılığı olamaz yani ve çok absürt beklentilerim varYaaa yazıkay evde erkeklerde aynı bir çocuk gerçekten ya çok alemler ama yardım eden eşlerin hepsinden Allah razı olsun benimki de yardım eder her fırsat bulduğunda sadece işte bu dönem ben çok hassas ve duygusalım yani farkındayımda ama napıyım o da azıcık birşey söylese ekstra etkileniyorum üzülüyorum
Valla benimki de sen elinden geleni yaparsın kendin için ama baktın olmuyor ne yapmak istiyorsan ben arkandayım diyor (göbek kilo için) kendini sevmeyen kimseyi sevemez yeterki sen kendini iyi hisset diyor bakalım sıpanın emmeyi bırakması lazım ya da ek gıdaya başlamamız lazım bunun içinMochileri biriktiriyorum bi gecede doluyor. Acaba diyorum çocuğun rızkını mı sağıyorum djdj ama uyuyor gece.
Benim de göbeğimin rengi geri dönmedi ya, çizgim falan duruyor ama daha çok erken ya 40ım bile çıkmadı.
Ya valla hiç eşim beni görecek de hor görecek diyemem neler çektim ben bir de biz de eşim çok istemişti çocuğu ben de yaşım ilerledikçe istedim ama o beş yıldır bekliyoHep sen doğur ben bakıcam şimdi sen taşı sonra ben taşıcam derdi ama çocuk bana yapışık yaşayınca sanki yeterince bir şey yapamıyor gibi hissediyor sanki
Ben de bunu düşünüyorum ya ondan o göğüs aparatının boyutunu suçluyorumÇünkü mochiyi de yanlış takınca hiç sağmıyor onda da göğüs ucum sıkışıyor bazen.
Bana da şey gibi geliyor öyle bir şey yaşadım ki kim ne yaparsa yapsın karşılığı olamaz yani ve çok absürt beklentilerim var
Ohh sefan olsun yap Bi kahve uzat ayaklarını dinlen. Çok şükür iyiyiz kuzucum mama bırakma çalışmaları falan idare etmeye çalışıyoruzHelloo kızlar nasılsınıız?
Eve temizliğe abla geldi evi temizliyor. Çocuğum uyuyor.
Nasıl keyifliyim tahmin edersiniz
Keşke yemeğim de olsaydı. Neyse halledeceğiz inşallah
Valla oturdum dinleniyorum nasıl iyi geldiOhh sefan olsun yap Bi kahve uzat ayaklarını dinlen. Çok şükür iyiyiz kuzucum mama bırakma çalışmaları falan idare etmeye çalışıyoruz
Evet rahatlama sesi bence oKızlar uyurken yada emerken arada hiihhhh diye derin bir ses yapıyor.. sizde de var mi
Ben onları yıkayacağım derken 2 valf yırttımBen de başta sütle falan sildim hep geri geldi damla başladık doktora gösterip.
Ya ben akşam biberonlarla beraber şöyle bi biberon temizleyiciyle yıkayıp üstüne kaynar su döküyorum pek ovalama yokAslında o kısmı ovalamak lazım süt direkt ordan geçiyor.
Uni babynin emzik ve biberon temizliyicisi ile bol bol köpükleyip iyice duruluyorum sonra sterilizatöre koyuyorum. Anne sütü yağlı mesela ince kaygan bir halde kalıyor yağ biberonlarda falan temizleyici ile gıcır gıcır oluyorBiberon ve süt sagma parçaları için bende bunu aldim.. kullanan var mı? Bir ince sudan geçirip akıtıyorum sonra buna koyuyorum.. deterjan felan ile yikamiyirum.. yanlış mi yapıyorum acaba?
Benimki ıslak çıkarıyor canım seninde mi oylEvet rahatlama sesi bence o
Ben onları yıkayacağım derken 2 valf yırttımtabii sterilizatöründe etkisi var bence yumuşatıyor
Uni babynin emzik ve biberon temizliyicisi ile bol bol köpükleyip iyice duruluyorum sonra sterilizatöre koyuyorum. Anne sütü yağlı mesela ince kaygan bir halde kalıyor yağ biberonlarda falan temizleyici ile gıcır gıcır oluyor
Canım oğlumda da oldu konjonktivit dediler damla falan verdiler hatta bana geçti günlerce süründüm geçmek bilmedi. Uzun süredir varsa bi doktora sor istersenBuarada kızlar bebeğinin gözü çapak olan var mı bizim bir gözümüz doğumun 2.-3. Gününden beri çapak yapıyor hafif kızarıp şişiyor. Kaynamış soğumuş suyla siliyordum geçmedi bir damla aldık o damlayla silmek geçiriyor ama zararı var mı yok mu bilmiyorum. Silmezsemde göz kapakları kirpikleri birbirine yapışıyor o gözü Kapalı kalıyor
Bizimki papatya ile bir gidiyor. 38.haftadan sonra bence uyumlu gidiyor. Benim normal doğum tarihine göre baksam daha 20 günlük ama onla da uymuyoruz.Aaa süper fikir, hemen uygulamaya koyuyorum. Çok teşekkür
Ataklar önceden belirlenen doğum tarihine göre hesaplanıyor, gerçek doğum tarihine göre değil di mi? Biz 5. haftadayız gerçek doğum tarihine göre ama henüz atak yok.
Çok çok iyi anlıyorum seni. Benim eşim evden çalışıyor, çok yardımcı oluyor sağolsun. Ama o da herşeye karışıyorbiberonu tutuş şeklimden tut da gaz çıkarmama kadar. Böylesi de pek zor anne olan benim, benim herşeyi en iyi yapıyor olmam lazım, maşallah o bana herşeyi gösteriyor. Bu da zoruma gidiyor. Dün biz de bu yüzden tartıştık. Herşeyi eleştiriyorsun diye baya kızdım
Bizim de oldu, kaynamış soğumuş suyla günde 4-5 kez silince geçti
Doğalı 8 gün oldu ilk iki gün hastahanedeydik yoktu taburcu olduk sonraki gün test için gittik yüne yoktu 4-5 gündür falan var ama burda doktora gitmek için kliniklere gitmen gerek küçük çocuk hastahaneleri gibi orada da bir çok hasta çocuk olacak ve çok sıra bekleniyor ücretli yerlerde olsa randevu sistemi bulamadık. Ondan cesaret edemedik en azından bi 10-15 günlük olsun öyle götürelim istiyorum. Nasılsa göbek bağı da düştü ara ara Batikon sürüyoruz ona iki günde bir falan sürekli sürmeyin dedi Türkiye de ki doktorCanım oğlumda da oldu konjonktivit dediler damla falan verdiler hatta bana geçti günlerce süründüm geçmek bilmedi. Uzun süredir varsa bi doktora sor istersen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?