2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Bizim 49. Günümüz bugün.
19 kasımda ikinci ay kontrolü var o zamanı beklemeden yarın bi götürücem tekrar ölçsünler sarılık değerini
İyice sapsarı oldu ya
Altta 27 gün yazıyor ben ondan öyle sandım. Bir git canım ya düştükten sonra tekrar yükselmez diyorlar ama bizim gibi uyuşmazlık olanlar için geçerli değil sanırım

Baktılar canım hala 10 larda değeri,tam düşmemiş.
17 ken biz de bir gece fototerapi aldık 6.5 a düşmüştü sonra tekrar yükseldi. Artık moralim bozuluyor ya sürekli endişeliyim kalacak mı diye
Kuzum bizim de aynı durum söz konusu. Anne sütü yapıyormuş uzamış sarılığı. Doktora aylık kontrolünde sordum yahu nasıl geçecek bu sarılık diye, zaman vereceksiniz dedi. Zamanla kaybolacak. Ama ucu açık yani araştırmalarıma göre en fazla 3 ay sürüyor sonra düzeliyormuş. Çok sinir bozucu ama çok şükür bir zararı yok.

Dikiş yerimde ara ara ağrı oluyor ama benim asıl sıkıntı kesiğin üst tarafıma doğru deri altında acı var. Soracağım doktora bakalım neden olurnuş diye. Benim kesiğim biraz küçük çocuğu alırken zorladılar mı nedir bilemedim..
Bi güncellemede benden gelsin Linoş artık bilinçli olarak laf dinleyip gülüyor
Ya maşallah Linoşa
Darısı başımıza. Benim kv çok merak ediyor be zaman dinleyecek tepki verecek diye
Ay iyi yakalamışsın kuzum Allah korusun
Ben de 17 gün kadar annemlerde kaldım da insan gerçekten aşırı geriliyor. Hep kendi bildikleri doğru sanıyolar ben de az tuvalete kaçıp ağlamamıştım.. anneme kalsa 40 gün kal diyodu yok dedim çocuk evini bilsin..
Kuzum imkanın olduğu gibi kaç kurtul istediğin kadar ailen olsun mutlaka sinir bozuyolar.
Çocuğun katıla katıla ağlamasına üzüldüm için gidiyodur eminim..
bu mama aşkını da ben anlamıyorum gerçekten neden anneye kendini yetersiz hissettirmeye çalışırlar ki. Verme kuzum boşver sütün yetiyosa.
Kolaya kaçmak değil de ne
Çocuk anne sütünden çok daha fazla faydalanıyor neden mama yani
zorunda olmak ayrı bir şey tabii
Bizim 49. Günümüz bugün.
19 kasımda ikinci ay kontrolü var o zamanı beklemeden yarın bi götürücem tekrar ölçsünler sarılık değerini
İyice sapsarı oldu ya
Kuzum ölçtür tabi ama hiçbir şey yapmıyolar ki..
kendini strese sokmamanı, akışa bırakmanı tavsiye ederim

Sizde eşin ile rh uyuşmazlığı var mı eğer varsa bebekte sarılık uzayabiliyor değeri çok yüksek olmadıktan sonra doktorlar bunu normal kabul ediyor

Altta 27 gün yazıyor ben ondan öyle sandım. Bir git canım ya düştükten sonra tekrar yükselmez diyorlar ama bizim gibi uyuşmazlık olanlar için geçerli değil sanırım

Bizde uyuşmazlık yok ama geçen aylık kontrolünde 12,5 çıktı sarılığı..

hala sinirim bozuluyor sarı sarı görünce ama yapacak bir şey yok görmezden gelmeye çalışıyorum

Bugün laktasyon süt uzmanıyla görüştük. İlk 6 hafta sütün artması için en kritik zamanmış. Ondan sonra da süt artabiliyormuş ama daha zor artıyormuş. Sütünü arttırmak isteyenler varsa diye paylaşmak istedim. Bizim de 5. hafta oldu, hala bir türlü artmadı. Bir süre daha yoğun emzirmeye devam, daha fazla artmıyorsa da bu şekilde devam. Yapacak birşey yok. Sütün artış hızı için de hedefin her üç günde bir günde verilen toplam mamanın sadece 30ml daha azı diye söyledi. Yani gerçekten çok yavaş bir artış oluyormuş. Bu şekilde tamamen mamayı bırakmak mümkün mü, zaman gösterecek

Canım oluyor öyle arada hepimiz bi annelerle çekiştik nerdeyse. Sıkma canını. Lohusasın sen anlayış göstersinler.
Anlayış var var olmasına da azıcık ağlayınca çocuk hemen birsey.. yok mama ver doymadı meme ver seni istiyor.. ağlaması normal dedi doktor da sorduk 3 kere daha ne yapayum

Çok şükür günde 2 ye kadar düşürdük mamayi kilo alımında sorun yok, ama işte azıcık aglamasin hemen kriz çıkıyor evde..

Bende katılıyorum sürün varsa vaktin varsa anne sütü en iyisi ben gece uyuyabilmek için eşimle konuştum günde bir 40cc mama Hakkı kullanıyorum. Kimi zaman o sırada uyuyorum kimi zaman bir cilt bakımı bir duş için ayırıyorum hakkımı kendimi rahatlatıyorum ki strese girmeden atlatalım şu bir ay sütüm kesilmesin artmaya devam etsin sonra Türkiye’ye dönünce bir sürü insan destek olacak o dönem bende sütüm olduğu sürece mama falan vermem

Anlayış var var olmasına da azıcık ağlayınca çocuk hemen birsey.. yok mama ver doymadı meme ver seni istiyor.. ağlaması normal dedi doktor da sorduk 3 kere daha ne yapayum
Valla canım her bebek aynı yapısı ayrı kimi üşüyor ağlıyor kimi sıcak basıyor ağlıyor kimi açlıktan kimi gazdan bizimki mesela bir kaç şeye taktı kafayı bez değiştirirken üşüyor mu nedir anlamadık kriz çıkıyor. Naparsak yapalım ağlıyor yani sonra çoğu zaman meme yada emzik olmadan uyutmaya çalışırken bir tur ağlıyor memede uyumak istiyor. Araba pusetinin kemerini takana kadar herşey süper kemeri takınca ağlama krizi geçiriyor abuk subuk şeyler yani napalım

hala sinirim bozuluyor sarı sarı görünce ama yapacak bir şey yok görmezden gelmeye çalışıyorum
Asm deki doktor emerek atar sarılığı mama sarılıkta işe yaramaz gibi bişey dedi sık sık emzir kaka yoluyla atacak dedi

Evet kuzum bazen süt yapısı nedeniyle de sarılık uzayabilir ama önemli kabul edilmiyor doktorlar geçer diyor sen canını sıkma zamanla açılacak rengi de iyice.

Madem dikişlerinde bir ağrı var sen sor tabi ben kendimi iyi hissettiğim için başlayacağım kötü olursam direk bırakırım zaten

İnşallah bırakırız canım bende bırakmayı çok istiyorum
Yalnız hedefin üç günde verilen toplam mamanın 30 ml azı günlük süt için mi dedi?

İnşallah bırakırız canım bende bırakmayı çok istiyorum
Yalnız hedefin üç günde verilen toplam mamanın 30 ml azı günlük süt için mi dedi?
Umarım ya.. En azından mama çok az miktar kalır umarım. Örneğin günde 200 ml mama veriliyorsa, 3 günün sonunda o miktar 170 ml olacak gibi. Öyle öyle azalacak. İnternette gördüğüm bir günde süt miktarını iki katına çıkarma hikayeleri yalanmış meğer

Umarım bende öyle diyorum günde 2-3 kere versem yeter diye Artarak gitmesin yeter
Anladım canım yarın ben bakalım kaç cc vereceğim bi hesaplayayım ortalama 360 ml veriyorum ben daha azı da olabilir ama yarın kesin bir hesap yapayım
Doktora sormadan kafama göre de azaltmak istemiyorum gelişimi için

Ne kadar güzel çıkmışsınız

Ben de 400 civarı veriyorum. Aynı şekilde gelişimi için kontrollü gitmemiz lazım. İkimizinki de küçük doğmuştu zaten. Bana günde 5 ile başlayalım dedi. Şu anda 3-4 saatte bir verdiğim için 6 defa veriyordum. 5'te bile ilk günden zorlanmaya başladım..

Ayyyynen öyle kuzummm

Tabiki zor geçer mama gerçekten daha tok tutuyor çünkü onlar da bu tokluğa alışınca hep aynısını istiyor
Biz mamayı tam 1 hafta önce başladık.Bana doktor 3 saatte bir emzirme sonrası aldığı kadar demişti.Ben oğlumu 3 saat olarak şartlamadım kendisi ne zaman acıkırsa o zaman mama verdim yani uzun uykularından uyandırmadım hiç hep kendi uyandı o yüzden günde 6-7 kez mama verdim, emzirme sonrası 60 ml mama yapıyorum bazen hepsini içiyor bazen 10-15 ml kalıyor.Bizim salı günü 1.ay kontrolümüz var o zaman netleşir mama durumu ama doktora gidene kadar sütümü artırmaya çalışacağım iştahım yerine gelmeye başladı düzenli beslenip aralarda sağıp uyarırsam belki emzirme sonrası mama yerine sağdığım sütü veririm.

Allah sağlık versin yeterli kuzulara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…