- 6 Temmuz 2022
- 2.072
- 5.037
- 108
- 30
Onu da çözersiniz inşallahÇok şükür günde 2 ye kadar düşürdük mamayi kilo alımında sorun yok, ama işte azıcık aglamasin hemen kriz çıkıyor evde..
En güzelini yapıyosun canım kafanın rahat olması süt üretimi için çok önemli. Kendini iyi hissediyosundur böyle missBende katılıyorum sürün varsa vaktin varsa anne sütü en iyisi ben gece uyuyabilmek için eşimle konuştum günde bir 40cc mama Hakkı kullanıyorum. Kimi zaman o sırada uyuyorum kimi zaman bir cilt bakımı bir duş için ayırıyorum hakkımı kendimi rahatlatıyorum ki strese girmeden atlatalım şu bir ay sütüm kesilmesin artmaya devam etsin sonra Türkiye’ye dönünce bir sürü insan destek olacak o dönem bende sütüm olduğu sürece mama falan vermem
Sebebine de bağlı olarak ilk 10 gün içinde olan sarılıkta işe yarıyor galiba yoksa çocuk doktoru neden önersin. Ama uzamış sarılık için dediği doğru mama hiçbir işe yaramıyorAsm deki doktor emerek atar sarılığı mama sarılıkta işe yaramaz gibi bişey dedi sık sık emzir kaka yoluyla atacak dedi
İnşallah 3 ayı bulmadan açılır çocuğumun rengiEvet kuzum bazen süt yapısı nedeniyle de sarılık uzayabilir ama önemli kabul edilmiyor doktorlar geçer diyor sen canını sıkma zamanla açılacak rengi de iyice.
Madem dikişlerinde bir ağrı var sen sor tabi ben kendimi iyi hissettiğim için başlayacağım kötü olursam direk bırakırım zaten
Oyy Allah korumuş canımAh bu akşam kalbim uctu elim ayağım boşaldı salıncağı bi anda bir salladı cocuk ters bi şekilde kafa dikleme olacak sekılde uctu resmen kapının gırısınden bı koşusum var ucunda yakaladım cocugu
Severken cok guzel sevıyor ama aklım çıktı
Bence 40ından sonra hayat yeni başlıyor40 ından sonra hayat daha bi kolay demişlerdi değil miymiş
En azından uykusu azcık düzene gireydi 40tan sonraBence 40ından sonra hayat yeni başlıyor
Kuzey uzun süredir geceleri uyuyor bi dönem 3-5 arası uyumuyordu şimdi o da düzeldi. Ama bugün biraz mamayı geciktirdim uyandı kendine geldi o yüzden azcık uyanık kaldı .En azından uykusu azcık düzene gireydi 40tan sonra
Az önce işte yattığı yerde ıkınıyordu gazı çıkmadı ondan diye aldım ppdeki gibi yatınca sustu ☺En azından uykusu azcık düzene gireydi 40tan sonra
Kuzey de her altını açmada işiyor sağolsunAynen canım ilk günler zor olur, yenidoğan olunca da insan tutarken korkuyor. Aslında 10. Günde falan yalnız kaldığımda denedim kakasını yakaladım iki kez az önce de kv gidince baktım rahatsız çocuk bezini değiştirecektim dedim bi tuvalete tutayım çiş yaptı ama öyle şaşırdı ki, biraz da üstüme yaptıBen de bezi bırakmasını değil de ne yaptığının farkına varmasını istiyorum sonrasında tuvalet eğitimi kolay oluyormuş. Hem o tutuşta gazını da kolay çıkarıyor. Ne kadar devam edebilicem bakalım. Umarım çabuk toparlarsın
O poşeti kullanmak kız bebeklerde çok zor kardeşimden biliyorum altına örtü serip üzerine battaniye örtüp beklemislerdi yine de içine birikmemisKuzey de her altını açmada işiyor sağolsunDün idrarı sarı ve kokulu diye idrar tahlili verdik. Bi poşet var delikli yapıştırıp bezi kapıyormuşsun yapınca götürüyorsun. Hemşire gösterdi ilk sefer olduğundan kapatın bezi dedi gerek yok derken çişini yaptı ,hemşire aa yaptı diyor 2 seferdir de kakasını avcuma yapmasından kıl payı kurtarıyorum hemen bezi ittiriyorum. İnşallah tuvalet eğitimimiz de kolay olur
Minik yanaklar yaaaAz önce işte yattığı yerde ıkınıyordu gazı çıkmadı ondan diye aldım ppdeki gibi yatınca sustu ☺
Aman şimdiden tuvaleti düşünmeyin allahsen olur herşey gibi odaKuzey de her altını açmada işiyor sağolsunDün idrarı sarı ve kokulu diye idrar tahlili verdik. Bi poşet var delikli yapıştırıp bezi kapıyormuşsun yapınca götürüyorsun. Hemşire gösterdi ilk sefer olduğundan kapatın bezi dedi gerek yok derken çişini yaptı ,hemşire aa yaptı diyor 2 seferdir de kakasını avcuma yapmasından kıl payı kurtarıyorum hemen bezi ittiriyorum. İnşallah tuvalet eğitimimiz de kolay olur
Öyle canım ben özellikle uğraşmıyorum hangi çocuk öğrenmemişAman şimdiden tuvaleti düşünmeyin allahsen olur herşey gibi oda
Öyleymiş şanslısın erkek bebek dedilerO poşeti kullanmak kız bebeklerde çok zor kardeşimden biliyorum altına örtü serip üzerine battaniye örtüp beklemislerdi yine de içine birikmemis
Bende bittim bu gece 2saatlik emzirme seansları arkasından gaz çıkar alt değiş ve tekrar meme istiyor 45 dk-1 saat daha emzir derken bütün gece böyle geçtiMinik yanaklar yaaabenımkıde bı bucuk saatte bı kalkıyo bu gece formunda ıkınıp gaz çıkarma merasımı var devamlı
O ıkınmalar bi azalsa daha uzun uyuyacaklar zaten zorlarken uyanıyorMinik yanaklar yaaabenımkıde bı bucuk saatte bı kalkıyo bu gece formunda ıkınıp gaz çıkarma merasımı var devamlı
Ben 2 den beri hala uyutamadim yoruldum yeminle mama verme diyorlar ama artık bu gidişle mamaya başlayacağım. Bez değiştirme ve emzirmeyle geçti gece.Bende bittim bu gece 2saatlik emzirme seansları arkasından gaz çıkar alt değiş ve tekrar meme istiyor 45 dk-1 saat daha emzir derken bütün gece böyle geçti
Değilmiş40 ından sonra hayat daha bi kolay demişlerdi değil miymiş
Pöfffff öffff . Tamam söyle hadi ne zaman düzelicezAğlama hackimi gerçekten hakettiği yerlerde kullanıyorumboşa ağlama lüksüm yok oğluma hamıleyken biri gelip bu hallerimden bahsetseler bitarafımla gülerdim ne kadarda değişmişim gerçekten ya şuan onu farkettım bende büyümüşüm oğluşla
Aşkım ben sana dedim çok bel bağlama ama yinede sen ille de bağlıcam dedinne yapak sakal mı bırakalım sözümüz dinlensin diye
azcık daha sabır canım.Anlayış var var olmasına da azıcık ağlayınca çocuk hemen birsey.. yok mama ver doymadı meme ver seni istiyor.. ağlaması normal dedi doktor da sorduk 3 kere daha ne yapayum
Ay gece uykusu için darısı başımıza vallahiKuzey uzun süredir geceleri uyuyor bi dönem 3-5 arası uyumuyordu şimdi o da düzeldi. Ama bugün biraz mamayı geciktirdim uyandı kendine geldi o yüzden azcık uyanık kaldı .
Bu ara gündüz hiç uyumuyor
Ya yerim yeriimAz önce işte yattığı yerde ıkınıyordu gazı çıkmadı ondan diye aldım ppdeki gibi yatınca sustu ☺
1. ay kontrolünde doktor bir sürü test istedi buna idrar da dahil. İdrar örneği alamayız diye kayıt bile açmadılar. Hemşire o torbayı yerleştirdi 3-5 de yedek koydu. Emzirin belki yapar dedi ama herkes umutsuz biz evde yaparsa 40 dkya yetişir mi falan diye kara kara düşünüyoruz. Emzirdim bir baktım ki bol bol yapmış hiç taşmamış bile.O poşeti kullanmak kız bebeklerde çok zor kardeşimden biliyorum altına örtü serip üzerine battaniye örtüp beklemislerdi yine de içine birikmemis
Kuzum bez devamlı degısıyorum dıyorsun e bu cocuk beslenmese devamlı bez degısmezsın huyu bu kabullen cok ıstıyorsan da dene ver mama bak bakalım ne kadar kalkacak uyuyacak, elinde yoksa koca kutu almak ıstemıyorsan hazır sıvı mamalar var al deneBen 2 den beri hala uyutamadim yoruldum yeminle mama verme diyorlar ama artık bu gidişle mamaya başlayacağım. Bez değiştirme ve emzirmeyle geçti gece.
O şimdiden belli olmaz yanı bebeklerin karakterinin tam bellı olup uyku düzen oluşturma zamanlarında ne tepki vereceklerine bağlı 4 aya kadar boylelı dıyelım sonra saat aralıkları uyku rutınlerı bı dıkkat ederız bakalım bebekler ne kadar uyum sağlayacak sonrası Allah Kerim , ama genel olarak bı bebeğin zorlayıcı hali 2 yaş civarı geçiyorDeğilmişçünkü neden kolay olsun ki çileyi çekin diyorlar
Pöfffff öffff . Tamam söyle hadi ne zaman düzelicez
azcık daha sabır canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?