2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Hanimlar biraz farki bı sorum olacak kız annelerine çevap yazarsanız çok mutlu olurum.
benim de bebeğim biliyorsunz altını alırken falan özel bölgesinin çok aralamiyorrum.
Bugün iyi bı temizlik yapayım dedim gaita bulaşmasın enfeksiyon olmasın diye Arasını açınca
Büyük dudaklarin içinde ki küçük dudaklar varya oranın karardığıni gördüm daha önce öylemiydi inanın bilmiyorum. Ama ilk kez dikkstimi çekti mor gibi mı karar ma gibi mı bilmiyorum tam . Acaba hani şekli mı öyle sonradan mı oldu yoksa normal mı bilmiyorum. Doktoruma da şansa dün gitmiştim. Devlet hastanesi arayıp sorma şansım Yok. Bunu da bugün farkettim hani bilmiyorum sizce nedir?

O
O zaman çok gazlı bir bebek bu.
Bıde agızdan cıkan gazla alttan cıkan gaz farklı , ağızdan genelde cok rahat cıkıyor hemen ama alttan zor bak benım mesela ozellıkle tüm gece emzırıyorum ya benımkı de cok sık uyanıyor sabah 5 ten sonra daha sık uyanmaya ve uykusunda devamlı ıkınıp sıkılmaya başlıyor o gazlar bırıkıyor bagırsakta sık emmeden dolayı oluşan bu sefer hepsını çıkartmaya çalışıyor cıkartıyor cıkartıyor ama rahatsız edıyor gaz geldıkce uyanıyor yıne emmek ıstıyor

Yani rengine hiç dikkat etmedim desem yeridir

Gaz çıkarırken hem alttan hem üstten çıkıyor ama sık emzirdigim için tamamı çıkmıyor sanırım. Emzikte almıyor ki uyanınca emzik versem.

Gaz çıkarırken hem alttan hem üstten çıkıyor ama sık emzirdigim için tamamı çıkmıyor sanırım. Emzikte almıyor ki uyanınca emzik versem.
Emzık gerçekten ara ara cok kurtarıcı oluyor gerçekten oğlum almadı ben çok zorlandım aynı senın gibi 40 dk memede dururdu uyurdu ağzından çıkartır yatırırdım yarım saat olmadan kalkardı yıne meme

İndireyim hemen uygulamayı canım doktora söyledim mamayı yeni bıraktı sadece anne sütüne döndü bir iki gün takip edelim ona göre kaka tahlili isteyebiliriz dedi
İndirip baktın mı bebem?
Takip et bakalım sarıya döner inşallah
Bence de kuaförünü dinle kuzum. Ayrıca kıvırcık saçta beyaz çok cool duruyo bence
Hiç bir şey yapamamaktan iyidir, iyi gelir sana da
Canım benim kızımın da öyle. Temizlerken fark etmiştim ama henüz çok küçük vajinası. Zamanla geliştikçe düzelir bence o. Ben hiç sorun olarak görmedim.

Aynen bu günlerin geçmesini sabırsızlıkla bekliyorum ama o zaman da artık bu kadar küçük olmayacak diye üzülüyorum.

Yaa öyle mi çok rahatladım. İç dudaklar dimi. Koyu

Ahahajajw o zaman devamkeAma bana gitmez mesela benim rengim gerçekten sarı sanki başka renk yakışmaz gibi ama dibim hep kendi rengim olduğundan hiç boyamadım şu anda kendi rengim zaten
Bende bana yakışmaz falan diyordum ta ki eşim beni görüp dili tutulana dek dedim bu benim rengim ama hamilelik düşününce birden koyu kumrala geri döndüm

İndirdim ama kahrolası uygulama üye olmama izin vermiyor sürekli başa sarıyor yapamadım yani

Aynen bu günlerin geçmesini sabırsızlıkla bekliyorum ama o zaman da artık bu kadar küçük olmayacak diye üzülüyorum.
Ben emzırmeyı bıraktırana kadar aynı duzende cektım malesef, 20 aylıktı tamamen bıttı 2 ay önceden de azaltmaya başlamıştım. 18 ay diyebiliriz hergece 10 kez kalkardı üstümde meme açık falan uyurdum artık sırf bu yüzden de ıkı yaşı beklemedim çok yıpranmıştım artık

20 ay büyük başarı. İlk ayda zorlanmaya başladım ben. emzirmenin hiç bu kadar zor olduğunu düşünmezdim ama bir sürü sorunla beraber geliyormuş meğer. Sütün yetersiz olması, bebeğin doymaması, memeyi sadece doymak için değil uyumak vakit geçirmek için de kullanması, zamansız olması, her an memeyi açmanı istemesi vs vs.. Ben emzirirsin yarım saat bir saat olay biter ta ki bir sonraki beslenme saatine diye hayal kurmuşum hep meğer gerçeklikten uzakmış, ya da sadece ilk aylar mı böyle?

Ya ilk aylar tabiki daha zor tek bildiği meme çünkü çocuğun sonra biraz oynama giriyor işin içine hatta böyle 6 aylık cıvarı etrafı sesleri ızleyıp dınlemekten adam akıllı memede durmuyorlar bile sonra ek gıda derken tabiki uyku saatlerı harıcı sadece beslenme olarak kalıyor besle bıtsın , uyku varsa hastaysa yıne memeye yapısabılıyorlar gündüz genelde oyle geçer, gecede şans artık benımkı memıkle uyumak ıstıyordu hep gunduz de sık emerdı ama oyle yenıdogan gıbı uzun uzun durmazdı emer kalkardı
Ben emzirmeyi çok seviyorum o anda yaşadığın aşk bambaşka ama böyle aşırılaşan durumlarda ister istemez bunalabılıyor ınsan halıyle
Son zamanlarda bende artık eh yeter be oğluma dönmüştüm ek gıda almıyordu adam akıllı vs yınede emzırmeyı bırakınca ağlamıştım üzülmüştüm çok

Ben çok korkuyorum uyurum da çocuğuma bir şey olur diye cevremdekiler hep öyle kötü şeyler anlatıyor uyumayayim diye ama yine de uyuyorum. Inşallah emzik tutturabilirim başka alıp deneyeceğim yoksa delirmeme ramak kalır büyüyene kadar.

Kakadan sonra mutlaka baş ve işaret parmağınızla dış dudaklardan aralayıp içini temizlemeniz lazım.
Renk konusuna gelince esmer bir bebekse normal olabilir. Bir de anneden geçen hormonların etkileri de olabiliyor. Bazı bebeklerde vajinal kanamalar bile olabiliyor ilk günlerde ve bu normal kabul ediliyor. Bebeğiniz kaç günlük acaba bir takip edin bakalım.

Hepinizin profil resimleri harika Maşaallah Barekallah
Ben pek giremiyorum maalesef lohusa depresyonuna da süper bir giriş yaptım. Bir kaç sefer BDVye yazdım stres atma niyetine o kadar
Kızcağzımla alışma sürecindeyiz. Tüm gece uyanık memeye yapışık yaşıyor, gündüzde çok kısa uyuyor. Göz altlarım çöktü yaşlandım resmen.

Az daha büyüyünce uyurken emzirmek cok sıkıntı olmuyor inşallah tutar kuzum

Hoşgeldin anneliğe sürpriz Çok şükür halimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…