- 11 Şubat 2023
- 619
- 1.062
- 33
- 28
Dışarda uyuyor gündüz öyleydi. Ama eve gelince uyanıyor ne yapicam bilmiyorum bu gece sinirlerim aşırı bozuldu bağıra bağıra aglicam tam uyutuyorum altına yapıyor temizleyeyim pişmesinn diyorum kıyamıyorum uyanıyor emziriyorum memeyi bırakıyor uyuyor yatağına koyunca bağırıyor yan yatarak emziriyorum sarılıyorum beraber uyuyorz on beş dk sonra yine uyanıyor cinnet geçiricemDışarı çıkınca uyuyor ya ben onu deneyecem uyumazsa sende dene istersen
Dün gece bende senin gibiydim eşim bile oyalayamadı gece 2 den sabah 9 a kadar mahvoldum hastaneye gitmek için evden çıkarken bile ağlıyordu açtır belki diye mama bile verdim ama ac değildi çünkü saat başı bez değiştirdim doktor gazdandir dedi gaz için bir şey yazdı da almadım ama alacağım çok gazi var ya saatlerdir bende unutmayı deniyorum uyumuyor.Dışarda uyuyor gündüz öyleydi. Ama eve gelince uyanıyor ne yapicam bilmiyorum bu gece sinirlerim aşırı bozuldu bağıra bağıra aglicam tam uyutuyorum altına yapıyor temizleyeyim pişmesinn diyorum kıyamıyorum uyanıyor emziriyorum memeyi bırakıyor uyuyor yatağına koyunca bağırıyor yan yatarak emziriyorum sarılıyorum beraber uyuyorz on beş dk sonra yine uyanıyor cinnet geçiricem
Bu arada dışarı çıkınca bezi çok kirlendigi halde eve gelince değiştirmedik uyanmasin diye eve gelince yarim saat öyle uyudum da dinlendimDışarda uyuyor gündüz öyleydi. Ama eve gelince uyanıyor ne yapicam bilmiyorum bu gece sinirlerim aşırı bozuldu bağıra bağıra aglicam tam uyutuyorum altına yapıyor temizleyeyim pişmesinn diyorum kıyamıyorum uyanıyor emziriyorum memeyi bırakıyor uyuyor yatağına koyunca bağırıyor yan yatarak emziriyorum sarılıyorum beraber uyuyorz on beş dk sonra yine uyanıyor cinnet geçiricem
Aynen Kuzey de öyle işte. Gelmiyor gelmedikçe sinirleniyor çırpınmaya başlıyor. Göğsümü sıkıyorum süt gelsin emmeye devam etsin diye bu sefer yalamaya başlıyor uyanık hazırcıEmiyor ama sut gelmeyince kavga basliyor
Canım ben zeytinyağı koymaya başladım da mama da bu yağ üste çıkıyor dibine kadar emmezse gitmiyor kiİnşallah mamayı minimuma indirebiliriz
Yani illaki iniş çıkış olur bebek çocuk büyütüyoruz anneyiz artık ama kendimize de biraz zaman ayırabilelim be papatyam
Ben ışıltı ve düz keratin yaptırmak istiyorum keratin iyi olur şekillendirmek zor oluyor çünkü
Kuzum biogaia zaten probiyotik değil mi? Doktorum bize probiyotik nbl Drop verdi ben zeytinyağı da veriyorum tabi hangisi iyi geliyor bilemem ama biz mama da aldığımız halde çok şükür fazla gaz ve kabızlık sorunu yaşamıyoruz
Bi dene istersen doktoruna sorup
Sorma ya gözler fıldır fıldır kaldıramıyorum emzik alıyor diye sevinirken şimdi sürekli atıyor mesela kanmıyor artık
Yoğun bakımda beslenme sonrası kusmasına denk gelmiştim Kuzey'in hemşire bi öğütülme sonrası kusma alacağını aldı demişti. Onlar nerden anlıyor bilmiyorum ama hemen kusunca yediği gitti demek değilmiş yaniKızlar bizde kusma huyu başladı emzirmeden sonra ağız dolusu kusuyoruz sütümün hepsi gidiyormu korkuyorum oğlum yine memeye gelmek istiyor birde
Bana dr önermediKizlar bebisleri uyuturken kundak yapiyo musunuz ?
Annemde bana öyle yapacaksın it ensesinden diyorAktif emmesi çok az ya mesela sol kolda yatarken sağ elle memeyi dört parmak altta baş parmak üstte tutup işaret parmakla çenesini dürtüyoruz baş parmakla da burnunu açıyoruz ama hemşire baya sert dürttübir de baya yakın tutturdular çocuğun suratı memeye gömülüyor. Sürekli doğru emme teknikleri falan izliyorum Ne zormuş emzirmek ya
Aynen Kuzey de sokakta uyuyor eve gelince açıyor gözleriDışarı çıkınca uyuyor ya ben onu deneyecem uyumazsa sende dene istersen
Çok yorucu gerçekten baş ağrısından ben uyuyamadım yarım saat uyuttum zorla kızımıAynen Kuzey de sokakta uyuyor eve gelince açıyor gözleri
Uyumaya çalış sende fırsat bulmuşken. Bizim gece uykumuz fena değil çok şükürÇok yorucu gerçekten baş ağrısından ben uyuyamadım yarım saat uyuttum zorla kızımı
Goz karari canimHer yemeğe mi atıyorsun ve ne kadar atıyorsun acaba artık eski günlerime dönmek istiyorum yemek konusunda.
Bizimkide oyle yikiyor ortaligi bisye kanmiyodaAynen Kuzey de öyle işte. Gelmiyor gelmedikçe sinirleniyor çırpınmaya başlıyor. Göğsümü sıkıyorum süt gelsin emmeye devam etsin diye bu sefer yalamaya başlıyor uyanık hazırcıMamayı almadan kesinlikle sakinleşmiyor bi de çatlak mesela 90 ml ile tam doyacak iken 80 içti diyelim yarım saat sonra coşuyor o farkı da içecek tam doymadan susmuyor.
Nedeni olarak ne soylediicanimBana dr önermedi
Bizimki de düzelir inşallahUyumaya çalış sende fırsat bulmuşken. Bizim gece uykumuz fena değil çok şükür
Hareket etmesi dokunması hissetmesi hepsi gelişim için önemliymiş.Erken doğum diye mi dedi bilmiyorum ama eşim çok istiyordu sordu doktor olmaz hareket etmesi lazım dediNedeni olarak ne soylediicanim
Erik dalı ile ayakta oynarsak susuyor da gecenin bi yarısı erik dalı oynamak da olmuyorBizimkide oyle yikiyor ortaligi bisye kanmiyoda
Bizimki de ağzını küçük açıyor genelde. Büyük açınca da anlık açıyor, yakaladın yakaladın, yoksa ikinci defa büyük açması zorlaşıyor çünkü sabırsızlanıyor.Şu ilk 15 gün diyet dedi ya Dr bakalım sonrasını bende bilmiyorum
Ah ahbenim kızımda ağzını küçük açıyor. Tam düzgün kavrayamıyor. Tam geçmişti yaralar çok güzeldi bi 20 gündür falan. Şimdi bir daha sol göğsüm yara oldu. Sanki yeni doğanda ki gibi acıyor yarın göğüs ucu alacağım şu an öyle sızlıyor ki
Aynen bizimki. 5 ml'lik boşluk kalsa bile onu içmeden rahatlamıyorAynen Kuzey de öyle işte. Gelmiyor gelmedikçe sinirleniyor çırpınmaya başlıyor. Göğsümü sıkıyorum süt gelsin emmeye devam etsin diye bu sefer yalamaya başlıyor uyanık hazırcıMamayı almadan kesinlikle sakinleşmiyor bi de çatlak mesela 90 ml ile tam doyacak iken 80 içti diyelim yarım saat sonra coşuyor o farkı da içecek tam doymadan susmuyor.
Bizi bırakma destek oluyoruz bak burda birbirimize gececek hele bi iyileş daha rahat ilgilenirsinGerçekten büyük sürpriz olduben hep emzirip sırtını biraz okşayıp gazını çıkarırım, yatağına koyarım orada uyur falan diye şeyapmıştım aslında O kadar yatak aldık süsledik oda yaptık.. Eve dekor yapmışız..
Kolik minnoş bir bebeğim, 14 gündür hala iyileşmeyen dikişlerim ve tuvalete törenle çıkışım var. Bende bütün organ ve sistemler bozuldu imdat diyorumHepinize de bu zorlu süreçte başarılar diliyorum
Silikonla başlamıştım kuzum emzirmeye ucum pek yok diye. Zaten uç emmeye otada alıştı bence.. gümüş kapak ben de kullandım başta ama işe yaramadı bebem sağolsun..Silikon göğüs ucu denedin mi hiç canım belki iyi gelir ben hep gümüş kapak kullandım şimdiye dek yara olmadı ama iki gün önce sıtma tuttu göğsüm dolmuş titreye titreye bir hal oldum
Sürüyorum canım. Sürüp kurusun diye açık bekletiyorum. Sarı kantaron yağı, ayva çekirdeği jeli, kremler neler deniyorum neler. İşe yarıyolar aslında ama bizimki baştan yara yapıyor kısır döngü.Kendi sütünden sür yaralara, bi de çocuk ağzını tam açınca yerleştir göğsünü ağzına, onun almasına izin verme. Önce yanaklarına dokunup emme refleksini başlat sonra ağzını iyice açtığı bi ara güzelce yakalat memeyi. Bende uğraştım biraz ama oldu şükür. En kötü ağlarken ağzı iyice açılınca ver, ben öyle alıştırdım sayılır
Ah kuzum seni en iyi ben anlarımŞu ilk 15 gün diyet dedi ya Dr bakalım sonrasını bende bilmiyorum
Ah ahbenim kızımda ağzını küçük açıyor. Tam düzgün kavrayamıyor. Tam geçmişti yaralar çok güzeldi bi 20 gündür falan. Şimdi bir daha sol göğsüm yara oldu. Sanki yeni doğanda ki gibi acıyor yarın göğüs ucu alacağım şu an öyle sızlıyor ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?