- 20 Eylül 2022
- 1.251
- 1.485
- 63
Babasında falan egzama var ondan geçmiş olabilir mi acaba deneyeyim bakalım inşallah geçerSalyasindan kurumuş olabilir ek bir şey denemediysen az egzama olmuş ama krem filan yalar kendi sütünü sür emzirme bitince ama yağlı kısım kalıyor ya oradan sür
Maşallah ya anam bırak uyusun çocuk pupupuuuuuu Maşallah
Oyyy hepsı ayrı minnoş bebiş valla bal gibiler balYani kafasını kaldırıyor, öyle tam bi doğrulma değil tabii ki ama omuzları falan kalkıyor. Destekleyince tam doğruluyor. Bana zamanı geldi gibi geliyor. Bir de bugün ilk defa bilinçli bir şekilde bir şeye uzandı. Uzandığı şeyin yüzüm olması
Ya bu cidden tam yemelik bir köşe minderi yalnız hallam bu tip ne
Geçen bir arkadaşım kedisinin fotosunu atmış bana diyor ki ben evde kedimin tatlılığından bazen çıldırcak gibi oluyorum sen evde bebişle nasıl aklını kaçırmadan ölüvermeden yaşayabiliyosun aklım almıyohepinizin bebişlerine bakarken dişlerim kamaşıyo ya
Kızlar bende yeni pp bırakıyorum
Çok geçmiş olsun canım salgınlara hastalıklara dikkat edip şu kışı atlatmak lazım inşallah hep sağlıklı olsun bebişler
Uyku eğitimi konusunda kızlar naçizane şunu söyliyim. Uyku rutini (Işık’ların kapatılması-evin sessizleştirilmesi - temiz bez-temiz kıyafete geçilmesi-uyunacak odada vakit geçirilmesi-masaj/kitap/duş gibi öncesi etkinliğinin veya uyku müziğinin oluşturulması) tavsiye ediliyor. Ancak uyku eğtimi çok zorda kalmayan ailelerin pek tercih etmemesi gereken birşey savaş dönemi annelerinin yalnız kaldığı tarihlere denk geliyor bunun başlangıcı ve aslında eşinden uzak eşini kaybetmiş hatta birde çalışmak zorunda olan kadınların hedeflendiği şuan ise bir çok uzmanın bunu günümüz ihtiyaçlarına uyarlamasıyla evrimleşmiş bir konu yani azıcık fırsatınız enrrijiniz ve vaktiniz varsa bunu tercih etmeyin
2 gündür aklımdasın biliyor musun ne zamandır yazmıyor dedim bi seslenicektim ☺ Geçmiş olsun rsv zorlu bir hastalık aslında çok şükür iyi atlatmışsınız galiba. Biz erken doğumdan dolayı ayrı aşı vuruluyoruz onun için 4 aydır bu ay sonuncusu vurulacak.Buarada ben iyiyim oğlum iyi sizlere yazmayı özledim ama Türkiye’ye dönünce eksik aşılar sünnnet eş dost ziyareti derken fırsat olmadı. İşin kötü tarafı birde rsv ye yakalandı bebiş Allahtan ucuz atlattık. Size uyku rutini için birşeyden bahsedeyim hızlıca EASY denen güvenli bir teknik gün boyunca eat(yedir) activity( bez değiştir, duş aldır, gezdir herşey olur uyanık kalsın yeter) sleepy( uyut) yemek minumum 20 maksimum 35 dk sürecek aktivite 35dk civarı uyku 1-1,5 saat zamanla uyku süresi uzuyor. Ayrıca mutlaka gün içinde tam doymuş olması ve yorulması gerekiyor. 2. Konu kendi yatağına geçiş bizde şu aşamada omuzda kucakta gezerek uyuyoruz ama uyuduysa dalma süresi15-20dk sonra mutlaka bırakıyorum ki uyandığında yatağında uyansın öğrensin şuan gece uykularında buna alıştı hep aynı yatakta uyanıyor. Ama gündüz uykularında hala kucaktan indiğinde kıyamet kopuyor çok normal çünkü çok ufaklar. ( ben okul öncesi mezunuyum yüksek lisansım pdr alanında bildiğim bir şey oldukça ufak tefek bilgiler paylaşabilirim herzaman)
Benimki oturmaya başladı ya şimdi o kesmiyor ayağa kalkmaya çalışıyorBugün doktora sordum ben. Bebek kendini kaldırıyorsa destekli oturtmaya başlayabilirsiniz dedi. Ama kaldırmıyosa zorla oturtmaya çalışmayın hazır değildir dedi. Bizimkiler hazır artık bence
Allah'ım o ne bakış öyleeBenden de bir pp gelsin o vakit. herkes paylaşınca canım çekti
Ayy o şaşkın bakış nedir İdil kuşum yaAy ben de ben de
Bugün ilk kez İdil’i koltuğa oturttuk. Eşimle birbirimize bakıp nasıl bu kadar çabuk büyüdü dedik. Duygular şelale
Ay hatta profile ekleyeyim şu şapşallığa bakın
Asdafaghq öyle çok komik oluyor yaYaa nasilds minnos. Bizimkinin saclari kizilcik serbetindeki apo gibi oldu resmen. Ustler dokuldu altlar duruyor
Oooyyy o saçlar o gözler gerçekten tam bir perisan PeraAmanııın yicem
Ben de koyuyorum teyzeleri
Çok teşekkür ederiz canımAyyy maşallahpek tatlı olmuş, çok geçmiş olsun
Teşekkür ederiz teyzesiAy ama çok güzel yaMaşallah Denizime
Amin rabbim nazardan korusunsoyasosu gözler yeşil mi çok güzeller Ay hepsi çok tatlı bebişlerimizin ya Allah nazarlardan korusun Oğluma bu şarkıyı söylüyorum ben arada o da gülüyor
Çok tatlısın, çok
Seni veren Allah'a şükürler olsun
Çok güzelsin, çok
Ben güzelden anlarım
Göze geleceksin vallahi
Kırk bir kere maşallah
Nazar değmez inşallah
Ah canımsın ya teşekkür ederim. Bence en güzelini yapıyorsun valla şu 3,5 ayda herkes inanılmaz yol katetti annelikten beklediğinin üzerinde performans sergiledi okuduğum kadarıyla herkesi tebrik ederim. Adaptasyon sürecini ve lohusalığı atlatmış gibi hissediyorum artık2 gündür aklımdasın biliyor musun ne zamandır yazmıyor dedim bi seslenicektim ☺ Geçmiş olsun rsv zorlu bir hastalık aslında çok şükür iyi atlatmışsınız galiba. Biz erken doğumdan dolayı ayrı aşı vuruluyoruz onun için 4 aydır bu ay sonuncusu vurulacak.
Ben uyku konusunda hiç zorlama yapmıyorum ama uyuduğu zaman dediğin gibi yatağına bırakmaktan yanayım. Bazen ayağımda oluyor onda da uyanacak gibi olmadığı sürece sallamıyorum uyurken bir şeye bağımlı olmasın, uyuturken zaten destekle oluyor. Gece zaten hep yatağında onda ayağa hiç almıyorum.
Ay çok zor bak istersen şunu dene akşam 7 sonrası hiç uyutma öncesinde gündüz uyutabildiğin kadar uyut kısıtlama ama 6,5-7 sonrası oyun- dans- masaj - sohbet - duş- emzirme falan geçir 8:30 da uyutmaya başla ısrarcı ol uyuyacağı odada kal sarıl sakin kal 9 da uyuyor bu şekilde bizimkiNormalde uykunun ağır basması gerek normal olan o ama bir süredir 3-4 saat uykuyla yaşıyorum onun da yarısında tavana kadar zıplıyorum valla canımdan bezdim artık bu saat oldu başım dönüyor uykusuzluktan çocuk melek gibi uyuyor ben iki kere sıçradım daha da uyuyamıyorum kalktım soda açtım sigara yaktım oturuyorum balkonda cinlenmiş gibi
AdChoices
ADVERTISING
9-9:30 bizimle ilk derin uyku başlangıcı 11,30-12uyanmadan rüya öğünü veriyorum. 3-30 kendi uyanıyor az emip yatıyor 5-5,30 kalkıyor gece boyunca uykusu bölünmesin diye alt değiştirmediğimiz için alt değiştiriyoruz biraz ayaklara karna masaj ve emiyoruz yatıyoruz sonra uyku kısalıyor gündüz uykusuna dönüyorOh süper kuzum
Çok şükür kuzum arada güldürüyor yüzümü darısı başına vallahi.9-9 buçuk gibi uyutuyorum derin uykuya geçene kadar uyanıyor tekrar uykuya geçiriyorum. Bazen 4-5 kez uyanıyor bu süreçte ama sabırla devam ediyorum. Şimdi aldım memeye gece bir süre rahat edeyim diye. Muhtemelen 5 e doğru emmeye kalkar
Hoş bu gece ateşi çıkacak mı diye çok uyuyamam ama olsun
İlk kez koltuğa oturdu bugün onun şaşkınlığıteşekkürler teyzesi
Muhtemelen uyku gerilemesi başladı kuzu bizimkinin de özellikle gündüz uykuları öyle. Uykusu var gözlerini kaşıyor, beşiğe alıyorum gülüyorhele emziği ağzına veriyorum hehe diye gülüp pıt atıyor
Şirinlikleriyle parmaklarında oynatıyolar vallahi
Ya valla bizde de bu ay kafayı dik tutma ve ayaklarla ellerle birşeyler dokunma isteği zirvede çok tatlılar herkesin bebişler kocaman olmuş mayışsın maşallahbende hemen pp günceliyimYani kafasını kaldırıyor, öyle tam bi doğrulma değil tabii ki ama omuzları falan kalkıyor. Destekleyince tam doğruluyor. Bana zamanı geldi gibi geliyor. Bir de bugün ilk defa bilinçli bir şekilde bir şeye uzandı. Uzandığı şeyin yüzüm olması
Ya bu cidden tam yemelik bir köşe minderi yalnız hallam bu tip ne
Geçen bir arkadaşım kedisinin fotosunu atmış bana diyor ki ben evde kedimin tatlılığından bazen çıldırcak gibi oluyorum sen evde bebişle nasıl aklını kaçırmadan ölüvermeden yaşayabiliyosun aklım almıyohepinizin bebişlerine bakarken dişlerim kamaşıyo ya
Bizim işimiz 10 gün önce bitti sığmıyoruz ve içinde hareket ediyoruz korkmaya başladımReflu yatagi kullanan var mı hala?
Yaaa çok tatlıAyy o şaşkın bakış nedir İdil kuşum yaSen büyüdün de koltukta mı oturur oldun
Asdafaghq öyle çok komik oluyor yaDeniz'in ilk iki ay tepesi birden dökülünce az dalga geçmedik oğlumla şimdi yeni yeni çıkmaya başladı Ama şimdi de arka kısımlar hafiften dökülüyor Oğlum saçlar da çıksa karizmana karizma katılacak maşallah diyorum
Oooyyy o saçlar o gözler gerçekten tam bir perisan Pera
Çok teşekkür ederiz canımPeki bu gülüş ne o el ne o elma yanaklar Allahım bizim grubun bebeleri ne tatlı ne güzel ya
Teşekkür ederiz teyzesiYalnız Kuzey'cim de saçlar şekilde karizmasına karizma katıyor
Amin rabbim nazardan korusunBiz sünnet sonrası annemde Eskişehir'de kaldık ve dün Deniz ile ilk kez toplu taşıma kullandık oğlum tramvay'a bindi.Çarşıda avmde her gören baktı sevdi maşallah dedi.En son dönerken yaşlı bir teyze kızdı ne diye yüzünü örtmüyorsun bu sabinin maşallah pek güzel nazar değer kızım Allah kem gözden korusun, benim de çocuklarım bunun gibi güzeldi hep nazar değerdi al şu peçeteyi de yüzüne ört dedi Sonra utandım dedim teyze haklı yüzünü örtüp dua okuya okuya gittim eve
Evet aşağı doğru kayıyor yukarı kaldırıyorum bende.. peki yatagi yükselttin mi canım? Reflu yatafi gibi olsun diye bas kısmına bisiyler koymaka uygun olur mu?Kayıyor canım bir süredir kullanıma kapandı yaraya düşüyor kayıyor bir anlamı kalmadı
Ay dışarda bazen bende korkuyorum ama yüzünü kapattırmaz ki kıyamet koparır sıpamAyy o şaşkın bakış nedir İdil kuşum yaSen büyüdün de koltukta mı oturur oldun
Asdafaghq öyle çok komik oluyor yaDeniz'in ilk iki ay tepesi birden dökülünce az dalga geçmedik oğlumla şimdi yeni yeni çıkmaya başladı Ama şimdi de arka kısımlar hafiften dökülüyor Oğlum saçlar da çıksa karizmana karizma katılacak maşallah diyorum
Çok teşekkür ederiz canımPeki bu gülüş ne o el ne o elma yanaklar Allahım bizim grubun bebeleri ne tatlı ne güzel ya
Teşekkür ederiz teyzesiYalnız Kuzey'cim de saçlar şekilde karizmasına karizma katıyor
Amin rabbim nazardan korusunBiz sünnet sonrası annemde Eskişehir'de kaldık ve dün Deniz ile ilk kez toplu taşıma kullandık oğlum tramvay'a bindi.Çarşıda avmde her gören baktı sevdi maşallah dedi.En son dönerken yaşlı bir teyze kızdı ne diye yüzünü örtmüyorsun bu sabinin maşallah pek güzel nazar değer kızım Allah kem gözden korusun, benim de çocuklarım bunun gibi güzeldi hep nazar değerdi al şu peçeteyi de yüzüne ört dedi Sonra utandım dedim teyze haklı yüzünü örtüp dua okuya okuya gittim eve
Bencede gayet iyiyizAh canımsın ya teşekkür ederim. Bence en güzelini yapıyorsun valla şu 3,5 ayda herkes inanılmaz yol katetti annelikten beklediğinin üzerinde performans sergiledi okuduğum kadarıyla herkesi tebrik ederim. Adaptasyon sürecini ve lohusalığı atlatmış gibi hissediyorum artık
Ya bende reflüsü var diye ince sünger yastıkta yatırıyorum. Bi arkadaşım vermişti delikli sünger yüksekliği de max 2 cmdir zaten sünger yatınca iniyor inşallah yanlış yapmıyorumdur. Düz yatırınca rahat değil gibi geliyor. Bi de düzken daha çok kusuyor böyle yatağında pek kustuğunu görmedim.Evet aşağı doğru kayıyor yukarı kaldırıyorum bende.. peki yatagi yükselttin mi canım? Reflu yatafi gibi olsun diye bas kısmına bisiyler koymaka uygun olur mu?
Bizimde ne zaman cikacak o saclar diyoruzAhahahah sevsinler saçlarını
Bizimkinin de aşırı seyrek. Arkası yuvarlak bir şekilde döküldü altları duruyor. Üstleri yarım yamalak döküldüben ne zaman kızımın saçlarına toka takacağım ya
Oyyy tam bir prenses maşallah
Evet ya bizimde oyle. Cikmadida bir turluAyy o şaşkın bakış nedir İdil kuşum yaSen büyüdün de koltukta mı oturur oldun
Ya maşallahKızlar bende yeni pp bırakıyorum
Nasıl oldunuz? Bizim iki gün falan sürmüştü, çok uyudu bi de.Kızlar biz bugün 4. ay aşılanı yaptırdık İdil’inhafif huzursuzluk dışında hiçbir şey yok şimdilik inşallah ilerleyen saatlerde de ateş vs olmaz
Aa bu EASY rutinini anlatan bi kitap var bende Tracy Hogg'un, sonuncusu kendine vakit ayırdı (your time)Buarada ben iyiyim oğlum iyi sizlere yazmayı özledim ama Türkiye’ye dönünce eksik aşılar sünnnet eş dost ziyareti derken fırsat olmadı. İşin kötü tarafı birde rsv ye yakalandı bebiş Allahtan ucuz atlattık. Size uyku rutini için birşeyden bahsedeyim hızlıca EASY denen güvenli bir teknik gün boyunca eat(yedir) activity( bez değiştir, duş aldır, gezdir herşey olur uyanık kalsın yeter) sleepy( uyut) yemek minumum 20 maksimum 35 dk sürecek aktivite 35dk civarı uyku 1-1,5 saat zamanla uyku süresi uzuyor. Ayrıca mutlaka gün içinde tam doymuş olması ve yorulması gerekiyor. 2. Konu kendi yatağına geçiş bizde şu aşamada omuzda kucakta gezerek uyuyoruz ama uyuduysa dalma süresi15-20dk sonra mutlaka bırakıyorum ki uyandığında yatağında uyansın öğrensin şuan gece uykularında buna alıştı hep aynı yatakta uyanıyor. Ama gündüz uykularında hala kucaktan indiğinde kıyamet kopuyor çok normal çünkü çok ufaklar. ( ben okul öncesi mezunuyum yüksek lisansım pdr alanında bildiğim bir şey oldukça ufak tefek bilgiler paylaşabilirim herzaman)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?