2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Şanslısın valla benimki de uzaktan çok iyidir yaklaşınca şaşı oluyosun detaylı ultrason ikili test falan temiz çıkınca söyledik biz de artık. Benim elti de kayınvalideyi solda sıfır bırakır seninkiler ne alem bilmiyorum ama tembihledim ben kayınvalideme söylememesi için eltime, umarım söylememiştir

Ben 15. Haftaya giriyorum daha çok var ama yine de sana göre erken girerim gibi. Tamam canım haberleşelim. Yakınız da galiba baya. Ataşehirfeyim ben

Kesinlikle bence uzmanlık alanından o çok konuşması çünkü onların işi detay hem ben açıkçası perinatolog da olan bir doktorda daha güvende hissederdim oyum kesinlikle ikinciden yana

Oyy kıyamam. Ben kedimi sordum aşıları varsa hiç korkma sakın kimseye de verme dedi.
merdivenlere kedi doğurmuş mesela içim gidiyo ama sevemiyorum onları
Azcık sık dişini sona bebişine bi kedi kardeş alırsın belki

Benim fikrim de detaylı anlatandan yana. Ben severim herşeyi her detayı ihtimali düşünen doktoru. Dikkatli demektir. Diğerine göre yeğdir. Birde perinatologmuş bence onu değerlendir derim canım

Eltilerden yana şanssızım ben de canım
Hepsine mesafeliyim zaten aramızda hiç hır gür çıkmadı öyle insanlar değiliz zaten ama en baştan da uzağız mesafeliyiz bayramdan bayrama görürüm yüzlerini ama ona bile dayanamam
Bir tanesi mesela arkadan eşimin ailesindeki ufacık çocuklarla dalga geçen bir tip
Bilmem kimin çocuğunun tipini gördükçe hamile kalmaya korkuyorum ya çocuk bunlara benzerse falan diye muhabbetleri var sığ sığ
Sanki kendisi bana Angelina Jolie de
Biri de bana şey demişti ailede bir tek senin kocanın tipi farklı bir tek o annesine benzemiş ama ben sana diyim kendisi annesinden almış ama çocuğa babasının genlerini verir ona göre diye
Olay da şu
Benim kayınvalidem sarışın mavi gözlü çok güzel bir kadın kayınpeder tam tersi dört oğlu var sadece eşim açık kumral ve renkli gözlü diğerleri babalarının kopyası eşimin baba tarafından sülalesi de hep çok esmer ve benim aklı evvel eltilerim kendileri İngiliz asilzadesi gibi püri pakmışçasına esmerliği beğenmiyor off yazarken bile daraldım ve onlara bilendim saçma insanlarla akraba olmak kapatılsın

Benim de toxo negatif son gittiğim doktor da ev kedilerinin parazit aşıları düzenli yapılıyorsa sevebilirsin kumundan dışkısıdan uzak dur yinede ama özellikle çiğ etten uzak dur özellikle çiğ etten geçiyor dedi.
Şimdi evde yemekleri kv yapıyor o olmasa eti felan eşim yapar muhtemelen bana direk yasakladı dr o yüzden dışarda bilmediğim yerden et yemiyorum.

Ben çok stres yapıyorum ya dilim tutuluyor konuşamıyorum, soracaklarımı unutuyorum
Sorma ben de soracaklarımı hep unuttum ekranda bebişi görünce uçup gidiyor hwrşey aklımdan kendi hatırlattı detaylıyı da sağolsun.doktorunuza sorarsanız iyi olur dememin sebebi yanlış hatırlamıyorsam bazı kadın doğumcular da yapıyor detaylıyı emin değilim ama öyle kalmış aklımda

sanki gözü kapalı evermişler eltileri. Evlenmeseymiş biraz gıcıklarmış. Ben benimkilerin bişeyini duymadım görmedim ama bizde mesafeliyiz bayramdan bayrama. Ztn ben küçük yeni gelinim onlar mesafe yaparsa ben dünden yaparım dedim çektim kendimi

Kızlar bu arada renkli ultrason yaptiracakmisiniz birde ikili dörtlü test çok duusnmuyorum ben fikirlerinizi almak isterim birde nipst dediğiniz devlet yapmiyor degilmi

İkili testte sadece kan alınıyor ve kan örneğindeki değerler ile ultrasondaki bazı ölçümler ( ense kalınlığı, burun gelişimi gibi) birlikte değerlendiriliyor. Sonucunda bir risk tablosu ortaya çıkıyor.
Dolayısıyla ikili testti yaptırmanın zorluğu yok, bence yaptırmak mantıklı.
Zaten risk oranı yüksek değilse diğerlerine yönlendirme olmuyor diye biliyorum. Çoğu kişi sadece ikili testi yaptırıyor.

Detaylı ultrason da önemli bence. Organlar tek tek bakılıyor. Eğer özel bir klinikte veya hastanede yapılırsa zaten renkli ultrason olarak bakılır diye düşünüyorum.

Kimi insanlar "Ben ne olursa olsun bu çocuğu doğuracağım , o yüzden bu testleri yaptırmayağım" diyor. Tercih meselesi. Ancak bir insan dünyaya özel bir çocuk getirecekse bile önceden bilmesi daha faydalı. Sonraki süreçte bazı şeylere psikolojik olarak hazır olmak gerek.

Bir de dediğim gibi ikili ve detaylı ultrason sadece kan almak, ultrason gibi basit şeyler olduğu için bir zararı da yok.

İkili testin sonucu bir tespit niteliğinde değil. Sadece risk analizi yapan bir tarama testi. Ona bakarak "kesin" denmez hiç bir sonuca.

Senin kv biraz benimkine benziyor benim ki de iyi kadın diyorum hep aslında ama son zamanlarda bazı şeyler batmaya başladı galiba bana.telefonda ses dışarı duyulur ya eşime sen dediğimi yap dedi geçen çocukla ilgili bir konuda ne dedi benim çocuğum ile ilgili acaba neyin kararını verdi bir de cinsiyetini 12+4 de Dr un söylememesi devlette gayet normal yani telefonda yine eşime diyor ki baskı yapamamış mı Dr a öğrenememiş mi diye gıyabımda konuşuyor eşim sesini kıstı duyacağımı anlayıp daha ne dediyse artık ya sanane belki ben insan darlamayı sevmiyorum senin gibi bir kere sordum söylemedi bitti benim ailem de merak ediyor ama söylemedi deyince üstelemiyor. ay vallahi ben mi garibim insanlar mı ya da eskisi gibi tahammül edemiyor muyum bilmiyorum kusura bakma uzun oldu ama dolmuşum sanırım

Valla benim bir ablamın evde 9 kedisi var bu akşam ona iftara gittik doya doya sevdim ev kedisi diye alıp eve bile getiresim vardı evdeki köpkemi döver o kediler o ayrı çok fenalar çünkü
Benimki de çok fena tekir sonuçta senin en azından kedi aşerince sığınabileceğin bi liman varmış şanslısın

Ya biliyor musun artık herkese gıcık oluyorum herkesin her şeyi batıyor eskiden böyle değildim ama hormonlar bozdu beni

Kiz kadin merak ediyodur
Benim kaynana dogum olunca aa ne cabuk dogdu der okadar ilgisiz yani dusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…