Biliyorum cnm yanilmiyosam Amerikadaydin demiBanada iki hafta demişti ama bugün çıkmış burada yapılmış benim cinsiyeti anlayamazsınız dedi telefonda söyledi ben yurt dışında yaşıyorum ama tüp bebek Dr gittim ikili tarama için o yaptı bunuda extra burada yaptirmicam tekrar..
Canım eğer sadece iki doktor seçeneğin varsa ikincisi bana daha mantıklı geldi kilona bile bakmaması kan uyuşmazlığı gibi önemli bir konuyu sormaması tuhafKızlarBearhug kisacabkk doğum ve muayene konuşmuşsunuz bende kararsızım aslında sizden fikir alayım bi.
Ben tokatta yaşıyorum burda bir tane özel hastanede var burada benim gittiğim doçent doktor ilhan bahri delibaş ocak ayında üniversiteden geçti özel hastaneye geçen haftaya kadar 3 kez ona gittim.
Memnunum aslında ama çok rahat bir doktor sanki ben söylemeden hiç bir şey sorup söylemiyor kiloma bile bakmadı eşimle kan uyuşmazlığı var mı onu bile sormadı.Ama rahat bir doktor beni hiç germiyordu bende sevmiştim bu huyunu.
Burda bir de profesör var üniversitede derse giriyor hala ve özel kliniği var orda muayene yapıyor istediği kanları ve doğumu da üniversite hastanesinde yaptırıyor.12.haftada bir de ona gideyim dedim gittim.
Adam başta iyi gibi geldi işte anamnez alması ilgilenmesi güzel ama çok detaya giriyor olmayacak şeyleri insanın aklına sokuyor ikili testim temiz çıktı ama bize yarım saat down sendromu anlattı eşim en son dr bey sorun mu var dedi sorun yok dedi ama insanın aklını kurcalıyor anlattıkları sanki fazla konuşuyor aklımızı bulandırıyor.Ama adam ben aynı zamanda perinatologum dedi tokatta tek perinatoloji yapan bir tek o var o yönden çok mantıklı geliyor ama aklımızı da baya karıştırıyor işte.
Bizde kararsız kaldık hangisine gidelim bilmiyoruz.
Bir de benim doğumum burda olmayacak tam tayin zamanı olduğu için Eskişehirde annemin yanında olacağım.O yüzden burda sadece takibim olacak.
Yaaaaaaa ama yaaaa kedi aserdim şu an ne olacak şimdiHocam kedim sürekli karnıma yatmak istiyor bunun günası var mıdır
Ben Yunanistan'dayim canım...kontroerimi burada oluyirum ama ikili tarama ve fetal DNA testini burada yaptırmadım İstanbul'da tüp bebek Dr yaptırdım perinatoloji uzmanı kendisi içim bu şekilde daha rahat etti..ama bundan sonra burda devam edicem zor olur İstanbul'a git gel bı rahat ederim umarım artıkBiliyorum cnm yanilmiyosam Amerikadaydin demi
Bende yurtdisindayim ama burda biraz yavas cikiyo hersey yavas ilerliyo
Bi kan tahlili 48 saate anca cikiyo dusun artik
Ahhh ne guzel ya Yunanistan cok guzel bi ulke hayranim oraya yaBen Yunanistan'dayim canım...kontroerimi burada oluyirum ama ikili tarama ve fetal DNA testini burada yaptırmadım İstanbul'da tüp bebek Dr yaptırdım perinatoloji uzmanı kendisi içim bu şekilde daha rahat etti..ama bundan sonra burda devam edicem zor olur İstanbul'a git gel bı rahat ederim umarım artık
Anne negatif baba pozitif grubundan olduğunda oluyorKizlar bu kan uyusmazligi dediginiz sey ne oluyo?
Yaa benim kediler de böyle sürekli karnımda yatıyolarHocam kedim sürekli karnıma yatmak istiyor bunun günası var mıdır
Ya yerimmm ağzını burnunu bunun benHocam kedim sürekli karnıma yatmak istiyor bunun günası var mıdır
Canım ya olsin seni düşünmüş sadece bebek de değildirKızlar hamileliği ailelerle paylaştınız mı? Benim kayınvalide şimdiden yürüyen rahim muamelesi yapmaya başladı sağolsun. Grip oldum üç gündür yatıyorum bugün serum yedim de kendime geldim, kolumu kaldıramıyorum. Üç kere aradı kasık ağrın var mı kanaman var mı diye. Beni sorsa iyi misin nasıl oldun dese sorun yok, aklı fikri bebekte. Baklava gönderecekmiş benim gözüm peynir ekmek bile görmüyor bulantıdan kaç gündür. Keşke söylemeseydim altı aylık olana kadar ya şimdiden içim şişti be.
Doktorun yok diye başka doktorun bakmaması ne saçmalık ya kadın doğum acil servisi varsa hastanenin paşa paşa bakacaklar yuh cidden aklım mantığım almıyor hastane değil çoğu ticarethane maalesef gerçekten neyse ki geçmiş gitmiş canımSağol canım. Bende öneriler üzerine gitmiştim doktorda başta iyi gibiydi sonra hiç hoşuma gitmedi sürekli modumu düşüyordu. Düşük konusunda bile sen kendin düşüremezsin çok kanaman olur bayılırsın falan diye korkuttu sürekli kürtaja sevketti. Nihayetinde para aldı :)
Eşim bile bu kadın ne diyo diye kötü olmuştu.
Kaan Kocatepe evet popüler fiyatı duyunca çok iyi dedim ama rapor vs hiç bişey vermiyo. Rapor şu sebeple önemli diye düşünüyorum. Bilinmesi gereken bir şey olursa bunu sadece sana sözlü bilgi veriyor sen de doktoruna ne kdr aktarırsan gibi düşün. Hani bişey çıksa yazılı bi döküman yok elinde takip ettiğin doktor bilemicek nerde ne var gibi. O sebeple eledim onu. Yoksa fiyat çok iyi
Cok ilginc ben burda hic boyle bise duymadimAnne negatif baba pozitif grubundan olduğunda oluyor
Her aradığında kanaman var mı kasığın ağrıyo mu diyo ya çıldırcam insanı aklında yokken düşüğü aklına sokuyor. Canın ekşi çekiyo mu diyo bana üç gündür bulantıdan bi lokma yiyemiyorum dediğim halde, yok çekmiyo canım diyorum o nasıl kız bebek o zaman, kız olsa canın ekşi çekerdi emin misin kız olduğuna diyo sanki benim kızılötesi görüşüm var nerden bileyim kız mı erkek mi, doktor kız dedi işteCanım ya olsin seni düşünmüş sadece bebek de değildir
Ben söylemedim canım hala sadece annem babam ve eşim bir de bir yakın arkadaşım biliyor o kadarKızlar hamileliği ailelerle paylaştınız mı? Benim kayınvalide şimdiden yürüyen rahim muamelesi yapmaya başladı sağolsun. Grip oldum üç gündür yatıyorum bugün serum yedim de kendime geldim, kolumu kaldıramıyorum. Üç kere aradı kasık ağrın var mı kanaman var mı diye. Beni sorsa iyi misin nasıl oldun dese sorun yok, aklı fikri bebekte. Baklava gönderecekmiş benim gözüm peynir ekmek bile görmüyor bulantıdan kaç gündür. Keşke söylemeseydim altı aylık olana kadar ya şimdiden içim şişti be.
En güzelini yapmışsın valla karnın iyice çıkana kadar da söyleme boşver. Gerçi senin kv belki daha iyi huyludur benimki sağolsun her konuda böyle. Nişanlanırken falan benden daha çok nazlanarak rekorlara imza atmıştı rol çalmadaBen söylemedim canım hala sadece annem babam ve eşim bir de bir yakın arkadaşım biliyor o kadar
Eşim de biraz bozuluyor sizinkilere söyledik bizimkiler niye hala bilmiyor diye ama onun ailesi benimkine göre çok daha duygusal ve kayınvalidem ileri derece şeker hastası Allah korusun bir şey olsa onun üzülmesi bizimkilerin üzülmesine benzemez
Fetal dna detaylı ultrason vs geçsin öyle söylerim
Eninde sonunda söyleyecektin ama öyle düşün altı aylık olana kadar karnın çıkardı
Torun başka oluyor diyorlar işte onlar da farklı duygular yaşıyor öyle düşünmeye çalış
Yok canım benim altın gibi pamuk gibi bir kayınvalidem var ben onun iyiliğini düşündüğüm için söylemiyorum aslındaEn güzelini yapmışsın valla karnın iyice çıkana kadar da söyleme boşver. Gerçi senin kv belki daha iyi huyludur benimki sağolsun her konuda böyle. Nişanlanırken falan benden daha çok nazlanarak rekorlara imza atmıştı rol çalmada
Canım ben şimdi biraz araştırdım kadın doğum uzmanları perinatolojide yan dal yapıp perinatolog oluyorlarmış belki radyoloji uzmanları da yan dal yapıp perinatolog oluyorlardı.Canım eğer sadece iki doktor seçeneğin varsa ikincisi bana daha mantıklı geldi kilona bile bakmaması kan uyuşmazlığı gibi önemli bir konuyu sormaması tuhaf
Çok bir doktor tecrübem yok ama ben ne zaman gitsem önce kilom ölçülüyor ultrasona geçmeden önce ve doktor duruma göre yorum yapıyor bir kilo daha vermişim mesela geçenine göre ve benim durumumda çok kilo vermem riskli bulantı yüzünden yiyemediğimi de bildiği için mideyi yormayacak kalorisi yüksek şeyleri içebiliyorsam katkısız evde sıktığım meyve sularını falan yiyip içmemi söyledi ki biraz fazladan kalori alabileyim mesela
Kan uyuşmazlığı için de benim kanıma daha önce bir kere bakılmış olmasına rağmen tekrar güvendiğim bir yerde yenilememi istedi elimde çifte sonuç olsun içimiz rahat etsin konu önemli diyerek
Tabii ki bir şeyleri isterken doktorun gereksiz stres ve panik yaptırmaması da çok önemli ama aşırı serbest bırakan doktor bana biraz daha uzak geliyor çünkü deveyi sağlam kazığa bağlamak sonra tevekkül edip sağlıkla doğacağı varsa zaten doğar demek daha mantıklı bu yüzden ben her ihtimali önceden hesaplamaya çalışan ona göre rota çizen doktorları seviyorum kendi adıma benim yerime düşünsün diye para veriyorum zaten doktora baktığında yoksa bebek her türlü büyüyor zaten içeride
Belki bu ikinci doktor perinatoloji de alanı olduğu için böyle çok detaylı anlatma gereği duymuştur
Perinatolog olmaları için nasıl bir unvan almaları gerek o kısım bende de karışık bu arada. Detaylı ultrason yapan hastanelerde perinatolog diye geçen doktor pek görmedim kime nasıl veriyorlar o unvanı direk perinatolog mu aramalıyız kafam karıştı orada benim de
Yaaaaaaa ama yaaaa kedi aserdim şu an ne olacak şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?