2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257

Ay bizde uzun yıllar sonra çocuk sahibi olmaya karar verdik. Karar verdiğimiz ilk aydan da Allah nasip etti, hemen gebe kaldım.
Çok keyfe düşkünüm. Bazen bende endişe ediyorum. İlk birkaç yıl çok zor zaten bebek büyütmek. Aslında hep zor ama ilk yıllar fizyolojik olarak çok daha zorluyor bence.
Ama günün birinde çocuk sahibi olmak istiyorsak, illa ki yaşanacak bu zorluklar

Kizlar detayli ultrason icin aradim. Saglik sigortam olmasina ragmen karsilamiyormus.1750 tl istediler ama yapacak birsey yok bebis icin verecegiz
Bende özel bir kliniğe randevu aldım.
Fiyatlar yüksek gerçekten.
Doktora ve kliniğe göre değişiyor meblağlar.

Devlet Hastanelerinde ücretsiz herhalde. Tıp fakülteleri falan da yapıyormuş. Maddi anlamda zorlanacak olanlar düşünebilir.

Banada plesanta aşağıda dediler kanamam olursa hemen acile başvuracakmışım ilişki kesinlikle yasak dün öğrendim moralim bozuldu bende tam keyiflenmiştim ayakta durmak yorulmak yasak

Merhaba herkese. Ben dün sağlık ocağında kan vermiştim. TSH 0.05 çıkmış düşük yani. Bunun için bir şey yapılması gerekiyor mu? bebeğe zararlı mıdır? bilgisi olan var mı acaba?

Banada plesanta aşağıda dediler kanamam olursa hemen acile başvuracakmışım ilişki kesinlikle yasak dün öğrendim moralim bozuldu bende tam keyiflenmiştim ayakta durmak yorulmak ya
Bana da geçen hafta plasenta aşağıda takip edicez dedi bende çok takıyorum. Daha önceden serklajim var bunda şimdilik gerek görülmedi ama rahim ağzı ölçümü takibindeydim zaten şimdi birde bu var. Umarım en kısa zamanda yukarı çıkar sağlıcakla alırız kucağımıza

Benim de ilkinde rahim kisalmasi olmustu

Bende de kasık ve karın ağrısı oluyor dediğin gibi çık sürmüyor hatta geçen hafta 3 gün sürdü doktora gittim bu haftalarda normal büyüme ağrıları bunlar dedi.Bir se yoğun çalışıyorum yorgunluktan da olur dedi.Sende dinlen istirahat et bol su iç.Wc de bu haftalarda sık gitmek normal 2.trimesterda azalıp 3.trimesterda daha çok wc ihtiyacı olacakmış
Günaydın hamişler ya ne kadar sola yatacağım desem de gece bir bakıyorum sağa sırt üstü falan yatmışım. İlla sola mı yatmak lazım

Bence onu son trimestırda daha çok öneriyorlar bebek daha büyük olduğu için kan akışı felan kolay olsun diye ilk aylarda yüzüstü hariç nasıl istiyorsan öyle yat ben bazen unutup karnımın üstüne doğru bile yaptıyorum

Canım bence hem doktorla hem cihazla alakalı bana özelde doktor 12.haftada erkek kesin dedi. 12+2de Devlete gittim o da erkek dedi.Görse söylerdi bir de kız olunca 16.haftaya kadar bekleyip emin olmak istiyorlar diye okumuştum
Kızlar bir şey soracağım ya
Herkes omega3 kullanıyor mu? Ya da içeren takviye? Bana doktorum vermedi, balık sezonu da kapandı.. Ceviz falan yiyorum ama yeteri kadar alabiliyor muyum bilmiyorum...

Canım ben kullanıyorum ilk haftalarda gittiğim bir doktor vardı o söylememişti bile ama 12.haftadan sonra doktorumu değiştirdim o direk 36.haftaya kadar omega 3 kullanıyorsun dedi.
Decavit gynosanol magosit d vitamini ve omega 3 alıyorum ben
Kizlar detayli ultrason icin aradim. Saglik sigortam olmasina ragmen karsilamiyormus.1750 tl istediler ama yapacak birsey yok bebis icin verecegiz

Gerçekten çokmuş bende özel kliniği olan bir profesör kadın doğumcuya gidiyorum aynı zamanda perinatoloji de yapıyor haftaya kontrolde soracağım bakalım fiyatı ne kadarmış 3 bini geçerse devlette randevu bulursam Devlete giderim diye düşünüyorum devlette ücretsiz.

Evet kuzum devlette ucretsiz ama bizim bir kayip var diye baska doktora yapilmasin dedik artik

Ya o Serkilajı okudum biraz da bana benim dr hiç ölçüyo gibi gelmedi. 13.haftada başka bi doktora gitmiştim o bi dedi rahim ağzı ölçüsü gayet iyi diye. Onun takibini yapmaları gerekmiyor mu her muayenede? Takip aralığı ne olmalı

Evet kuzum devlette ucretsiz ama bizim bir kayip var diye baska doktora yapilmasin dedik artik
İyi düşünmüşsün canım benim olduğum ilde bir tek medical var özel onu da detaylı da kimse önermiyor bende perinatoloji yapıyor diye kendi doktoruma yaptırmayı düşünüyorum inşallah fiyatı uygundur.
Ben 12.haftada gittiğimde bile renkli usg ile bütün organlara baktı sizin burda dediğiniz erken haftalardaki detaylı o olsa gerek yarım saat kadar sürmüştür sanırım o yüzden ona yaptırabilirim inşallah

Normal muayenede ölçümü yapıyorlardır tabiki riskli olmayanlar içinde. Ama ben şimdilik 2 haftada bir gidiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…