2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Bende tokattayım burası bile çok sıcak🤦🏼‍♀ oluyor🤦🏼‍♀️ dün arkadaşlarla piknik için yaylaya çıktık allahım bir serin esiyor oh dedim dünya varmış akşam 17den sonra da sis sıcaklık 17-18 dereceye kadar düştü en son titriyordum 😁
İnsan üşümeyi bile özlüyor ya 😁
Valla canım öyle bi yaz geçirdik ve hala geçiriyoruz ki insan soğuğu yağmuru bile özlüyormus hakikaten 😅😅😅

Kuzum uyku tulumu olmazsa kalın battaniye ile kundak yapman gerekir üzerine bir şey örtmeyeceksen sanırım moro refleksi yüzünden kendilerini uyandırıyorlar çünkü elleri kolları sıkışık olması lazım tecrübeli anneler daha iyi bilir tabi ama bana bu şekilde söylendi 🤣
Kundağı aç yeniden yap o da uzun iş tulumların fermuarı var daha rahat geliyor bana
Bir de gece çok sık alt değiştirmem ben kaka yapmadıkça kuzenim şöyle yapıyordu mesela daha uzun süre kuru tutan kaliteli bezleri gece takıyordu sık değiştirmemek için gündüz daha normal uygun fiyatlı bez takıyordu çocuğa
İlk doğduğu zamanlar için çok önemli değil ama tabi zaten o zamanlar istesek de istemesek de 2 saatte bir uyandırmak zorundayız beslemek için uyanmaları için de bahane olur 🤣
Her türlü sıkıntı valla🤦🏼‍♀️ evet dediğin gibi beslemek için uyanacaklar ama alt değişimi beslemekten daha çok uyku açar gibi kimisi uyku halinde bile emiyor bebeklerin😁
Bakalım bende uyku tulumu kullanma taraftarıyım ama ilk bir kaç gün tulumu düşünmüyorum sonrasında alırım diye düşünüyorum 🤭
Bir de bizim ev felan belli olmadığı için nasıl bir sıcaklık olur bilemiyorum tog değerini de kestiremiyorum haliyle 🤦🏼‍♀️
Bir de uyku tulumudayken altını kirletip tuluma taşarsa sonuçta içine sadece zıbon ile giydiriliyor o zaman da yedek tulum mu almak gerek?

Her türlü sıkıntı valla🤦🏼‍♀️ evet dediğin gibi beslemek için uyanacaklar ama alt değişimi beslemekten daha çok uyku açar gibi kimisi uyku halinde bile emiyor bebeklerin😁
Bakalım bende uyku tulumu kullanma taraftarıyım ama ilk bir kaç gün tulumu düşünmüyorum sonrasında alırım diye düşünüyorum 🤭
Bir de bizim ev felan belli olmadığı için nasıl bir sıcaklık olur bilemiyorum tog değerini de kestiremiyorum haliyle 🤦🏼‍♀️
Bir de uyku tulumudayken altını kirletip tuluma taşarsa sonuçta içine sadece zıbon ile giydiriliyor o zaman da yedek tulum mu almak gerek?
Togg dediğiniz ne ben okadar uzağım ki konuya😅

İlk bir hafta falan ben de hemen kullanmam kundakla idare ederiz gibi boyuna kilosuna da bağlı tabii çok minik doğarsa hemen tulumun içine koyamam heralde 🥹
Ben yedek almadım canım kurutma var zaten yıkar atarım makineye hemen gece kirlettiyse de o geceyi kundakla geçiririz diye düşündüm benim uyku tulumu 0-3 ay zaten sonra yenisini alacağım daha büyük boy olanlara yedek alırım ama uzun süre kullanılacak olanlara

İlk bir hafta falan ben de hemen kullanmam kundakla idare ederiz gibi boyuna kilosuna da bağlı tabii çok minik doğarsa hemen tulumun içine koyamam heralde 🥹
Ben yedek almadım canım kurutma var zaten yıkar atarım makineye hemen gece kirlettiyse de o geceyi kundakla geçiririz diye düşündüm benim uyku tulumu 0-3 ay zaten sonra yenisini alacağım daha büyük boy olanlara yedek alırım ama uzun süre kullanılacak olanlara
Evet kirletme durumu olursa o gece normal kundak ertesi gün hemen yıkama olur mantıklı👍🏻

Togg dediğiniz ne ben okadar uzağım ki konuya😅
Canım uyku tulumlarının oda sıcaklığına göre kalınlık değerini gösteren bir parametre gibi düşün çok soğuk evlerde 3 üzeri soğuk evlerde 2-2.5 normalse 1 tog gibi kullanılıyor odanın sıcaklığına göre üretilmiş tulumlar zaten uyku tulumu satan markalarda tog değeri gösteren çizelgeler var 😁

soyasosu soyasosu little gusto gerçekten yenidoğan için benim çok hoşuma gidiyor da tog değeri hep 1 bende sanırım 2 alacağım o yüzden üzdü🥲

Canım benim de 5inde 💓

7 Eylül canım 💜

Bizim yatak odası serin oluyor ya camı apartman boşluğuna baktığı için güneş falan almıyor uyku için güzel ama kışın üşüyoruz. Elektrikli ısıtıcımız var onu kullanmayı düşünüyorduk ama şimdi battaniye örtmeye de korkuyorum 2 tog alsam yeterli olur mu biraz da odayı ısıtıp öyle yatarız.
Ekliyorum cnm
5 Eylül Salı benim de 🌹🤍
Kizlar hepimiz gercektende 5inde doktordayiz 😀

Dışarısı için kalın astronot montu olacak zaten ama ev o kadar soğuk olmaz bence 2.5 çok fazla. 23-24 için 1 tog diyolar. Ben internetten sıcaklık tog değerline baktım da. Öyle öneriliyordu. Ama eviniz daha soğuk oluyorsa 1.5 2 tog bence. 2.5 tog için 12-13 derece yazıyor mesela
Bende de 1 tog sare baby nin bir tulumu var, başta kolsuz kullanırım sonra büyüyünce kollarını eklerim içine de bir kat kıyafetle sıcak tutar diye düşündüm

Olur canım bence ev soğuksa 2, 2.5 ideal eğer doğu tarafında yaşamıyorsak oralar için 3 ler 3.5 lar gerekir sanırım ama harici yerler ev soğuksa 2 ideal

Ben 2 alacaktım aslında ama yoktu 2.5 vardı onu aldım
Duruma göre içine giydireceğim şeyleri değiştiririm diye düşündüm ☺️
Teşekkür ederim canım 2.5 tog için içine zıbın çorap giydirmen yeterli olabilir sanki 😊

Acaba tulumun üzerine hafif battaniye ile kurtaramaz mıyız😂
Canım sen belki kurtarırsın da ben zor Kütahya İstanbul'dan çok daha soğuk oluyor 🤦🏼‍♀️
Ama daha evi tutmadık belki alttan merkezi ısıtma felan olursa o zaman çok sıcak oluyor evler belki bende little gusto alırım 😁

Teşekkür ederim canım 2.5 tog için içine zıbın çorap giydirmen yeterli olabilir sanki 😊
Evet kuzum içine bir şey giydirmeyeceğim sadece tulumuyla yatar 3. Ayından sonra değiştireceğim zaten o zaman 2 falan alırım yedeğini de 1.5 alırım
İçine giydirdiğimizi ayarlarız bir şekilde 😀

Back
X