2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ten tene teması kurmak için o da önemli imiş sanırım.. spinal de doğum sonrası ağrı için ağrı kesici veriyorlar mı peki?
Hastaneden çıkana kadar devamlı verılıyor tabıkı aralarda ben kendım de talep edıyordum yapıyorlardı yıne bacaktan bi iğne off mükooo 😂

Maşallah canım senin erken doğum dışında kendinde bir zorluk çekmemene seviniyorum Allah bize de doktorun hayırlısını kolaylıkla nasip etsin ben anesteziden geç uyanıyorum biraz tabiki hersey nasip ama bir sonraki randevumu Erzurum’a gidersem doktorla konuşacağım
Sağol canım 🥰 İnşallah, evet bu konuda doktor da çok önemli benim dr profesördü ve eli acayip hızlı bi doktor. Kardeşimde anesteziden geç uyanıyor, söylediğinde dozunu ona göre ayarlarlar muhtemelen. Genel anestezinin tek sevmediğim kısmı uyanma anı. Beyin kendine geliyor duyuyorsun ama konuşamıyorsun ya o aradaki süreye sinir oluyorum 🙈

Doktorlar genel anestezi pek önermiyorlar. Sanırım bebeği etkileme durumu varmış. Bunun dışında benim araştırmalarıma göre, anne açısından genel anesteziden uyanmak falan daha sıkıntılıymış. (Tamamen forumlarda ve çevremde duyduğum şeyler. Doğruluğu hakkında fikrim yok)

Ben belden uyuşturmalı düşünüyorum. Çoğunlukla belden uyuşturma da spinal tercih ediliyor. Öyle düşünüyorum şuanlık. Ama anestezi doktoru ne der, o an durum nasıl seyreder bilemiyorum.😇

Spinal diye girip, genel anestezi ile çıkan da çok var.
O an uyuşmamak, çok panik yapmak, tansiyonun yükselmesi, kalp atımının anormal derece artması vs sebeplerdr hemen genele döndürüyorlar.

Bakalım bizlerin nasıl olacak.
Hayırlısı olsun. Kolayca olsun inşallah nasıl olursa 🤲
Devlettede bu sebepten genel tercıh etmıyolarmıs bebeğe geçme durumu için yinede genel isteyen annelerde bebeğin durumuna bakıp karar verıyolarmıs
Ben spinal oldum oyle bi hurafe vardır ya ıkı sene sonra bıle ay belımden vurulan o ığne yerı hala agrıyor belımı o ıgne mahfettı falan benım var cunku 😂 yok oyle bısey ya ben sonrasında bıle yakın zamanda o iğne yarının acısı bılmem nesi hiç hissetmedim

Doktorlar genel anestezi pek önermiyorlar. Sanırım bebeği etkileme durumu varmış. Bunun dışında benim araştırmalarıma göre, anne açısından genel anesteziden uyanmak falan daha sıkıntılıymış. (Tamamen forumlarda ve çevremde duyduğum şeyler. Doğruluğu hakkında fikrim yok)

Ben belden uyuşturmalı düşünüyorum. Çoğunlukla belden uyuşturma da spinal tercih ediliyor. Öyle düşünüyorum şuanlık. Ama anestezi doktoru ne der, o an durum nasıl seyreder bilemiyorum.😇

Spinal diye girip, genel anestezi ile çıkan da çok var.
O an uyuşmamak, çok panik yapmak, tansiyonun yükselmesi, kalp atımının anormal derece artması vs sebeplerdr hemen genele döndürüyorlar.

Bakalım bizlerin nasıl olacak.
Hayırlısı olsun. Kolayca olsun inşallah nasıl olursa 🤲
Bende işte spinal diye girip genel anestezi ile çıkanlardanım ☺ İğneyi vurdu yattım hala hissediyordum. Bana söylemeden genele çevirmişler uyanınca bi afalladım 🙈 İnsan söyler uyuşmadığın için genele çeviriyoruz diye.

Hahaha 🤣🤣🤣 epiduralda kendin kendine mi ağrı kesici basıyorsun? Hiç hemsireye gerek kalmadan belindeki iğneden devam ediyor sanirim
Aynen katater belınde takılı kalıyor cıkana kadar , ama ben spinalde de verilen ağrı kesıcıler surelerı fln memnun kaldım hatırlıyorum eve ilk çıktığım gun doktor bana agrı kesıcı verdı ıkı tane alabılırsın ilk günler dedi ben çıktım 10 gibi tabi iğne yaptılar sabahtan cok ıyıyım gezıyorum gerek yok falan aksam üzeri bi oldu anam dedim bu ne hemen ıctım ıkı parol 😂 o hataya düşmem şimdi düzenli devam ederim direk eve geldiğimde de bi o gün ilaç aksattığım için ağrı duydum

Devlettede bu sebepten genel tercıh etmıyolarmıs bebeğe geçme durumu için yinede genel isteyen annelerde bebeğin durumuna bakıp karar verıyolarmıs
Ben spinal oldum oyle bi hurafe vardır ya ıkı sene sonra bıle ay belımden vurulan o ığne yerı hala agrıyor belımı o ıgne mahfettı falan benım var cunku 😂 yok oyle bısey ya ben sonrasında bıle yakın zamanda o iğne yarının acısı bılmem nesi hiç hissetmedim
Aynen bencede yok öyle birşey canım. Benim genele dönse de spinal için o iğneyi vuruldum hiç ağrısı falan olmadı.

Sağol canım 🥰 İnşallah, evet bu konuda doktor da çok önemli benim dr profesördü ve eli acayip hızlı bi doktor. Kardeşimde anesteziden geç uyanıyor, söylediğinde dozunu ona göre ayarlarlar muhtemelen. Genel anestezinin tek sevmediğim kısmı uyanma anı. Beyin kendine geliyor duyuyorsun ama konuşamıyorsun ya o aradaki süreye sinir oluyorum 🙈
Aynen ya o sersemlik hiissi ile güzel anları yarı hatırlamak nasıl olur bilmiyorum herseyin hayırlısı olsun inşallah

Tam anestezi kafası yaşamadım hiç ama endoskopi çektirdim orada da bayıltarak yapıyorlar ya uyandığımda yaşadığım kafayı unutamıyorum 😆
Eşim de videoya çekmişti uyanma anımı
İçip içip sarhoş olmuş gibi ağzımı yaya yaya konuşuyorum ve o an hangi kafadaysam at sürüyorum açılın ben kovboyların şefiyim burası vahşi batı haydi ileri falan diyorum 🤣🤣🤣
Eşim gülmekten telefonu yere düşürecekmiş

Aynen katater belınde takılı kalıyor cıkana kadar , ama ben spinalde de verilen ağrı kesıcıler surelerı fln memnun kaldım hatırlıyorum eve ilk çıktığım gun doktor bana agrı kesıcı verdı ıkı tane alabılırsın ilk günler dedi ben çıktım 10 gibi tabi iğne yaptılar sabahtan cok ıyıyım gezıyorum gerek yok falan aksam üzeri bi oldu anam dedim bu ne hemen ıctım ıkı parol 😂 o hataya düşmem şimdi düzenli devam ederim direk eve geldiğimde de bi o gün ilaç aksattığım için ağrı duydum
O kadar acıyı parol kesiyor mu canım ya.. parol bana şeker gibi geliyor 🫣🫣
Valla bu tecrübeler çok işimize yarıyor çok saol 🥰🥰🥰

Tam anestezi kafası yaşamadım hiç ama endoskopi çektirdim orada da bayıltarak yapıyorlar ya uyandığımda yaşadığım kafayı unutamıyorum 😆
Eşim de videoya çekmişti uyanma anımı
İçip içip sarhoş olmuş gibi ağzımı yaya yaya konuşuyorum ve o an hangi kafadaysam at sürüyorum açılın ben kovboyların şefiyim burası vahşi batı haydi ileri falan diyorum 🤣🤣🤣
Eşim gülmekten telefonu yere düşürecekmiş
O endoskopi için falan verdikleri doz çok iyi ya 😁 Genel anestezi ayılması onun gibi olmuyor yani benim için öyle. Endoskopi sonrası bana da çok gülmüşlerdi 😂

Amin canım 🙏🙏🙏 biraz doktor ile karar vermek lazım gibi.. epidural anezteziye + 5 bin istediler o yüzden spinal da olabilir belki.. ama sonrasında ağrı kesici ilaç vermeye devam edecekler mi onu bilmiyorum..

Benim gittiğim hastanede belden uyuşturma sezaryen için sadece spinal yapılıyor. Aslında çevremde de hep öyle gördüm. Epidurali genellikle normal doğumda uygulandığını görüyorum.
Hem sezaryen hem epidural çok nadir duyuyorum.

Sonrasında ağrı kesici elbette verilir. Her türlü ameliyat sonrasında ağrı kesici veriyorlar zaten 😇

Benim gittiğim hastanede belden uyuşturma sezaryen için sadece spinal yapılıyor. Aslında çevremde de hep öyle gördüm. Epidurali genellikle normal doğumda uygulandığını görüyorum.
Hem sezaryen hem epidural çok nadir duyuyorum.

Sonrasında ağrı kesici elbette verilir. Her türlü ameliyat sonrasında ağrı kesici veriyorlar zaten 😇
Bu hastanede sezyqn için epidural seçeneği de var dediler canım..

O kadar acıyı parol kesiyor mu canım ya.. parol bana şeker gibi geliyor 🫣🫣
Valla bu tecrübeler çok işimize yarıyor çok saol 🥰🥰🥰
Aynen. Şu parol iyiki varmış eskide derdik ucuz diye mi veriyorlar 😁hamilelik bana parolan önemli olduğunu öğretti illaki ağrı olur ya ameliyat sonuçta sezeryan inşallah kolaylıkla sağlıkla geçer hepimizin bebişlerimizle evlerimize geliriz

Kızlar günaydın sezeryan yapan ve düşünenler anestezi hangisini uyguladılar yada istiyorsunuz bebeği ilk an görmek hatta sonrasında aileden hep birinin yanında olabilmesini hep dilemişimdir ne olur olmaz diye ama hersey nasip diye belirterek sormak istedim ❤️
Spinal iyidi doğar doğmaz yanağıma koydular pamuk gibi oldum yine öyle olmasını isterim 🩵 ağrı kesiciyi damaryolundan verdiler diye hatırlıyorum.sürekli verdikleri için sıkıntı olmamıştı

Back
X