Canım olan oldu bi kere kendini yıpratma enerjin bebeğe de geçmesin, inşallah bi an önce toparlar , kayınvalidene yani ne diyim bilemedim Allah sabır ihsan anlayış nasip etsin, size de çok geçmiş olsunKızlar yeni bir güncelleme ile geldim. Kendi doktorumuzla aynı şehirde değiliz mevlüt yüzünden. Kızım ateşli olunca ona mesaj atmıştım o da acile gidin salgın var dedi. Burda bir çocuk doktoruna geldik. Kulak içi ateş 38.9 çıktı doktor çok yüksek dedi fitil verdi. Kan ve idrar tahlili istendi. Boğazları da şişmiş influenza olabilir dedi. Kan sonucu çıktı hemoglobin düşük çıkmış. Bu kadar küçükken demir ilacı başlanır mı acaba bilgisi olan var mı?
İdrarı henüz veremedik bekliyoruz. Tüm sonuçlar çıkınca doktorla tekrar görüşeceğiz.
Doktorun bize söylediği ilk şey evde hasta biri var mı? Oldu. Evde kaynanamın hasta olması dışında sorun yok
Ya nasıl detaylı düşünüp yazmışsınız sağolunAllah allah sut bebesi mama yemiyor, sadece anne sutuyle kabiz.
sutunun proteini yuksek galiba o kakayi civitip cikmasinin bi yolu olmali.
oneri : bir 10 gun kadar geceleri yulaf ezmeli yogurt tuket, ben yulaf yiyorum surekli kizimin baya guzel kaka cikisi vardir.
buyuk kizima da yulaf veriyordum ek gida surecinde (ki hala ara ara veriyorum) hic kabizlik cekmedi.
ddlklc bize demir ilacini 3.5 aylikken noroloji baslatti, hematoloji doktoru kesti.
Zaten saglik bakanligi 4.ay itibariyle demir ilaci kullandiriyor.
6 ay uzeri olsa organik pekmez onerirdim ama 4.ayin icinde olur mu bilemedim, doktorunuza mutlaka danismalisin.
sizin sırtta yok mu? Ilay'in vucudu tuylu dogdu sirt tuyleri halen daha devam ediyor ama omuzlarina kadar cikti artik. Kulaklar dokuldu bizim.
Aaa geçmiş olsun ne oluyor bu grubun anne ve bebelerine ya? Ne yaptı ki zehiri?Gıda zehirlenmesi olmuşum. Yılda bir kere mutlaka yaşarım. Halsizlikten sürekli kusmaktan Süt de azaldı bugün
Bir süredir yaşıyoruz bunu 2 gün iyiyiz 3 gün kötü bilmiyorum artık
Benimde devlet hastanesinde testleri yapıldığında karaciğer testleri yüksek gelmişti ama doktorlar bi açıklama yapmadı antibiyotik ventolin hava ateş düşürücü verip yolladı belkide benimkide infulanza oldu ama testine bakılmadığı için bilemedikKızlar kızımın karaciğer enzimleride çok yüksek çıktı. Crp de yüksek çıktı. İnfluenza olabilirmiş. Doktor hastaneye yatırılması gerek dedi ama istanbuldaki hastanelerde yer yokmuş.
Çok moralim bozuk. Allahın belası kaynanam mevlüt uğruna minicik kızımı hasta etti. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın..
Burun akıntısı öksürük hapşırık huzursuzluk var canım ateş dışındaBenimde devlet hastanesinde testleri yapıldığında karaciğer testleri yüksek gelmişti ama doktorlar bi açıklama yapmadı antibiyotik ventolin hava ateş düşürücü verip yolladı belkide benimkide infulanza oldu ama testine bakılmadığı için bilemedik
Senin bebişin ateş dışında neleri vardı
Sizin kaç çıktı karaciğer testleri?Benimde devlet hastanesinde testleri yapıldığında karaciğer testleri yüksek gelmişti ama doktorlar bi açıklama yapmadı antibiyotik ventolin hava ateş düşürücü verip yolladı belkide benimkide infulanza oldu ama testine bakılmadığı için bilemedik
Senin bebişin ateş dışında neleri vardı
Benimde ateş balgam sırtında hırıltı boğazında kızarıklık öksürük ve kusmaBurun akıntısı öksürük hapşırık huzursuzluk var canım ateş dışında
Boğazlarıda kızarıkmış doktor öyle dedi
Alt 35Sizin kaç çıktı karaciğer testleri?
Crp enfeksiton olduğunu gösteriyor canm ona göre antibiyotik veriyorlar.Alt 35
Ast 35
Crp 12
Ldh 286
Potasyum 5.38
Bizim daha yüksek canım bak paylaşıyorumAlt 35
Ast 35
Crp 12
Ldh 286
Potasyum 5.38
Ya ben artik bayaği rahat hissediyorum bu konuda, biliyorum isin sonunda sadece genetik diyecekler size de bize deCanım gerçekten her ölçen kişiye göre değişiyor sinir oluyorum bu duruma
42.2 ölçtüm ben bakalım yarın doktor kaç ölçecek
Geçen ay 41.5 ti bizimki
İçini ferah tut Allah’ın izniyle ikimizin durumunda da sorun olmayacak
Amin. Yalniz 20 milyonluk sehirde 3.5 aylik bebegin yatirilabilecegi bir hastanenin olmamasi cok ilginc, Suriyelilerin bebeklerinden bizimkilere yer kalmamistir yine. Sanirim devlette yer olmayinca ozel hastanelerde yesil alan mi ne birsey oluyordu orda yatiriliyor sevkle, o zaman ucretsiz oluyordu diye hatirliyorum, yanlis miyim?@MelikebenKızlar kızımın karaciğer enzimleride çok yüksek çıktı. Crp de yüksek çıktı. İnfluenza olabilirmiş. Doktor hastaneye yatırılması gerek dedi ama istanbuldaki hastanelerde yer yokmuş.
Çok moralim bozuk. Allahın belası kaynanam mevlüt uğruna minicik kızımı hasta etti. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın..
Ya 10 gune kadar normal tamam da yazik bu cocuga derdini anlatamiyor aglamak disinda bildiği hicbir sey yokken cekmesin su stresi.Ya nasıl detaylı düşünüp yazmışsınız sağolun
3 doktor değiştirdik üçü de anne sütü alan bebekte 10 güne kadar normal biraz mizmizlanmasi da normal minvalinde konuştu içime sinmiyor.
Bu arada sırtı bacak yanları vs hep tüysüz kulakta ve çok az alnında saça yakın kısımda var
Siz kaç günde toparladınız canım?Benimde ateş balgam sırtında hırıltı boğazında kızarıklık öksürük ve kusma
Evet evet iki kere kullandım birinde hemen yaptı, diğerinde ertesi gün fitil hiç erimemis şekilde kakayla birlikte çıktı. Sütümde suç bulur oluyorum çocuğun bağırsağıni bozuyor diye artıkYa ben artik bayaği rahat hissediyorum bu konuda, biliyorum isin sonunda sadece genetik diyecekler size de bize de
Amin. Yalniz 20 milyonluk sehirde 3.5 aylik bebegin yatirilabilecegi bir hastanenin olmamasi cok ilginc, Suriyelilerin bebeklerinden bizimkilere yer kalmamistir yine. Sanirim devlette yer olmayinca ozel hastanelerde yesil alan mi ne birsey oluyordu orda yatiriliyor sevkle, o zaman ucretsiz oluyordu diye hatirliyorum, yanlis miyim?@Melikeben
Ya 10 gune kadar normal tamam da yazik bu cocuga derdini anlatamiyor aglamak disinda bildiği hicbir sey yokken cekmesin su stresi.
Bu arada pediatrik gliserin kanzuk diye bir fitil var, bebeklere kullaniliyor, evde 1 paket bulundurun mutlaka. (Doktor onermistir belki coktan)
Bebeklerle yetişkinlerin referans değerleri aynı değil bebeklerde karaciğer enzimleri daha yüksek çıkıyor , bizde ateş için tahlil vermiştik bizimde yüksekti ama dr hiç kaale almadı zamanla yerine oturacak değerleri , size dr değerler ile ilgili bişey dedi mi ?Bizim daha yüksek canım bak paylaşıyorum
Bizim toparlanmamız iki haftayı buldu ama net kurtulamadık henüz üzerimizde etkileri devam ediyor balgam burun tıkanıklığıSiz kaç günde toparladınız canım?
Doktor bana henüz 3 aylık olduğu için yatarak tedavi görmesinin daha sağlıklı olacağını söyledi. Virütik hastalıklarda karaciğer enzimleri yükselirmiş. Kendi doktorumuza da danışacağız bakalım o ne diyecek.
Melikeben Kuzum rica etsem eşinin de bir fikrini almamız mümkün mü?
Olayı tekrar anlatayım; dün öğleden sonrasından beri ateş huzursuzluk vardı. Bugün doktora gittik kulaktan 38.9 ölçüldü fitil verildi kan ve idrar bakıldı. Boğazlarında kızarık, öksürük, hapşırık da var. Kan tahlilinde karaciğer enzimleri ve crp yüksek çıktı onu ekte paylaşıyorum. İdrar temiz. Doktor influenza olabilir dedi ve hastaneye yatış önerdi. Ateşi içinde 4 saatte bir 3ml calpol verin dedi. Bugün 86 günlüğüz.
Dün tavuk yemiştim o olabilir. Dışarıda asla tavuklu bir şey yemem çünkü sürekli zehirlenirim. Bünyem hassas sanırım ama evde kendimiz yaptık azıcık bir şey yedim o yaptı galibaAaa geçmiş olsun ne oluyor bu grubun anne ve bebelerine ya? Ne yaptı ki zehiri?
Hbv si falan yüksekse yatırsın riske atmasın dedi. Öpücük hastalığı da olabilir dedi görmek lazım dedi ama çok küçük ben olsam yatırır doktor gözleminde kalırdım dedi. Ateşi yüksek viral bir yük var bebekte dikkat edilmesi lazım dediSiz kaç günde toparladınız canım?
Doktor bana henüz 3 aylık olduğu için yatarak tedavi görmesinin daha sağlıklı olacağını söyledi. Virütik hastalıklarda karaciğer enzimleri yükselirmiş. Kendi doktorumuza da danışacağız bakalım o ne diyecek.
Melikeben Kuzum rica etsem eşinin de bir fikrini almamız mümkün mü?
Olayı tekrar anlatayım; dün öğleden sonrasından beri ateş huzursuzluk vardı. Bugün doktora gittik kulaktan 38.9 ölçüldü fitil verildi kan ve idrar bakıldı. Boğazlarında kızarık, öksürük, hapşırık da var. Kan tahlilinde karaciğer enzimleri ve crp yüksek çıktı onu ekte paylaşıyorum. İdrar temiz. Doktor influenza olabilir dedi ve hastaneye yatış önerdi. Ateşi içinde 4 saatte bir 3ml calpol verin dedi. Bugün 86 günlüğüz.
Normalden yüksek olduğunu viral enfeksiyonlarda böyke yükselebildiğini söyledi canımBebeklerle yetişkinlerin referans değerleri aynı değil bebeklerde karaciğer enzimleri daha yüksek çıkıyor , bizde ateş için tahlil vermiştik bizimde yüksekti ama dr hiç kaale almadı zamanla yerine oturacak değerleri , size dr değerler ile ilgili bişey dedi mi ?
Hbv dediğin şey ne canım hemoglobin mi? Çok teşekkürlerHbv si falan yüksekse yatırsın riske atmasın dedi. Öpücük hastalığı da olabilir dedi görmek lazım dedi ama çok küçük ben olsam yatırır doktor gözleminde kalırdım dedi. Ateşi yüksek viral bir yük var bebekte dikkat edilmesi lazım dedi
Amin canım inşallahddlklc cok cok gecmiş olsun inşallah en kısa zamanda toparlar fırsat buldukca haber ver mutlaka.
Sonbahardagel nebulizator ile serumnfizyolojik veriyorlar ya o işe yaramıyor mu balgam için
Cok sağol ya o zaman kulaktan 38 koltukaltından 37 bucugu gorunce calpol vercez anlaşıldıYa haklisin dun Ilay'i goturmusken buyuk kizi da olctureyim dedim, boyunu ben 90 cm goruyorum kadin 88 diyor, kadina diyorum ki burda 90 yazmiyor mu hayir 88 dedi kestirdi atti.
Ya zaten baktiginda ben rahatım doktoru degil, simdi ocak ayinin 8'inde bir norologla daha randevum var, herseyi cifter çifter gidiyorum, nobet vs hic birsey yok sadece koca kafali yani :)
Aa anladim, ben karistiriyorum demek ki canim :* bel lastiginden anneler niye rahatsiz olur hic anlamam.
Normalde yuksek ates koltuk altindan 38.5tir
Ama bizimkiler henuz 3-4 aylik oldugu icin (6.aya dek) yuksek ates 37.5 ve uzeri yine koltuk alti.
Bu arada aklinizda olsun bebeleriniz hastalandiginda hastane atesini olcerken sizde evdeki ates olcerinizle olcum yapin, yani hastaneyle aranizdaki farki bilin, bazen ev tipi koltuk alti cihazlari eksik olcebiliyor
Tesekkur ederim, hepiniz oylesiniz.
Ek gidaya gecince durum duzelmiyor. Aksine daha fena kabizlik geliyor
Her ne kadar Osman hoca annenin yedikleri cocuga gaz yapmaz desede (benim gozlemim yaptigi yonunde ama doktor degilim ben osman hocadan iyi bilemem elbette) senin bagirsak durumlarin nasil, sende kabizlik vs var mi su sira?
37.5 koltuk alti, benim evdeki cihazlar hep koltuk alti icin, sanirim alin ve makat bolgesi icin 38di ama sizde bi doktorunuza sorun yanlis olmasin.
Aa silme sakin. Benim buyuk kiz dogdu, hic unutmam böcek gibiydi, kapkara bi sican yavrusuydu
Simdi karaliktan eser yok, pamuk gibi.
Bazen bebeklik fotolarını gösteriyorum kendisi oldugunu kabul etmiyor, cok cirkinmis oyle diyor.
Buyuk kızın dogum videosu var, doktor gobegime koydu ellerimin arasina alip esime donup sey demistim saskinlikla "ee cok cirkin bu!!"
Sonra cirkin bu diye diye aglamistim.
Benim iki kizda kulak iclerine kadar tuyluydu, sirtlari omuzlari hep tuy icinde. Kucugun daha tuyleri tam dökülmedi ustelik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?