2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Aylara göre kaşık biberon var ben öyle gördüm tekrar bulayım da linklerimmmm. Silikon şeffaf olanları biliyorum onlardan da almayı düşündüm alayım madem..

Geçen hafta arkadaşım doğum yaptı o koymuş hatta hemşiresi mama içirmiş kaşık biberonla çocuk sarılık olmasın diye ondan koyayım demiştim. İnşallah sütüm gelir de zaten emziririm :)

Sağlıklı beslenmeye tamam da tatlı benim kırmızı çizgim diyemedim tabii doktora (minicik de olsa yemezsem kafam çalışmıyor resmen). Geleni kısamıyorsan bol bol yürü de gitsin bari dedi. Neyse söz dinleyeceğiz tabii mecbur

Magnezyum kullanmanızı tavsiye ederim

Geçen hafta arkadaşım doğum yaptı o koymuş hatta hemşiresi mama içirmiş kaşık biberonla çocuk sarılık olmasın diye ondan koyayım demiştim. İnşallah sütüm gelir de zaten emziririm :)
İşte bende de onu kadeh denilen hastalara ilaç verdikleri bir kap var, onunla verdiler aynı şey aslında biberonla, kadeh. Az verdiğin için çok farkeden bir şey yok ama istersen koyabilirsin. Ben ne kadar az malzeme o kadar iyi diye düşündüm çünkü hastane steril değil ve gelince hepsini bir daha kaynatmak filan zor diye demiştim sütün olur hiç merak etme emzirdikçe artıyor önemli olan mama da versek pes etmeden emzirmeyi sağlamak

Hastane çantası hazırlama vakitleri mi geldi yaa ne çabuk daha geçen ay sanki öğrendim hamileliğimi
Ben biraz korkuyorum aslında erken doğum riskinden, geçen hafta arkadaşım erken doğum yaptı, hazırlıklı olayım dedim en azından kalsın odasında diyorum. Bir de sürekli çatı ağrısı yaşayınca eşim de hazırlayalım dursun kenarda kafasında :) Ama evet dün bana da dank etti yav daha yeni hamile olduğumu öğrendim ne çabuk geçti diye :)

Benimde çok ağrım vardı tam çatıda yürüyemiyodum ama geçti kendiliğinden o gün azalmıştı akşam doktora gittim normaldi herşey 3 gün zehir olmuştu erken doğum mu bu ne diye ilaçta verdi fitilde ama kullanmadım uzun yolada çıktım şuan çok şükür iyiyim, bence bebek baskısından veya rahim büyümesinden o ağrı endişe etme hiç

Daha bizim yatak gelmedi önce yatak gelecek, sonra büyük kızın kıyafetleri diğer odaya taşınacak. Sonra bebeğin kıyafetleri yıkanacak en son çanta tabii daha bir sürü eksiğim var. Bez ıslak mendili ben getir büyükten alıyordum 500 e 100 indirim oluyordu filan öyle alıyorduk herhalde en erken 33 ü bulur bizim çanta hazırlama. İlk doğumda 3 cm açılmayla bir ay beklemiş biri olarak, doğurtmayan Allah doğurtmuyor zaten erken doğum olursa bence bir şekilde sinyaller veriliyor. Su gelir 24 saat vaktin olur, nişan dedikleri kanama olur. Ben doğum yapacağım günün sabahı resmen adet olmuştum ona nişan deniyormuş mesela. Açılma oldukça kanama gelir demişti hemşire ben 4 cm olduk herhalde şimdi diye çok ciddiye almamıştım ama o gün doğurdum

Aylara göre kaşık biberon var ben öyle gördüm tekrar bulayım da linklerimmmm. Silikon şeffaf olanları biliyorum onlardan da almayı düşündüm alayım madem..
Ay evet nolur linkle. Ben o şeffaflardan alacağım, daha iyi diye duydum. Bir de göğüs pedi alacağım. Göğüs kalkanı dedikleri şeyin markasının pek önemi yok Philips olmasa da olur dendi bu arada
Bol bol da yürünmüyor ki bir de ne kadar bol
Doktorun kesinlikle hassas olduğundan şekeri kıs demiş. Şekerin gerçekten olsa yürüyüş yetmez

Neyse ki bebeğin odası hazır haha baktım da yazlık da bir sürü kıyafetimiz varmış aşırı mutlu oldum kızımdan kalan oversize olcak biraz ama olsun iş görür

Eklentiler

• IMG-20210321-WA0004.webp
    22,6 KB · Görüntüleme: 133
İğneni vurdular mı

Tamam tamam takmayacağım çünkü ben de ilk başlarda aldım sonra sabitledim. Demek ki olabiliyor
İğneni olabildin mi
İğne için kan verdim. Pazartesi gel dedi zaman var gecikmeyiz dedi. 1 saate hallederiz dedi
Çok güzelmiş canım güle güle kullan ben de bunu tercih ettim boyutu baya büyük hoşuma gitti
Ben almadım ama bakalım almak üzere gibiyim Sende güle güle kullan belli sağlam çanta askıları kalın omzunu acıtmaz

Neyse ki bebeğin odası hazır haha baktım da yazlık da bir sürü kıyafetimiz varmış aşırı mutlu oldum kızımdan kalan oversize olcak biraz ama olsun iş görür

Çok tadlu olmuş ya benım fazla odam var ama oturma odası olarak kullanıyoruz, en azından 2 yıl oda yapmıcaz sanrm, Eymen okullu olsun da masa vsvs alınca artık oda durumlarını netleştirme.. Bende şu beşiği Bi boyatabilsem bide monte edilecek, eşimde de hiç el becerisi yoktur, oyyy oyy

Çok teşekkür ederiz ben masada aldım küçük bir masa ama boyama hamur oynuyoruz şimdi ona ek bir sandalye alırım kardeşiyle oynasın diye. Önce beşiği halledin de eliniz de rahatlayınca yaparsınız oda en güzelinden Eymen paşaya ben oturma odası mantığına karşıyım çünkü bırak rahat rahat takılsın çocuklar. Mesela küçük legolar ve oyuncaklar oluyor ya ben onları büyük kızın odasından çıkarmayacağım. Emekleyecek filan yutabilir yerde bulduğunu o yüzden de ayrı olsun istedim

Valla oturma odası kışın sıcak oluyo gayet, enerjiden tasarruf edıyoruz yoksa koca evi ısıtmak bayagı malıyetlı oluyo ben eymene odandan çıkma dersem inadına gelır ortaya döker o oyuncakları o da imkansız yasayıp görcem valla, ne desem tersi oluyo, hiçbişey istedgm gibi olmuyo

Haklısın canım bizim salonda kapı bile yok mecbur her yeri açıyoruz onu düşünmedim ben bir de benim eşimde evde tam kadroyuz. Balkonu bile ısıtıyor bunalıp Ama sitede oturmanın faydası mı merkezi sistemden mi bilmiyorum çok az geliyor bize doğalgaz, annemlere filan kıyasla neden bilmiyorum Eymen en azından okula gidecek bakalım ben ne yapıcam. Bu yeni gelen abla temizlikte daha iyi onu bir tam gün çağırıp, diğerini haftada iki yarım çağırmayı düşündük bizde okula vermezsem. Yarım gün gelen doğduğundan beri tanıdığı için kızımı dışarı çıkarır yemek yapar oyun oynar onunla ya da bilmiyorum oyun ablası mı arasam belki İngilizce konusunda da destek olur. Kafalar çok karışık yan komşuyu gördüm tek çocuğu var ama yaşları baya ileri bize göre, 5 sene Özbek bir abla bakmış yatılı 500 dolar dedi aylık. Bizde yatıracak oda da kalmadı onların evi loft, mecbur gündüzlü lazım temizliğe gelenlerle idare edebilirsem baya uyguna geliyor. Arkadaşım okul açtı ama nerdeyse hiç öğrencisi yok sınıfları birleştirebilir maliyeti azaltmak için 2 3 4 yaş aynı sınıfta olabilir, ne bileyim kışın belki doğalgazı açmaz ya da az açar. Sitenin anaokulunu aradım yarım gün aylık 11 bin nakit 12 kartla dedi maşallahı var her şeyin bilmiyorum napıcaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…