2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Phaedra kuzucum mağazalarda yokmuş, alamadım ben de.

Ben de yakınlardaki bir ebebek şubesine sordurdum yok demişler ama gelebilirmiş. (Ebebek in sitesinde hangi mağazalarda stok olduğu yazıyor aslında ama ne kadar güncel ve güvenilirdir bilemedim)
Şimdilik bulabildiğim online satış platformlarında favorilere ekledim, borsa gibi takip edeceğim artık. Dilkenn den gerçek ederini öğrendik nasıl olsa

Bende en fazla 3 tane yiyebiliyorum cevizde sevmiyorum bence kaşar tost içinde de olur ama ara öğünlerde de bir iki dilim atıyorum ben ağzıma bide sütü arttırdım ben günde 2 3 bardak içiyorum
O sırada günde 10 ceviz yiyen ben
Kalsiyum çok iyi geliyor ben de takviye alıyorum, esas fark kullanmaya başladıktan sonra oluştu.

Kaşar aslnda taze kaşar degıl, eski kaşar büyütürmüş bebegi.. Gecen okudum.. Bu taze kaşarlarda nişasta mı ne oluyomus, eşim diyince ayıktım
Pastörize sütten olmamasına dikkat etmek gerek, çoğu eski kaşar pastörize sütten değil. Nişasta merdiven altı işletmelerde olur instagramda bu sayfa içinde koruyucu olmayan ürünleri de paylaşıyor, bakabilirsin

Eklentiler

• IMG_6927.webp
    40,9 KB · Görüntüleme: 100
Pastörize eski kaşarlar da var aslında ben alıyorum

Kızlar bende bunları aldım sabahlığın içine gecelik bakıcam ama o yok ben hamile giyimi sevmiyorum o yüzden bol aldım biraz
Bende aşağıdaki pembeye benzeyen üründen sipariş verdim geldi bugün alt pijaması baya bol ve uzun söyliyim ona göre al

35. Haftada neden kaybettin ? Bende ağır preeklampsi sebebiyle geçen sene 26. Haftamdq doğum yaptım 1 hafta sonra kaybettim ama çok fazla gelişim geriliği vardı çok erken dönemde preeklampsi başlamıştı durdurulamadı. Şimdi tekrar hamileyim 29. HFtadayım perinatalog takipliyim çok şükür bir sorunum yok Ama bu hafta kontrole gittim hareketlerinde bi yavaşlık var dedim doktor bi muaynede baktı baya hareket ediyordu bir sorun yok dedi bazen yavaşlıyor hareketleri bazen hızlanıyor özellikle dışardaysam yürüyorsam falan hiç hareket hissetmiyorum.

27+5 ten selamlar yarın doktor kontrolüm var ama günlerdir çok kafama takıldı. benim karnım aşağıda biraz böyle olan var mı bu normal bişey mi görenlerde karnın aşağıda diyor

Kadın şu an bi stok problemi var ama gelecek dedi. Ben beklemeye karar verdim
İnşallah dönüşü muhteşem olmaz (üç katı fiyatıyla)

Pastörize eski kaşarlar da var aslında ben alıyorum

Eski kaşar, gravyer vs. gibi olgunlaştırılmış peynirlerde damak zevkine ve bütçeye göre çok alternatif var. En uygun alternatiflerden biri de carrefour marka eski kaşar (üreticisi cihanser galiba). Pastorize sütten yapılıyor, fiyatı da uygun. Yumurtaya, tosta falan da kullanıyorum ben. Pişirmeden yiyemeyenler öyle de yiyebilir yani.

27+5 ten selamlar yarın doktor kontrolüm var ama günlerdir çok kafama takıldı. benim karnım aşağıda biraz böyle olan var mı bu normal bişey mi görenlerde karnın aşağıda diyor
Benimde karnım aşağıda bence bende merak ediyorum annem kardeşimde aşağıda olduğunu söylüyorlar

Kalsiyum çok iyi geliyor ben de takviye alıyorum, esas fark kullanmaya başladıktan sonra oluştu.
Yaa seviyorsan ne mutlu burnumu tıkayıp yiyorum zorla bende çok fazla tüketiyorum süt ürünleri. Bıraksalar günde 2 litre süt içebilirim ama kansızım o yüzden dikkat ediyorum. Takviye almıyorum ama yetiyo herhalde

Kalsiyum takviyesi mi önerdi doktorun? Ben de ilk gebeliğimde bu dönemde kullandığımı hatırlıyorum (ayrıca krill yağı falan da kullanıyordum galiba) ama şimdi doktorum kullandıkların harici (imom, demir, dvit ve magnezyum) bir şeye gerek yok, bebek zaten ileride dedi. Ama kafama takıldı, biz zaten kendimiz için kullanmıyor muyuz kalsiyumu? Bebik depolarımızı boşaltmasın diye?

Bende aşağıdaki pembeye benzeyen üründen sipariş verdim geldi bugün alt pijaması baya bol ve uzun söyliyim ona göre al
Ya kurutmada çok çekiyor pijama o yüzden büyük büyük aldım penyeden large xl almıştım o kadar çok çekti ki pijama takımı kapri oldu

Benim de salı günü randevum var. En son 26. haftada gitmiştim. 32de gitmiş olucam bir buçuk ay oldu artık gideyim diyorum. Acaba benim bebiş neler yaptı görüşmeyeli içerde. Ben de vajinal doğum istiyorum gibi ama önemli olan bebeğin ne istediği sanırım

Doğum izni 32. Haftada alınır. Yani gün bazlı değil hafta bazlı oluyor. 32+6 dahil alabilirsin. 33+0 olmasın sadece.

Evet doktorum önerdi. Bi ara bebek geride çıkmıştı. Hiç kan testi sorgulamadan kalsiyum başlatacağım ben sana dedi. Sonraki kontrollerde de hep ileri çıkmaya başladı. İlgisi var mı bilmiyorum ama ben doktoruma güvendiğim için dediği şeyleri pek sorgulamıyorum
Ama depo konusunda çok haklısın. Belki depolarımın bebeğin kalsiyumuna yetmediğini düşünmüştür. Depom dolunca da bebek daha iyi gelişmiştir.

Ben yenidoğan eşyalarını daha almadım bile çünkü bebiş tombiş. Hep 0-3 ay aldım bilerek. Zaten çabuk büyüyorlar diye.
Yenidoğanlar 50 cm ortalama.0-3 ay mı alınması daha iyi acaba .2 tane yenidoğan takım aldım ben ama çok küçük geldi gözüme .

Ya kurutmada çok çekiyor pijama o yüzden büyük büyük aldım penyeden large xl almıştım o kadar çok çekti ki pijama takımı kapri oldu
Kurutma makinam yok ama normal makina da çekiyorsa iyi olur benim için baya büyük geldi iade işiylede uğraşmayı sevmiyorum

Ben de tam tersi, her şeyi sorgulamadan rahat edemiyorum doktoruma kalsiyumu özellikle soracağım bir dahakine, psikolojik olarak dişlerimin çürüdüğünü hissetmeye başladım bir anda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…