2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Prima tercih ederler hep premium care tercih etmeş gibi, prima aktif bebek nasıl klasik olan? Onun fiyatı bir tık daha uygun

bir incelemeye denk gelmiştim canım , care ve aktif bezlerinin içerikleri birebir aynı görsel farkı var diyordu

İnsanın kendi evi gibisi yok dünden beri uykuya doyamadım resmen ve ayağımın şişliği nasıl indi şaşkınım uzun süre benimle kalır diyodum ama çok şükür az kaldı oda hamilelikten vardı zaten, sağ salim geldik bebekler iyi hareketli onlarda evini özlemiş koltuğunu özlemiş sanırım orada o kadar hissetmiyodum burda onları dinlemek çok güzel
Eşim doktora gidelim diye tutturuyo şuan iyi ağrım sızım yok cumartesi şeker yüklemesine gidicem sonuçlar çıkınca görünüyüm doktora diyorum bakalım göbeğim gerçekten 37 haftalık gibi kızımı böyle doğum yapmıştım ikiz olduklarından sanırım ileride nasıl olur nasıl taşırım çok korkuyorum

Ahhh şükür negatıf geldı gidiyorum devlete Allah işimiz rast götürsün dua edın şu iğnemi olup geleyim .

Ah, sendromlara hoş geldin.
Aman dikkat, o muz olayı çok tehlikeli. Yani muzunu soymak, etini ona sormadan kesmek, suyunu koymak falan bir şekilde telafi ediliyor da yarın öbür gün dalıp da lazımlığa yaptığı çişi kakayı ona sormadan tuvalete falan dökme gafletinde bulunursan, o zaman halin duman. Ben yarım saat klozet başında çişimi geri istiyorum diye ağlayan çocukla göz seviyesine inip uzlaşmaya çalıştığımı bilirim

Ne yazık ki yakın zamanda tamamen geçecek diyemeyeceğim (Beş yaş sendromundan selamlar) ama hafifleyecek hepsi. Ama o yaşın hassasiyeti göz önüne alındığında kardeş kıskançlığı oluşmaması için dengeyi çok iyi kurmak gerek. Kolaylıklar dilerim

Bir de her çocukta işe yarar mı bilemiyorum ama benim oğlumda o yaş krizlerinde en iyi işe yarayan şeylerden biri (göz teması, iletişim teknikleri vb işe yaramadığında) kriz anında videosunu çekip ona izletmekti. Kameraman baya bi tehlike atlatıyordu çekim esnasında tabii ama sonrasında sanki film eleştirmeni gibi kendi videosunu izleyip sümükleri aka aka yorum yapıp gülüyordu bizimki.

Ah beş yaşta hala mutasyona uğramış virüsler gibi eski sendromların belki daha hafif ama kesinlikle etkili versiyonlarını yaşıyoruz. İşin sarsıcı tarafı, iki dakika önce büyük adam gibi oturup konuştuğun çocuk kapıyı ben açacaktım diye kendini yerden yere atıyor, ağzından tükürükler saçarak
Bugün de ışıklardan Karşıya geçerken otomatik kayıt lütfen yolun sağından gidiniz diyor, bizimki soldan gideceğiz diye elimden çekiştiriyor Ama büyüyüp odalarına kapanacakları günler yakında, bugünleri de çok özleyeceğiz, biliyorum.

Bu arada okullar da açıldı neyse ki, okul çağı çocuğu olan tüm annelerin gözü aydın. Bugün rüzgar da vardı. Yaşasın Eylül

Benim oğlumda 5 yaşında sanki küçük bir ergenimiz var evde bizim okullar niye açılmadı ya çok saçma bu hafta sadece perşembe cuma 2 saat gideceklermiş

Of of gerçekten sabır sabır dudağımda uçuk çıktı o kadar kötü durumdayız ki daha güzel günleri beklerken daha da kötüsü geliyor. İnşallah geçer, inşallah
Ay Allahtan klozete aparat koyduk oraya yapıyor bir bakıyor eğilip sonra sifonu çekiyoruz lazımlık temizlemekte dünyanın en iğrenç şeyiydi

Kardeş olayı ve bu sendrom çok kötü oldu ne alırsak ona da alıyoruz. Evde bir dakika yanından ayrılamıyorum ama yine de yetmiyor. Bugün yardımcı abla geldi doğduğundan beri tanıyor, sabırlar diliyorum sana resmen parmağında oynatıyor diyor. Oyun kuruyorum, söylüyorum çok acıktım hemen yiyip geliyorum diye. Tosttan bi ısırık alıp yutmama fırsat vermeden ya eşyaları atıyor yanından gittim diye ya beni bağırarak çağırıyor. Kendini yere attığında eşim eğilme ben veriyim öyle kucağına al diyo tekrar kendini yere atıp hayır anne alacak beni yerden diyor.

Ben video çekmeyi denedim çektiğimi anladı ve iyice sinirlenip beni tekmelemeye başladı. Sürekli konuşuyoruz sakin kalmaya çalışıyorum ama çok zormuş. Bir de benim hadi iki saat annaneye götüreyim gibi durumumda yok. Bir kere bıraktım annem mahvetti bizi diye 6 kez görüntülü aradı gittik aldık. Şu fedakar torunlarına bakan büyüklere gerçekten özeniyorum. Annem sadece tavsiye verip mesaj atar, o verdiği tavsiyeleri bıraktığımda uygulanamadı ama neyse Hepimize bol sabırlı günler diliyorum, işten ayrılmayın arkadaşlar ek gıdaya geçin devam edin. Bakıcılar sonuna kadar hak ediyormuş aldıkları parayı, bugünlerde iyice bunu anladım

Benim oğlumda 5 yaşında sanki küçük bir ergenimiz var evde bizim okullar niye açılmadı ya çok saçma bu hafta sadece perşembe cuma 2 saat gideceklermiş

Tüh, ama olsun. Ona da şükretmek lazım. İki gün iki gündür, iki saat iki saattir

Ya bizimkinin de çok saldırmışlığı var kameramana ama sonrasında kendisi açtırıp açtırıp (anne, ağlayan çocuk açsana- çocuk dediği kendisi) gülerek izlerdi. Aslında onlar için daha zor tabii, bilinmezlerle dolu bir dünya ve her şey değişiyor. Özellikle de kendileri, kendi kapasiteleri, becerileri, alışkanlıkları ömürlerinde hiç bu kadar hızlı değişmeyecek bir daha. Bağımsızlaşabildiklerini fark ettikçe korkuları, kaygıları da artıyor ama empati kuramıyoruz tabii her zaman. O yüzden anneler yıpranmamalı kesinlikle. Empati özelliğimiz gidiyor sonra.

Ben (tabii imkan varsa) çocuktan çok erken ayrılma taraftarı değilim ama kesinlikle hem çocuk-anne ilişkisi açısından hem de annenin ruh sağlığı açısından işi olan anne işine dört elle sarılmalı. On kazanıyorsa ve dokuzunu bakıcıya vermesi gerekiyorsa bile tereddüt etmemeli. Tabii bonus olarak bir babaanne anneanne falan olsa etrafta ne güzel olur ama işte hayaller trt dizileri, gerçekler Altın Kızlar

Ama sıklaşırdı işte sancı olsa :) bence onu hissetmemek mümkün değil ben de saat tutmuyorum ama ritmik değil. Senin de aynı nen gibi o yüzden ama endişe ediyoruz tabi.
Bugün de daha iyi geçer umarım
Evet ben de sıkışma olmadığı için kendimi rahatlatiyorum ben cumayı beklemem ya yarın ya da Çarşamba doktora giderim galiba

Başını bulamadım konuşmanın, ne testi bu yaptırdığınız?
Sagolsun kızlar cevap yazmıs zaten. Uyuşmazlık ıcın indirek combs testı var ona baktırdık
Evet aynı olunca bakmıyorlar genelde. Mesela 4 doktorda kontrol oldum sadece 1 tanesi önlem amaçlı kan grubuma bile bakmıştı.
Cidden kendıme pay cıkardım böyle riskli şeylerde asla deger pozıtıf yanı kötü cıkarsa ne olursa olsun ınanmayıp baska yerde yıne yaptıracagım.
Ben ilk yaptıgıma ınansa ıdım sımdı ıgne yapılmayacaktı bana.

Hamileliğimin ilk ayında devlet hastanesinden soğumuştum. Kadın doğumcunun odasından ağlayarak çıktığım için şimdi asla güvenmiyorum devlet hastanelerine. Allah düşürmesin gerçekten.

Kızlar bugün kontrolüm vardı . 26+6 olmam lazım ultrasonda 29+3 çıktı 1370 gram. Şekerim yok, kan akımında suyunda problem yok. Bebişi bu kadar ileride olan var mı?
Bazen ölçümler yalnıs ta olabılıyor. Doktor bişi dedimi demediyse demekki normal.

Hamileliğimin ilk ayında devlet hastanesinden soğumuştum. Kadın doğumcunun odasından ağlayarak çıktığım için şimdi asla güvenmiyorum devlet hastanelerine. Allah düşürmesin gerçekten.
Ahhh vallahı ellerımle kazıya kazıya geldım şu noktaya kadar. Yatıs yapıldı iğneyi bekliyorum arkama bakmadan kacacagım şu kapıdan .
Allah düşürmesin tabi ki burasızda bırakmasın yınede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…