2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar bugün kontrolüm vardı . 26+6 olmam lazım ultrasonda 29+3 çıktı 1370 gram. Şekerim yok, kan akımında suyunda problem yok. Bebişi bu kadar ileride olan var mı?
Benimki de iki hafta kadar ileride. Karın çevresi tam iki hafta, kilosu bir buçuk hafta kadar ileride çıkmıştı en son. Bende de şeker çıkmadı ama doktor 2. Saatin 142 çıkmasını (153’tü sınır) takip gerektirir şeklinde değerlendirdi ve şekeri kesmemi, yürüyüşe ağırlık vermemi önerdi.

Benim ilk gebeliğimde de böyleydi bu arada. Fark üç haftaya kadar çıkmıştı 30. Larda ama sonra haftasını yakaladı sanırım. 39+1 sezaryenle 3.800 doğdu. Ben endişelenmiyorum o yüzden çok, siz de endişelenmeyin bence ama tabii doktorun dediklerine uymakta fayda var.

Çok teşekkür ederim. İçim rahatladı. Doktor başta çok olumsuz konuştu ancak herhangi bir sıkıntı çıkmayınca bol yürüyüş ve diyet dedi. Demek ki olabiliyor normal inşaallah bir sıkıntı çıkmadan süreç devam eder çok sağ ol

Benim tombiş 2 hafta değil ama 1 hafta önde, doktorumuz şekerli şeyleri -karpuzdan ve meyvelerden bahsediyor- biraz azaltmanı istiyorum dedi sadece :) Çünkü ben kocamaaan karpuzu tek başıma 2-3 günde bitiriyorum da :)

Valla ben de yerim yani karpuzu dikkat edicem artık

Arkadaşlar bende de bugün gelişim geriliği çıktı yani boyu önde ama karın çevresi geri. Kan sulandırıcı iğne kullanıyordum sabah akşam onun dozunu arttırdı. 32. Haftaya kadar geliştirmeye çalışalım dedi. 32 de de çalışamaz raporu al dedi. Erken doğabilirmiş. Suyunun azalması da bu gerilikten dolayıymış.27+5 im şu an.

Ne kadar geri çıkıyor karın çevresi peki?

Ben ilk oğlumdada yaşadım su azlığı ama oğlum tombişti canım kaşar ceviz süt yoğurt bol bol ye inşallah toparlar kuzucuk kaç hafta geri Şuan

Ben ilk oğlumdada yaşadım su azlığı ama oğlum tombişti canım kaşar ceviz süt yoğurt bol bol ye inşallah toparlar kuzucuk kaç hafta geri Şuan
İki hafta geri karın çevresi. Diğer yerleri de ilerde görünüyor. Yemeden falan değil de kan akışı azmış dozu arttırdı bakalım ne olacak inşallah sağ Salim doğurabilirim.

Kesinlikle zor bir de kardeşi olacağını hissediyor artık daha da zor oldu her şey onun için. Bugün getir siparişinden bez söyledim 500 e 100 vardı kupon bende bağlayacağım diyor. Kim bilir neler neler düşünüyor ona da üzülüyorum

Ah kesinlikle bende öyle diyordum, bir de ilk çocukta yaşını geçince başladım bunda da hadi öyle olsun filan diyordum ama yok yani maddi olarak değilse bile manevi olarak uzaklaşmak iyi gelecek. Biraz da karakter meselesi herhalde kızım bana fazlasıyla düşkün, yani uyurken bile nefesi nefesime değecek şekilde uyuyoruz sarılıyoruz filan bazen boynuma o kadar çok sarılıyor ki sıcakta boğuyor beni. Belki diğer çocuk daha kolay ayrışır benden, belki de ben daha çok fırsat tanıyabilirim artık. Biraz daha rahatlarsa evin ortamı o zaman ben yine yaşını beklerim ama şu şartlarda evde kalmak çok zor. Ofise gitmeyen eşim bile kaçtı gitti Umarım güzel günler biraz olsun yakındır

İki hafta geri karın çevresi. Diğer yerleri de ilerde görünüyor. Yemeden falan değil de kan akışı azmış dozu arttırdı bakalım ne olacak inşallah sağ Salim doğurabilirim.
Önemli olan çok kilolu olmaları değilde işte 3 kilo filan olsunlar sağlıkla zamanında doğsunlar yeter doktorunun tedavisiyle düzelecektir inşallah şu seviyesi kaç çıktı söyledimi sanki bi önceki kontrolündede vardı dimi

Suyu sınırın altında dedi ama değer söylemedi.her hafta kontrol olacakmışım. Kritik yerlerdeyiz artık dedi.

Bu ara 1020 gr 37 cm.
Bende 28+4 gittim kilosu 1090 boy 35 bence senin bebiş uzun ondanda böyle çıkmıştır ama bana 2 hafta gerilik var demedi doktor bizim bebişlerimizde minyon olacak belkide hatta sen 27+5 haftadaymışsın bence iyi bile benimkine bakılırsa

Bende 28+4 gittim kilosu 1090 boy 35 bence senin bebiş uzun ondanda böyle çıkmıştır ama bana 2 hafta gerilik var demedi doktor bizim bebişlerimizde minyon olacak belkide
Persentilde karın çevresi iki hafta küçük kalmış bakalım ne olacak suyu ondan az çok kritik dedi sabah akşam 0.4 oksapar yapıyordum şimdi 0.6 ya çıkardı. Acaba prematüre tulum falan alsam mı şimdiden

Dozu arttırması hemen farkeder sen yine de beslenmene ekstra özen göster. Havuç suyu, muz kaşar, ceviz, süt bol protein sebze inşallah hallolur. Benimde hem kan sulandırıcı hem coraspirin kullanmama rağmen 20. Haftadan beri gerideydi en son kontrolümde 8 9 gün dedi hatta. Birazcık dikkat ettim hemen toparladı haftasını yakaladı bundan sonra da böyle devam eder umarım.

Ya bana çok kilosu az gibi gelmedi canım benim bebeişten iyi ben 28+4 1090 35 dediler dr bana çok gerilik vs var demedi valla bşde şöyle oğlumun notları var 28 haftada 1,150 miş kilosu 31 haftada 2 kilo olmuş yani sonradan hızlı bir şekilde de alabilir o yüzden kıyafet işini biraz daha beklet bence enerjini o yöne çekmemiş olursun eğer gerilik devam ederse alırsın hemen bi kaç takım ama inanıyorum ki iğneyle çok güzel toparlayacaktır

Umarım haftasını yakalar ama kafana da çok takma doktorum 2 haftaya kadar ileri geri olması çok büyük problem olmuyor demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…