2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Oyy ama maşallah ona 35 haftalıkken 3 kilo olması cidden biraz şov ben de öyle diyorum ya ele gelir severiz işte ne güzel

İnşallah Onu sordum canım da onu açıklık olduğunda çok gerekli görürsem yapiyorum ama bu senin durumun için geçerli değil sende açıklık yok dedi bana
Eğer açıklık ya da kısalık 14 20 haftalık gibi olursa sanırım o işlem uygulanıyor. Bizim artık zaten yavaş yavaş doğum zamanımız geldi dinlenmeyle önlenebilir. Ben 2 hafta kıpırdamadan yatmıştım yani sadece yemek ısıtmaya banyo yapmaya filan kalkıyordum. Makineye bulaşık bile atmıyordum öyle çocuk yukarı çıktı

Bu ara 1020 gr 37 cm.
Altta takvim ile uyumlu . Benim bildiğim geri olması sorun değil ama her kontrol de gerilik sabit kalmıyor ara giderek açılıyorsa o zaman doğum düşünülüyor kızımda da baş ve göbek geriydi doktor her kontrol 10 gün geri çıkması sorun değil fark giderek açılırsa doğuma alırım demişti

Bebeğiniz kuvezde durdu mu peki. Biraz erken doğmuş ya merak ettim

Bir de şöyle bir şey var ben ovülasyon testiyle hamile kaldım ilkine benim yumurtlamam adetten iki üç gün sonraydı. Normalde 15 gün sonra olur yani ben erken yumurtluyorum. Dolayısıyla benim bebeğimin önde ve kilolu çıkması normal. O yüzden kiloya ya da gerilikte iki haftaya çok takılmayın

Bazı doktorlar sat a göre ayarlıyor ultrason ölçülerini bazıları da polikistik filan oluyor mesela en son adetini hatırlamıyor. O yüzden bebeğin ilk boyutunu baz alarak haftalık tahmin ediyor. Hiç canımızı sıkmayalım şeker vs yoksa

Son düzenleme:
Bebeğiniz kuvezde durdu mu peki. Biraz erken doğmuş ya merak ettim
Hayır durmadı canım hemen ertesi gün evimize geldik emme refleksi de vardı doğumdan 1 gün önce iki doz ciğer geliştirici vuruldu etki ettimi bilmiyorum tabi çünkü 2 doz vurulduktan saatler sonra doğdu oğlum

Sayfa sayısına bakın 1111 Ayy şaka maka doğumlar yaklaşıyor ne ara geldik biz buralara .. Başta keseydi kalpti düştümü düşecek mi sona dogru suyu az erken mi doğacak gelişimi geri mi kilosu az mı ? Amann en iyi zaman cidden orta kısımmıs

Evet geçen görümcemi doktoruma götürdüm hatırlamıyor regli tarihini bebeğinin ilk kalp atışındaki ölçüye göre hesaplanacakmış her zaman hatta dr bunu kaybetme dedi ben 2 gün geç yumurtladım bu bebişte takip ediyordum

Yaa sayfa sayısı benimde dikkatimi çekti ne kaldıki bu ayı atlattık mı ekimde başlar doğumlar

Ben şafak sayıyorum maks 60 günüm var. Şafak Tokat ahshshshs yarın tekirdağ

İşte o yüzden çok dert etmemek lazım o hesaba göre ben ilkini 40. Haftada doğurdum ama sistemde yazan 38+3 mü 5 mi öyle bir şey her doktorun tarzı farklı oluyor, bunda benim hiç beklenmedik olduğu için adetten 6 gün sonra büyük bir şokla öğrendim

Valla kızım 2700 doğdu ona rağmen çıkana kadar maf oldum oğlan çocuğu daha iri olur diyorlar bi de geç doğarmış ne bileyim 39 40 li haftalarda doğar bir de üstüne 4 kilo ve üzeri olursa ben doğurabilir miyim bilmiyorum çıkmaz bence benim ciğerlerim de çok zayıftır hiç güzel ıkınamiyorum ebeler göbekten basıp destek olmuştu itemeyince sagolsunlar bi suru de dikisim vardi yirtilma olmasin diye kesmisti dr , düşünüyorum 39 lu haftalar 3,900 4 kilo uzeri ooovvvv halim harap

Yok ben öyle sert hissetmedim. Yanlara dönerken batmalar oluyor ve çocuğu çok aşağıda hissediyorum şu azlığından mı bilmiyorum tabiki.Doktor 32leri görürsek mucize dedi. O yüzden raporu al fazla beklemez dedi.

Takipte kalmanız önemli ama 2 haftaya kadar olan gerilik ya da ilerilik için birçok gebede sorun çıkmadan süreç tamamlanabiliyor, motivasyonunuzu yüksek tutun, umarım sizin için çok güzel olur her şey
Sanırım persentil önemli oluyor bunda. Yani her yeri ilerde veya geride olsa iki haftanın pek önemi olmuyor sanırım. Ama sadece karın çevresinde böyle bir durum olunca sıkıntı olabiliyor. İnşallah sağlıklı elle tutulur olsun da gerisi önemli değil

Aslında kilolu bebekler daha çabuk doğar derler ama 4 üzeri olursa zor gerçekten bide belirli bir kilo üstü normal doğum yapmıyorlar diye biliyorum

Çok teşekkürler Ama inanki bu sıcaklar beni mahvetti asla serinleme olmadı. Yemek falan yiyemedim doğru düzgün beslenemedim. Sıcaktan canım hiçbir şey istemedi.Allahım bir yağmur yağsa bitene kadar altında duracağım diyorum ama yok. 10 gün daha yağış görünmüyor.

İşte o yüzden her hafta kontrol edilecek bakalım iğne dozunu arttırdık nasıl olacak. Üç hafta süre verdi. Üç hafta içinde düzelme olmazsa o zaman bir daha konuşuruz ama doğuma hazırlan dedi. Doğum çantamı hazırlarım yavaştan. Canı sağ olsun da gerisi cidden önemli değil

Mutlaka havuç suyu iç ve bolca deveci armudu ye suyum alt sınırın da altındaydı bizzat denemesem onermem ama denedim işe yaradı inşallah sende de yarar
Yaklaşık iki haftadır sabah havuç akşam armut suyu içiyorum geçenki kontrolde sabitti bugün bir tık düşmüş.Yani yakmadan içmeye devam edeceğim inşallah şeker komasına girmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…