2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Olma olma, başlayınca hemen bitiyor aslında. Benim de bi bebek tam, onda da biberon falan yok.
Ya ben emzik ile biberonu nasıl sterilize edeceğimi bile bilemiyorum. Kaynatınca erimiyor mu
Yok yok erimiyor yani bende hiç erimedi en azından bende kaynayan suda servis maşası varya onunla tutup sterilize etmiştim. Bir de organik biberon emzik temizleyiciler var, benim ki Green clean baby mi öyle bir şeydi sanki onunla tıkayıp kaynamış su da halletmiştim

Ay süper çok teşekkür ederim ben de aldım temiz içerikli biberon emzik temizleyici aynı senin taktiği deneyeceğim

Bu korkular hepimizde vardı hala da var ama kucagına geldıgı an analık yükleniyor. Sanki herşey kendılıgınden gelısıyor.
Ben dıyordum kı bezını nasıl baglayacagım hele yeni doğdugunda göbek kordonuda varken. Kızım dogdu kımselere guvenemeyıp herseyını ben yaptım
Korkular çok normal ama doğunca hayatına renk gelıyor mis koku gelıyır

Güncelleme alcaz yani doğunca çok şükür

Sen panik olma ben her an doğurabilirmişim o yüzden hızlandım

Ben de oysho da gördüm bir tane sanırım onu alacağım. Sonrasında da giyerim.

Diğer arkadaşların da dediği gibi, güncelleme hemen yükleniyor hissi anlamda ama ben imkan varsa doğumdan önce gebelik eğitimi alınmasını şiddetle öneriyorum. Doğumdan tut bebeği nasıl tutacağına, hangi tekniklerle emzireceğime kadar her konuda uzmanlardan bilgiye ulaşmak çok kıymetli ve doğum sonrasında çok yol gösterici oluyor.

Yok yok ben hiç kullanmadım oğlumda da bu listeyi netten indirmiştim ya bende öyle düşünüyorum fakat diğer doğumda çantam yoktu çok üzücü bir durum du benim için olacak olan her türlü olur diyip hazırlıycam ben hastanedeyken ihtiyacım olan şeyleri başkası hazırlayıp getirince de çok sıkıntı oluyor

Kesinlike artık çok kolay ulaşılabilecek eğitimler var. Zoom üzerinden online şekilde. Ben yarın için bir emzirme eğitimi aldım mesela.
Sonra mutlaka bir ilkyardım eğitimi düşünüyorum. Çok çok önemli çünkü.

Onu kucağına aldığında çok tecrübeli hissedeceksin kendini sanki yıllardır ona bakıyormuşsun gibi bir his ama şöyle bir gerçek var evet böyle hissedeceğimi biliyorum bende ama nedense çok korkuyorum bazen diyorum ki biraz daha ileri bir zamanda yapsaydım keşke ki bu bebek için 7,8 ay uğraştığım halde bunu söylüyorum çok istediğim halde sürekli aklıma geliyor bu düşünceler ben napcam 2 çocukla hata mı ettim tek çocuk yeterdi gibi gibi sonra kendime kızıyorum bunları düşününce ama hissettiğim şeyler normal bence ne yaşayacağımı bilmiyorum 2 çocuklu hayat nasıl olacak bilmiyorum aynı şekilde sende bi bebek gelince neler olacak bilmiyorsun istemsizce korku şüphe yaşıyoruz ama herşey güzel olacak inanıyorum

Ben bu konuda yorum yapmak istemiyorum

Olma olma, başlayınca hemen bitiyor aslında. Benim de bi bebek tam, onda da biberon falan yok.
Ya ben emzik ile biberonu nasıl sterilize edeceğimi bile bilemiyorum. Kaynatınca erimiyor mu
Ya kıyamam erimiyor merak etme ama kaynamış suyun içinde de bekletebilirsin sorun olmaz. eminim herkes ilk gebeliğinde bizim gibidir ya insan ister istemez napcağını bilemiyor. Şey gibi ilk iş günüm gibi geliyor tecrübesiz bir çok şey bilen ama hiçvişey bilmeyen aynı zamanda

Onu çok istedim çok fazla istedim. İyi ki de var.
Biliyorum bu korkularım da normal ve yalnız değilim bu hislerimde. Umarım her anlamda yetebilirim kızıma
Bide insan böyle düşününce bi tık kendinide suçluyor ama bencede normal bu duygular. İnsan ister istemez endişe ediyor yetememekten. Herşey güzel olucak kucağımıza alınca dünya güzelleşicek bunu hissediyorum ve heycanlanıyorum o anı düşününce

Bence annelik o an yüklenmiyor evet çok güzel bir his ilk kucağa almak filan ama savunmasız olmasından kaynaklı yükleniyor. Mesela benim kızımı doğumdan sonra getirdiler kustu yanımda anne karnında amniyon sıvısı içmiştir dedi hemşire hafif pembeydi tamam işte bana o an yüklendi annelik. Eşim uyudu ama ben sürekli onu izledim baktım boğulur mu bir şey olur mu diye. Sevgi emekti diyorlar ya çok doğru, sende sakinleşince, emip güldüğünde sana baktığında hissediyorsun o duyguyu

Emzirme videosu kesin izleyin kızlar emzirmek sandığınız gibi ucu verilince olan bir olay değil. O pembe ya da esmer alanı veriyorsunuz onu ben çok geç öğrendim baya da kötü oldu en azından bez bağlama ve emzirme izlenmeli

O zmn hemen eksikleri tamamla canım. En azından kafan rahat olur
Hastane çıkışının siparişini verdim haftaya p.tesi fakan gelir diye tahmin ediyorum o da gelsin sonra aldıklarımı hemen yıkıycam ütülüycem haftaya halletmiş olurum en azından kızımınkileri sonrada kendime bakarım

Ben de onu kullanıyorum uzun zamandır. Etkili olduğunu düşünüyorum
Bu değil mi ben doktor demeden kafama göre aldım çünkü emin olamadım hamilelikte kullanılan bu muydu diye önceki gebeligimde imom kullanıyordum

Eklentiler

• 16941152845227291723605757622254.webp
    21,8 KB · Görüntüleme: 51
Ah ben de kesinlikle her şey çok güzel olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…