- 15 Ocak 2023
- 3.893
- 4.772
- 53
Benimde bu konu çok kafamı karıstırıyor ya kimi diyor ki emzirirsen kilolar daha çabuk kolay gidiyor falan diyor. Ama ben şeyi düşünüyorum doğumdan sonra nasıl beslenicem ki hem kilom gitsin hem sütüm azalmasınEmzirirken dikkat et sen bende hep komposto filan içiyordum ama şekeri çok az attırıyordum hatta şekersiz bile yapabilirizbazıları emzirirken çok acıktığını söylüyor ama bende öyle olmadı yani inan kendime bir şey hazırlayacak zaman bulamadım. Ki benim ikinci bebeğim eşim yine evdeydi acıktım acıktım diye peşimde dolanırken önceliği biraz onlara verdim galiba bebekle o doğusunda sussunlar artık diye
Günaydın,
Ben de ilk gebeliğimde 29-30. Hafta civarında değiştirmiştim ve iyi ki de değiştirmişim, resmen huzura ermiştim. Benimki yine aynı hastanedendi gerçi, eğer gideceğiniz hastanede bu konuda katı bir protokol yoksa kabul eder bence. Umarım içinize sinen bir doktor bulursunuz
Ee iyi hadi 90 olsan dogursan 3-4 kılo anında gıdıyor zaten sonrası bence daha risk çogu kişi emziirrken cok kılo alıyor strestten ..
Sadece su içsen bile sütün artar aslında. Ama hem doğum hem emzirme olacağı için et vs tüketmekte çok önemli vücudun kuvveti için. Bir de hurma yiyordum ben hep. Sütüm artsın diye çok yemeye gerek yok emzirdikçe artıyor zatenBenimde bu konu çok kafamı karıstırıyor ya kimi diyor ki emzirirsen kilolar daha çabuk kolay gidiyor falan diyor. Ama ben şeyi düşünüyorum doğumdan sonra nasıl beslenicem ki hem kilom gitsin hem sütüm azalmasın
Yaa bazıları strestten dedimEmzirirken stresten almıyoruz bence kiloyu ya. Şahsen “emziriyorsun, kilo verirsin” diyenlerin gazına gelip yedikçe aldım ben
Süt korumuyor arkadaşlar, kilodan da korumuyor bebekten de, ilk gebeliği olanlara duyurulur
Canım ben ölçüyordum ilkinde ama diyetisyen eşliğinde. Öyle yemek yememizi hiç doğru bulmuyorlarmış az sık yemek gerekmiş. Bana 8 de kahvaltı 10 gibi ara öğün 12 öğle yemeği vs yazmıştı. Dedim ben 11 12 gibi kahvaltı ederim o şekerin dengesini bozuyormuş. O yüzden öğlen hep salata çorba yerdim. Yani demek istediğim aralıklı oruç tarzı beslenirsen ki bende çoğu zaman öyle yapıyorum kan şekerin bozulur. En azından bu hafta az ve sık ye ki daha doğru çoksınKızlar bu parmaktan şeker ölçümü 1 hafta yapıcam dr kağıda sabah öğlen akşam yazmış kafam karıştı şimdi öğlen ben acıkmam ki geç kahvaltı ederim ikindi gibi ölçsem akşamı da daha geç saatte olmaz mı nasıl ayarlıycam bunu hiç ölçen varmı aranızda ?
Seçenekler nelerKızlar benim bu bebem isimsiz kaldı ya
Tokluk şeker mi bakman için kuzu? Öğünlerinden sonra demek istemiştir.Kızlar bu parmaktan şeker ölçümü 1 hafta yapıcam dr kağıda sabah öğlen akşam yazmış kafam karıştı şimdi öğlen ben acıkmam ki geç kahvaltı ederim ikindi gibi ölçsem akşamı da daha geç saatte olmaz mı nasıl ayarlıycam bunu hiç ölçen varmı aranızda ?
Ya aslında tam tersi biliyor musun? Hatta insülin direnci olanlar aralıklı oruçla düzeliyor. Pcoslu hastalar da. Şekerin sürekli yüksek kalması iyi değil. Hatta erken kahvaltı yapmak da iyi değil( eğer taşlanmayacaksam)Canım ben ölçüyordum ilkinde ama diyetisyen eşliğinde. Öyle yemek yememizi hiç doğru bulmuyorlarmış az sık yemek gerekmiş. Bana 8 de kahvaltı 10 gibi ara öğün 12 öğle yemeği vs yazmıştı. Dedim ben 11 12 gibi kahvaltı ederim o şekerin dengesini bozuyormuş. O yüzden öğlen hep salata çorba yerdim. Yani demek istediğim aralıklı oruç tarzı beslenirsen ki bende çoğu zaman öyle yapıyorum kan şekerin bozulur. En azından bu hafta az ve sık ye ki daha doğru çoksın
Mesela nasıl ayarlıyordun saatleri 3 kez mi ölçüyordun bşde hem aç hem tok ölçecekmişim sabah o saatte kalkabilirim umarım diyelim ölçtüm ve kahvaltı ettim ilk lokmadan 1 saat sonra ölçmem gerekecek ay hiç benlik şeyler değil aslında çok abartılı yüksekte değildi ama idare etcez 1 haftaCanım ben ölçüyordum ilkinde ama diyetisyen eşliğinde. Öyle yemek yememizi hiç doğru bulmuyorlarmış az sık yemek gerekmiş. Bana 8 de kahvaltı 10 gibi ara öğün 12 öğle yemeği vs yazmıştı. Dedim ben 11 12 gibi kahvaltı ederim o şekerin dengesini bozuyormuş. O yüzden öğlen hep salata çorba yerdim. Yani demek istediğim aralıklı oruç tarzı beslenirsen ki bende çoğu zaman öyle yapıyorum kan şekerin bozulur. En azından bu hafta az ve sık ye ki daha doğru çoksın
Hem aç hem tok günde 3 kere ya ben nasıl ölçeyim böyle düzenli parmaktan birde öyle aman aman yüksek bir şeker de çıkmamıştı aslındaSeçenekler neler
Tokluk şeker mi bakman için kuzu? Öğünlerinden sonra demek istemiştir.
Ama doğrusu havasını almamak havasını alınca tam doz uygulanmıyor. havası kilit görevi görüyo ve ilaç yapılınca dışarı çıkmıyorHiç farketmedim desem kimsede uyarmadı çevremde. Bunu doğuma 1 buçuk ay kala öğrenmem çok acı
Hiç iyi değiliiiim. Gece kusmaktan içim dışıma çıktı sonra uyuyakalmışım artık bi ara ama sabah uyandığımdan beri kasıklarım ve belim fenaNasıl oldun? Ciğerin etkisi olacağını düşünmüyorum, ben de kurban döneminde ciğer yedim. Doktorum bildiğin bir kişi yaparsa yiyebilirsin göz hakkı olarak, sürekli yemediğim sürece problem olmaz demişti.
Aa hiç öyle düşünmedim ama ilacı dışarı çıkarmadan yapardım benAma doğrusu havasını almamak havasını alınca tam doz uygulanmıyor. havası kilit görevi görüyo ve ilaç yapılınca dışarı çıkmıyor
Ben pek araştırmadım ama işte ilkinde öyle demiştiYa aslında tam tersi biliyor musun? Hatta insülin direnci olanlar aralıklı oruçla düzeliyor. Pcoslu hastalar da. Şekerin sürekli yüksek kalması iyi değil. Hatta erken kahvaltı yapmak da iyi değil( eğer taşlanmayacaksam)
Çok sayıda yayın var bu konuyla ilgili. Sanki bunu önerenler eski kafalı diyetisyenler gibi geliyor ama hastanın medikal öyküsü çok önemli tabiki bu konuda. Yanlış yönlendirmek de istemem
Bana bir tablo vermişti o tabloda kırmızı işaretler koydu mesela bir gün sabah açlık ölçüyorsam ertesi gün öğlen tokluk sonraki gün akşam açlık gibi hep aynı gün aynı saati ölçtürmüyordu. Muhtemelen tablonun geneline bakıyordu bir ay yaptık biz. Ama ben emin olmak için her yemekten önce ve sonra ölçüyordum babamdan iğne almıştım baya ölçüyordum sürekliMesela nasıl ayarlıyordun saatleri 3 kez mi ölçüyordun bşde hem aç hem tok ölçecekmişim sabah o saatte kalkabilirim umarım diyelim ölçtüm ve kahvaltı ettim ilk lokmadan 1 saat sonra ölçmem gerekecek ay hiç benlik şeyler değil aslında çok abartılı yüksekte değildi ama idare etcez 1 hafta
Talin nasıl? Geçenlerde duydum hoşuma gitti benim :)Kızlar benim bu bebem isimsiz kaldı ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?