2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Benimde bu konu çok kafamı karıstırıyor ya kimi diyor ki emzirirsen kilolar daha çabuk kolay gidiyor falan diyor. Ama ben şeyi düşünüyorum doğumdan sonra nasıl beslenicem ki hem kilom gitsin hem sütüm azalmasın

umarım canım

Ee iyi hadi 90 olsan dogursan 3-4 kılo anında gıdıyor zaten sonrası bence daha risk çogu kişi emziirrken cok kılo alıyor strestten ..

Aynen bakalım, dogumdan snra kılo vermenin hayalını kuruyorum ama genelde cok ıstedgn şeyin tersi oluyo.. Şartlamamaya calısıorm kendımı zaten alıştım kılolu olmaya zor oluyo tabı hafiflik gibisi yok ama napim böyle de kendımı sevıorm vallahı de bıllahı de.. Berikkonun suçu ne

Sadece su içsen bile sütün artar aslında. Ama hem doğum hem emzirme olacağı için et vs tüketmekte çok önemli vücudun kuvveti için. Bir de hurma yiyordum ben hep. Sütüm artsın diye çok yemeye gerek yok emzirdikçe artıyor zaten

Yaa bazıları strestten dedim Bazıları da yiyimde sütüm olsun bazılarıda kızım ye sonra verirsinden gıbı gıbı ..

Canım ben ölçüyordum ilkinde ama diyetisyen eşliğinde. Öyle yemek yememizi hiç doğru bulmuyorlarmış az sık yemek gerekmiş. Bana 8 de kahvaltı 10 gibi ara öğün 12 öğle yemeği vs yazmıştı. Dedim ben 11 12 gibi kahvaltı ederim o şekerin dengesini bozuyormuş. O yüzden öğlen hep salata çorba yerdim. Yani demek istediğim aralıklı oruç tarzı beslenirsen ki bende çoğu zaman öyle yapıyorum kan şekerin bozulur. En azından bu hafta az ve sık ye ki daha doğru çoksın

Kızlar benim bu bebem isimsiz kaldı ya
Seçenekler neler
Tokluk şeker mi bakman için kuzu? Öğünlerinden sonra demek istemiştir.

Ya aslında tam tersi biliyor musun? Hatta insülin direnci olanlar aralıklı oruçla düzeliyor. Pcoslu hastalar da. Şekerin sürekli yüksek kalması iyi değil. Hatta erken kahvaltı yapmak da iyi değil( eğer taşlanmayacaksam)
Çok sayıda yayın var bu konuyla ilgili. Sanki bunu önerenler eski kafalı diyetisyenler gibi geliyor ama hastanın medikal öyküsü çok önemli tabiki bu konuda. Yanlış yönlendirmek de istemem

Mesela nasıl ayarlıyordun saatleri 3 kez mi ölçüyordun bşde hem aç hem tok ölçecekmişim sabah o saatte kalkabilirim umarım diyelim ölçtüm ve kahvaltı ettim ilk lokmadan 1 saat sonra ölçmem gerekecek ay hiç benlik şeyler değil aslında çok abartılı yüksekte değildi ama idare etcez 1 hafta

Hiç iyi değiliiiim. Gece kusmaktan içim dışıma çıktı sonra uyuyakalmışım artık bi ara ama sabah uyandığımdan beri kasıklarım ve belim fena

Ama doğrusu havasını almamak havasını alınca tam doz uygulanmıyor. havası kilit görevi görüyo ve ilaç yapılınca dışarı çıkmıyor
Aa hiç öyle düşünmedim ama ilacı dışarı çıkarmadan yapardım ben

Ben pek araştırmadım ama işte ilkinde öyle demişti Şuan bebek olduğu için bizde ben erken kahvaltı yapıyorum güne baya erken başlıyoruz Bazen de kahve muzla geçiştirip öğlen yiyorum
Bana bir tablo vermişti o tabloda kırmızı işaretler koydu mesela bir gün sabah açlık ölçüyorsam ertesi gün öğlen tokluk sonraki gün akşam açlık gibi hep aynı gün aynı saati ölçtürmüyordu. Muhtemelen tablonun geneline bakıyordu bir ay yaptık biz. Ama ben emin olmak için her yemekten önce ve sonra ölçüyordum babamdan iğne almıştım baya ölçüyordum sürekli Evet evet saat kuruyordum bende yemeğe başlayınca çok zor gerçekten ya ama stres yapma. Stres yapınca daha yüksek çıkıyor şeker Bir de ben artık o kadar gıcık olmuştum ki ölçüyordum yüksek ya diğer elimin parmağından ölçüyordum hangisi düşükse onu yazıyordum, kendi kendimi kandırmaktan başka bir şey değil ama işte yapıyordum

Peki canım şimdi açlık ölçtüm ben ne zaman yemek yiyebilirim saat fark ediyor mu Şuan saat 14 misal açlık ölçtüm hemen peşine yemek yiyince 1 saat sonra ölçeceğim dimi yanlış mı anladım ? Dr sadece ilk lokmadan 1 saat sonra dedi ama öncesini anlatmadı kafam karıştı yanlış ta yapmak istemiyorum o yüzden çok sordum kusura bakma Spring05

Merhaba kızlar uzun zamandır uzaktan takip ediyorum pek keyifli değilim gebelik şekeriyle uğraşıyorum malesef umarım herkes iyidir. Şimdi konusu geçince yazmak istedim. Ben gebeliğin ilk 3,4 ayında zaten bulantı ve kusmalardan hiç sağlıklı beslenemedim. 24. Hafta yapılan şeker yüklemesinde gebelik şekeri çıktı. Endokrine gittim önce diyet verdiler tabi ben ona uyamadım çünkü çok yanlış besleniyormuşum. Yani farkında olmadan aralıklı oruç yaptığım için bu benim şeker dengemi de tamamen bozuyormuş. Daha sonra insülin başlayacağız dediler ama ben diyetisyen eşliğinde tekrar denemek istedim ve 2 hafta bu şekilde ilerledim 3 ana öğün 3 ara öğün ve kahvaltı en geç 9da bitmiş olacak. Her gün 7 kez ölçüm yapıyorum çok şükür insüline ihtiyaç kalmadan düzene girdi fakat çok zorlayıcı hele ki şu son zamanlarda insan canının istediği hiçbir şeyi tüketemiyor ve çoğu şey yasak malesef. Diyetisyenin bana söylediği şey şu oldu asla öğün atlamayacaksın çünkü sen şu an tek başına değilsin. Günde 2 öğün beslenemezsin ve bebek için çok yanlış dedi. Şimdilik dediklerini yapıyorum bakalım umarım doğuma kadar bir sıkıntı olmadan devam ederiz bu şekilde. Ölçüm yapan veya yapacak olan arkadaşlara önerim kesinlikle öğün atlamayın ve kahvaltıyı çok geç saate bırakmayın çünkü haftamız ilerledikçe insülin ihtiyacı artıyormuş ve malesef en büyük problemler bu zamanlarda çıkıyormuş. İnşallah hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alırız bebişlerimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…