- 17 Ekim 2016
- 8.661
- 15.808
- 248
Geçmiş olsun öncelikle bende bugün ölçüme başlıycam nasıl yapılıyor bu ölçüm açlık ölçtüktükten ne kadar sonra yemek yiyebiliriz ve tokluk ölçebiliriz fark ediyor muMerhaba kızlar uzun zamandır uzaktan takip ediyorum pek keyifli değilim gebelik şekeriyle uğraşıyorum malesef umarım herkes iyidir. Şimdi konusu geçince yazmak istedim. Ben gebeliğin ilk 3,4 ayında zaten bulantı ve kusmalardan hiç sağlıklı beslenemedim. 24. Hafta yapılan şeker yüklemesinde gebelik şekeri çıktı. Endokrine gittim önce diyet verdiler tabi ben ona uyamadım çünkü çok yanlış besleniyormuşum. Yani farkında olmadan aralıklı oruç yaptığım için bu benim şeker dengemi de tamamen bozuyormuş. Daha sonra insülin başlayacağız dediler ama ben diyetisyen eşliğinde tekrar denemek istedim ve 2 hafta bu şekilde ilerledim 3 ana öğün 3 ara öğün ve kahvaltı en geç 9da bitmiş olacak. Her gün 7 kez ölçüm yapıyorum çok şükür insüline ihtiyaç kalmadan düzene girdi fakat çok zorlayıcı hele ki şu son zamanlarda insan canının istediği hiçbir şeyi tüketemiyor ve çoğu şey yasak malesef. Diyetisyenin bana söylediği şey şu oldu asla öğün atlamayacaksın çünkü sen şu an tek başına değilsin. Günde 2 öğün beslenemezsin ve bebek için çok yanlış dedi. Şimdilik dediklerini yapıyorum bakalım umarım doğuma kadar bir sıkıntı olmadan devam ederiz bu şekilde. Ölçüm yapan veya yapacak olan arkadaşlara önerim kesinlikle öğün atlamayın ve kahvaltıyı çok geç saate bırakmayın çünkü haftamız ilerledikçe insülin ihtiyacı artıyormuş ve malesef en büyük problemler bu zamanlarda çıkıyormuş. İnşallah hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alırız bebişlerimizi
Çok teşekkür ederim. Şöyle,ben yemekten hemen önce açlık ölçüyorum ve not alıyorum. Daha sonra yemeğe başlıyorum ve ilk lokmamı aldığım saate bakıyorum tam bir saat sonra tokluk şekerimi ölçüyorum. Bu şekilde yapıyorum.Geçmiş olsun öncelikle bende bugün ölçüme başlıycam nasıl yapılıyor bu ölçüm açlık ölçtüktükten ne kadar sonra yemek yiyebiliriz ve tokluk ölçebiliriz fark ediyor mu
Fark etmemişsindir mutlaka çıkıyor hava uygulamayıncaAa hiç öyle düşünmedim ama ilacı dışarı çıkarmadan yapardım ben
Kız bebişse nehir erkek bebişse mahirSeçenek bile yok
Maşallahh minnoşaKızlar bakın aslında bu ultrason fotoğrafında bir bebek var, öyle düşünün öyle hayal edin emiya bebek var demeye Bin şahit ister yaa, bu nedir
Allaha çok şükürherşey yolunda, tam zamanıyla uyumlu.. Eğer yanlıs hesaplamadıysaam boyu 38 veya 39cm civarı, kilosu 1290 ölçtü doktor ama tabi artı eksi değişio.. Doğumu sordum, tipik devlet doktoru işte, şimdiden bunları düşünme dedi kolestazla ılgılı deger sordum, tek basına anlamlı Bi deger olmadgnı söyledi, içim rahat etti bırazz bide plasenta antrerior dedi, şmdi ona bakcam ne olduguna bilen var mı? Bebek de makat geliş durumunda su an bir ay sonraya gitcem diğer kontrole kadar bişey olmazsa
Kağıtta bebeğin bacak boyu var canım ölçüm yaparken çekmiş seninki yine ölçümlerinş vermiş ben özele gittim bugün eli yüzünde dedi uğraşmadı pek ölçüm ultrason vs hiç bişe yok öylece geliyorum ultrason kağıdı olmayınca garibime gidiyor benimdeKızlar bakın aslında bu ultrason fotoğrafında bir bebek var, öyle düşünün öyle hayal edin emiya bebek var demeye Bin şahit ister yaa, bu nedir
Allaha çok şükürherşey yolunda, tam zamanıyla uyumlu.. Eğer yanlıs hesaplamadıysaam boyu 38 veya 39cm civarı, kilosu 1290 ölçtü doktor ama tabi artı eksi değişio.. Doğumu sordum, tipik devlet doktoru işte, şimdiden bunları düşünme dedi kolestazla ılgılı deger sordum, tek basına anlamlı Bi deger olmadgnı söyledi, içim rahat etti bırazz bide plasenta antrerior dedi, şmdi ona bakcam ne olduguna bilen var mı? Bebek de makat geliş durumunda su an bir ay sonraya gitcem diğer kontrole kadar bişey olmazsa
Ben çok hatırlayamadım canım o tabloyu aradım ama bulamadım saatleri de yazıyordum. Benim hatırladığım yemek yemeden ölçmek ve yemekten ilk lokma akınca saate bakıp saat kurmaktı. 1 saat dolunca alarm çalınca tokluk ölçüyordumPeki canım şimdi açlık ölçtüm ben ne zaman yemek yiyebilirim saat fark ediyor mu Şuan saat 14 misal açlık ölçtüm hemen peşine yemek yiyince 1 saat sonra ölçeceğim dimi yanlış mı anladım ? Dr sadece ilk lokmadan 1 saat sonra dedi ama öncesini anlatmadı kafam karıştı yanlış ta yapmak istemiyorum o yüzden çok sordum kusura bakmaSpring05
Benim de içimde kalan isim Ada ve Defne. Çok naif güzel isimler. Daha yeni olsun istersen Alin, Lina da olur.Seçenek bile yok
Ayy çok beğendimsoyasosu pijama takımı bunu aldım sonunda kumaşı normal penyeden kalın iç göstermez diye bunu tercih ettim. Bide bu kimonoyu aldım sabahlık olarak kullanıcam hem bu pijamayla kullanırım hemde bitane beyaz gecelik alıcam onla kullanırım diye düşündüm bugün suwene gidiyorum beğendiğim geceliği bulabilirsem hemen alıcam
O buraya attıkların dışında aldın mı bişey ? O yeşil olan çok güzeldi bu güzel olmazsa bana şansımı ondan yana deniycem onu alıcamAyy çok beğendimgüle güle giy. Ben de aldığım geceliği çok beğendim ama baktım hiç stokta kalmamış.
Pijama da güzel ama altı geniş geldi bana. Kolları kısa. Beden sıkıntısı var bence. Bir beden büyük alacağım geri verdim. Ama şık duruyor. Başka ihtiyacın olursa önerebilirim.
Yok benlik değil pekTalin nasıl? Geçenlerde duydum hoşuma gitti benim :)
Defne ismiyle kötü anım var o yüzden koyamıyorum. Diğer dediklerinizi bende bakarken bulmuştum eşimde onları beğenmediBenim de içimde kalan isim Ada ve Defne. Çok naif güzel isimler. Daha yeni olsun istersen Alin, Lina da olur.
Maşallahh minnoşaPlasenta rahmin ön duvarında demek. Öyle olunca işte bebişin yüzünü görmek zorlaşıyor bebişin önüne geçmiş oluyor çünkü. Sana daha önce böyle olduğunu söylemişlerdi sanki ben mi yanlış hatırlıyorum
Ben 1.5 kg doğmuşum anneme beni kalıp pamuğun içinde vermişler öyle anlatıyorHiç karın büyüklüğü ile alakası yok ki, benim de büyümüyor. Daha doğrusu büyüklüğü değişiyor bazen daha az geliyor gözüme
Ben 2.5 kilo doğmuşum meselaçok minyonda sayılmam sadece zayıftım. O da ben öyle sevdiğim için öyleydi of geçmiş zamanlı konuşuyorum resmen. Doğumdan sonra hemen başlıyoruz arkadaşlar ( dedi hamileliğinde kilosuna çok dikkat edeceğini söyleyem kişi)
Bende de gebelik şekeri çıktı gerçekten çok zor ne yiyeceğini bulmak zorluyor hadi tatlıyı boşverdim artık canım bazen çok istese bile ama yemekte de sıkıntı patates pirinç karbonhidrat bunlar yokken zorluyor yemek bulmak bulgur pilavından soğudum resmen dediğiniz gibi kahvaltıyı geç yaptığımda uzun süreli açlık şekerimi epey etkiliyor yüksek çıkıyor akşam yemeklerinde bazen fazla bile kaçırsam 100-110 civarı en fazla çıkıyor yeterki sağlıklı olsun yemem diyorum ama korkuyorum şeker yüzünden kontrollerde Allah sağ salim kucağımıza almamızı nasip etsin zamanında inşallahMerhaba kızlar uzun zamandır uzaktan takip ediyorum pek keyifli değilim gebelik şekeriyle uğraşıyorum malesef umarım herkes iyidir. Şimdi konusu geçince yazmak istedim. Ben gebeliğin ilk 3,4 ayında zaten bulantı ve kusmalardan hiç sağlıklı beslenemedim. 24. Hafta yapılan şeker yüklemesinde gebelik şekeri çıktı. Endokrine gittim önce diyet verdiler tabi ben ona uyamadım çünkü çok yanlış besleniyormuşum. Yani farkında olmadan aralıklı oruç yaptığım için bu benim şeker dengemi de tamamen bozuyormuş. Daha sonra insülin başlayacağız dediler ama ben diyetisyen eşliğinde tekrar denemek istedim ve 2 hafta bu şekilde ilerledim 3 ana öğün 3 ara öğün ve kahvaltı en geç 9da bitmiş olacak. Her gün 7 kez ölçüm yapıyorum çok şükür insüline ihtiyaç kalmadan düzene girdi fakat çok zorlayıcı hele ki şu son zamanlarda insan canının istediği hiçbir şeyi tüketemiyor ve çoğu şey yasak malesef. Diyetisyenin bana söylediği şey şu oldu asla öğün atlamayacaksın çünkü sen şu an tek başına değilsin. Günde 2 öğün beslenemezsin ve bebek için çok yanlış dedi. Şimdilik dediklerini yapıyorum bakalım umarım doğuma kadar bir sıkıntı olmadan devam ederiz bu şekilde. Ölçüm yapan veya yapacak olan arkadaşlara önerim kesinlikle öğün atlamayın ve kahvaltıyı çok geç saate bırakmayın çünkü haftamız ilerledikçe insülin ihtiyacı artıyormuş ve malesef en büyük problemler bu zamanlarda çıkıyormuş. İnşallah hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alırız bebişlerimizi
Sabah doçent doktor geldi ultrason ile bakıldı maalesef 32 haftalıkken 29 hafta olarak çıkıyor ciğer geliştirici iğne yapılacak nst ve tansiyon normal olur ise 34.hafta doğum daha erken sorun yaşanırsa hemen alırım dedibgm21 ne durumdasın canım dr ne dedi
Yok almadım ama pamuk pijama takımları alacağım. Lohusa iken evde pijamalı takılacağız günün çoğunda. Benim evdeki pijamalar emzirmelik değilmiş pek. Hep crop giymişim benO buraya attıkların dışında aldın mı bişey ? O yeşil olan çok güzeldi bu güzel olmazsa bana şansımı ondan yana deniycem onu alıcamşunu çok beğendim suwende ama beden yok belki bi umut mağazada vardır
Bir kere ölçünce çok basit yemeğe başlamadan bir vakit açlık yemek yedikten tam 1 saat sonra tokluk açlığın bir kriteri yok tokluk sadece 1 saat sonra olmalı birde öğlen yemeği gibi atıştırsanız da olur öğle yemeği yemiyorsanız çünkü uzun süreli aç olup bir anda yemek benim şekerimi yüksek çıkarıyor 2 3 gün sonra kendinizi tanıyacaksınız zaten ona göre beslenirsiniz neyin yüksek ya da düşük çıkardığınıGeçmiş olsun öncelikle bende bugün ölçüme başlıycam nasıl yapılıyor bu ölçüm açlık ölçtüktükten ne kadar sonra yemek yiyebiliriz ve tokluk ölçebiliriz fark ediyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?