2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bence artık midemizde hazım sorunu var. Ben de genel olarak ne yersem yiyeyim az ya da çok mide yanmam oluyor. Süt o konuda rahatlatıyor biraz. Domates falan bir ara çok azdırıyordu günde iki ana öğün yiyorum artık, arada kuruyemiş yoğurt ya da meyve yiyorum. O fazla yormuyor midemi. Bu arada muz benim midemi kötü yapıyor. Fark ettiğimden beri erken saatlerde yiyorum ki gece daha da rahatsız olmayayım

Prilam öneririm bana çok fayda etmişti

Koyulan teşhisi bilmiyorum ama 16.haftada prilam yazdırırken artık bırakman gerekmiyor mu diye soruyordu asmdeki doktor, bulantım geçerse bırakırım demiştim 18.haftamda pikniğe gittiğimizde ilacı almadım. Hem açık hava hem de ben yemekle uğraşmayacağım için. Destek olarak ise Olips okuliptuslu şekeri ara ara ağzıma attım. Yemek kokusuna maruz kalmayacağım her fırsatta ilacı almayıp sadece şekerle destekledim kendimi ve zamanla azaldı bulantım. Ama hala uzun süre aç kaldığımda mide bulantım oluyor, direkt kusma yaşıyorum. 20li haftalarda sabah bulantılarım da ara ara oldu. Benim desteğim hep o şeker oldu. Çantamda, başucumda her yerde

Bunların hepsini denedim fakat hastanelik olacak seviyede olduğum için prilam asla işe yaramadı maalesef

Kızımda kullanmıştım ben mide koruyucu son 1 ay. Nexium du galiba. Çok rahatlatmıştı yeniden hayattan keyif almaya başlamıştım sende de yarar inşallah.

Benim de aklımda onda, yazmayı düşünüyordum. E ebbs annen ameliyat olacaktı, iyi geçmiştir inşallah
İyi ki varsınız gerçekten hepiniz İyi geçti ameliyatı şimdilik evde bakımını yapıyorum. Kontrolü falan olacak kemoterapi alacak mı o zaman belli olacak bakalım hayırlısıyla geçecek her şey. Sizler iyi misiniz?

Bunların hepsini denedim fakat hastanelik olacak seviyede olduğum için prilam asla işe yaramadı maalesef
Daha ağır bir ilaç var çok kötü derecede olanlara veriliyor son çare onu yazmadı mı doktorunuz benim yeğenim onu kullanıyordu çünkü ama baya ağır bir ilaç inşallah 15 hafta gibi biter

Daha ağır bir ilaç var çok kötü derecede olanlara veriliyor son çare onu yazmadı mı doktorunuz benim yeğenim onu kullanıyordu çünkü ama baya ağır bir ilaç inşallah 15 hafta gibi biter
Evet evet onzyd zofran zofer bu üç adı var muadilleri birbirinin bu ilaçlar bir haftadır kullanmama rağmen hala sıkıntılarım devam ediyor

Kızlar gün yaklaştıkça kaygı düzeyim artıyor galiba bebek maması ile ilgili ihtiyaç olmaz tabi umarım ama diyelim oldu hangi marka kullanmak gerekiyor yani önemli mi mama da marka. Birde bir yerde okudum. Bebek mama alacaksa kaşık biberonla verin diyordu sonra memeyi yadırgamaması için, biberonla versek memeyi kabul etmez mi yani sonra? Ve son olarak fizyolojik serumlarla ilgili yasak geldi biliyorsunuzdur. Bende marka vermek yasaktır belki ch…. İle başlayan burun aspiratörü serum termometre hediyeli olan setten almıştım o da zararlı mıdır?

Gelmiş gitmiş geçmiş olsun inşallah inşallah dahada iyi olacak

Evet evet onzyd zofran zofer bu üç adı var muadilleri birbirinin bu ilaçlar bir haftadır kullanmama rağmen hala sıkıntılarım devam ediyor
Evet zofren canım oda mı etki etmedi peki yediklerin nasıl onlar etkiliyor olabilir mi bana maden suyu kefir iyi geliyordu birde benim mide yanmam asıl bulantı sebebimmiş seninde belki öyledir gaviskon kullandıktan sonrada baya azalmıştı çok zor valla Allah yardımcın olsun.

Son bir haftadır daha az kusuyorum ama hala şiddetle devam ediyor ilaçta korkutmuyor değil dua ede ede Allah a emanet ederek içiyorum bebeği

Süt bana iyi gelmiyo başından beri kilo alsınlar diye nesquikli içiyodum ama yanmalardan dolayı bayadır cesaret edemiyorum, bencede hazmedemediğimiz için oluyor, enfeksiyon vardı idrarda şase verdi yine onu içtim belki oda rahat uyutur gece gerçi miğdemde sadece muz var ve gaz olayını anlamıyorum neden geyirme isteği duyar bi insan bu kadar kendimden soğudum

Bence hiç alma ihtiyaç olursa ilk mamasını hastanede veriyorlar yada hastane etrafında muhakkak eczane oluyor alırsınız benim oğlum bana gelmeden mamayla beslemişlerdi daha sonra yine verdiler mama ben emzirdim sonrasında evdede küçük wee baby cam biberon aldık mamayı aldık arada verdik meme reddi yaşamadım ama yaşayan çok oluyor sanırım anne memesine benzeyen biberonlar var akışı daha az aslında bebek o biberondaki akma hızına alışıyor ve hep öyle gelsin istiyor memeden de o yüzden yavaş akan olması çok önemli ben Hipp combiotik kullandım o zamanlar mühendisinoğşu diye bir sayfa vardı anne sütüne en yakın ve temiz içerikli bu mamayı öneriyordu hastanede de bu mamayı vermişlerdi onu kullandım başka marka denemedim sma aldım oda güzel ama içmedi sevmedi oğlum zaten sonra bıraktık memeyle devam ettik

Son bir haftadır daha az kusuyorum ama hala şiddetle devam ediyor ilaçta korkutmuyor değil dua ede ede Allah a emanet ederek içiyorum bebeği
Bende aynı senin gibiydim ağır geçirdim yani baya. 5. hafta bir başladı 13 e kadar her akşam kusma yaşadım. Prilam kullanıyordum ama kusma devam ediyordu. Mesela o ara cevizden aşırı tiksindim nedense, hala daha yiyemem şu an bulantı olmamasına rağmen:)) tatlı benim midemi aşırı rahatlatıyordu tatlı yemeyi özellikle bal yemeyi seviyordum. Yemekten ziyade çorba genelde içebiliyordum. Tam olarak 13 den sonra azalmaya 16 dan sonra da aşırı iştah artışı başladı bende. 14 kilo almışım yani inanılmaz benim için senin de geçer merak etme bir kaç hafta daha dayan.

Ah teşekkür ederim öyle umutlanıyorum ki böyle mesajınızı okuyunca inşallah dediğiniz gibi benimde son bir kaç haftamdır inşallah

Kızımda hastane çantama küçük boy aptamil alıp koymuştum. Biberonda avent yenidoğan kullandık. Hastanede sütümtam gelmemişti ve bebeğim küçük doğduğu için hem meme hem mama şeklilde besledik. Evdede sütüm çoğalana kadar dönüşümlü kullandım. 13. Aya kadar sadece uykuya geçişte mama verdim çünkü sütüm hiç doyuracak çoklukta olmadı. 13. Ayda emzirmeyi bıraktım ve 14. Ayda hamile olduğumu öğrendim kızım şuan 22 aylık hala 1 kere gündüz uykusuna geçişte, birde gece uykusuna geçişte mama içiyor.

Ah teşekkür ederim öyle umutlanıyorum ki böyle mesajınızı okuyunca inşallah dediğiniz gibi benimde son bir kaç haftamdır inşallah

Ben 5. Haftadan 29. Haftaya kadar prilam içtim malesef. Ona rağmen kustum hergün. Hala her sabah bulantı yaşıyorum ama ilaç içmek istemediğim için idare ediyorum. Umarım sizin bulantınız benim kadar uzun sürmez. 31 haftada toplam 5 kg aldım çok aşırı iştahlı değilim.

Ayy senin bebişte mi göstermiyor niye böyle bu topikte ki bebeler ya bende bi kez 25 haftada gördüm o kadar kime benzeyecek çok merak ediyorum
Ya 26. Haftaya kadar falan ben her seferinde görüyordum aynı babasına benziyordu ama şimdi esas kime benzediği ortaya çıkıcak çünkü etlendi butlandı aşırı meraktayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…