2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Evet benimde yarın çok heycanlıyım güzel haberler alıp güzel yüzlerinide görelim inşallah

Hamileliğin olağan sorunları dışında hepimiz iyiyiz çok şükür. Maşallah anneciğine, inşallah kemoya gerek kalmaz, kalsa da tez zamanda yanıt verip şifa bulur inşallah

Benim karnım o kadar çok uğulduyor ki resmen konser veriyor, utanıyorum artık kocamın yanında ama utanmamış gibi normal hamileyim ben diyorum. Tam bir yavuz hırsızım gaz ise geğirme değil de alttan çok çıkarıyorum ben. Sanırım sıcak bastığı için fazla ince giyiniyorum ve farkında olmadan üşüyorum.

Mama biraz deneme yanılma kim ne derse desin senin bebeğine hangisi uyarsa buna sen karar verirsin bize iyi gelen senin bebeginde gaz yapabilir ya da kabiz yani bu değişiyor mesela ben 4 marka kullandım en son sma optipro da kaldım memnunuz ama o zamana kadar daha pahalı olanları da denedim ancak dediğim gibi bebeğine bağlı.

Benim bebegimde dil bağı varmış 4 aylıkken kesildi belki ondan bilmiyorum hiç bir zaman dört dörtlük emmedi bu yüzden sütüm de iyiydi hep sağıp depoladim biberon ile vermek istedim sonuçta sagmazsa ihtiyaç az diye düşünüp meme sütü az üretiyor ancak önceden az da olsa emen bebeğim biberon ile içince gerçekten meme reddi yaptı çok zorluk çektim şimdi anne sütü kaşığı aldım onla deneyeceğim az aklı erip örneğin 4 aylık olup meme ve biberon arasında ki farkı anlayacak duruma gelince sagdigim sütleri biberon ile veririm diyorum çünkü bebek ilk zaman çok az emer ve midesi ufak olir senin sutun de iyi olursa mastit olma riskin var bi de sütün varken bol bol sagip kenara depo yapmak da iyi oluyor hem ne kadar sagarsan o kadar süt üretiliyor beyne yetmiyor mesajı gidip ama sonrası onlari neyle icirecegim derdi var açıkçası bebek 40 günlük olunca anne kaşığı yetmez onun boyu çok ufak mecbur biberon a geçmek lazım ama kızımda ki gibi meme reddi olur mu diye de tedirginim bu konu bende de muallak bakalım belki veririm biberonu Allah a sığınıp meme reddi olmasın diye dua edip ama bazı arkadaşlarım da var en baştan biberon vermesine rağmen Red olmadı meme biberon emdi bebekleri yani bu da tamamen mama gibi bebekten bebeğe değişen bir durum .. bu arada akışı en yavaş, ucu anne memesine en benzeyen en pahalı olarak bilinen özel biberon aldık ona rağmen Red oldu yani hepsine dikkat ettim.

Kucuk ambalajlı serumlar toplatilma kararı alındı ben bi küçük küçük tuplerde fizyolojik serum almıştım içindekiler bitince atmadım eczaneden serum şeklinde damara verilen serumlar olur ya onlardan fizyolojik serum aldım şırınga dan çekip o ufak tüplere doldurup öyle kullandım inan bana çok daha hesaplı oluyor . Tuplerle sıkması da siringadan daha güvenli diye onlara çektim. Tüpleri arada bi değiştiriyorum ama artık aldığım tüplerin içindekini kullanmadan döker direk eczaneden aldigim büyük serum u çekerim içine. Toplatilma kararı alınan markalar internette var yazarsan çıkar ancak büyük damardan verilen serum paketlerinde sorun yokmuş aklında olsun . E bebek in kendi burun aspiratörü ile de çekiyorum.

Bende hala prilam içiyorum.. İki tane Bi de bi tane kesmio

Park yatak al kesinlikle, ben Gulz'in anne yanı olabilen modelini aldım, gece 10 kere kalkacağımız için kazaya mahal vermemek için eğil kalk olmasın diye anne yanı tercih ettim. 2. Ve 3.model güzel görünsede kullanışlı değil, kardeşimden biliyorum çık pişman olmuştu aldığına

Günaydın herkese,

Bugün kontrolü olanların iyi haberlerle gelmesini ve bol bol yüz görmesini dilerim Ama ben yüzünü gösterse de hiçbir şey anlamıyorum usglerden vallahi, gösterdiğim herkes abisine benzeyecek diyor ama ben anca Munch’un scream tablosundaki adamın gözü ve ağzı kapalı halini görüyorum bakınca

Benim anladığım kadarıyla “iyon medikal kozmetik ithalat ihracat ve sanayi tic. Aş.” Adlı firmanın ürettiği ürünler toplatılmış ama tabii türkiyedeki bütün minik serum fizyolojik flakonları o mu üretiyordur bilemiyorum. aldığınız paketin üstünde üretici firmanın adı yazıyor olmalı, ona göre google dan aratabilirsiniz.

Biberon aslında pek önerilen bir şey değil, yildizsavascisi nın da dediği gibi, biraz şans işi meme reddi yapıp yapmaması. O yüzden hiç riske girmek istemeyenler için anne sütü varsa ama bir nedenden ötürü emzirilemiyorsa ilk günler kaşık biberon veya şırınga (o konuda hastane personeli yardımcı olacaktır) öneriliyor, aynısı mama için de geçerlidir diye düşünüyorum.
Daha ileriki dönemler için yine anne sütü varsa ve yalnızca bir süre mama kullanması gerekiyorsa (sonra tamamen anne sütüne dönsün isteniyorsa) eds sistemi en çok önerilen sistem. (Emzirme destek sistemi diye de aratabilirsiniz.) ille biberon kullanmak gerekiyorsa anne memesi gibi çektikçe gelen (yani bebeğin biraz efor sarfetmesini gerektiren), sütü mamayı öyle lıkır lıkır içmesine izin vermeyen modeller öneriliyor (kullanmış olan arkadaşlardan öneri gelir belki.) Ama her halükarda, bebeği herhangi bir aparatla beslemeden önce her öğünde süt gelse de gelmese de , yeterli olsa da olmasa da, önce anne memesinden emmesi (en azından emmeyi denemesi), sonra aparatla beslenmesi öneriliyor. umarım hiçbirimiz bu şeylere mecbur kalmayız

Kızlar öğretmen anneler
Ben burdaki tavsiyelerle mama olarak hipp aldım. Kaşık biberon yada şırınga ile vermeyi düşünüyorum gerekirse , biberonla vermemek en doğrusu bence mamayı.

Memur olan anneler çalışır raporu kaç hafta kullanmayı düşünüyor sunuz acaba ?
Ben öğretmen olduğum için 33te ayrılmayı düşünüyordum. Okulun son haftasını da kapsayacaktı, ancak fiziksel olarak dayanmadığım için izne ayrıldım eğer öğretmen değilsen dayanabildiğin yere kadar dayanmanı tavsiye ederim. Öğretmen isen sömestr tatiline göre ayarlamanı tavsiye ederim. Fazladan çalıştığın 2 haftanın tatile gitmesi saçma geliyor bana

Bende öğretmenim yorulmuyorum . Sömestre göre ayarlamaya çalışıyorum. Ama acaba çalışır raporu almışken normal rapor alıp 2 gün gitmesek olur mu ? Ek ders kesilir biliyorum ama acaba iznimiz yanar mı ?

32+1 1780 gr 41 cm olmuşuz Bugün yüzünü gördük küçük hanımın kocamı doğuruyorum kızlar tıpkısının aynısı doktor bile dedi aynı babası diye kaşıntılarım vardı bacaklarım ve kollarımda gebelik kolestazı olabilir onun için tahlil vericem yarın sabah aç Ya da bio oil çatlak yağı alerji yapmış olabilir bana çünkü onu kullanmaya başladığım zamandan beri kaşınıyorum inşallah alerjidir sadece..

Bu arada buna ek benim tecrübemde ilk ay biz avent biberon kullandık sağdığım sütü verdim meme reddi olmadı. Ama bir ay sonrasında buzluğa giren sütün kokusunu anladı ve sağınca içmedi. Doktorda artık biberon kullanma red olabilir ilk ay farkında olmuyorlar dedi. Sonrasında ben emzirdim hep mastite dönünce ya da tazyikli gelince sağdım çünkü çok dolu olunca meme genize kaçıyor ve yine emmek istemiyor

4. Ay çok kötü bir ay ataklarda uyku gerilemesi ve meme reddi oldu bizde sebepsiz. Bende emzireceğim zaman yatakta hafif zıplayarak emziriyordum o süreci öyle aştık. İşe başladığımda yine süt sağdım uyurken içer diye ama kokladı sadece asla içmedi zaten 14 aylıktı o zaman. 22. Ayda da hamileliğin 2. Ayıydı kestim emzirmeyi ve hiç mama kullanmadık ek gıda da iyiydi. Ama bana doktor aptamil aldırmıştı lazım olur diye sonra bağışladık eczaneye. Bizim tecrübelerde böyle

Oy maşallah inşallah alerjidir sadece bio pil bence çok iyi değil canım bilmiyorum görümcem onu kullandı çatır çatır çatladı gerçi genetik bir şey. Lierac ın ben ampulünü de aldım ona başladım bir yandan, biraz daha ferahlatıcı yok gibi bir şey ben memnunum ya iki gebelikte de hiç bir şey olmadı ona bağlıyorum

Maşallah maşallah .. Yüz tane de dogursan yüz kilo kaşar muz da yesen senden doğacak olanlar hep 2500-3000 kılo dogar
Inşallah degıldır kolestaz filan son düzlükteyiz hayırlısıyla saglıkla dogsunlar kuzular.
soyasosu aşırı merak edıyorum oda güzel haberlerle gelsin

Bio oil benide kaşındıroyor üst üste sürdüğüm günler sonra zaten sürmedim şimdide binde bir işte sürüyorum. Maşallah bebişede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…