2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar ya bu 32 haftada çalışamaz raporunu bir tek kadın doğum mu veriyor. Sağlık ocağı vermiyor galiba. Sabah Devlet hastanesine gittim de alayım diye kadın daha dinlemeden randevu alman gerekiyor randevusuz veremem dedi vermedi yani. Hayır ben geçen randevu bakayım diye sisteme girdiğimde ekim ayı en erkendi nasıl acaba 32. haftama tam denk getirebilirim randevuyu. Sabah sabah sinirle döndüm eve zaten yok ya valla özelin gözünü seveyim yani insan gibi davranıyorlar en azından

Yazın bu kadar olmadım sanki bende üsstü açık yatıyorum camıda açıyorum eşim çok kızıyo hasta olucaksın diye o ama ter olayı bana kriz geçirtiyo uyuyamam hayatta dün yattım 2 saatte ter içindeydim normalde de terlerim ama bu başka belli yani lohusalıkta terliyodum başımın ense tarafı ocak ayı olsada ama erken mi başladı bu anlaamaadım akşamları banada oluyor birden kızım hasta olmasın diye balkonun camınıda kapatıyorum bu ara hepten daralıyorum

Bende bayadır var o durum hatta nefes alamıyorum gibi oluyor yani havasızlıktan hiç gelemiyorum. Gece camı açıp kapatıyorum sürekli Bugün boğaz ağrısıyla uyandım ama

Ayy tek değilim demekki aynen havalar ısınmaya başlayınca oldu ama şöyle ki uyuduktan 3 saat içinde oluyor sanki

Bende bayadır var o durum hatta nefes alamıyorum gibi oluyor yani havasızlıktan hiç gelemiyorum. Gece camı açıp kapatıyorum sürekli Bugün boğaz ağrısıyla uyandım ama
Bende boğaz ağrısı değilde hırıltısı çoktu çok soğuk su içtim sıcağı hiç sevmiyorum yazın bile vardı hırıltı ama napım dayanamıyorum canımında pek kıymeti yoktur hamilesin çorap giy diyolar hayatta giyemem bende 6 gibi tuvalete kalkıyorum o zaman kapatıyorum serinliyo sanki

Kadın Doğum doktoru veriyor canım. Aile hekimi olmaz

Hamılelıkte de oluyodu ya.. Bende de 2 3 hafta önce başladı gece uyanınca degstırıorm tişörtü fılan

Ay ben yazın daha da beterdim. Şimdi de hem pencere hem kapı açık uyuyorum. Sadece pencere açık olursa daral geliyor, nefes alamıyorum. Dün boğazım baya açıyordu ama çok şükür akşama doğru geçti. Bir de ben soğuk su vs tüketmeyen biriyim, yüksek ihtimalle cereyanda kalmak vücut direncimi düşürüyor

Günaydın,
Aynen ben de, ben de. Normalde de sıcakta terlerim ben ama bu seferki anormal, özellikle göğüs bölgem sırılsıklam uyanıyorum geceleri. Vallahi fil gibi su içmeme karşın idrar tahlillerimde keton pozitif çıkıyordu bu yüzden (başka bir sorun olmadığı için doktor terlemeye yormuştu en azından). Ama kendimizi de kandırmayalım, İstanbul da sıcak gerçekten. Geçen sene bu zamanlar yorganı çoktan çıkarmıştım ben ama eşim bile asla diyor şu an yorgana. Aynen o pikeyle yatıyor, ben ince bir çarşafla açıkta kalan yerlerimi örtüyorum sadece. Yarın yağmur geliyormuş, aşırı heyecanla bekliyorum. Artık gel ne olur sonbahar, perişan olduk

Tansiyonunuza, vücuttaki şişliğe ödeme dikkat edin ve bebeğin hareketlerini kontrol edin. Bende kızıma hamileyken aynı şeyleri yaşadım 39. Haftada 34 hafta uyumlu bir minnoş kız doğurdum yaklaşık 5 haftalık gerilik vardı ama geç kalınmış benim doğum daha erken alınması gerekliymiş. Bebeğim 2 gün hareket etmedi devlet acile gittim doktor kızmıştı çocuğun gelişimi durmuş anne karnında ölmesini mi bekliyorsunuz diye acil sezeryana almıştı. 2200 gram 47 cm minyatür bir kız bebiş doğdu ama çok şükür sağlıklıydı. Şimdi yaşıtlarından hiçbir farkı yok.

Hala daha beşiği kuramadık tam kurcaz, vidaları kaybolmuş şimdi vidaları kargoladılar, onu beklıorm hiç yapasım da gelmıo valla.. Beşik kurulmadan yapamam diyorum, güya ona ayak sürüyorum da ne zmna kadar evde hersey birbirine girmeye basladı.. Kendımı zorluyorum halledeyim diye ama cıks olmuyo.. Ne zmna kadar boyle devam etcem bılmıorm

Benim doğum olduğu sırada taşınma ihtimalim var beni düşün ve haline şükret geçen hafta gardrop vs baktık ama dedim taşınma kesinleşirse ona göre alırız, bu eve gelip tekrar diğer eve geçmesi mantıksız olacak. Beğendiğim yer de 15 güne teslim ederiz dedi. Hastane çantamı haftaya tamamen hazırlayacağım, bir iki ufak eksik kaldı gibi. Bebeğin diğer eşyalarını da büyük valize koyacağım. Doğum anında taşınma olursa hemen eşyaları alıp kardeşimin evine yerleşeceğim. Diğerleri evi nasıl taşıyorsa taşısın

Düzenli tansiyon takibi yapıyorum ve bol su içiyorum bebeğin hareketleri şükür iyi her gün kan akışı için dopplere giriyorum..

Çok iyi düşünmüşsün. Kesinlikle bu kafada olmalıyız hepimiz. Zaten hazırlanmak için yeterince vaktimiz var ama beklenenden erken bile gelse, bebeğin en büyük ihtiyacı enerjisini ona harcayabilecek bir anne olacak. Diğer fani şeyleri de biz düşünmeyelim bir zahmet

Her şey yapılır ya bir şekilde. Temel şeyleri az çok hazır ettik zaten. Hatta bence hiç uğraşma ya, çocuk da okuldayken evdeki son yalnız günlerinin keyfini çıkar. bir Beşik kurmak kaç saat sürer ki? Sen emzirirken kocan kursun işte, gerisi de yavaş yavaş yerleşir

Genelde onu lohusayken derler bebekte gaz olur çorap giy diye haha ben varis çorabı giyiyordum lohusayken ödem olmasın diye sanırım doktor öyle demişti ben üstüme hiç bir şey örtmüyorum ve gece en az 4 kez kalkıyorumdur tuvalete hiç uykumu alamıyorum Zaten 2.5 yaş olmasına rağmen kızım hala deliksiz uyumuyor gece oyuncak fenerini bulmuş karanlıkta odama geldi ödüm koptu hani uyku mahmurluğu bir şey olur ya çocuklarda benimkinde asla o yok, cin gibi bir şey ya. Bir insan neden uykudan nefret eder anlamıyorum yaklaşık bir ay sonra buna ikincisi de eklenecek bir de

Öyle valla, düşünün eltim hastanedeyken eşi gitti beşiği aldı kurdu. Benim yaptığım hazırlığın 3te 1ini bile yapmadı ama şimdi 8 ayını doldurdu bile çocuğu, ben onun kadar rahatta olamam ama bazen kervan yolda düzeliyormuş; onu da görmüş oldum. O yüzden bu kafaya geldim artık

Önceki gün mobilya mağazası aradı. Ürünler geldi gelelim mi diye haber bekleyin dedim. Bende sallıyorum şimdilik mobilyalarla beraber yıka pakla ütüle yerleştir başlayacak. Halim yok

Aynısı bende de oluyo ya sıcaklar bitti benim terlemem arttı şaka gibi ayaklarım ellerim yanıyo sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…