2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bugün 33 hafta olduk. Hamileliğimin ilk zamanları 10 gün boyunca burnum tıkanmıştı gece uyuyamıyordum burnumdan nefes yetmiyor diye de panik atak oluyordum. Dün yine oldum ya gece tuvalete kalktım sonra sabaha kadar da uyuyamadım. Burnum tıkalı nefes yetmiyor yine. Burnum bi açıldı sonra deli gibi uykum var ama uyuyamadım bir türlü. Müge anlı diyor ya ikinci çocuğu düşünenler ilk hamileliğinde neler yaşadığını unutuyor diye. Valla doğru galiba hamilelik çok uzun geçmiyor son zamanlar sanki

Aynen ödemden kaynaklı diyor internette de ben de hafta sonu doktora randevumuz var soracağım yine doktora da. Ama ellerimi güçsüzleştirdi. Doğumdan sonra geçermiş birde hemen geçmezmiş.
Tam ellerimi neden açıp kapatamıyorum derken bu mesajı gördüm. İlk kez oldu benim. Biraz şişmiş evet ama yüzüğüm hala oluyor.

Spring05 ya benim bu kız bence yine döndü sabahtan beri sadece kasık tekmeliyor. Çok değişik değil mi bu haftalarda bu kadar dönmesi? Resmen oyun oynuyor gibi ohh biraz da şuraya vurayım bazen yan oluyor içimde sizinkiler hiç yan duruyor mu? Kafası solumda ayakları sağımda hissediyorum mesela.

Tam ellerimi neden açıp kapatamıyorum derken bu mesajı gördüm. İlk kez oldu benim. Biraz şişmiş evet ama yüzüğüm hala oluyor.
Demek ki normal bir durum. Ay sanki level level atlıyoruz sırada ne var acaba benim uyuyamama başladı şimdi. Vallahi en kötüsü de o. Bugün sersem gibiyim hiç uyuyamadım çünkü beni şimdiden hazırlıyor işte uykulara doyamayacaksın artık diyor sanki

Evet sona yaklaştıkca daha çok dinlemeye başlıyoruz. Şimdi hafifledi muhtemelen yorgunluktan

Günaydın herkese,

Dün ilk defa bebeğin alt tarafıma baskı yaptığını hissettim (mesaneme gibi). Ağrı sancı vs yok ama vallahi pıt diye çıkacak sandım bir an. Biraz fazla yürümüşüm (10.000 adım civarı), ondan olabilir diye umuyorum. Burada benzerini yaşayanlar olmuştu galiba, birileri de normal demişti sanki (lütfen öyle demiş olun).

Tam havalar güzelleşti, yorganı çıkardım diye sevinirken soğuk da almış olabilirim tabii çorapsız elbiseyle gezerken.

Eski mesajlara baktım ama anlayamadım, ne problem vardı erken fark ettiniz?

İlk gebeliğimde kolestaz sebebiyle 33 haftalıkken erken doğum yapmıstm.. Yıne kolestaz degerleri artmaya baslamıs.. Ama bu sefer erken farkettik.. İnşallah ilaçla tedavi olurum ve 35i görürüm

Geçmiş olsun, neyse ki tecrüben varmış öncekinden. Umarım ilaçla kontrol altına alırlar ve yatış vermezler. Ama yatış verdiklerinde doğuma kadar tutuyorlar mı normalde, yoksa kontrol altına alınca yolluyorlar mı eve? Hastanede kalmak hiç hoş bir deneyim değil elbette ama ikincisi gibiyse belki daha iyi olur, hem dinlenmiş olurdun.

Normal bende yürüyemiyordum cok yoruldugum gün.. Dinlenince gectı.. Bol bol dinlen geçer inşallah

Valla orasını hiç bilmiyorum ama doguma kadar tutabilirler de.. Eymende 1 hafta yatmıstm dogum oldu snra çıktım.. Bunda degerler daha düşük.. Kontrol altına girerse taburcu olur mu bilmiyorum.. Ama degerler cok dusuk su an.. 40 olması gereken deger 65 fılan.. Asırı yuksek degıl, kaşıntı vsvs de yok.. Bakalım ne diyecekler

Benim de yaklaşık 2 haftadır böyle. Özellikle geceleri oluyor sabah elimi bile kapatamıyorum. Bugün kontrolüm vardı normal dedi doktorum ödem oluyor dedi ama benim de görünürde ödem ya da şişlik yok

Aynen ödemden kaynaklı diyor internette de ben de hafta sonu doktora randevumuz var soracağım yine doktora da. Ama ellerimi güçsüzleştirdi. Doğumdan sonra geçermiş birde hemen geçmezmiş.

Gebeliğe bağlı karpal tünel sendorumu olabiliyor. Gözle görülür bir ödem yapmıyor genelde ama özellikle sabahları parmakları kapatamamak, bilek hareketlerinde zorlanma vb ile kendini gösteriyor. O tünelde bir nevi ödeme bağlı sinir sıkışması gibi bir şey sanırım kendisi. Doğumdan bir süre sonra geçiyor ama bilgisayar başı çalışıyorsanız (veya bileklerinizi kullandığınız başka türlü bir işiniz/meşgaleniz varsa), bileğe yük bindirmeyecek önlemler almanızda fayda var. (Atel takmak, bilek desteği kullanmak vb. Gibi)

Ya ben de haftasonu kesin döndü diyordum, karnıma bakan alien çıkacak falan diye korkardı yani, öyle kıpırtılar vardı. Ama dün hala baş geliş olduğunu öğrenince şoka girdim gerçi iki kez dönmüş de olabilir tabii

İlk gebeliğimde kolestaz sebebiyle 33 haftalıkken erken doğum yapmıstm.. Yıne kolestaz degerleri artmaya baslamıs.. Ama bu sefer erken farkettik.. İnşallah ilaçla tedavi olurum ve 35i görürüm
İlk defa duydum, yoğun kaşıntı oluyormuş . İnşallah dilediğin gibi olur. Doktorun ne diyor? Beklermiymiş 35. Haftaya kadar

Yok canım değildir
Ahh nasıl uyandım neler geçti aklımdan nasıl korktum anlatamam canım,
Eşimi uyandırıyorum kalk ağrıö var diye oda hatırlamaz uykusu ağır geri yattı sonra kalksana falan dedim öyle uyandı yanıma geldi şimdi de mesaj atıyo nasıl oldun diye cevap vermiyorum

Ben böyle bir şey görmedim gerçekten, bende tam döndü bu sefer kesin diyorum gece bir bakıyorum kayıyor kaydırak gibi eski haline geri gelmiş Hiç hatırlamıyorum kızımda böyle şeyler ya o çıkmaya o kadar meraklıydı ki hep doğum kanalındaydı Sağlık ocağı anlar mıydı acaba dönüp dönmediğini

İlk defa duydum, yoğun kaşıntı oluyormuş . İnşallah dilediğin gibi olur. Doktorun ne diyor? Beklermiymiş 35. Haftaya kadar

Gittgim Bi doktor yok, devlette takipliyim.. Ama ben ilaçla 34ü görürüm gibime gelıo.. Ama işte ggt degeri bıraz yuksek, o kafa karıstırıcı.. Bugun umraniyeye gitcem bakalım ne dicekler

Bu arada bu son yağlı ve tuzlu kahvaltım.. Dayanamadım bu sabah da normal yapaym dedim.. Bundan snra tuzsuz ve yağsız olcak mecburen perhiz
Afiyet olsun. Ben de su fazlalığı yüzünden diyetteyim (karbonhidrat ve şeker). Ben de kahvenin yanına son jübilemi yapıyorum şimdi. Allah affetsin hepimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…