- 26 Şubat 2021
- 2.315
- 2.925
- 83
- 35
Canım normal çatala uzandım ben çift ışık kullandı doktorum, iki parmağı ile kontrol etti. 4 5 dk sürdü. Bası ve hafif sancı oldu o kadar. Halbuki çok korkutmuşlardı çok acıyor falan diye de abartı işte.Çatı muayenesinin, hamilelik dışındaki rutin muayenelerden bir farkı var mı? Neyi, nasıl tespit ediyor? Bahsedebilir misin?
Ayy aynı gün mü dogacak şimdi bizim bebişlerBende 36+0 ım 4 kasım demişti bana da
Doktorunuz biraz garantici mi acaba yani bazen doktorlar her ihtimale karşı önlem alıyor bizimki nst bile çektirmedi daha o da fazla rahat bence içiniz rahat olsun sizinki normal geldi bana inşallah öyledir tecrübeli anneler daha iyi bilir tabiKızlar bi tane 40 sancım cıktı bu haftada normal değil mi acaba yani yalancı sancı olmuyor mu ki anlayamadım ben bu işi hic cıkmaması mı gerekiyor
Çekindiğim şey acı hissetmek değilde, daha çok erken doğumu tetiklemesi. Çok yorum var o muayene sonrası doğum başladı diye. Daha Drum bakalım falan demedi zaten plasenta aşağıda diye sanırım. Ama gerek görürse ne yaparım bilemiyorum.Canım normal çatala uzandım ben çift ışık kullandı doktorum, iki parmağı ile kontrol etti. 4 5 dk sürdü. Bası ve hafif sancı oldu o kadar. Halbuki çok korkutmuşlardı çok acıyor falan diye de abartı işte.
Bunu ben de sordum. Hatta çekinerek şey de dedim hani kanama oluyormuş vs. diye.. Genelde iltihap yaşayan hastalarda ya da bu muayeneyi sert yapan ebelerden kaynakli oyle problemler yasanabiliyor dedi Doktorum.. El hafifliği diye bir şey kesin var.. Çok hassas ve nazik davrandı Doktorum. İnşallah bir şey olmaz canımm meraklanma ve o anda stres olmamak ta cok muhim.Çekindiğim şey acı hissetmek değilde, daha çok erken doğumu tetiklemesi. Çok yorum var o muayene sonrası doğum başladı diye. Daha Drum bakalım falan demedi zaten plasenta aşağıda diye sanırım. Ama gerek görürse ne yaparım bilemiyorum.
MaşallahYazdıklarınızı hep okuyorum kızlar ah bu erkenci kuşlar biraz daha sabretsinler inşallah zamanında gelsinler hepsi bugün bizim kontrolümüz vardı şükür her şey yolunda normal doğuma da engel yok bekleyeceğiz gibi duruyor yine de haftaya karar verelim dedi doktor ama ben normal doğumdan biraz korkar oldum anlatılanlar yüzünden maalesef ve doktorumuzu da çok bilgili bulmama rağmen normal değil sezeryan doğum destekçisi gibi yani normal doğumu ebeler yapıyor sezeryana kendisi gelir dediler hep kafam karıştı tabiki daha var zaman ne gösterir bilmiyoruz ama haftaya kadar düşün dedi bana o yüzden bende düşünüyorum şimdilik
Banada haftaya çatı muayenesi olur dedi ebeler yapacak galiba çünkü yaptırırım dediÇekindiğim şey acı hissetmek değilde, daha çok erken doğumu tetiklemesi. Çok yorum var o muayene sonrası doğum başladı diye. Daha Drum bakalım falan demedi zaten plasenta aşağıda diye sanırım. Ama gerek görürse ne yaparım bilemiyorum.
Dediğim gibi stres olup kasmayın kendinizi.Banada haftaya çatı muayenesi olur dedi ebeler yapacak galiba çünkü yaptırırım dedibende çok çekiniyorum bu muayeneden vajinal muayene gibi olsa keşke ama korkutucu şeyler okudum okumasaydım keşke diyorum
Senin doktorunun pimpirikli olduğunu düşünüyorum. Tek bi sancı bişey ifade etmez aslında bu doğurcağını göstermez ağrı için düzenli sürekli kasılma gözükmesi gerekir. Muayne ettiler mi canım açıklığın var mıKızlar bi tane 40 sancım cıktı bu haftada normal değil mi acaba yani yalancı sancı olmuyor mu ki anlayamadım ben bu işi hic cıkmaması mı gerekiyor
Ya bence cok pimpirikli ben öyle düşündüm yani bana da normal geldi düzensiz sancı cogumuzda oluyordur farketmiyoruzdur eminim yine insallah düsündüğüm gibidirDoktorunuz biraz garantici mi acaba yani bazen doktorlar her ihtimale karşı önlem alıyor bizimki nst bile çektirmedi daha o da fazla rahat bence içiniz rahat olsun sizinki normal geldi bana inşallah öyledir tecrübeli anneler daha iyi bilir tabi
Bende sürekli kızım karar versin diyorum sezeryanı direkt seçmek istemiyorum tabi her şey yolunda giderse haftaya kadarMaşallahben iki doğum şeklinden de korkuyordum çünkü tecrübesizim bilmiyorum. Ancak doğum sonrasında kızımı kucağıma alacağım sanırım bunun için her şeye dayanırım. Böyle düşünerek rahatladım. Bu arada kimseyi dinlemedim sen de dinleme. Haa dinleyeceksen de pozitif hikayeleri dinle
Bebeğin karar versin nasıl gelmek istediğine ve yeterki sağlık olsun
Bencede ya işte böyle de beni strese sokuyor otomatik bebek de strese giriyor yok etmediler kuzumSenin doktorunun pimpirikli olduğunu düşünüyorum. Tek bi sancı bişey ifade etmez aslında bu doğurcağını göstermez ağrı için düzenli sürekli kasılma gözükmesi gerekir. Muayne ettiler mi canım açıklığın var mı
Canım sen bilirsin sancı dememiz için kaç olması lazım 20lerde gezmesi normal demiSenin doktorunun pimpirikli olduğunu düşünüyorum. Tek bi sancı bişey ifade etmez aslında bu doğurcağını göstermez ağrı için düzenli sürekli kasılma gözükmesi gerekir. Muayne ettiler mi canım açıklığın var mı
Muayne bile etmemiş çünkü doğurmuyorsun. Gerçekten stres kaynağı ama yani şuan yapılan bide haftanda çok erken değil ki seni bi sancıyla pimpiriklenip orda tutsun. İşte bazı doktorlar çok cins ya.Bencede ya işte böyle de beni strese sokuyor otomatik bebek de strese giriyor yok etmediler kuzum
Sancı dememiz için belirli aralıklar atıyorum 10 dakikada bir 40 mmhg basınçla ( bu basıncın önemide açıklık durumuna göre önemli ) gelmesi gerek. Yani sürekliliği olması lazım. Hem ağrı hissetmiyorsun hem tek bir sancı hem haftan küçük değil hem muayne etmemiş çok manasız ya şuan bence orda olman. He ama riskli bir durumun vardır o zaman anlarım tutmasını. Sen özelde misin ?Canım sen bilirsin sancı dememiz için kaç olması lazım 20lerde gezmesi normal demi
40 tan sonrası sancı diye biliyorum canım ben ben 30 haftamda 28 lerdeydi sürekli ikiz ya acil devletteydim o zaman kendi doktorum 32+6 da dün sokmadı hiç girmedim özelde eminim sancı çıkıcak şuan bile çok geriliyo karnım, senin hissetmediğini söyleyince kızdım hatta neden sokmuyo ne olur ne olmaz hastayım sabahtan beri öksürüyorum tetiklermi acaba diyeCanım sen bilirsin sancı dememiz için kaç olması lazım 20lerde gezmesi normal demi
Özeldeyim kuzum serumlar nidilatlar ciğer geliştiriciler havada ucustuMuayne bile etmemiş çünkü doğurmuyorsun. Gerçekten stres kaynağı ama yani şuan yapılan bide haftanda çok erken değil ki seni bi sancıyla pimpiriklenip orda tutsun. İşte bazı doktorlar çok cins ya.
Sancı dememiz için belirli aralıklar atıyorum 10 dakikada bir 40 mmhg basınçla ( bu basıncın önemide açıklık durumuna göre önemli ) gelmesi gerek. Yani sürekliliği olması lazım. Hem ağrı hissetmiyorsun hem tek bir sancı hem haftan küçük değil hem muayne etmemiş çok manasız ya şuan bence orda olman. He ama riskli bir durumun vardır o zaman anlarım tutmasını. Sen özelde misin ?
Ya bir de nst sanırım 20 den başlıyormuşsun bana hemşire öyle dedi. Yatış verilince yukarı çıktık 100 olunca mı doğurcam filan dedim ben tabii bilmediğimdenSenin doktorunun pimpirikli olduğunu düşünüyorum. Tek bi sancı bişey ifade etmez aslında bu doğurcağını göstermez ağrı için düzenli sürekli kasılma gözükmesi gerekir. Muayne ettiler mi canım açıklığın var mı
Dünkü nts de bende 23-25 civarı 3 gibi sanki. Benim Dr önemsememiş. Ayrıca hiç hissetmedim bile. Tabi doğru okuyabiliyorsam. Alttaki grafik sanırım değil mi?Canım sen bilirsin sancı dememiz için kaç olması lazım 20lerde gezmesi normal demi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?