2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar bi tane 40 sancım cıktı bu haftada normal değil mi acaba yani yalancı sancı olmuyor mu ki anlayamadım ben bu işi hic cıkmaması mı gerekiyor

Çatı muayenesinin, hamilelik dışındaki rutin muayenelerden bir farkı var mı? Neyi, nasıl tespit ediyor? Bahsedebilir misin?
Canım normal çatala uzandım ben çift ışık kullandı doktorum, iki parmağı ile kontrol etti. 4 5 dk sürdü. Bası ve hafif sancı oldu o kadar. Halbuki çok korkutmuşlardı çok acıyor falan diye de abartı işte.

Kızlar bi tane 40 sancım cıktı bu haftada normal değil mi acaba yani yalancı sancı olmuyor mu ki anlayamadım ben bu işi hic cıkmaması mı gerekiyor
Doktorunuz biraz garantici mi acaba yani bazen doktorlar her ihtimale karşı önlem alıyor bizimki nst bile çektirmedi daha o da fazla rahat bence içiniz rahat olsun sizinki normal geldi bana inşallah öyledir tecrübeli anneler daha iyi bilir tabi

Çekindiğim şey acı hissetmek değilde, daha çok erken doğumu tetiklemesi. Çok yorum var o muayene sonrası doğum başladı diye. Daha Drum bakalım falan demedi zaten plasenta aşağıda diye sanırım. Ama gerek görürse ne yaparım bilemiyorum.

Bunu ben de sordum. Hatta çekinerek şey de dedim hani kanama oluyormuş vs. diye.. Genelde iltihap yaşayan hastalarda ya da bu muayeneyi sert yapan ebelerden kaynakli oyle problemler yasanabiliyor dedi Doktorum.. El hafifliği diye bir şey kesin var.. Çok hassas ve nazik davrandı Doktorum. İnşallah bir şey olmaz canımm meraklanma ve o anda stres olmamak ta cok muhim.

Maşallah ben iki doğum şeklinden de korkuyordum çünkü tecrübesizim bilmiyorum. Ancak doğum sonrasında kızımı kucağıma alacağım sanırım bunun için her şeye dayanırım. Böyle düşünerek rahatladım. Bu arada kimseyi dinlemedim sen de dinleme. Haa dinleyeceksen de pozitif hikayeleri dinle
Bebeğin karar versin nasıl gelmek istediğine ve yeterki sağlık olsun

Banada haftaya çatı muayenesi olur dedi ebeler yapacak galiba çünkü yaptırırım dedi bende çok çekiniyorum bu muayeneden vajinal muayene gibi olsa keşke ama korkutucu şeyler okudum okumasaydım keşke diyorum

Senin doktorunun pimpirikli olduğunu düşünüyorum. Tek bi sancı bişey ifade etmez aslında bu doğurcağını göstermez ağrı için düzenli sürekli kasılma gözükmesi gerekir. Muayne ettiler mi canım açıklığın var mı

Ya bence cok pimpirikli ben öyle düşündüm yani bana da normal geldi düzensiz sancı cogumuzda oluyordur farketmiyoruzdur eminim yine insallah düsündüğüm gibidir

Bende sürekli kızım karar versin diyorum sezeryanı direkt seçmek istemiyorum tabi her şey yolunda giderse haftaya kadar keşke kimse hiç yorum yapmasa normal doğum düşünüyorum her şey yolunda giderse diyorum ve öyle bir yüzlerini büzüyorlar ki insanlar acır gibi korkmamak elde değil ama dediğin gibi sonunda kavuşmak var ve nasıl gelirse gelsin sağlıkla gelsin hepsi

Bencede ya işte böyle de beni strese sokuyor otomatik bebek de strese giriyor yok etmediler kuzum

Canım sen bilirsin sancı dememiz için kaç olması lazım 20lerde gezmesi normal demi

Bencede ya işte böyle de beni strese sokuyor otomatik bebek de strese giriyor yok etmediler kuzum
Muayne bile etmemiş çünkü doğurmuyorsun. Gerçekten stres kaynağı ama yani şuan yapılan bide haftanda çok erken değil ki seni bi sancıyla pimpiriklenip orda tutsun. İşte bazı doktorlar çok cins ya.
Canım sen bilirsin sancı dememiz için kaç olması lazım 20lerde gezmesi normal demi
Sancı dememiz için belirli aralıklar atıyorum 10 dakikada bir 40 mmhg basınçla ( bu basıncın önemide açıklık durumuna göre önemli ) gelmesi gerek. Yani sürekliliği olması lazım. Hem ağrı hissetmiyorsun hem tek bir sancı hem haftan küçük değil hem muayne etmemiş çok manasız ya şuan bence orda olman. He ama riskli bir durumun vardır o zaman anlarım tutmasını. Sen özelde misin ?

40 tan sonrası sancı diye biliyorum canım ben ben 30 haftamda 28 lerdeydi sürekli ikiz ya acil devletteydim o zaman kendi doktorum 32+6 da dün sokmadı hiç girmedim özelde eminim sancı çıkıcak şuan bile çok geriliyo karnım, senin hissetmediğini söyleyince kızdım hatta neden sokmuyo ne olur ne olmaz hastayım sabahtan beri öksürüyorum tetiklermi acaba diye
Senin doktorun önlem almak istemiş o sancılarla doğumda olmaz zaten endişelenme hiç, serumda etki etmiş olabilir sabaha herşey netleşir serumda fayda etmiş olabilir bunu unutmamak gerek ilk nst nasıldı acaba

Özeldeyim kuzum serumlar nidilatlar ciğer geliştiriciler havada ucustu rahim agzı ne kadar onu da sormamısım o da cok önemli yani demi

Ya bir de nst sanırım 20 den başlıyormuşsun bana hemşire öyle dedi. Yatış verilince yukarı çıktık 100 olunca mı doğurcam filan dedim ben tabii bilmediğimden aşağıdaki 20 den başlıyor bu 0 dan 50 60 oluyordu sanırım maksimum ben suni de almadım. Önemli olan devamlılığı olmasıymış

Dünkü nts de bende 23-25 civarı 3 gibi sanki. Benim Dr önemsememiş. Ayrıca hiç hissetmedim bile. Tabi doğru okuyabiliyorsam. Alttaki grafik sanırım değil mi? Hooops

Eklentiler

• 20231011_235927.webp
    52,7 KB · Görüntüleme: 46
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…