2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Haftaya kadar sabredicem mecbur. Çarşamba günü çünkü randevum. Gittiğimde söyleyeyim bakayım. Tam emin olamadım kendimden ama benimde aklım genelde tuzluya değil tatlı şeylere gidiyor.

Benim kızım 33 de makat di iki hafta sonra 35 de dönmüştü suan yine öyle olur diye umuyorum ama karnım top gibi yanları kullanmiuor o yüzden dönebilir mi bilmiyorum.
İnan kaynanam bıraksan aylarca yıllarca kalır hic rahatsız olmaz çekinmez ama ben istemiyorum kadin herseye muhalefet her şeye karışır azcık konuşmasın resmen dili şişer sürekli kadın programları izler falan hiç uyumlu yanımız yok ben çok konuşkan biri değilim o istiyor ki gün arkadaşı gibi karşına als8n kahve içelim konuşalım ama ben çocuklardan fırsat kal8nca sessizlik ile kendimle kalmaz istiyorum ben saygı sunarım ama dediğin gibi geçmişte bi kaç şeyden sonra sevgimi kendi elleri ile söndürdü malesef yine sayfim sonsuz ama kadına fazla tahammülüm yok ben ne yaparsam ona gor3 cahilce deneyimsiz ve yanlış şeyler hep o doğru bilir kabul etmez Allah sabır versin geçen ki lohisa dönemi geldiğinde çok zorluk çektim en son kendimi tutamadım herkesin içinde hüngür hüngür ağlamıştım hem de durup dururken bi anda lohusa kafası çok başka bu sefer umarım çok daha kolay geçer bu süreç ve annemde aynı babamı bahane eder o da gelse yine başka şey bahane eder evinden başka yerde rahat edemez ortalık kış olacak ben çocukları alıp memlekete de gidemem uzak yeni doğan bebek ile mümkün değil..
Bizim ki sağdaki kedili ama baya zor takmak
bunun neresi kedi yahu ben kedi şekilli sandım gözümde çok başka canlanmisti

Kızlar bi tane 40 sancım cıktı bu haftada normal değil mi acaba yani yalancı sancı olmuyor mu ki anlayamadım ben bu işi hic cıkmaması mı gerekiyor
Kaçıncı haftadasınız ? Ben 33+5 de gittiğimde nts çekilmesini istedim doktorumdan az bir sancım çıktı ama çok önemsemedi doktor olabilir o kadar yalancı sancıda olabilir diye

Kaçıncı haftadasınız ? Ben 33+5 de gittiğimde nts çekilmesini istedim doktorumdan az bir sancım çıktı ama çok önemsemedi doktor olabilir o kadar yalancı sancıda olabilir diye
35+0 canım senin kactı peki sancın nst kagıdın varsa atsana

Kizlaaaaar bir erkenci kuş da benden geliyor guruba.maalesef suyu azalmış.35. Haftadayim ve doktor bugun ve yarın ciğer gelistirici yapip öbür gün alacak bebegi.insallah bir sorun yasanmaz.baya endişeli ve üzgünüm.

Hayırlısıyla kucagına alırsın inşallah canım bazen biz plan yapsak da kader de yukardan gülermiş derler, hersey nasip bu hayatta hiç canını sıkma, bol bol dua edelim, hiçbişeycik olmaz

Allaha şükür, dur bakalım sonuclar ne cıkcak.. Stres yapma hiç, bak kontroldesin Allaha şükür

Kızlar ulk üç ay saç boyanmaz biliyorum da, son 2 ayda saç boyanmaz diyorlar, doktoruma sormadım, bilgisi olan var mı? Bu kadar beyazla doğuma girmek istemiyorum fotoğraflarda sonsuza dek kalacak

Kızlar ulk üç ay saç boyanmaz biliyorum da, son 2 ayda saç boyanmaz diyorlar, doktoruma sormadım, bilgisi olan var mı? Bu kadar beyazla doğuma girmek istemiyorum fotoğraflarda sonsuza dek kalacak

Boya bilmiyorum, ben yaptırmazdım ama eger asırı fazlaysa doktoruna sorsana kına olabılır mı dıye? Hint kınaları fılan oluyo, renkleri oluyo dıye bılıorm ama olmayabilirde, hiç olmadı kızıl kına da olur beyazdansa sadece fikir olur dıye diyeyim dedim

Arkadaşlar kimsenin mesajını okuyamadım doğum yapan var mı bilmiyorum da birazcık derdimi paylaşmaya geldim buraya. Dün eve geldigimde Sağıma annem oturdu sütun akıyor mu diye soruyor, soluma kaynanam oturdu sütün yetmiyordu diyor. Kaynanam diyor ki sütü makineyle sağıp verecekmişim çocuk biraz kendine gelene kadar ki bebek yorulmasın. Kendine gelince emzirecekmişim. Bu sabah meme verirken bıraktı ve biraz şiddetli ağlamaya başlayinca sütun yetmiyor demeye başladı kaynanam ve annem. Sonra ben de artık dayanamayıp mama hazırlayın dedim ve aradan bir dakika geçti ki bebeğim kakasını yapti. Halbuki kakasını yapmaya çalışıyor diye agliyormuş. Dün geceden beri 3 kere kakasini yaptı. Gerçekten yetmeme ihtimali var mı? Git gide emzirmekten soğuyorum sanki. Böyle de düşünmek istemiyorum ama gerçekten dünden beri çok yıprandım. Lütfen akıl verin. Yetmiyor olma ihtimali var mı? Dediğim gibi dün geceden beri 3 kere kakasini yapti

Ay kına daha zararlıymış canım araştırmıştım. Bitkisel boyalar özel üretildiği için onlar iyi markalarda daha güvenli. Ben 4. Ayda boyattım bir kere ama son 2 ayda neden zararlı onu anlamadım

Ya canım o bebeğin midesi ne ki 1 litre süt mü içsin? Altı temiz bi sıkıntısı yoksa zaten aç olsa ağlar, ikisi iki yandan psikolojik şiddet uyguluyorlar kusura bakma ama, ben olsam göndermiştim öyle söyledikten sonra. Bebek emdikçe sütün gelir. Yorulmaz o, devam et emzirmeye. Doktor kontrolün ne zamansa lütfen onlarıda götürüp onların yanında sor doktora. Ayy annelere yapmasınlar bunu yaaa çık sinirleniyorum

En güzeli anneni ve kaynanı evden gönder .. Bu ne ya vallahı psikolojık baskı yüzünden insanlar lohusalık sendromu yaşıyor. Sütünün yetıp yetmedıgını amcak doktor anlar kılo gelısımınden.. Sen kalbını ferah tut senden gelen bır damla bıle ona yeter sen emzırdıkce cogalır sagdıkca degıl çok biliyorsalar dogursunlar ..
ayy cok sinirlendim ama sen sinirlenme lütfen sakin kal ve sadece kızınla ilgilen

Kaynananın söylediği çok yanlış lütfen rica ederim sakın dinleme. Ne demek makineyle sağ yorulmasın, yorulur mu hiç? iç güdüsel olarak emme refleksi var ve emdikçe çene kasları gelişecek seninde süt kanalların çalışacak. Sen tıka kulaklarını en iyi sen bakarsın bebeğine

Ya işte benimde karnım top gibi hiç bir yerime yayılmadı aldığım kilo öyle bekliyor bende o yüzden döneceğini sanmıyorum. Dün bir tanıdığımızı aradım doktor asistanının yanında çalışıyor yavaş yavaş masaj yapsın aşağı doğru demişte kordon dolanır bir şey olur diye de korktum yapamadım. Allah kolaylık versin ya bilmiyorum benim kv mağdurdur hep kocası yurt dışında işte kendi çocukları için yaşıyor. Kadın programı filan izleyen bir tip değil her şeyi bilen çocuk her ağladığında yazık açlıktan ağlıyor diyen. Sürekli zayıfladı bebek diyip başımda konuşan ve kulakları çok keskin biri Bende lohusayken eşime oda da artık gitsin yeter istemiyorum dedim sürekli aç bu çocuk demesinden bunalıp gittik içeri ağlıyor gerginliği düşün yani

Haha bende ilk anlamamıştım ama kediymiş yer daralmasın diye asmalı bir şey istedim bunu almış. Duvar sticker ı ve avizede aldık mobilya almadım diye kız odası olsun dedim

Bitkisel boyalara izin veriyorlar sanırım canım ama yine de sor

Kızlar ben hastane çıkış çantamı hazırlamaya başladım çok şükür :)) kabin boy bir valiz almıştım ancak bu valize benim ve bebeğin bütün eşyaları sığmayacak gibi gözüküyor çok küçük geldi eşimin eşyaları bi de hastaneye götüreceğin kapı süsü çikolata vs vs bişiler de olacak 2 valize çıksam çok mı abartı olur ? Bebiş ve kendim için aşağıdaki gibi hazırladım, koroplastin fermuarlı çantaları var tekr teker takımları ona koydum. Kendim ve bebek için aşağıdaki gibi liste hazırladım, çok mu abartı oldu ? Ne eklemeli ne çıkar malıyım sizce ?

• hastane çıkışı için nakışlı set ( tulum, eldiven şapka, zıbın, penye örtü)
  • hastane çıkışı yedek set ( alt üst set, müslin örtü, eldiven, zıbın, ağız mendili, yelek)
-yedek 2 adet tulum, 2 adet zıbın, 2 adet saç bandı, 2 adet ağız mendili
-1 adet hastaneden çıkarken giydireceğim triko tulum (malum kış olacak biraz daha kalın olsun istedim), zıbın, şapka(bere gibi), pofidik ev ayakkabısı, yumoş kundak
- lansinoh gögüs ucu kremi, depend, alt açma örtüsü 3 tane, 5 tane yenidoğan bez, bir paket ıslak mendil, bir paket pamuk, pişik kremi, bebek tarak
-3 adet pijama takım, 3 adet emzirme atleti, 3 adet iç çamaşırı, foto için saç bandı, makyaj malzemeleri, crocs, 3 adet çorap, tarak, kol altı roll-on
-bebek çikolatası, bebek kapı süsü, bebek kolonya, bebek balon set

Benimkiler süt içince yutkunma sesi gelirdi ya onu dinliyorlardı kendi annem dahil. Gerçekten çok sinir bozucu bir şey ve kesinlikle süt makinesinin sağdığına bakma onlar daha az çıkarıyor. Süt 4. Günden sonra çok gelmeye başlıyor. Sütün yetmese o kadar kaka yapamaz günde 8 10 bez kirletmesi lazımdı sanırım çiş kaka dahil buna. Benim doktor yetmiyor demesine rağmen mama vermemiştim sürekli kilo kontrolüne gittik haftada bir günlük bir alım miktarı vardı şuan hatırlamıyorum ama ona göre hesaplama yapıp gönderiyordu bizi eve. Biraz yorucu süreç ama 15 günden sonra düzene giriyor

Hayırlısıyla kucagına alırsın inşallah canım bazen biz plan yapsak da kader de yukardan gülermiş derler, hersey nasip bu hayatta hiç canını sıkma, bol bol dua edelim, hiçbişeycik olmaz
İnşallah ben de bekleyen herkes de saglikla kucagina alsin yavrusunu

Hastanede sürekli şekerine bakıldı bebeğin. Şekeri hep güzel çıktı. Annemle kaynanam 500 km uzaktan geldiler. Yani gönderme şansım yok şu anda. Hani dinlememeye çalışıyorum ama insan ister istemez düşünüyor yetmiyor mu diye. Ego yapmak gibi bir amacım yok sütüm tabiki yetecek gibisinden. Yetmemesini de normal görüyorum zaten. Ama yetiyorsa mamaya geçmek de gereksiz. Kafam çok karıştı gerçekten. O yüzden fikir almak adına buraya yazayım dedim. Bir yandan da korkuyorum sütüm kesilecek diye. Uyku uyuyamadim yetmiyor mu acaba diye. Burası geldi aklıma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…