2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Valla bende kücük boya sığmaya çalışkım ama olmadı, bebeğin eşyalarını küçük valize, kendimin eşyalarınada el valizine koydum artık napayım. Büyük bavulla gitmekten iyidir

Ay kına daha zararlıymış canım araştırmıştım. Bitkisel boyalar özel üretildiği için onlar iyi markalarda daha güvenli. Ben 4. Ayda boyattım bir kere ama son 2 ayda neden zararlı onu anlamadım

Hee bak bilmiyorum ben, ben en son sanrm 23 yasımda boyatmıştım sacımı ama dogumdan 6 7 ay snra tekrar boyatcam, içimde kaldı, hamılelıkten önce boyatcaktm, hamıle kalınca kaldı mecburen ama benım avantajım beyazım yok işte

Ben de benimkini dinliyorum. Ses geliyor ama neyse. Allah'ım inşallah kötü bir şey yapmıyorumdur diyorum. İkisi oturuyor karşıma sürekli beni izliyorlar. Dedim en sonunda kahvaltıda. Yetmiyorsa mama veririm ama sürekli derseniz kesiledebilir. O yüzden bu şekilde yaklaşmayin lütfen dedim. Ama gerçekten en ince şekliyle dedim. Doğum kesiği acısını bile hissetmiyorum dersem abartmış olmam sanırım gerçekten. İnşallah ben dahil kimse bu duruma düşmez. Olumsuzluk yaşamaz çünkü gerçekten çok zor

Dediğin çok doğru, sütümüz yetmeyede bilir, ama onu anlarsın canım bak ya ağlar, yada hep uyur aç olduğu için. Sen göz bebeğinde ve burnunda sarılığı takip et, uyusa bile uyandırıp emzirmeye devam et, haa eğer aklında şüphe varsa önce imi göğsünüde emzirip sonrasınra mama verebilirsin bunda bir sakınca yok. Ama önce iki göğsünüde 15 er dakika emzirdikten sonra mama. Sonra zaten sende anlayacaksın aç mı toklu o zaman mamayı kesersin. Bu sayede Hem emzirmiş oyacaksın hemde aç mı diye strese girmemiş olacaksın

Günaydın,
Gerçekten çok zor bir durum, insanın insana ihtiyacı olduğu böyle bir dönemde neden böyle yapar en yakınları insanın, anlamak zor.
Al_pi çok haklı. Vallahi mümkünse gönderin herkesi evden. Sütün yetmeme ihtimali tabii ki var ama onu anlamanın yolu da var. Günde en az 6-8 kere idrar yapması lazım bebeğin (kaka bir kriter değil bildiğim kadarıyla, yani yapmaması bir sorun değil en azından ama yapıyor olması olumlu bir şey olmalı.) billurbin değerlerinin hızla düşmesi ve sarılık ihtimalinin ortadan kalkması için bol bol çiş yapması lazım. Günde 6 dan fazla yapıyorsa ve çişi koyu renkli, keskin kokulu değilse anne sütünün yettiği kabul ediliyor. Ayrıca bebeği yormamak ne demek, orasını hiç anlamadım. Emme refleksiyle doğan bebeğin meme emerek yorulacağını düşünmek en hafif tabirle abes gerçekten.
Hem ayrıca annenin gerçekten hiç sütü gelmese bile, yeni doğanın anneyle ten tene temas olması o kadar mühim ki, memeden bir gram süt gelmese bile bebeğin o memede olması lazım, sırf mama veriliyor olsa bile her öğünden önce bir iki dakika emmesi çok faydalı.

Sanin adına gerçekten çok üzüldüm canım, her ne kadar niyetleri iyi olsada psikolojik şiddet resmen. Emzirirken tek bebekle ayrı odaya geçmeyi dene bence, güzel bir müzik aç, suyunu al yanına, o zaman hem sen sakin olursun hem bebeğin

Ne zamana gidecekler? Stres olman daha kötü kapa kulaklarını, al kızını odana geçip ten teması yap sürekli. Rahatla
Sütün yetip yetmediğini bir tek anlayacak kişi doktor. Kontrolde konuşursunuz. Ben günlük 7-8 çişli bez varsa yeterli diye okumuştum. Tabi yine doktoruna sor. İlk günler zor olurmuş ama sonra her şey yoluna girecek

Bence yetmeme ihtimalini düşünme, kendını hep yetiyor diye şartla, inan beyin gücü bedenimize hükmediyor.. Sen ne dusunursen öyle oluyor, bu dedıgım cidden uygula ama, hep sütün var bol bol akıo diye dusun

Bir de tabi fiziksel olarak cidden yetmediği de oluyor.. Bende acıkcası unutmusum bazı seyleri, dün nst odasında ekranda bilgilendirme yapılırken okudum.. Eğer 7 8 kere kaka yapıosa sadece anne sütüyle o zmn normal sanrm, hatta bu çiş bile olabılır emin değilim, o kadar unutmusum ki cogu şeyi bende bezini kontrol et yani.. Eger bez sayısı azsa o zmn mama ver, cunku mecburuz, aç kalacak hali yok yavrunun..

Ama ilk dedıgım seyı aklından cıkartma, sütün var hep yetiyor ve emzirebıldıgın kadar meme ver bence, ama emzirdikten sonrada makıneyle sağım yap, 5cc 10cc ne cıkıosa stokla, hiç bellı olmuyo ne zmn lazım olcagı

Valla bende kücük boya sığmaya çalışkım ama olmadı, bebeğin eşyalarını küçük valize, kendimin eşyalarınada el valizine koydum artık napayım. Büyük bavulla gitmekten iyidir
Kabin boy valize asla sığamam ona sadece bebeğin eşyalarını koydum
Kendime ve eşime de orta boy valiz çıkardım. Ben içine nevresim takımı koydum. Kendi eşyam olursa daha huzurlu hissedeceğim diye. Havlu koydum eşimle kendime.
Gerçi sezaryenden sonra duş nasıl ve kaçıncı gün alınıyor onu bile bilmiyorum

Ben seni o kadar iyi anlıyorum ki o meme yarası emzirmek memeyi tutturmak doğumdan daha zordu. 3 kişi memeyi tutabilsin diye perişan oluyorduk tutamıyordu kızım. Ama hepsi 15 güne düzelecek bence mama verirsen bebek içinde biberondan hızlı emmek kolaylaşır ve efor sarf etmek istemeyebilir. Baktın tabi kilo veriyor mecbur mama ama hastaneden çıkınca bebek zaten biraz zayıflar şişkinliği oluyor o gider. Ben sabrettim vermemiştim ama evde mama olması kafa rahatlığı sağlıyor gerçekten. Biraz uzaklaş odana çekil her şey düzelecek. Bizde hastanede kan şekeri düşmüştü elle sağım yapıp verdik kilolu doğduğu için sürekli emmek istiyordu doymuyordu çocuk yani. 4. Günden sonra çok süt gelmeye başlıyor günden güne sürekli sağım yapıp artar zaten onlarda artık bir rahatlar

Kızlar gerçekten çok teşekkür ederim. İyiki varsınız. O kadar hafifledim ki. Boynum tutulmustu onun acisi bile azaldı. Allah'ım hepinizden razı olsun gerçekten.

Bizler birbirine yardım etmek için bu platformdayız

Ha bide mesela kılosunu da kontrol etmen lazım onu da demeden geçmiyim.. Mesela yarın saglık ocagına git tarttır, haftaya aynı gun aynı sekılde aynı kıyafetleriyle götür yine tart, eger alması gereken kıloyu aldıysa hiç kulagını tıka o sözlere.. Ben tıkamadım, hiç ihtiyacı yokken mama verdim yavruya, ha tabı zararlı degıl ama dedgn gibi ihtiyac yokken bosuna nıye mama veresin.. Sen bizim dedıklerımızı izle, onları da dinliyomus gibi yapıp, kendı bıldıgını okumaya devam et

Evet evet. Çocuk memeyi tutamiyor emerken yoruluyor diye mama ver diyorlar zaten. Meme de meme olduğunu yeni yeni anlıyor sonuçta. Onunda kendine gelmesi lazım. O yüzden zaman tanıyayim istiyorum. Bugün 4. Gün doğumunun. İnşallah geçecek diyorum bu günler. Ama siz siz olun ki özellikle ilk doğum yapacaklara diyorum. Çünkü diğerleri biliyordur. Eğer biri yanınıza gelcekse mutlaka sınırını hafifletmeye yardımcı olacak bir davranış edinmeye bakın ya da sinir yatıştırıcı egzersizleri. Dalga amaçlı demiyorum çok ciddiyim. Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun

Ertesı gun alınabılıo sanrm soya, tabı o bolgeyı ıslak tutmaman lazım, ben kagıt havlu vsvs bıraz da dıkkat ederek İlk dusu almıstm.. Hastanede istesem de duş alabılcemi sanmıyorum, pisliğimle kalırım, eve gelınce temız banyomda yaparım daha iyi malum devlet hastanesi

Bugün gidicem kontrole sağlık ocağına. Kilosu aynı gibi ama bakalım. bir yerde okumuştum acaba yetemiyor muyum diye düşünüyorsan fazlasıyla yetiyorsundur diye. Çünkü bunu düşünen elinden geleni yapıyordur. Şimdi bu geldi aklımda. Ayy biraz gaza geldim sanki. böyleyken böyle oldum teyzeleri. Bütün dualarım sizinle. Gerçekten çok büyük bir hediye oldu bu mesajlarınızı bana. Bakış açımı biraz genişletti

Kızlar bu arada bende de süt yetiyor mu gibi şeyler ve olumsuz geri bildirimler çok olmuştu. Kızım doğdu 3. Gün sanırım bezinde kan vardı. İnternetten okudum aç kalınca bezde kristal pembelikler olur diyordu iyice telaşlandım. Doktorun da numarası yok daha hiç gitmemişiz ama sarılıkta yok gibi ne göz bebeğinde ne teninde. Bezinin fotoğrafını çektim 2 ya da 3 bezi kanlıydı. Hastanenin yenidoğan hemşiresine ulaştım açlıktandır dedi bol bol emzir. Ben ağla ağla ertesi güne gittim doktora bezin fotoğrafını gösterdim meğerse benim kızım adet olmuş. Aynı bu 4. Maddede yazan gibi. Aklınızda olsun istedim benim için çok kötü bir anıydı bilmediğinden

Eklentiler

• IMG_0223.webp
    43 KB · Görüntüleme: 55
Hiç bilmiyorum kuzum ne zaman giderler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…