Valla bende kücük boya sığmaya çalışkım ama olmadı, bebeğin eşyalarını küçük valize, kendimin eşyalarınada el valizine koydum artık napayım. Büyük bavulla gitmekten iyidirKızlar ben hastane çıkış çantamı hazırlamaya başladım çok şükür :)) kabin boy bir valiz almıştım ancak bu valize benim ve bebeğin bütün eşyaları sığmayacak gibi gözüküyorçok küçük geldi eşimin eşyaları bi de hastaneye götüreceğin kapı süsü çikolata vs vs bişiler de olacak 2 valize çıksam çok mı abartı olur ? Bebiş ve kendim için aşağıdaki gibi hazırladım, koroplastin fermuarlı çantaları var tekr teker takımları ona koydum. Kendim ve bebek için aşağıdaki gibi liste hazırladım, çok mu abartı oldu ? Ne eklemeli ne çıkar malıyım sizce ?
-yedek 2 adet tulum, 2 adet zıbın, 2 adet saç bandı, 2 adet ağız mendili
- hastane çıkışı için nakışlı set ( tulum, eldiven şapka, zıbın, penye örtü)
- hastane çıkışı yedek set ( alt üst set, müslin örtü, eldiven, zıbın, ağız mendili, yelek)
-1 adet hastaneden çıkarken giydireceğim triko tulum (malum kış olacak biraz daha kalın olsun istedim), zıbın, şapka(bere gibi), pofidik ev ayakkabısı, yumoş kundak
- lansinoh gögüs ucu kremi, depend, alt açma örtüsü 3 tane, 5 tane yenidoğan bez, bir paket ıslak mendil, bir paket pamuk, pişik kremi, bebek tarak
-3 adet pijama takım, 3 adet emzirme atleti, 3 adet iç çamaşırı, foto için saç bandı, makyaj malzemeleri, crocs, 3 adet çorap, tarak, kol altı roll-on
-bebek çikolatası, bebek kapı süsü, bebek kolonya, bebek balon set
Ay kına daha zararlıymış canım araştırmıştım. Bitkisel boyalar özel üretildiği için onlar iyi markalarda daha güvenli. Ben 4. Ayda boyattım bir kere ama son 2 ayda neden zararlı onu anlamadım
Ben de benimkini dinliyorum. Ses geliyor ama neyse. Allah'ım inşallah kötü bir şey yapmıyorumdur diyorum. İkisi oturuyor karşıma sürekli beni izliyorlar. Dedim en sonunda kahvaltıda. Yetmiyorsa mama veririm ama sürekli derseniz kesiledebilir. O yüzden bu şekilde yaklaşmayin lütfen dedim. Ama gerçekten en ince şekliyle dedim. Doğum kesiği acısını bile hissetmiyorum dersem abartmış olmam sanırım gerçekten. İnşallah ben dahil kimse bu duruma düşmez. Olumsuzluk yaşamaz çünkü gerçekten çok zorBenimkiler süt içince yutkunma sesi gelirdi ya onu dinliyorlardı kendi annem dahil. Gerçekten çok sinir bozucu bir şey ve kesinlikle süt makinesinin sağdığına bakma onlar daha az çıkarıyor. Süt 4. Günden sonra çok gelmeye başlıyor. Sütün yetmese o kadar kaka yapamaz günde 8 10 bez kirletmesi lazımdı sanırım çiş kaka dahil buna. Benim doktor yetmiyor demesine rağmen mama vermemiştim sürekli kilo kontrolüne gittik haftada bir günlük bir alım miktarı vardı şuan hatırlamıyorum ama ona göre hesaplama yapıp gönderiyordu bizi eve. Biraz yorucu süreç ama 15 günden sonra düzene giriyor
Dediğin çok doğru, sütümüz yetmeyede bilir, ama onu anlarsın canım bak ya ağlar, yada hep uyur aç olduğu için. Sen göz bebeğinde ve burnunda sarılığı takip et, uyusa bile uyandırıp emzirmeye devam et, haa eğer aklında şüphe varsa önce imi göğsünüde emzirip sonrasınra mama verebilirsin bunda bir sakınca yok. Ama önce iki göğsünüde 15 er dakika emzirdikten sonra mama. Sonra zaten sende anlayacaksın aç mı toklu o zaman mamayı kesersin. Bu sayede Hem emzirmiş oyacaksın hemde aç mı diye strese girmemiş olacaksınHastanede sürekli şekerine bakıldı bebeğin. Şekeri hep güzel çıktı. Annemle kaynanam 500 km uzaktan geldiler. Yani gönderme şansım yok şu anda. Hani dinlememeye çalışıyorum ama insan ister istemez düşünüyor yetmiyor mu diye. Ego yapmak gibi bir amacım yok sütüm tabiki yetecek gibisinden. Yetmemesini de normal görüyorum zaten. Ama yetiyorsa mamaya geçmek de gereksiz. Kafam çok karıştı gerçekten. O yüzden fikir almak adına buraya yazayım dedim. Bir yandan da korkuyorum sütüm kesilecek diye. Uyku uyuyamadim yetmiyor mu acaba diye. Burası geldi aklıma.
Arkadaşlar kimsenin mesajını okuyamadım doğum yapan var mı bilmiyorum da birazcık derdimi paylaşmaya geldim buraya. Dün eve geldigimde Sağıma annem oturdu sütun akıyor mu diye soruyor, soluma kaynanam oturdu sütün yetmiyordu diyor. Kaynanam diyor ki sütü makineyle sağıp verecekmişim çocuk biraz kendine gelene kadar ki bebek yorulmasın. Kendine gelince emzirecekmişim. Bu sabah meme verirken bıraktı ve biraz şiddetli ağlamaya başlayinca sütun yetmiyor demeye başladı kaynanam ve annem. Sonra ben de artık dayanamayıp mama hazırlayın dedim ve aradan bir dakika geçti ki bebeğim kakasını yapti. Halbuki kakasını yapmaya çalışıyor diye agliyormuş. Dün geceden beri 3 kere kakasini yaptı. Gerçekten yetmeme ihtimali var mı? Git gide emzirmekten soğuyorum sanki. Böyle de düşünmek istemiyorum ama gerçekten dünden beri çok yıprandım. Lütfen akıl verin. Yetmiyor olma ihtimali var mı? Dediğim gibi dün geceden beri 3 kere kakasini yapti
Sanin adına gerçekten çok üzüldüm canım, her ne kadar niyetleri iyi olsada psikolojik şiddet resmen. Emzirirken tek bebekle ayrı odaya geçmeyi dene bence, güzel bir müzik aç, suyunu al yanına, o zaman hem sen sakin olursun hem bebeğinBen de benimkini dinliyorum. Ses geliyor ama neyse. Allah'ım inşallah kötü bir şey yapmıyorumdur diyorum. İkisi oturuyor karşıma sürekli beni izliyorlar. Dedim en sonunda kahvaltıda. Yetmiyorsa mama veririm ama sürekli derseniz kesiledebilir. O yüzden bu şekilde yaklaşmayin lütfen dedim. Ama gerçekten en ince şekliyle dedim. Doğum kesiği acısını bile hissetmiyorum dersem abartmış olmam sanırım gerçekten. İnşallah ben dahil kimse bu duruma düşmez. Olumsuzluk yaşamaz çünkü gerçekten çok zor
Ne zamana gidecekler? Stres olman daha kötü kapa kulaklarını, al kızını odana geçip ten teması yap sürekli. RahatlaArkadaşlar kimsenin mesajını okuyamadım doğum yapan var mı bilmiyorum da birazcık derdimi paylaşmaya geldim buraya. Dün eve geldigimde Sağıma annem oturdu sütun akıyor mu diye soruyor, soluma kaynanam oturdu sütün yetmiyordu diyor. Kaynanam diyor ki sütü makineyle sağıp verecekmişim çocuk biraz kendine gelene kadar ki bebek yorulmasın. Kendine gelince emzirecekmişim. Bu sabah meme verirken bıraktı ve biraz şiddetli ağlamaya başlayinca sütun yetmiyor demeye başladı kaynanam ve annem. Sonra ben de artık dayanamayıp mama hazırlayın dedim ve aradan bir dakika geçti ki bebeğim kakasını yapti. Halbuki kakasını yapmaya çalışıyor diye agliyormuş. Dün geceden beri 3 kere kakasini yaptı. Gerçekten yetmeme ihtimali var mı? Git gide emzirmekten soğuyorum sanki. Böyle de düşünmek istemiyorum ama gerçekten dünden beri çok yıprandım. Lütfen akıl verin. Yetmiyor olma ihtimali var mı? Dediğim gibi dün geceden beri 3 kere kakasini yapti
Arkadaşlar kimsenin mesajını okuyamadım doğum yapan var mı bilmiyorum da birazcık derdimi paylaşmaya geldim buraya. Dün eve geldigimde Sağıma annem oturdu sütun akıyor mu diye soruyor, soluma kaynanam oturdu sütün yetmiyordu diyor. Kaynanam diyor ki sütü makineyle sağıp verecekmişim çocuk biraz kendine gelene kadar ki bebek yorulmasın. Kendine gelince emzirecekmişim. Bu sabah meme verirken bıraktı ve biraz şiddetli ağlamaya başlayinca sütun yetmiyor demeye başladı kaynanam ve annem. Sonra ben de artık dayanamayıp mama hazırlayın dedim ve aradan bir dakika geçti ki bebeğim kakasını yapti. Halbuki kakasını yapmaya çalışıyor diye agliyormuş. Dün geceden beri 3 kere kakasini yaptı. Gerçekten yetmeme ihtimali var mı? Git gide emzirmekten soğuyorum sanki. Böyle de düşünmek istemiyorum ama gerçekten dünden beri çok yıprandım. Lütfen akıl verin. Yetmiyor olma ihtimali var mı? Dediğim gibi dün geceden beri 3 kere kakasini yapti
Merhaba şimdi yorumunuzu gördüm de 2-3 gündür bende de şişlik oldu oturamiyorum resmen bu krem işe yaradı mı doktora sormama gerek var mı hamilelikte kullandınız sanırım ?Bende yazardım görmemişim
Bana da Procto-glyvanol verdi. Muadil bu ilaçlar. Hangisi uyarsa artık @Aycee09
Kabin boy valize asla sığamam ona sadece bebeğin eşyalarını koydumValla bende kücük boya sığmaya çalışkım ama olmadı, bebeğin eşyalarını küçük valize, kendimin eşyalarınada el valizine koydum artık napayım. Büyük bavulla gitmekten iyidir
Ben seni o kadar iyi anlıyorum ki o meme yarası emzirmek memeyi tutturmak doğumdan daha zordu. 3 kişi memeyi tutabilsin diye perişan oluyorduk tutamıyordu kızım. Ama hepsi 15 güne düzelecek bence mama verirsen bebek içinde biberondan hızlı emmek kolaylaşır ve efor sarf etmek istemeyebilir. Baktın tabi kilo veriyor mecbur mama ama hastaneden çıkınca bebek zaten biraz zayıflar şişkinliği oluyor o gider. Ben sabrettim vermemiştim ama evde mama olması kafa rahatlığı sağlıyor gerçekten. Biraz uzaklaş odana çekil her şey düzelecek. Bizde hastanede kan şekeri düşmüştü elle sağım yapıp verdik kilolu doğduğu için sürekli emmek istiyordu doymuyordu çocuk yani. 4. Günden sonra çok süt gelmeye başlıyor günden güne sürekli sağım yapıp artar zaten onlarda artık bir rahatlarBen de benimkini dinliyorum. Ses geliyor ama neyse. Allah'ım inşallah kötü bir şey yapmıyorumdur diyorum. İkisi oturuyor karşıma sürekli beni izliyorlar. Dedim en sonunda kahvaltıda. Yetmiyorsa mama veririm ama sürekli derseniz kesiledebilir. O yüzden bu şekilde yaklaşmayin lütfen dedim. Ama gerçekten en ince şekliyle dedim. Doğum kesiği acısını bile hissetmiyorum dersem abartmış olmam sanırım gerçekten. İnşallah ben dahil kimse bu duruma düşmez. Olumsuzluk yaşamaz çünkü gerçekten çok zor
Boynuna da sıcak su torbası koy istersen ya da havlu ısıtıp koyKızlar gerçekten çok teşekkür ederim. İyiki varsınız. O kadar hafifledim ki. Boynum tutulmustu onun acisi bile azaldı. Allah'ım hepinizden razı olsun gerçekten.
Kızlar gerçekten çok teşekkür ederim. İyiki varsınız. O kadar hafifledim ki. Boynum tutulmustu onun acisi bile azaldı. Allah'ım hepinizden razı olsun gerçekten.
Evet evet. Çocuk memeyi tutamiyor emerken yoruluyor diye mama ver diyorlar zaten. Meme de meme olduğunu yeni yeni anlıyor sonuçta. Onunda kendine gelmesi lazım. O yüzden zaman tanıyayim istiyorum. Bugün 4. Gün doğumunun. İnşallah geçecek diyorum bu günler. Ama siz siz olun ki özellikle ilk doğum yapacaklara diyorum. Çünkü diğerleri biliyordur. Eğer biri yanınıza gelcekse mutlaka sınırını hafifletmeye yardımcı olacak bir davranış edinmeye bakın ya da sinir yatıştırıcı egzersizleri. Dalga amaçlı demiyorum çok ciddiyim. Allah'ım hepimizin yardımcısı olsunBen seni o kadar iyi anlıyorum ki o meme yarası emzirmek memeyi tutturmak doğumdan daha zordu. 3 kişi memeyi tutabilsin diye perişan oluyorduk tutamıyordu kızım. Ama hepsi 15 güne düzelecek bence mama verirsen bebek içinde biberondan hızlı emmek kolaylaşır ve efor sarf etmek istemeyebilir. Baktın tabi kilo veriyor mecbur mama ama hastaneden çıkınca bebek zaten biraz zayıflar şişkinliği oluyor o gider. Ben sabrettim vermemiştim ama evde mama olması kafa rahatlığı sağlıyor gerçekten. Biraz uzaklaş odana çekil her şey düzelecek. Bizde hastanede kan şekeri düşmüştü elle sağım yapıp verdik kilolu doğduğu için sürekli emmek istiyordu doymuyordu çocuk yani. 4. Günden sonra çok süt gelmeye başlıyor günden güne sürekli sağım yapıp artar zaten onlarda artık bir rahatlar
Kabin boy valize asla sığamam ona sadece bebeğin eşyalarını koydum
Kendime ve eşime de orta boy valiz çıkardım. Ben içine nevresim takımı koydum. Kendi eşyam olursa daha huzurlu hissedeceğim diye. Havlu koydum eşimle kendime.
Gerçi sezaryenden sonra duş nasıl ve kaçıncı gün alınıyor onu bile bilmiyorum
Bugün gidicem kontrole sağlık ocağına. Kilosu aynı gibi ama bakalım.Bizler birbirine yardım etmek için bu platformdayız
Ha bide mesela kılosunu da kontrol etmen lazım onu da demeden geçmiyim.. Mesela yarın saglık ocagına git tarttır, haftaya aynı gun aynı sekılde aynı kıyafetleriyle götür yine tart, eger alması gereken kıloyu aldıysa hiç kulagını tıka o sözlere.. Ben tıkamadım, hiç ihtiyacı yokken mama verdim yavruya, ha tabı zararlı degıl ama dedgn gibi ihtiyac yokken bosuna nıye mama veresin.. Sen bizim dedıklerımızı izle, onları da dinliyomus gibi yapıp, kendı bıldıgını okumaya devam et
Hiç bilmiyorum kuzum ne zaman giderlerNe zamana gidecekler? Stres olman daha kötü kapa kulaklarını, al kızını odana geçip ten teması yap sürekli. Rahatla
Sütün yetip yetmediğini bir tek anlayacak kişi doktor. Kontrolde konuşursunuz. Ben günlük 7-8 çişli bez varsa yeterli diye okumuştum. Tabi yine doktoruna sor. İlk günler zor olurmuş ama sonra her şey yoluna girecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?