Hee bak bilmiyorum ben, ben en son sanrm 23 yasımda boyatmıştım sacımıama dogumdan 6 7 ay snra tekrar boyatcam, içimde kaldı, hamılelıkten önce boyatcaktm, hamıle kalınca kaldı mecburen ama benım avantajım beyazım yok işte
Benim takıldığım tek yer zaten memede yorulmasın diye sağmaya yönlendirmeleri. Yahu bu bebeğin başka işi ne yorulsun bi zahmetEvet evet. Çocuk memeyi tutamiyor emerken yoruluyor diye mama ver diyorlar zaten. Meme de meme olduğunu yeni yeni anlıyor sonuçta. Onunda kendine gelmesi lazım. O yüzden zaman tanıyayim istiyorum. Bugün 4. Gün doğumunun. İnşallah geçecek diyorum bu günler. Ama siz siz olun ki özellikle ilk doğum yapacaklara diyorum. Çünkü diğerleri biliyordur. Eğer biri yanınıza gelcekse mutlaka sınırını hafifletmeye yardımcı olacak bir davranış edinmeye bakın ya da sinir yatıştırıcı egzersizleri. Dalga amaçlı demiyorum çok ciddiyim. Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun
Hazırladın mıKabin boy valize asla sığamam ona sadece bebeğin eşyalarını koydum
Kendime ve eşime de orta boy valiz çıkardım. Ben içine nevresim takımı koydum. Kendi eşyam olursa daha huzurlu hissedeceğim diye. Havlu koydum eşimle kendime.
Gerçi sezaryenden sonra duş nasıl ve kaçıncı gün alınıyor onu bile bilmiyorum
Canım benim sakın dinleme kimseyi bez sayısına bak en güzeli ondan bile anlarsın insan bocalıyor yanında konusan cok oluncaHastanede sürekli şekerine bakıldı bebeğin. Şekeri hep güzel çıktı. Annemle kaynanam 500 km uzaktan geldiler. Yani gönderme şansım yok şu anda. Hani dinlememeye çalışıyorum ama insan ister istemez düşünüyor yetmiyor mu diye. Ego yapmak gibi bir amacım yok sütüm tabiki yetecek gibisinden. Yetmemesini de normal görüyorum zaten. Ama yetiyorsa mamaya geçmek de gereksiz. Kafam çok karıştı gerçekten. O yüzden fikir almak adına buraya yazayım dedim. Bir yandan da korkuyorum sütüm kesilecek diye. Uyku uyuyamadim yetmiyor mu acaba diye. Burası geldi aklıma.
Sürekli çişini yapıyor zaten. Günde 7-8 bez gidiyordur. Her altını açtığımda ıslak oluyor nerdeyse.
Kabin boy valize asla sığamam ona sadece bebeğin eşyalarını koydum
Kendime ve eşime de orta boy valiz çıkardım. Ben içine nevresim takımı koydum. Kendi eşyam olursa daha huzurlu hissedeceğim diye. Havlu koydum eşimle kendime.
Ya neden dogumdan sonra böyle bilgiçliğe düşer bu analar hala çözemedim stresten baska bişey değil bu da senin için iyi değilBen de benimkini dinliyorum. Ses geliyor ama neyse. Allah'ım inşallah kötü bir şey yapmıyorumdur diyorum. İkisi oturuyor karşıma sürekli beni izliyorlar. Dedim en sonunda kahvaltıda. Yetmiyorsa mama veririm ama sürekli derseniz kesiledebilir. O yüzden bu şekilde yaklaşmayin lütfen dedim. Ama gerçekten en ince şekliyle dedim. Doğum kesiği acısını bile hissetmiyorum dersem abartmış olmam sanırım gerçekten. İnşallah ben dahil kimse bu duruma düşmez. Olumsuzluk yaşamaz çünkü gerçekten çok zor
Lütfen dinleme duyma onları, her şekilde mükemmel bir annesin ve bebeğine yetiyorsun. Yetemediğin zaman yine sen anlarsın zatenHiç bilmiyorum kuzum ne zaman giderler
Ben çookk yumşak biriydim kimseyi kırmayan sözünğ hep dikkatli söyleyen falan kızımı doğurduğumda pençeler bi çıktı gerçekten insanlar biraz hakediyor anne de olsa. Şuanki lohusalığımı bekliyorum ve gerçekten hiç gerilmiyorum artık herkes nasıl davranacağını anlıyor bir yerden sonra ya da sen tecrübeleniyorsun ve zaten takmıyorsun. Tabiki kırın dökün demiyorum ama 2. Gebeliği olanlar daha iyi anlar bazı tepkilerin verilmesi gerekiyor çocuk ve kendi ruh sağlığımız için. Anladığım kadarıyla bebeğin de doyuyor Kendine hiç zehir etme odanda emzir üstünü çıkarıp sarıl bol bol uyuyun beraber yakında yorumlar biter .Evet evet. Çocuk memeyi tutamiyor emerken yoruluyor diye mama ver diyorlar zaten. Meme de meme olduğunu yeni yeni anlıyor sonuçta. Onunda kendine gelmesi lazım. O yüzden zaman tanıyayim istiyorum. Bugün 4. Gün doğumunun. İnşallah geçecek diyorum bu günler. Ama siz siz olun ki özellikle ilk doğum yapacaklara diyorum. Çünkü diğerleri biliyordur. Eğer biri yanınıza gelcekse mutlaka sınırını hafifletmeye yardımcı olacak bir davranış edinmeye bakın ya da sinir yatıştırıcı egzersizleri. Dalga amaçlı demiyorum çok ciddiyim. Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun
Benim takıldığım tek yer zaten memede yorulmasın diye sağmaya yönlendirmeleri. Yahu bu bebeğin başka işi ne yorulsun bi zahmetyoksa süt gelmemiş mama vermişsin bunlar çok doğal şeyler, mamada verebilirsin ama tekrar söylüyorul 2-3 saatte bir ikisinide emzirdikten sonra canım
Tam olarak olmasa da hazırlandım ( hala neyime güvenip tam değilim bunu da anlamıyorum)Hazırladın mıbende hazırım ama valize koymadım daha nevresim koymana gerek yok bence ya her şey var zaten kendine çamaşır çıkarıp yorma kendini
Tam olarak olmasa da hazırlandım ( hala neyime güvenip tam değilim bunu da anlamıyorum)nevresim sırf o kendi alışkın olduğum koku ve his için. Yoksa gerekli değil elbette.
Bana gelen bir abla var sağ olsun o yıkayıp ütüledi dün. Geri kalanları da eşim yapıyor ben sadece yapılması gerekenleri söylüyorum
Kesinlikle katılıyorum çocuk gelmiş 7 yaşına hala çorap giymiyo mu çorap giysin yelek giysin derler.Daha dur neler olacak ilerleyen zamanlarda.. Aman beli sıkı pijama giydirme, rahat etsın.. Aman agzını şu yumusak bezle sil canı acımasın.. Özellikle kaynanalar daha fena oluyo torunlarınasanki dunyada tek torun onların
Canım dün katıldığım eğitimde kakanın açlık tokluk göstergesi olmadığını söylediler. Mama alan bebeklerde 10 güne kadar, anne sütüyle beslenen bebeklerde ise 5 güne kadar kaka olmaması bile normalmiş. Açlık tokuluğu gösteren şey çiş sayısıymış. Eğer bebek günde 5 kere çiş yapıyorsa bu doyduğunun göstergesiymiş. İçin rahat olsun lütfen. Anlamıyorum bu anne-Kvleri. Bizi büyütürken sürekli mama mı vermişler de lohusa anneye sürekli bunun dayatmasını yapıyorlarArkadaşlar kimsenin mesajını okuyamadım doğum yapan var mı bilmiyorum da birazcık derdimi paylaşmaya geldim buraya. Dün eve geldigimde Sağıma annem oturdu sütun akıyor mu diye soruyor, soluma kaynanam oturdu sütün yetmiyordu diyor. Kaynanam diyor ki sütü makineyle sağıp verecekmişim çocuk biraz kendine gelene kadar ki bebek yorulmasın. Kendine gelince emzirecekmişim. Bu sabah meme verirken bıraktı ve biraz şiddetli ağlamaya başlayinca sütun yetmiyor demeye başladı kaynanam ve annem. Sonra ben de artık dayanamayıp mama hazırlayın dedim ve aradan bir dakika geçti ki bebeğim kakasını yapti. Halbuki kakasını yapmaya çalışıyor diye agliyormuş. Dün geceden beri 3 kere kakasini yaptı. Gerçekten yetmeme ihtimali var mı? Git gide emzirmekten soğuyorum sanki. Böyle de düşünmek istemiyorum ama gerçekten dünden beri çok yıprandım. Lütfen akıl verin. Yetmiyor olma ihtimali var mı? Dediğim gibi dün geceden beri 3 kere kakasini yapti
Canım benimde 35 de 4 cm altına düşünce ciğer geliştirici yapıldı ertesi gün doğum oldu biz direk evimize çıktık küvet ihtiyacı olmadı sende korkma inşallah öyle olacaktır seninde hayırla sağlıkla gelsinKizlaaaaar bir erkenci kuş da benden geliyor guruba.maalesef suyu azalmış.35. Haftadayim ve doktor bugun ve yarın ciğer gelistirici yapip öbür gün alacak bebegi.insallah bir sorun yasanmaz.baya endişeli ve üzgünüm.
Ben kınada boyada kesinlikle önermiyorlar diye biliyorum bazı dr insiyatif gösteriyor ama geneli kesinlikle boyatmamak yönünde az kalmış biraz daha idare et artık canımKızlar ulk üç ay saç boyanmaz biliyorum da, son 2 ayda saç boyanmaz diyorlar, doktoruma sormadım, bilgisi olan var mı? Bu kadar beyazla doğuma girmek istemiyorum fotoğraflarda sonsuza dek kalacak
Küçük olduğu için tabiki uyanmayacak memede uyuyacak sürekli çenesi yorulacak kimseyi dinleme bence benimde öyle foşur foşur akan sütüm yoktu herkes benim sütüm akardı üstüm başım batardı derdi bende kendimi çok kötü hissederdim ama oğluma yarıyordu sütün az değildir yavruna yetiyordur emdikçe çoğalacak bu süt sinir oluyorum şu sütle ilgili yapılan muamelelere gerçekten dr sana söyler zaten yetip yetmediğini ve mamaya gerek olup olmadığını üzülme lütfen seni çok iyi anlıyorum birşeyde diyemiyor insan büyük diyeArkadaşlar kimsenin mesajını okuyamadım doğum yapan var mı bilmiyorum da birazcık derdimi paylaşmaya geldim buraya. Dün eve geldigimde Sağıma annem oturdu sütun akıyor mu diye soruyor, soluma kaynanam oturdu sütün yetmiyordu diyor. Kaynanam diyor ki sütü makineyle sağıp verecekmişim çocuk biraz kendine gelene kadar ki bebek yorulmasın. Kendine gelince emzirecekmişim. Bu sabah meme verirken bıraktı ve biraz şiddetli ağlamaya başlayinca sütun yetmiyor demeye başladı kaynanam ve annem. Sonra ben de artık dayanamayıp mama hazırlayın dedim ve aradan bir dakika geçti ki bebeğim kakasını yapti. Halbuki kakasını yapmaya çalışıyor diye agliyormuş. Dün geceden beri 3 kere kakasini yaptı. Gerçekten yetmeme ihtimali var mı? Git gide emzirmekten soğuyorum sanki. Böyle de düşünmek istemiyorum ama gerçekten dünden beri çok yıprandım. Lütfen akıl verin. Yetmiyor olma ihtimali var mı? Dediğim gibi dün geceden beri 3 kere kakasini yapti
Kesinlikle katılıyorum çocuk gelmiş 7 yaşına hala çorap giymiyo mu çorap giysin yelek giysin derler.sevmiyor çorap kalın kıyafet hasta da olmuyor çok şükür neden darlıyosunuz yani
Hemen alabilirsin sıvı geçirmez bant takıyorlarKabin boy valize asla sığamam ona sadece bebeğin eşyalarını koydum
Ayy neyseki kaynanam ikinci gün gider kesin gelemez o öyle sorumluluklara benim de işime gelir. Annecim olsa yeter yanımda valla.Daha dur neler olacak ilerleyen zamanlarda.. Aman beli sıkı pijama giydirme, rahat etsın.. Aman agzını şu yumusak bezle sil canı acımasın.. Özellikle kaynanalar daha fena oluyo torunlarınasanki dunyada tek torun onların
Canım dün katıldığım eğitimde kakanın açlık tokluk göstergesi olmadığını söylediler. Mama alan bebeklerde 10 güne kadar, anne sütüyle beslenen bebeklerde ise 5 güne kadar kaka olmaması bile normalmiş. Açlık tokuluğu gösteren şey çiş sayısıymış. Eğer bebek günde 5 kere çiş yapıyorsa bu doyduğunun göstergesiymiş. İçin rahat olsun lütfen. Anlamıyorum bu anne-Kvleri. Bizi büyütürken sürekli mama mı vermişler de lohusa anneye sürekli bunun dayatmasını yapıyorlar
Ay yok yokAklıma hürremin ben gebeyim videoları gelıo
Evet hamilelikte kullandım ama siz yine de doktorunuza veya Asm deki ebenize bir danışın derim.Merhaba şimdi yorumunuzu gördüm de 2-3 gündür bende de şişlik oldu oturamiyorum resmen bu krem işe yaradı mı doktora sormama gerek var mı hamilelikte kullandınız sanırım ?
Ay yok yokbeni tanısanız kıpır kıpırımdır beş dk zor dururum kurtlu gibi. Ama şimdi biraz dinleniyorum tabiki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?