2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

Benim takıldığım tek yer zaten memede yorulmasın diye sağmaya yönlendirmeleri. Yahu bu bebeğin başka işi ne yorulsun bi zahmet yoksa süt gelmemiş mama vermişsin bunlar çok doğal şeyler, mamada verebilirsin ama tekrar söylüyorul 2-3 saatte bir ikisinide emzirdikten sonra canım

Hazırladın mı bende hazırım ama valize koymadım daha nevresim koymana gerek yok bence ya her şey var zaten kendine çamaşır çıkarıp yorma kendini

Canım benim sakın dinleme kimseyi bez sayısına bak en güzeli ondan bile anlarsın insan bocalıyor yanında konusan cok olunca

Sürekli çişini yapıyor zaten. Günde 7-8 bez gidiyordur. Her altını açtığımda ıslak oluyor nerdeyse.

O zaman yetmeme ihtimali pek yok gibi. Kan değerleri aksini işaret etmediği sürece, şu aşamada en önemli kriter bu. İkincisi de, Bebekler doğum sonrası ağırlıklarının yüzde onunu kaybediyorlar ya genelde, 15 gün içinde doğum kilosunu yakalaması ve bir ay içinde toplamda en az 500 gr. almış olması gerekiyor. Bunlar sağlandığı sürece tüm seslere kulak tıkamak lazım. Mama öcü değil elbette, gerekirse hayat kurtaracak ama gerekmediği halde vermenin ne bebeğe yararı olur ne anneye. Ruh dinginliğine kavuşmanı dilerim en kısa zamanda

Yanlış hatırlamıyorsam, ilk gün zaten su geçirmez bir bantla kapatmış oluyorlar. Duş sıkıntı olmuyor.

Ya neden dogumdan sonra böyle bilgiçliğe düşer bu analar hala çözemedim stresten baska bişey değil bu da senin için iyi değil

Ben çookk yumşak biriydim kimseyi kırmayan sözünğ hep dikkatli söyleyen falan kızımı doğurduğumda pençeler bi çıktı gerçekten insanlar biraz hakediyor anne de olsa. Şuanki lohusalığımı bekliyorum ve gerçekten hiç gerilmiyorum artık herkes nasıl davranacağını anlıyor bir yerden sonra ya da sen tecrübeleniyorsun ve zaten takmıyorsun. Tabiki kırın dökün demiyorum ama 2. Gebeliği olanlar daha iyi anlar bazı tepkilerin verilmesi gerekiyor çocuk ve kendi ruh sağlığımız için. Anladığım kadarıyla bebeğin de doyuyor Kendine hiç zehir etme odanda emzir üstünü çıkarıp sarıl bol bol uyuyun beraber yakında yorumlar biter .

Daha dur neler olacak ilerleyen zamanlarda.. Aman beli sıkı pijama giydirme, rahat etsın.. Aman agzını şu yumusak bezle sil canı acımasın.. Özellikle kaynanalar daha fena oluyo torunlarına sanki dunyada tek torun onların

Hazırladın mı bende hazırım ama valize koymadım daha nevresim koymana gerek yok bence ya her şey var zaten kendine çamaşır çıkarıp yorma kendini
Tam olarak olmasa da hazırlandım ( hala neyime güvenip tam değilim bunu da anlamıyorum) nevresim sırf o kendi alışkın olduğum koku ve his için. Yoksa gerekli değil elbette.
Bana gelen bir abla var sağ olsun o yıkayıp ütüledi dün. Geri kalanları da eşim yapıyor ben sadece yapılması gerekenleri söylüyorum

Aklıma hürremin ben gebeyim videoları gelıo

Kesinlikle katılıyorum çocuk gelmiş 7 yaşına hala çorap giymiyo mu çorap giysin yelek giysin derler. sevmiyor çorap kalın kıyafet hasta da olmuyor çok şükür neden darlıyosunuz yani

Canım dün katıldığım eğitimde kakanın açlık tokluk göstergesi olmadığını söylediler. Mama alan bebeklerde 10 güne kadar, anne sütüyle beslenen bebeklerde ise 5 güne kadar kaka olmaması bile normalmiş. Açlık tokuluğu gösteren şey çiş sayısıymış. Eğer bebek günde 5 kere çiş yapıyorsa bu doyduğunun göstergesiymiş. İçin rahat olsun lütfen. Anlamıyorum bu anne-Kvleri. Bizi büyütürken sürekli mama mı vermişler de lohusa anneye sürekli bunun dayatmasını yapıyorlar

Kizlaaaaar bir erkenci kuş da benden geliyor guruba.maalesef suyu azalmış.35. Haftadayim ve doktor bugun ve yarın ciğer gelistirici yapip öbür gün alacak bebegi.insallah bir sorun yasanmaz.baya endişeli ve üzgünüm.
Canım benimde 35 de 4 cm altına düşünce ciğer geliştirici yapıldı ertesi gün doğum oldu biz direk evimize çıktık küvet ihtiyacı olmadı sende korkma inşallah öyle olacaktır seninde hayırla sağlıkla gelsin
Kızlar ulk üç ay saç boyanmaz biliyorum da, son 2 ayda saç boyanmaz diyorlar, doktoruma sormadım, bilgisi olan var mı? Bu kadar beyazla doğuma girmek istemiyorum fotoğraflarda sonsuza dek kalacak
Ben kınada boyada kesinlikle önermiyorlar diye biliyorum bazı dr insiyatif gösteriyor ama geneli kesinlikle boyatmamak yönünde az kalmış biraz daha idare et artık canım
Küçük olduğu için tabiki uyanmayacak memede uyuyacak sürekli çenesi yorulacak kimseyi dinleme bence benimde öyle foşur foşur akan sütüm yoktu herkes benim sütüm akardı üstüm başım batardı derdi bende kendimi çok kötü hissederdim ama oğluma yarıyordu sütün az değildir yavruna yetiyordur emdikçe çoğalacak bu süt sinir oluyorum şu sütle ilgili yapılan muamelelere gerçekten dr sana söyler zaten yetip yetmediğini ve mamaya gerek olup olmadığını üzülme lütfen seni çok iyi anlıyorum birşeyde diyemiyor insan büyük diye

Kesinlikle katılıyorum çocuk gelmiş 7 yaşına hala çorap giymiyo mu çorap giysin yelek giysin derler. sevmiyor çorap kalın kıyafet hasta da olmuyor çok şükür neden darlıyosunuz yani

Bnmkı her geldgnde karnına bastırıp bakıodu, aç mı tok mu diye yedirio muyum yediremiyor muyum diye söyleyeceklerim bu kadar

Hemen alabilirsin sıvı geçirmez bant takıyorlar süt gelsin diye almıştım eve gelir gelmez

Ayy neyseki kaynanam ikinci gün gider kesin gelemez o öyle sorumluluklara benim de işime gelir. Annecim olsa yeter yanımda valla.

Evet ama özellikle 30lu yaşlarda olanlar mamayla büyümüş olabılır.. O yıllarda biraz mamaya teşvik ve özendirme cok yaygınlaşmaya baslamıs..
Bide annem bizim zamanımızda çok emzirilmezdi, ayıp derlerdi dio.. Öyle sürekli memeye tutmazlarmış koyuyolardı sanrm bizi beşiğe, ver elini çamaşır bulaşık yemek bizde ne kadar yedıysek emdiysek kar

Merhaba şimdi yorumunuzu gördüm de 2-3 gündür bende de şişlik oldu oturamiyorum resmen bu krem işe yaradı mı doktora sormama gerek var mı hamilelikte kullandınız sanırım ?
Evet hamilelikte kullandım ama siz yine de doktorunuza veya Asm deki ebenize bir danışın derim.
Bir de demir hapı kullanımı kabızlığa, o da hemoroide sebep oluyor genelde. Kabızlık varsa onuda yoluna sokmak lazım bir şekilde. Geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…