- 9 Mart 2023
- 3.487
- 6.189
- 88
Canım bebek 15günün sonunda doğum kilosuna ulaşırmış. Malum başlarda onlarda da ödem oluyor. O yüzden ilk 15 gün 2-3 saatte bir emzirmek gerekiyormuş ki sarılık olmasın. Yani sağlık ocağında kilo az çıkınca yine sana baskı yapmaya falan çalışırlarsa diye söylüyorum. Kapat kulaklarını onlaraBugün gidicem kontrole sağlık ocağına. Kilosu aynı gibi ama bakalım.bir yerde okumuştum acaba yetemiyor muyum diye düşünüyorsan fazlasıyla yetiyorsundur diye. Çünkü bunu düşünen elinden geleni yapıyordur. Şimdi bu geldi aklımda. Ayy biraz gaza geldim sanki. böyleyken böyle oldum teyzeleri. Bütün dualarım sizinle. Gerçekten çok büyük bir hediye oldu bu mesajlarınızı bana. Bakış açımı biraz genişletti
Benimki şu an 4 küsür ve ben böyle 26. Haftadan beri duruyorum. Üstelik gelişim geriliği de var benimkinde. Bazen artıp bazen azalıyor su seviyesi. Ama doktor riske atmak istemiyorsa tabiki şu an doğum olsa da artık bebek kendini kurtarır o yüzden hiç stres yapma. Bebeğine kavuşacağın için mutlu ol canım.Dört cm mi ne dedi.yani baya baya minicik kalmış.epeydir kontrole gelememiştm.aksatmamak gerek kontrolleri.
Daha dur neler olacak ilerleyen zamanlarda.. Aman beli sıkı pijama giydirme, rahat etsın.. Aman agzını şu yumusak bezle sil canı acımasın.. Özellikle kaynanalar daha fena oluyo torunlarınasanki dunyada tek torun onların
Bende ne var ne yok döktüm yatağın üzerine bakışıyoruz şimdilik. Yıkamaya nereden başlayayım onu ayarlamaya çalışıyorum.Hazırladın mıbende hazırım ama valize koymadım daha nevresim koymana gerek yok bence ya her şey var zaten kendine çamaşır çıkarıp yorma kendini
Ay “aç bu çocuk”tan sonra üşüyor bu çocuk tantanası var bir deHayır, oğlunun eşi olsa da gelinini el gibi görmesi anlaşılabilir belki bir kayınvalidenin ama öz annelere ne oluyor, nedir bu düşmanlık, sınır tanımamazlık, hudutsuzluk, vallahi kafam almıyor. Millet sınır tanımayan doktor olur, bizimkiler sınır tanımayan büyükanne
Bende ne var ne yok döktüm yatağın üzerine bakışıyoruz şimdilik. Yıkamaya nereden başlayayım onu ayarlamaya çalışıyorum.Çantaya koyacaklarıma öncelik vereceğim tabi ama hiç halim yok gece uyuyamayınca tuhaf oluyor insan
Aslında çok doğru söylüyorlar, evet, anneler her zaman haklıdır. Ve artık biz anneyiz. Biz haklıyız. Hakkımızı söke söke alırızÇünkü biz onlardan farklı düşünemeyiz, davranamayız... Onların güdümünde olmak zorundayız, dedıklerı de şu anneler her zaman haklıdır.. Evet bu söz dogru ama eksik.. Anneler haklı ama her dogru söz karsıdakını kalbını kıracak sekılde söylenmez.. Bir de bizleri kendilerinin parçası olarak görüyorlar, yani evlenip barklanmış yaşı başı geçmiş kadınlar olarak değilde, hala cahil hiçbişey bilmeyen insanlarız, birey değiliz onlara göre
Aslında çok doğru söylüyorlar, evet, anneler her zaman haklıdır. Ve artık biz anneyiz. Biz haklıyız. Hakkımızı söke söke alırız
Ay bilmiyorum ki 32 yaşındayım ve annem sütün gelir, düşünme öyle şeyleri, iyi bakarsın vs vs diyerek hem emrediyor hem de motive ediyorEvet ama özellikle 30lu yaşlarda olanlar mamayla büyümüş olabılır.. O yıllarda biraz mamaya teşvik ve özendirme cok yaygınlaşmaya baslamıs..
Bide annem bizim zamanımızda çok emzirilmezdi, ayıp derlerdi dio.. Öyle sürekli memeye tutmazlarmışkoyuyolardı sanrm bizi beşiğe, ver elini çamaşır bulaşık yemek bizde ne kadar yedıysek emdiysek kar
Tam olarak olmasa da hazırlandım ( hala neyime güvenip tam değilim bunu da anlamıyorum)nevresim sırf o kendi alışkın olduğum koku ve his için. Yoksa gerekli değil elbette.
Bana gelen bir abla var sağ olsun o yıkayıp ütüledi dün. Geri kalanları da eşim yapıyor ben sadece yapılması gerekenleri söylüyorum
Tecrübeme dayanarak söylüyorum dinleme kimseyi uyar bidaha böyle bişey demesinler sana sütüm yetiyodur emdikçe artıcak zaten gerektiği kadar artıcak zamanla mama verme dr danışmadan meme reddi yapar o daha çok yıpratıyo insanı sen emzirmene bak bebegiHastanede sürekli şekerine bakıldı bebeğin. Şekeri hep güzel çıktı. Annemle kaynanam 500 km uzaktan geldiler. Yani gönderme şansım yok şu anda. Hani dinlememeye çalışıyorum ama insan ister istemez düşünüyor yetmiyor mu diye. Ego yapmak gibi bir amacım yok sütüm tabiki yetecek gibisinden. Yetmemesini de normal görüyorum zaten. Ama yetiyorsa mamaya geçmek de gereksiz. Kafam çok karıştı gerçekten. O yüzden fikir almak adına buraya yazayım dedim. Bir yandan da korkuyorum sütüm kesilecek diye. Uyku uyuyamadim yetmiyor mu acaba diye. Burası geldi aklıma.
Aynı şeyi izliyoruz.. Ağlamadım ama takıldım kaldım bendeAy şu an yaprak dökümü açık tvde.. Fikret aniden doğuma girdiay nasıl ağlıyorum bu ara cok duygusallaştım yaa
Poff.. Size de gecmis olsunAradia canım bu nasıl bir salgınsa baya uzun sürüyor hiç grip olmayan olsa bile 1 günde iyileşen eşim haftalardır hasta benimde geçmedi hala öksürük burun tıkanık şükür ki baş ağrım yok o çok zor yine buna katlanıyorum banada dr antibiyotik yazdı ama içmeni tavsiye etmem dedi işte nane limon çorba idare ediyoruz
Ay bilmiyorum ki 32 yaşındayım ve annem sütün gelir, düşünme öyle şeyleri, iyi bakarsın vs vs diyerek hem emrediyor hem de motive ediyorannem kardeşimde de pek mama veren bir kadın değildi. Hatta geçen gün şey dedi, kv 10 gün sonra gelse nasıl olur; hem sen de kendini toparlamış olursun diye valla tek güvenim annem, kv karışır mı karışmaz mı bilmiyorum ama karışırsa ben püskürtemezsem annem püskürtür diye düşünüyorum çünkü kv tatilde bile iyi niyetle sürekli bana yoğurt, yemek vs getiriyordu vitaminsiz kalmayalım diye
Yattığım yatak olduğu için akşama kadar çözmem lazım olayıYa bende döktüm herseyı gecen hafta sonu.. Hala orda duruyo yıgıntı seklındebızım camasırlardan sıra gelse onlara baslıcam da kımbılır ne zmn
Aynı şeyi izliyoruz.. Ağlamadım ama takıldım kaldım bende
Bende ne var ne yok döktüm yatağın üzerine bakışıyoruz şimdilik. Yıkamaya nereden başlayayım onu ayarlamaya çalışıyorum.Çantaya koyacaklarıma öncelik vereceğim tabi ama hiç halim yok gece uyuyamayınca tuhaf oluyor insan
Ya bende döktüm herseyı gecen hafta sonu.. Hala orda duruyo yıgıntı seklındebızım camasırlardan sıra gelse onlara baslıcam da kımbılır ne zmn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?