2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Canım bebek 15günün sonunda doğum kilosuna ulaşırmış. Malum başlarda onlarda da ödem oluyor. O yüzden ilk 15 gün 2-3 saatte bir emzirmek gerekiyormuş ki sarılık olmasın. Yani sağlık ocağında kilo az çıkınca yine sana baskı yapmaya falan çalışırlarsa diye söylüyorum. Kapat kulaklarını onlara 15 günün sonunda kendi kilosuna ulaşınca bebek ne zaman isterse o zaman emzirebilşrmişiz gece emzirmelerinde

Dört cm mi ne dedi.yani baya baya minicik kalmış.epeydir kontrole gelememiştm.aksatmamak gerek kontrolleri.
Benimki şu an 4 küsür ve ben böyle 26. Haftadan beri duruyorum. Üstelik gelişim geriliği de var benimkinde. Bazen artıp bazen azalıyor su seviyesi. Ama doktor riske atmak istemiyorsa tabiki şu an doğum olsa da artık bebek kendini kurtarır o yüzden hiç stres yapma. Bebeğine kavuşacağın için mutlu ol canım.

Ay “aç bu çocuk”tan sonra üşüyor bu çocuk tantanası var bir de Hayır, oğlunun eşi olsa da gelinini el gibi görmesi anlaşılabilir belki bir kayınvalidenin ama öz annelere ne oluyor, nedir bu düşmanlık, sınır tanımamazlık, hudutsuzluk, vallahi kafam almıyor. Millet sınır tanımayan doktor olur, bizimkiler sınır tanımayan büyükanne

Hazırladın mı bende hazırım ama valize koymadım daha nevresim koymana gerek yok bence ya her şey var zaten kendine çamaşır çıkarıp yorma kendini
Bende ne var ne yok döktüm yatağın üzerine bakışıyoruz şimdilik. Yıkamaya nereden başlayayım onu ayarlamaya çalışıyorum. Çantaya koyacaklarıma öncelik vereceğim tabi ama hiç halim yok gece uyuyamayınca tuhaf oluyor insan

Çünkü biz onlardan farklı düşünemeyiz, davranamayız... Onların güdümünde olmak zorundayız, dedıklerı de şu anneler her zaman haklıdır.. Evet bu söz dogru ama eksik.. Anneler haklı ama her dogru söz karsıdakını kalbını kıracak sekılde söylenmez.. Bir de bizleri kendilerinin parçası olarak görüyorlar, yani evlenip barklanmış yaşı başı geçmiş kadınlar olarak değilde, hala cahil hiçbişey bilmeyen insanlarız, birey değiliz onlara göre

Ya bende döktüm herseyı gecen hafta sonu.. Hala orda duruyo yıgıntı seklınde bızım camasırlardan sıra gelse onlara baslıcam da kımbılır ne zmn

Aslında çok doğru söylüyorlar, evet, anneler her zaman haklıdır. Ve artık biz anneyiz. Biz haklıyız. Hakkımızı söke söke alırız

Ay bilmiyorum ki 32 yaşındayım ve annem sütün gelir, düşünme öyle şeyleri, iyi bakarsın vs vs diyerek hem emrediyor hem de motive ediyor annem kardeşimde de pek mama veren bir kadın değildi. Hatta geçen gün şey dedi, kv 10 gün sonra gelse nasıl olur; hem sen de kendini toparlamış olursun diye valla tek güvenim annem, kv karışır mı karışmaz mı bilmiyorum ama karışırsa ben püskürtemezsem annem püskürtür diye düşünüyorum çünkü kv tatilde bile iyi niyetle sürekli bana yoğurt, yemek vs getiriyordu vitaminsiz kalmayalım diye

Herkesin alışkanlığı farklı, en iyi nasıl rahat edeceğini sen bilirsin tabii ama inan, yeni doğum yapmış olmanın heyecanı ve iki saatte bir bebek emzirmenin yorgunluğuyla, insanın gözü pek görmüyor bir şeyi. Burun için söyleyemem tabii aynı şeyi ama eminim hastanede de güzel kokular vardır.

Bu arada ben de ilk gebeliğimde gide gele hastenede kullandıkları el sabununun kokusuna bayağı müptela olmuşum, şimdi yine o kokuyu aldıkça fark ediyorum, tüm doğum süreci ve özellikle oğlumun ilk bir ayı o kokuyla tetiklenip gözümün önünde canlanıyor resmen. Güzel bir his

Tecrübeme dayanarak söylüyorum dinleme kimseyi uyar bidaha böyle bişey demesinler sana sütüm yetiyodur emdikçe artıcak zaten gerektiği kadar artıcak zamanla mama verme dr danışmadan meme reddi yapar o daha çok yıpratıyo insanı sen emzirmene bak bebegi

Şimdi arkadaşlar ben ilk doğumumu Almanya’da yaptım. İlk gün damla şeklinde sütüm gelmeye başladı. Ebeler hemşireler sütüm gelmedi diye asla çocuğa mama vermediler. Devamlı ten teması çıplak şekilde yapmamı istediler ve çocuğu hep memede tutmamı istediler. O bir damlanın bile bebeğe yeteceğini söylediler hatta ben endişelendim çünkü türkiyede gördüğüm böyle değildi açlıktan birşey olacak sanıyordum. Ebe onun midesi kiraz çekirdeği kadar o yüzden hiç birşey olmaz diye beni teselli etti. Gecesine şükür sütüm gelmeye başladı çocuğumun da emme refleksi çok çok iyiydi. Eve çıktığımda da haftada iki üç kez ebe geliyordu eve. Bana bir çizelge vermişti 2buçuk 3 saatte bir bebeği beslemem gerektiğini devamlı emzirdiğimde çocukta doyma bilinci olmayacağını ve devamlı ağlayıp meme arayacağını söylemişti hatta bunun sonucunda sindirilmeden devamlı meme vermenin sonucunun gaz sancısı olacağını söylemişti. Bu türkiyede anneme göre çok yanlıştı ama benim mantığıma oturdu. Her gün 5 6 dolu bezi oluyorsa bebeğin doyuyor demektir. Ben her gün emzirdiğim saatleri not aldım. Belli bir süre sonra da gece eğer çocuk uyanmıyorsa sen emzirmek için kaldırma demişti. Bu şekilde de çocukta gece gündüz kavramını oluşturmayı hedefleriz demişti.Biraz uzun oldu ama yurtdışında bu süreçler biraz daha farklı ilerliyor. Ben hiç mama vermedim vermeyi çok istedim bebeğim şişko bir bebek olsun istedim ama doktor gerek görmedi kafama göre de vermedim.Biraz uzun oldu ama bu bebeğimde de aynı şekilde devam etmeye çalışacağım. Lütfen anne kaynana vs kimseyi dinlemeyin doktorunuzu ve iç güdülerinizi dinleyin.

Poff.. Size de gecmis olsun

Geneli öyleydi annelerin, istisnai anneler vardır.. Mesela annem ben dogunca beni 2 ay emzirebilmiş.. Gögsünde kitle çıkmış.. Doktor emzirmeyi kes demiş, kitleyi aldırmıslar.. Bi de o zmnın bilgisiyle şimdinin de bir değil.. Bende de bir memede ufak ufak kıtleler çıktı, ama doktor tam tersi bol bol aktif emzir dedi

Ya bende döktüm herseyı gecen hafta sonu.. Hala orda duruyo yıgıntı seklınde bızım camasırlardan sıra gelse onlara baslıcam da kımbılır ne zmn

Ay, hadi hayırlısı. başlamak bitirmenin yarısıdır derler. Ben de yarın kontrolden sonra girişeceğim işe. Ama bugün kendimce büyük bir adım atıp çikolata için yakınlardaki bir pastaneden fiyat aldım. Kg 850 tl (35 adet gibi) tadı da güzel ama bilemedim verilir mi o kadar. (İlkinde aldığımın şu anki fiyatından çok daha ucuz tabii)

Eklentiler

• A302B4F9-6607-43BF-9683-48629F66403E.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 53
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…