- 9 Mart 2023
- 3.487
- 6.189
- 88
Ve de benim bugün depo olan odamı boşaltıp kolileri ayırmam pekiBen çatı ağrısı pek yaşamıyorum, bazen (özellikle yürürken) başı baskı yapıyor, yürüyemiyorum, oturmam gerekiyor falan ama geçiyor sonra. Bir de daha bugün alttan şiş saplanır gibi ağrı hissettim kısa süreli. Doktorum bunlara normal dedi. Eğer baş gelişse, bu haftalarda kanala girmeye başlamış oluyorlar, baş baskı yaptığı için bu tarz ağrılar normal sayılıyor genelde anladığım kadarıyla. Bana kendini yorma dedi. Yürüyüşü falan da yarım saatle sınırlandırmak iyi olurmuş.
Ben de bir önceki ilişkimden sonra farketmiştim ilk olarak kasık ağrımı. Daha doğrusu hafif vardı ama ilişki sonrası artmıştı. İlişkiden mi yoksa genel mi diye biraz takip ettim ama sanırım ilişkiyle beraber daha kalıcı oldu. Sonuçta bebeğin yerleşimini kolaylaştıran şeylerEvet bide regli ağrısına benziyor donuk bir ağrı dün uzun süre aradan sonra ilişki oldu ondan mı diye korktum yatakta yatıcam bugün oğlum gelene kadar geçer inşallah
Resmen regli ilk gün yaşadığım ağrı bu şükür belimde karnımda yok aslında ben normal karşılıyorum bu ağrıları da sadece geçmek bilmedi sabahtan beri dün bide ilişki oldu ondan mı anlamadım artık sanırım tamamen bitirmek gerekiyor ilişki durumunu da
Yaagün beklemek çok heycanlı sağlıkla al kucağına en aktiflerden birisin doğunca da boş bırakma burayı
Elimden geldiğince yazacağım. Arkamdan bekliyorum sizleri de çok bekletmeyin benihayirli olsun saglikla gelsin guzel kizinsenin sakin mesajlarini okumaya alistim biranda gideceksin gibi geldi sagsalim kurtulmanizi kavusmanizi diliyorum
Sağlıkla gelsin kuzucuk20 Ekimde doğumum varAkrep olmasın derken terazi yaptım çocuğu
Şöyle oldu. Adet tarihine göre bi hafta geride gibi gözüküyor ama ben doktora normalde bi hafta önden giderdi dediğimde o da şaşırdı. Çünkü 2 hafta geriden geliyor aslında. Aaa 2 hafta sonra bunu bana hatırlat tekrar ölçelim dedi. Başka bi şey söylemedi ama tepkisi ""bişey olmaz" gibi değildi.
İnternete bakmak isyemiyorum ama orda da bi hafta sorun değil ama 2 hafta geride olması gelişim geriliği oluyor ve bu bi sıkıntı yazıyordu.
Kızlar aranızda kanguru alan var mı çok araştıramadım daha bir sürü eksiğim var hangi markalara bakalım alan daha önceden tecrübe eden ya da araştıran varsa önerebilir mi
Ergobaby Omni 360 Air Bebek Kanguru (Pearl Grey) Bebekhouse.com'da
Benimki bu canım. Arkadaşım verdi bununla 3 çocuk büyüttü çok ergonomik bir sürü taşıma pozisyonu var, kafa desteği var o çok memnundu. Ha ben şahsen şu an sıfırdan alacak olsam asla bu parayı kangruya vermem o ayrı konu
İş başa düşüyor bazen, ne yapalım, kader utansınVe de benim bugün depo olan odamı boşaltıp kolileri ayırmam pekikasıklarım daha da acımaya başladı ama en azından beşiği, puseti falan çıkardım koydum köşeye. Çünkü biliyorum ani bir doğum olsa eşim puseti beşiği kesin unutur, bulamaz
Sorma, eşim iş değişikliği yaptığı için daha yoğun çalışıyor. Eskiden ne güzel evdeydi hep, Pazarı falan yapardı. Şimdi biraz dinleneyim pazara da gideceğimBazı doktorlar da üç haftaya kadar normal kabul edebiliyor, ara açılmadığı sürece. Ama anladığım kadarıyla her zamanki doktor değil bu ölçümü yapan, doktor farklıysa ölçüm farkı da olabilir. Bir dahaki randevuda anlaşılır zaten. Diğer arkadaşların da dediği gibi, doktor plesantayla ilgili bir şey demediğine göre endişelenecek bir şey yoktur bence.
Benimki de bu markaydı, çünkü beş sene önce en iyisi buyduşimdi başka iyi markalar da vardır tabii. ben kişisel sebeplerden ötürü (tombiş oğlan& kalça eklemi çatlamış anne) çok verimli kullanamamıştım ama bu kez azimliyim (hele güncel fiyatını gördükten sonra iyice arttı azmim )
İş başa düşüyor bazen, ne yapalım, kader utansınben de doktordan yüz buldum, 38. Haftaya girene kadar yatmaya karar verdim hazırlıklara o zaman başlarım artık.
Ergobaby Omni 360 Air Bebek Kanguru (Pearl Grey) Bebekhouse.com'da
Benimki bu canım. Arkadaşım verdi bununla 3 çocuk büyüttü çok ergonomik bir sürü taşıma pozisyonu var, kafa desteği var o çok memnundu. Ha ben şahsen şu an sıfırdan alacak olsam asla bu parayı kangruya vermem o ayrı konu
Bizler de senin için çook dua edeceğiz, gülücükler saça saça gir doğuma, her şey güzel olsun inşallahPerinatalog 3 gün geri hesaplıyor ama 37 bitmiş olacak her şekilde.
Kendi doktoruma göre 38 bitiyor. Yani yapacak bir şey yok. Doktorum beklerdik sonuna kadar ama bekleyemeyiz bu durumda zaten plasentası yüzünden gelişmeyecek dedi. Hepinize dua edeceğim doğururken
Amiin amiin
İnşallah ben de öyle umut ediyorum güzel dileklerin için çok teşekkürler benim doğumumda kötü hiç bir anım yok ve bebek çıktığı anda tüm acılar bitiyor isteyen herkese güzel bir normal doğum nasip olsun . Şuan ufak bir sorunum var çok dillendirmiyorum amaAh ne güzel darısı benim ve tüm vajinal doğuma gidecek arkadaşlarımın da olsunSezeryan da olsa fark etmez inşallah sağlıkla gelsinler hepimiz için diliyorum. Bu doğumun ilkinden daha da kolay geçecektir çok sevindim senin adına
Aynı doktordu ama devlet hastanesiBazı doktorlar da üç haftaya kadar normal kabul edebiliyor, ara açılmadığı sürece. Ama anladığım kadarıyla her zamanki doktor değil bu ölçümü yapan, doktor farklıysa ölçüm farkı da olabilir. Bir dahaki randevuda anlaşılır zaten. Diğer arkadaşların da dediği gibi, doktor plesantayla ilgili bir şey demediğine göre endişelenecek bir şey yoktur bence
Aynı doktordu ama devlet hastanesisadece ölçüm yapıyor ve gidiyorum ciddi bi takip söz konusu değil yani. Neredeyse 12. haftadan beri bi hafta önde giden bi bebekti bir anda 2 hafta geriye düşmesi gerçekten çok endişe verici benim için
Ama şöyle ki bu durumu paylaştığımda çevremden hep aynı şeyi duydum son zamanlar gelişim yavaş olur normal dediler. Burda öyle bi durum yaşayan yok ama sanırım
+Bi de plesanta ile ilgili ne gibi bi sorun olabilir plesantanın önde olduğunu biliyorum sadece, başka bişey denmedi
Ah evet bugün yemek hazırlamak ve oyun oynamak dışında kılımı kıpırdatmadım. Eşimin saatini taktım tansiyonuma da ordan bakıyoruz. Ayak merkezini de aradım yapmıyoruz dedi ondan da umudu kestim akapunturcu nerden bulcam diye. Kaderine bıraktım artıkAy bırak istersen artık uğraşmayıkendine eziyet etme yoluna girdin çaktırmadan farkında mısın? dikkat et kendine.. Size sen lazımsın
Ah inşallah inşallah döner, ben umudu kestim artıkİnşallah ben de öyle umut ediyorum güzel dileklerin için çok teşekkürler benim doğumumda kötü hiç bir anım yok ve bebek çıktığı anda tüm acılar bitiyor isteyen herkese güzel bir normal doğum nasip olsun . Şuan ufak bir sorunum var çok dillendirmiyorum amaSpring05 gibi ben de tedirginlikle dönmesini bekliyorum kızım hemen dönmüştü buna erkek beceriksizliği işte diyipi espriye vuruyorum şimdilik
Bu yorumun altına imzamı atarım. Başıma gelenlerin özetini resmen.Doktor şaşırdı deyince ben başka doktor sandım. Belli bir haftadan sonra gelişim biraz yavaşlayabiliyor. Bu grupta da oldu yaşayanlar, birkaç hafta önde giderken haftasını yakalayanlar falan. Bebeğin büyüme hızı son ayda normal olarak biraz yavaşlayabiliyor ama bazen de plesanta yaşlanması, kireçlenmesi vs dedikleri bir nedenle veya kordondaki kan akışıyla bağlantılı olarak bebeğin yeterince beslenememesi (ve dolayısıyla gelişiminin durması) durumu söz konusu olabiliyor, o zaman da doğumu daha erkene çekebiliyor doktor. Ama zaten 37. Haftaya gelmiş galiba, doktorun iki hafta sonra gel demesi biraz garip geldi bana, geç mi olur acaba diye düşündüm şimdi. Takip eden doktor kendisiyse kayıtlara bakmaması, bilmemesi de garip. (Benim özeldeki doktorum dışında devlette de düzenli gittiğim bir doktorum var, hep bilir mesela gelişiminin nasıl gittiğini, bakmış olur kayıtlara). Belki başka bir doktordan daha fikir almak iyi olabilir. Veya iki hafta değil de bir hafta sonra gitmek .
Zaten fiyatları görünce insan her şeyi saklamaya karar veriyorBenimki de bu markaydı, çünkü beş sene önce en iyisi buyduşimdi başka iyi markalar da vardır tabii. ben kişisel sebeplerden ötürü (tombiş oğlan& kalça eklemi çatlamış anne) çok verimli kullanamamıştım ama bu kez azimliyim (hele güncel fiyatını gördükten sonra iyice arttı azmim )
Zaten fiyatları görünce insan her şeyi saklamaya karar veriyorikinciyi yapmaktan vazgeçersem dağıtırım artık aldıklarımı
Bu sefer kullanacağına inancım sonsuz
Rabbim sağ salim kucaniza almayı nasip etsinAhbende sizlerde öyle oluyorum hepinizi görmeden seviyorum
Doğumda hepinize dua edeceğim
Kızlar son bir haftam kaldı
Çok bekleElimden geldiğince yazacağım. Arkamdan bekliyorum sizleri de çok bekletmeyin beni
Bu cümleyi yazarken vakti gelenler dedim içimden. Bazen ağzından çıkan oluveriyor ben korkarımÇok bekleBiz erkenden doğurmayalım Kasım bebekleri kasımda gelsin yahu
Aynı düşünceler ve duygusallık bende de başladıSorma yaaa zor da olsa hamileliğe baya alıştım garip geliyor düşüncesi, bide benim ilk bebeğim 7 yıl baş başaydık eşimle hayatımızda bir bebeğin olacak olması fikrine hala inanamıyorumeşime diyorum biran önce doğmun istiyorul ama şu karnımdaki hallerini çok özliyicem yaaa aşırı tatlı.
Doktor şaşırdı deyince ben başka doktor sandım. Belli bir haftadan sonra gelişim biraz yavaşlayabiliyor. Bu grupta da oldu yaşayanlar, birkaç hafta önde giderken haftasını yakalayanlar falan. Bebeğin büyüme hızı son ayda normal olarak biraz yavaşlayabiliyor ama bazen de plesanta yaşlanması, kireçlenmesi vs dedikleri bir nedenle veya kordondaki kan akışıyla bağlantılı olarak bebeğin yeterince beslenememesi (ve dolayısıyla gelişiminin durması) durumu söz konusu olabiliyor, o zaman da doğumu daha erkene çekebiliyor doktor. Ama zaten 37. Haftaya gelmiş galiba, doktorun iki hafta sonra gel demesi biraz garip geldi bana, geç mi olur acaba diye düşündüm şimdi. Takip eden doktor kendisiyse kayıtlara bakmaması, bilmemesi de garip. (Benim özeldeki doktorum dışında devlette de düzenli gittiğim bir doktorum var, hep bilir mesela gelişiminin nasıl gittiğini, bakmış olur kayıtlara). Belki başka bir doktordan daha fikir almak iyi olabilir. Veya iki hafta değil de bir hafta sonra gitmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?