2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ve de benim bugün depo olan odamı boşaltıp kolileri ayırmam peki kasıklarım daha da acımaya başladı ama en azından beşiği, puseti falan çıkardım koydum köşeye. Çünkü biliyorum ani bir doğum olsa eşim puseti beşiği kesin unutur, bulamaz

Ben de bir önceki ilişkimden sonra farketmiştim ilk olarak kasık ağrımı. Daha doğrusu hafif vardı ama ilişki sonrası artmıştı. İlişkiden mi yoksa genel mi diye biraz takip ettim ama sanırım ilişkiyle beraber daha kalıcı oldu. Sonuçta bebeğin yerleşimini kolaylaştıran şeyler

Yaa gün beklemek çok heycanlı sağlıkla al kucağına en aktiflerden birisin doğunca da boş bırakma burayı

hayirli olsun saglikla gelsin guzel kizin senin sakin mesajlarini okumaya alistim biranda gideceksin gibi geldi sagsalim kurtulmanizi kavusmanizi diliyorum
Elimden geldiğince yazacağım. Arkamdan bekliyorum sizleri de çok bekletmeyin beni

Bazı doktorlar da üç haftaya kadar normal kabul edebiliyor, ara açılmadığı sürece. Ama anladığım kadarıyla her zamanki doktor değil bu ölçümü yapan, doktor farklıysa ölçüm farkı da olabilir. Bir dahaki randevuda anlaşılır zaten. Diğer arkadaşların da dediği gibi, doktor plesantayla ilgili bir şey demediğine göre endişelenecek bir şey yoktur bence.

Kızlar aranızda kanguru alan var mı çok araştıramadım daha bir sürü eksiğim var hangi markalara bakalım alan daha önceden tecrübe eden ya da araştıran varsa önerebilir mi

Benimki de bu markaydı, çünkü beş sene önce en iyisi buydu şimdi başka iyi markalar da vardır tabii. ben kişisel sebeplerden ötürü (tombiş oğlan& kalça eklemi çatlamış anne) çok verimli kullanamamıştım ama bu kez azimliyim (hele güncel fiyatını gördükten sonra iyice arttı azmim)

İş başa düşüyor bazen, ne yapalım, kader utansın ben de doktordan yüz buldum, 38. Haftaya girene kadar yatmaya karar verdim hazırlıklara o zaman başlarım artık.

Sorma, eşim iş değişikliği yaptığı için daha yoğun çalışıyor. Eskiden ne güzel evdeydi hep, Pazarı falan yapardı. Şimdi biraz dinleneyim pazara da gideceğim ona kalsa gitme, yapma şu bu diyor ama o işler yapılmadıkça bu sefer de benim kafam rahata eremiyor tam bir kısır döngü

Bizler de senin için çook dua edeceğiz, gülücükler saça saça gir doğuma, her şey güzel olsun inşallah ben aşırı duygulanıyorum okuyunca böyle bir de zamanın ne çabuk geçtiğine inanamıyorum

İnşallah ben de öyle umut ediyorum güzel dileklerin için çok teşekkürler benim doğumumda kötü hiç bir anım yok ve bebek çıktığı anda tüm acılar bitiyor isteyen herkese güzel bir normal doğum nasip olsun . Şuan ufak bir sorunum var çok dillendirmiyorum ama Spring05 gibi ben de tedirginlikle dönmesini bekliyorum kızım hemen dönmüştü buna erkek beceriksizliği işte diyipi espriye vuruyorum şimdilik

Aynı doktordu ama devlet hastanesi sadece ölçüm yapıyor ve gidiyorum ciddi bi takip söz konusu değil yani. Neredeyse 12. haftadan beri bi hafta önde giden bi bebekti bir anda 2 hafta geriye düşmesi gerçekten çok endişe verici benim için
Ama şöyle ki bu durumu paylaştığımda çevremden hep aynı şeyi duydum son zamanlar gelişim yavaş olur normal dediler. Burda öyle bi durum yaşayan yok ama sanırım
+Bi de plesanta ile ilgili ne gibi bi sorun olabilir plesantanın önde olduğunu biliyorum sadece, başka bişey denmedi

Doktor şaşırdı deyince ben başka doktor sandım. Belli bir haftadan sonra gelişim biraz yavaşlayabiliyor. Bu grupta da oldu yaşayanlar, birkaç hafta önde giderken haftasını yakalayanlar falan. Bebeğin büyüme hızı son ayda normal olarak biraz yavaşlayabiliyor ama bazen de plesanta yaşlanması, kireçlenmesi vs dedikleri bir nedenle veya kordondaki kan akışıyla bağlantılı olarak bebeğin yeterince beslenememesi (ve dolayısıyla gelişiminin durması) durumu söz konusu olabiliyor, o zaman da doğumu daha erkene çekebiliyor doktor. Ama zaten 37. Haftaya gelmiş galiba, doktorun iki hafta sonra gel demesi biraz garip geldi bana, geç mi olur acaba diye düşündüm şimdi. Takip eden doktor kendisiyse kayıtlara bakmaması, bilmemesi de garip. (Benim özeldeki doktorum dışında devlette de düzenli gittiğim bir doktorum var, hep bilir mesela gelişiminin nasıl gittiğini, bakmış olur kayıtlara). Belki başka bir doktordan daha fikir almak iyi olabilir. Veya iki hafta değil de bir hafta sonra gitmek .

Ay bırak istersen artık uğraşmayı kendine eziyet etme yoluna girdin çaktırmadan farkında mısın? dikkat et kendine.. Size sen lazımsın
Ah evet bugün yemek hazırlamak ve oyun oynamak dışında kılımı kıpırdatmadım. Eşimin saatini taktım tansiyonuma da ordan bakıyoruz. Ayak merkezini de aradım yapmıyoruz dedi ondan da umudu kestim akapunturcu nerden bulcam diye. Kaderine bıraktım artık
Ah inşallah inşallah döner, ben umudu kestim artık

Bu yorumun altına imzamı atarım. Başıma gelenlerin özetini resmen.
Dogabesmez aklında hiç bir soru işareti kalmaması adına başka bir doktora gitmeni gerekirse perinataloga gitmeni tavsiye ederim.

Zaten fiyatları görünce insan her şeyi saklamaya karar veriyor ikinciyi yapmaktan vazgeçersem dağıtırım artık aldıklarımı
Bu sefer kullanacağına inancım sonsuz

Zaten fiyatları görünce insan her şeyi saklamaya karar veriyor ikinciyi yapmaktan vazgeçersem dağıtırım artık aldıklarımı
Bu sefer kullanacağına inancım sonsuz

Ya işte bu öyle bir ikilem ki, önce bu ekonomide ikinci çocuk mu yapılır diyorsun, sonra bir bakıyorsun ilkine yaptığın masraflarla en az iki çocuk daha büyütülür. Bazen diyorum acaba sırf o philips wasabi, ergobaby ve zilyon parçalı legolar falan boşa gitmesin diye mi giriştik ikinciye acaba

Aynı düşünceler ve duygusallık bende de başladı karşımdaki son günleri 37. Haftaya girdim. 6 yıllık evliliğin üstüne ilk çocuk bana göre hiç altı yıl değil daha kısaydı ama yalnızlığı özler miyim diye düşünüyorum ara ara sonra evde minik bir canın ağlaması sonra gülüşleri yeni düzene de alisacagiz.
Ben de artık doğsun diyorum ama sonra ayrı kalacağımızı düşününce hamilelik de çok güzel geliyor. sadece eşler bu durumda çok disarida onlar anlayamıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…