Bende 10 kg almıştım 33. Haftaya kadar şuan 12 oldu 14 ile doğuma giderim muhtemelen aman veririz ya33+2 şu an eczanede tartıldığım tartıya göre 12 kg aldım ama o tartı yanlış olabilir çünkü benden sonra bi amca tartıldı ben bu kadar kilo almış olamam yanlış herhalde dedi ama bilemiyorum tabii. Eğer tartı doğru değilse 10 kg aldım. Bu çarşamba randevum var oradaki tartı net gösterecek.
Cinnet yükleniyor....Öpemezsem ölürüm gibi geliyor yaaergen de olsun, tribine de girsin, kapıları da kapatsın ama öptürsün hep
Spoiler vermek gibi olmasın ama doğurduktan sonra bir de şey var: “oo bunlar daha iyi günlerin, x yaşına gelsin de o zaman göreceksin” (x= seninkinin yaşı + 2 veya 3)
Sen şu an kaç haftalıksınBende 10 kg almıştım 33. Haftaya kadar şuan 12 oldu 14 ile doğuma giderim muhtemelen aman veririz ya
Mis gibisin merak etmeBende 10 kg almıştım 33. Haftaya kadar şuan 12 oldu 14 ile doğuma giderim muhtemelen aman veririz ya
36+0 şuanSen şu an kaç haftalıksın
Yaa diyetisyenimizden destek geldi çok sevindimMis gibisin merak etmebu kilolar çok ideal
Ben sinirlenmiyorum bile şaşırıyorum hiç aklıma böyle bir şey gelmemişti bir bilse adamın hep evde olduğunuAy ne alaka yahu ne illet insanlar var illa yorum yapacak yapmazsa ölür ya! Cevap versen cahile ne anlatabilirsin? Cevap vermesen kendi içinde sinirleniyorsun olan yine sana oluyor.. vallahi nefret ediyorum böyle sadece konuşmak için konuşan insanlardan. Bana da sürekli şey diyorlar " oo Dogur o zaman görcem ben seni" benim gözümde bu ve türevi cümleler iyi niyetle veya ŞAKA adı altında kurulabilecek cümleler degil. neyimi göreceksin benim sefillik çektiğimi, yorgun olmamı veya sürekli dert yanmami mi görmek istiyorsun ? Belki bunlar küçük şeyler belki de gerçekten dedikleri gibi olacağım ama bu benim tercihim yani ben istedim sanane arkadaş sanane vallahi artık tahammül edemiyorumben bu çocuğu 6 yıl beklemişim rezil de olurum vezir de, her halime de şükür ederim ama gel de bunu anlat işte.. anlatamayinca da hoopp konunun başına bağlıyorum kendim sinirleniyorum işte
O mis gibi neredeyse aramızda bir ay var Allah’tan senin kilo artışın azalmış benimkisi azalmazsa 80’i geçerim artık36+0 şuan
Canim ben toplamda 9 kilo aldim 5 kilosunu son 3 haftada aldim. şeker falan yok bende hep kontrollu gittim ve doktorum da normal son aylarda kilo alman dedi. bence endiselenme..Daha 33+3’teyim. Böyle giderse kimbilir kaç kiloyla doğuma girerim Allah biliyor. Hiç ekmek yemiyorum, abur cubur hiç tüketmiyorum yemeklerime tuz atmıyorum ben nolduğunu anlamadım.
Son dönemlerde aslında kilodan ziyade ödem de olabiliyor. Ben ilkinde 14 kilo almıştım fotoğraflara bakıyorum da 36 da filan ben yüzük takamıyormuşum. Bunda hiç ödem olmadı mesela daha ama olabilir de her gebelik farklı. Belki bebek kilo konusunda da atağa geçmiştir o da etkilemiş olabilirKızlar çok hızlı kilo alıyorum demiştim ya göbeğimde değilde popomda ve hemen altında çatlak oluşturmuş. Abur cubur vs yemediğim halde ayda 1 kilo alan ben 1 ayda totalde 5 kilo almışım resmen. Kafayı yemek üzereyim.
Geçmezsin kendini strese sokma benide doktorum aylarca strese soktu alma alma diye bugün bebeğe yarıyordur merak etme diyoO mis gibi neredeyse aramızda bir ay var Allah’tan senin kilo artışın azalmış benimkisi azalmazsa 80’i geçerim artık
Allahım inşallah almamGeçmezsin kendini strese sokma benide doktorum aylarca strese soktu alma alma diye bugün bebeğe yarıyordur merak etme diyoDoğuma 2 hafta kala söylemesi dışında bi sıkıntı yok
Bak ne güzel bir tavsiye ben bunları kimseden duymamıştım mesela, teşekkürlerBen sinirlenmiyorum bile şaşırıyorum hiç aklıma böyle bir şey gelmemişti bir bilse adamın hep evde olduğunuo şey diye düşünmüş muhtemelen kadın evde çocukla oyalanıyor kocası takılıyor. Bizde emzirmeye ve amh değerlerime göre hemen olmaz demiştik aslında ama kısmet
Ya o konuda bazıları evet moral bozuyor kötü niyetli de olabiliyor. Çocuk sahibi olmak için çabalayan gerçekten çok insan var benim etrafımda da çok şükür kavuştuk, kavuşacağızBende çok pozitif yaklaşıyordum bebek bakımına kimse dokunmasın her şeyi ben yapıyım onu da ben yapıyım şunu da ben yapıyım modundaydım. Şuan bensiz sakinleşmeyen her şeyi benim yapmamı isteyen bir kızım oldu babası nerdeyse her gün evde olmasına rağmen ve ben çalışıyor olmama dışarda olduğum döneme rağmen. Her çocuğun tabi yapısı da farklı ama kendini bir yandan hazırlamakta gerekiyormuş benim anladığım ben bu kadar zor ve yıpratıcı olacağını inan tahmin bile edemezdim. En azından her şeyi kendime yük etmezdim şimdi ki aklım olsa her şeyi ben yaparım, dokunmayın modunda olmazdım. Yardım isterdim çekinmeden. Yardımcı daha çok gelsin derdim sürekli memeyle sakinleştirmeye çalışmazdım mesela. Öyle olunca her şey annenin üstüne kalıyor, memesiz uyumuyor bu çocuk ben ne yapıyım diyorlar. Memeyi bıraksan çocuk senin kokunu elini tutmanı bekliyor hep üstüne kalıyor. O konulara dikkat edin bence bana en büyük ders o oldu Çocuk benim çocuğum ve tabikii en çok benimle zaman geçirecek en çok beni sevecek ama bu artık bağımlılık olmuş. Bireyselleşmesine biraz ayrı kalmasına izin verin hem onun hem kendinizin
Lütfen bu gunler bir daha geri gelmez sakin ailelerin büyüklerin birbiri ile kendine hayatı zehir etme olabildiğince odanda tek emzir kokla sev ve ailen de olsa kırmaktan çekinme sen ne kadar sessiz kalırsan o kadar üstüne gelirler gerekirse sinir krizi geçirir gibi yap beni bunaltmayin nefes alamıyorum falan de rahat versin cenelerini tutsunlar .. İlk doğum sonrası kontrol sık olur zaten kilosundqn sarıldığında çiş sayısından kilo belli olur doktor ya da ebe seni yönlendirir. Hiç bir isterse şantiye elektriği olsun süt sağım makinesi bebek kadar güzel vakum ile çekemez ve bebeğin ağzından tükürük sayesinde dut oranı da artar bebek emdikce çene kasları yorulmaz tam tersi güçlenir. Dil bağı var mi doktoruna kontrolde baktir yoksa emmesi düzene girer . Kaynanalar malum da annene sinirlendim cidden anlayamıyorum lohusa kadına neden bu kadar yükleniyorlar tepende, emzirme özel bi an o an litfen odana geç rahat ol .. sen mükemmel bir annesin doğumun çok güzel geçti mükemmel bi sezeryan oykun oldu çok güçlüsün eminim annelik konusunda da şimdiden mükemmel oldun kimseye ihtiyacın yok aslında onlar sadece destek için var köstek olmamalılar..Arkadaşlar kimsenin mesajını okuyamadım doğum yapan var mı bilmiyorum da birazcık derdimi paylaşmaya geldim buraya. Dün eve geldigimde Sağıma annem oturdu sütun akıyor mu diye soruyor, soluma kaynanam oturdu sütün yetmiyordu diyor. Kaynanam diyor ki sütü makineyle sağıp verecekmişim çocuk biraz kendine gelene kadar ki bebek yorulmasın. Kendine gelince emzirecekmişim. Bu sabah meme verirken bıraktı ve biraz şiddetli ağlamaya başlayinca sütun yetmiyor demeye başladı kaynanam ve annem. Sonra ben de artık dayanamayıp mama hazırlayın dedim ve aradan bir dakika geçti ki bebeğim kakasını yapti. Halbuki kakasını yapmaya çalışıyor diye agliyormuş. Dün geceden beri 3 kere kakasini yaptı. Gerçekten yetmeme ihtimali var mı? Git gide emzirmekten soğuyorum sanki. Böyle de düşünmek istemiyorum ama gerçekten dünden beri çok yıprandım. Lütfen akıl verin. Yetmiyor olma ihtimali var mı? Dediğim gibi dün geceden beri 3 kere kakasini yapti
Senin kaynana benim kauanana ile akraba mı acaba bi kulak var kadında yemin ederim trafikte bi sey fısır fısır desem ilerden duyuyor o yaşa gelsem ben kendi sesimi duyamam.. Ya cok konuşuyor çok karışıyor inan her hareketim yanlış her hareketim bilgisiz cahil geliyor ona . Bu sefer müdahale ederse komik olur ama çünkü kendi en son büyüttüğü çocuğun üzerinden 30 küsür yıl geçmiş benim en son büyüttüğüm çocuğum üzerinden 1 yıl geçti tekrar hamileyim yani ondan bin kat daha taze yeni bilgiye deneyime sahibim ağzını açmaması lazım aslında ama sanki kızımı ben büyütüp bakmıyorum gibi yine her şeye müdahale ederYa işte benimde karnım top gibi hiç bir yerime yayılmadı aldığım kilo öyle bekliyor bende o yüzden döneceğini sanmıyorum. Dün bir tanıdığımızı aradım doktor asistanının yanında çalışıyor yavaş yavaş masaj yapsın aşağı doğru demişte kordon dolanır bir şey olur diye de korktum yapamadım. Allah kolaylık versin ya bilmiyorum benim kv mağdurdur hep kocası yurt dışında işte kendi çocukları için yaşıyor. Kadın programı filan izleyen bir tip değil her şeyi bilen çocuk her ağladığında yazık açlıktan ağlıyor diyen. Sürekli zayıfladı bebek diyip başımda konuşan ve kulakları çok keskin biriBende lohusayken eşime oda da artık gitsin yeter istemiyorum dedim sürekli aç bu çocuk demesinden bunalıp gittik içeri ağlıyor gerginliği düşün yani
Haha bende ilk anlamamıştım ama kediymişyer daralmasın diye asmalı bir şey istedim bunu almış. Duvar sticker ı ve avizede aldık mobilya almadım diye kız odası olsun dedim
Yurt dışı ve bizim ülkenin çocuk bakımı cidden çok farklı anlatıldikca anlıyorum sadece gece uyanmazsa kaldırma olayına pek sıcak değilim bence bebek uyuyorken kaldırılıp beslenilmeli çünkü katı gıda tüketmiyor sadece sıvı süt veya mama , mideleri ufacık ve sıvı gıda hemen bağırsaklara gidiyor mide boş bu yüzden bu pek benlik değil ama gerisi güzel. Tabi benim fikrim başkasına yanlış gelebilir ona da saygı duyarım.Şimdi arkadaşlar ben ilk doğumumu Almanya’da yaptım. İlk gün damla şeklinde sütüm gelmeye başladı. Ebeler hemşireler sütüm gelmedi diye asla çocuğa mama vermediler. Devamlı ten teması çıplak şekilde yapmamı istediler ve çocuğu hep memede tutmamı istediler. O bir damlanın bile bebeğe yeteceğini söylediler hatta ben endişelendim çünkü türkiyede gördüğüm böyle değildi açlıktan birşey olacak sanıyordum. Ebe onun midesi kiraz çekirdeği kadar o yüzden hiç birşey olmaz diye beni teselli etti. Gecesine şükür sütüm gelmeye başladı çocuğumun da emme refleksi çok çok iyiydi. Eve çıktığımda da haftada iki üç kez ebe geliyordu eve. Bana bir çizelge vermişti 2buçuk 3 saatte bir bebeği beslemem gerektiğini devamlı emzirdiğimde çocukta doyma bilinci olmayacağını ve devamlı ağlayıp meme arayacağını söylemişti hatta bunun sonucunda sindirilmeden devamlı meme vermenin sonucunun gaz sancısı olacağını söylemişti. Bu türkiyede anneme göre çok yanlıştı ama benim mantığıma oturdu. Her gün 5 6 dolu bezi oluyorsa bebeğin doyuyor demektir. Ben her gün emzirdiğim saatleri not aldım. Belli bir süre sonra da gece eğer çocuk uyanmıyorsa sen emzirmek için kaldırma demişti. Bu şekilde de çocukta gece gündüz kavramını oluşturmayı hedefleriz demişti.Biraz uzun oldu ama yurtdışında bu süreçler biraz daha farklı ilerliyor. Ben hiç mama vermedim vermeyi çok istedim bebeğim şişko bir bebek olsun istedimama doktor gerek görmedi kafama göre de vermedim.Biraz uzun oldu ama bu bebeğimde de aynı şekilde devam etmeye çalışacağım. Lütfen anne kaynana vs kimseyi dinlemeyin doktorunuzu ve iç güdülerinizi dinleyin.
Sık dişiniArdındayım canım, kasıklarım aşırı acısa da kasımda doğrucam ben de
O masaji sen nasıl yapacaksin ?? Mümkün değil ki . Eşin yapar ancak . Çünkü vajina ya yapılan elle bir masaj bu o göbek ile benim mumkunatim yokBu arada doktor perine masajını önerdi. Bugünden itibaren yapmaya başlicam çok faydasını gören varmış aklınızda olsun
Canım benim tam 37 haftada yatisim yapıldı suni sancı takıldı 1 gün aldım açılma olmadı gece mola verdim dinlendim ertesi gün sabah tekrar takıldı doktor geldi suyumu patlattı hızlansin diye akşamına da doğumum oldu . Açılma hic olmazsa o akşam artık sezeryan a alacaktı.Perinatoloji 37.hafta kesinlikle doğum öneriyorum dedi. Karaciğer enzimleri yüksekti ilaçla biraz düştü ama yine de çok riskli bu durumda risk almanızı önermem doğarsa bebek yaşar ama anne karnında bir şey olsa telafisi yok dedi. Doğum doktoru da sezeryan mı normal mi düşünüyordun diye sorunca normal nasıl olacak bilemedim suni sancı ile falan galiba
4 cm de yapılıyor öncesi sonrası olmuyor tam o an olmalı. Yaklaşık yarım saat 45 dk rahatlatıyor bacaklarda uyuşma yapıyor ama yine yuruyebiliyorsun . Tam sancı esnasında yine ağrı oluyor ama hafifliyor. Belinden bi hortum çıkarıp omzuna yapistiriyorlar gerekirse 2. Dozu yapmak için orada duruyor . Yapanın elinden mı benim şansım mı yoksa bel fıtığı olduğu için mi bilmem bana çok zararı oldu aylarca bel ağrısı çektim kızım 1 yaşında hâlâ da tam anlamıyla geçmedi ama herkes aynı olacak diye bir şey yok başka yaptıran arkadaşım da çok memmun kaldı ve açılması çok hızlı olduğu için daha epidural etkisi geçmeden az sancı ile doğum yaptı sonrasında da bel ağrısı çekmedi ben etkisi 45 dk sürdü geçti yine ağrı çektim en son dayanamaz hale gelince ikinciyi istedim yaptılar ama artık sancı şiddetlendi diye hiç bi fayda görmedim bu sefer etki etmedi ama benim acı esigim ile ilgili olabilir herkes farklı yapıda.Arkadaşlar, ilk doğumunda epidural alan var mı? Kimisi diyor sancıyı 5’ten 3’e indiriyor ancak kimisi diyor hiç sancı hissetmedim ama ıkınma zor oluyor. Herkesin deneyimi yine farklıBen de kararsızım direkt normal doğumu yapabilir miyim acaba? Dedikleri kadar çok mu sancı oluyor Burada epiduralin ücreti 20 bin liraya geliyor Hani değmeyecekse almayım bari 20 bin liralık acı çekeyim
N e g r o değil miPeki buskıvı markasını anlayabıldnz mi mrk ettimsansür yedim resmen, argo oldugu için tabi ama o zmnlar adı o ydu
Bacım buz falan hasta olursun tam miden çünkü üşütürsün kusarsın canına yazık. Bu çubuk dediğin akapuntur olayını anlamadım yalnız onu açıklar mısın ne oluyor tam olarak?İnternette buz koyun ışık tutun müzik dinletin gibi şeyler yazıyorEşimde aynı şeyi dedi haha ben geçen ay medikal ayak bakımına gitmiştim yarın orayı arayacağım moksa çubuğu varmış aslında akapuntur merkezinde yapılıyormuş. Yapılıyorsa gideceğim yerde bi onu da denesin bakalım ben elimden geleni yapıyım da dönmüyorsa zaten yapacak bir şey yok. Ama şimdiden bu inatçılığı beni sinir etti
Allah im hepsi aynı demek kiBende de tuza basmak istediler 40 banyosunda daha doğrusu tuz atmakkorkmazmış o zaman eşim attırmadı
Benim malesef daha da kötüleşti canımIf ben yaaaa aynı ben
Napcam 2 haftadır devam ediyor
Daha 27.haftadayım
Merhaba canım, seninle aynı haftalık hamileyim.Şiddetli bel ve bacak ağrımdan dolayı yürüyemediğim için 37. Haftada doğum yapma ihtimalim var benimde .Ama ağrım o kadar fazla ki nasıl geçecek 2 hafta bilmiyorum.Üzüntüden doktorla bile net konuşamadım.37. Haftada doğması riskli değil dimi canımYa ben artık şafak sayıyorum resmen 17 günüm var bugün çok uyandım kızımı görmek için sabırsızlanıyorum çokpark yatağıda geldi kurduk gözümün önünde ona bakarak uyandım beni çok mutlu etti
Bu arada hiç istemesemde şu alt açma zımbırtısı olan park yataktan almak zorunda kaldım diğeri kalmamıştı
Buna benzer cümleler kuran bir iş arkadaşım var ama biliyorum ki hayatında o kadar mutsuzki, başkaları da ona eşlik edince mutlu olacak. O yüzden kulağımı tıkıyorum. Evlenince düzen öyle olmuyor cart curt diyordu, evlendim hayatıma aynı düzende devam edince “ayyy ne güzel, sen zaten ona göre bir eş seçmişsindir ” diyerek güya mutlu oluyor halime. Hamile kalınca da yine aynı modda, çocuk doğunca hamilelik günlerini arayacaksın şöyle zor olacak böyle zor olacak. Yani kime göre neye göre? Evlilik dinamiklerimiz bir değil sonuçtaAy ne alaka yahu ne illet insanlar var illa yorum yapacak yapmazsa ölür ya! Cevap versen cahile ne anlatabilirsin? Cevap vermesen kendi içinde sinirleniyorsun olan yine sana oluyor.. vallahi nefret ediyorum böyle sadece konuşmak için konuşan insanlardan. Bana da sürekli şey diyorlar " oo Dogur o zaman görcem ben seni" benim gözümde bu ve türevi cümleler iyi niyetle veya ŞAKA adı altında kurulabilecek cümleler degil. neyimi göreceksin benim sefillik çektiğimi, yorgun olmamı veya sürekli dert yanmami mi görmek istiyorsun ? Belki bunlar küçük şeyler belki de gerçekten dedikleri gibi olacağım ama bu benim tercihim yani ben istedim sanane arkadaş sanane vallahi artık tahammül edemiyorumben bu çocuğu 6 yıl beklemişim rezil de olurum vezir de, her halime de şükür ederim ama gel de bunu anlat işte.. anlatamayinca da hoopp konunun başına bağlıyorum kendim sinirleniyorum işte
Benim bile içim soğudu burdaaa. Ağzına sağlıkKına çok mantıklıymış aşko yazdım bunu bir kenara jdbdjdbd yav gör gör de görünce senin için değişen ne olacak of bir anlasamben bir keresinde birine bu kahveleri içemeyeceksin dediğinde ( ki sürekli böyle konuşuyordu artık dayanamadım ) ya bir şey sorcam sürekli böyle negatif veya kendi yaşadığın şeyleri Berbat şeylermiş gibi anlatiyorsun ya ? Belki ben bunları yaşamak istiyorum nereden biliyorsun, ayrıca madem bu kadar şikayetçisin çocuk yapmasaydin silah mı tuttular yap diye dedim beni arkadaşlıktan çıkarmış aaa noldu ya arkadaşlıktan çıkarmışsın hâlbuki ben senin söylediklerinin aynısının değişik versiyonunu söyledim niye alındın ki dedim bu sefer de engellemiş ama ben o kadar ama o kadar eğlendim ki içim soğudu resmen
Canım senin randevun ne zaman en son gittiğinde kaç kg dı bebiş ? Bizim aynı gün olacak ya merak ettim ben salı gideceğim bakalım36+0 şuan
Ben ilk 5 ay hiç kilo almadım ama son 3 ayda 10 kilo aldım. Zayıf hamile kalınca ve son aylarda çok hızlı alınıyor bence. Bebişlerinde büyüyüp çok hızlı kilo alındığını düşünüyorum son aylarda. Ama tabi kişiden kişiye değişir deYa aslında çatlak durumunu önemsemiyorum pek olacağı varsa olacak tabii ki ben önlemimi alıyorum ama dediğin gibi genetik meselesi fakat kilo konusunu aşamıyorum bak yediğim halde olsa amenna ama o da yok yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?