2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Al işte ay sinirim bozuldu ya bunlar nasıl kafalar mesela ben senin o arkadaşının yerine kendimi koyuyorum böyle birseyi söyleyecek bile olsam utancımdan söyleyemem biliyo musun, benim mutsuzlugumu kimsenin bilmesine bana acımasına gerek yok diye düşünüp söyleyemem cubku ben öyle söyleyen insanlara acıyarak bakiyorum malesef

Kızlar sezeryan olursa bir gün hastanede kalınıyor ya yanımda kim kalması gerekir. Yani annem mi kalsın eşim mi kalsın sizce?

Bir ayda 5 kilo çok fazla.. hadi abur cubur yok ama karbonhidrat tatli meyve Nişasta içeren ürünler de yeme nasıl?
Ekmek tüketmiyorum. Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tercih ediyorum onuda sayılı kaşık koyuyorum. Makarna vsde aynı şekilde. Her gün bir muz yiyorum bazen bir gün ara veriyorum. Bazende muz+baska meyve olabiliyor ama ondan da bir adet. Kahveye vs şeker kullanmıyorum ki o da günde bir bardak zaten. Haftada bir veya iki canım tatlı isterse yiyorum o da mesela bir dilim bir kase gibi abartarak değil.

Kızlar sezeryan olursa bir gün hastanede kalınıyor ya yanımda kim kalması gerekir. Yani annem mi kalsın eşim mi kalsın sizce?
Bence annenizin kalması daha iyi ama ikinci gebelikse yani tecrübeliyseniz eşiniz daha iyi.

Vücut indeksine göre ortalama 12 kilo çok normaldir aslında. Her ay bir kilo kadar alınması gerektiği düşünülür. İlk aylarda almıyoruz tabii ama ortalama işte. Benim doktorumda çok takıntılıydı o yüzden anlıyorum ama beni serbest bıraktı tabi
Senin kilo almaman genetik bir şans

Bacım buz falan hasta olursun tam miden çünkü üşütürsün kusarsın canına yazık. Bu çubuk dediğin akapuntur olayını anlamadım yalnız onu açıklar mısın ne oluyor tam olarak?
Aynen öyle ya mahvoldum zaten ne günlere kaldık ben dizide gördüm ama kaçıncı bölüm bulamadım ya saçma bir diziydi zaten yöntem böyle ama sanırım benim için bu da geç 33 35 diyo

Ben zayıf hamile kaldığım için doktorum bana hiç bir zaman seni tartalim demedi ( normalde her muayenede tartı + tansiyon aliyor) kilolu olsam başka türlü olur muydu bilmiyorum ama benimki bu şekilde ilerledi hep ha belki de ben sürekli beslenmemden bahsedip sorular sorunca bilinçli olduğumu dusunup tartmadi bilmiyorum

Öyle insanlara sıkıntı ceksen bile hep gülceksin harika gidiyor diceksin
Ya bunu yapıyorum evet ama herkesin bir eşref saati bir de eşek saati var derler ya o hesap bazen damarımın tepemde olduğu ana denk geliyor ve karşımdaki alıyor nasibini 6 yıl niye çocuğun yok diyen yüzsüzlerle uğraştım şimdi de böylelerine sabretmekten kendime sabır kalmıyor o yüzden artık istesem de pek susamiyorum

Neyse ki tek çocukta kalanları da unutmuyorlar hiç, onlara da şunlar var: “tek çocuk hiç çocuk” “kardeşsiz mi bırakacaksın çocuğu”

Bize de göbek düşene kadar yıkamamak önerilmişti. Sonrasında da her gün yıkansa bile şampuan/sabun haftada max 2-3 kez kullanmayı. Eğitimlerde falan da bu şekilde yönlendiriyorlar hatırladığım kadarıyla. Üç aydan sonra mıydı neydi uyandırmıyorduk meme için, ah ne güzel dönemdi o aralıksız dört beş saat uyunabilen aylar

Canım ben eşimle kalcam ilk dogumumda da öyle yaptık daha rahat hissediyorum eşim ilgilendiği için bebek konusunda da tecrübemiz var zaten

Ay delirmemek elde değil sanane yaaa belki istemedim 6 sene olabilir yani sanane

Benim kızım da tam tersi.Mesela ben emzirdiysem eşim göğsünde gazını çıkarıp uyuttu. Gece bile emzirecek olsam mutlaka eşim kalktı alıp bana verdi yine aynı şekilde gazını çıkarıp uyuttu. Bezini devamlı eşim değiştirdi evde olduğu sürede.Bir buçuk yaşa kadar birlikte yıkadık. Eşim çocuğunun oyun arkadaşı oldu sağolsun beni çoğunlukla dinlendirmeye çalıştı. Ben de çalışmıyordum ücretsiz izindeydim ama işten eve gelir gelmez resmen üzerimden alıyordu bebeği. Peki sonuç ne oldu iki buçuk yaşındaki kızım tam bir babacı oldu. Herşeyi babasının yapmasını istiyor üzerimi babam giydirsin beni kreşe babam götürsün yemeğimi babam koysun beni babam uyutsun canım babam bitanecik babam gibi gibi cümlelerle resmen beni yok sayıyor bir yandan işime geliyor bir yandan da trip atıyorum adam baya yorgun şimdi ikinci nasıl olacak acaba deyip duruyor

Bizim ebe normalde alman gerekenden 1 kg fazla almışsın demişti birkez kiloya karşı toplamda 9 kg gayet iyi ideal almışsın dedi dr da aynı şekilde ideal dedi ama bizim ebe daha takıntılı

Ay delirmemek elde değil sanane yaaa belki istemedim 6 sene olabilir yani sanane
Yaşadığım şehir o kadar bağnaz ki anlatamam bak bir gün siteye köpeğimi çise indirmiştim hayatımda ilk defa gördüğüm daha adını bile bilmediğim bir kadın kucağında 4-5 aylık bebeğiyle yanıma gelip ayy yazık şu köpeğe bakacağına bir tane doğur da baksana demişti o an şoka girdim birkaç saniye cevap veremedim sonra, ben kısırım benim çocuğum olmuyor ama benden sana tavsiye sakın bana yaklaşma ben şizofreni hastasıyım şu an ilacımı yeni aldım ama bir daha ilacımı icmedigim ana denk gelirsen böyle salak salak konuştuğun için yatırır seni boğazlarım raporlu hasta olduğum için de ceza fln almam dikkat et dedim kadının bir koşarak kaçması vardı anlatamam kendimi şizofren yaptığıma değdi hahahahah artık bana kimse yaklasmiyor

Ben bu insanları anlamıyorum bu lafları neden ediyorlar o zaman herkes tek çocukta kalmalı sanki onlar bakcak ya böyle düşünen yapmasın hic cocuk bitsin yani
Bunu diyenler çok çocuklu birde kendi yapmış miss gibi çoluğu çocuğu oynuyor bana yapma diyor yap diyen tayfada vardı tabi büyüdü niye yapmıyorsunuz ben en son görümceme bunaldım ve olmuyor dedim yakamdan düşsün diye o kadar yap yap dediler kv görümce hamileyken 1 kez aramadılar destek olmadılar doğduktan sonra da sevmek isterler Beni doğum değil boş boğazlarla mücadele etmek zorlayacak

Süpersin yaa

Kilo konusu kişiden kişiye değişiyor ama normal veya düşük kiloyla hamile kalanlar için ortalama 15 kg normal kabul ediliyor bildiğim kadarıyla. Fazla kilolu kalanların 7 yi geçmemesi öneriliyor. (Bana 5.5-6 yeter demişti galiba diyetisyen). Yalnız benim hamilelik kitabımda şöyle bir not vAr: 3 trimesterda herhangi bir haftada 1 kilodan fazla alırsanız ve nedeni aşırı yeme veya sodyum tüketme değilse, doktorunuza danışın. 4.-8. Aylar arasında hiç kilo almazsanız da danışın. Belki doktorun bir fikir verir yemediğin halde aldığını düşünüyorsan.

Hahaha bende görümceme demiştim çocuğum olmuyor napalım nasip demiştim benim 2 yıl sonra oldu ilk oğlum çok uzun bir süre değil ama etrafımdakiler için baya uzundu geçen konusu açıldı şimdiki gençler yapmıyor çocuk vs diye bende herkesin içinde ohooo benim arkamdan ne kısır diye dedikodular döndü dedim kv eltim görümcem baya bakıştılar biz demedik öyle birşey dediler bende siz mi dediniz niye üstünüze alınıyorsunuzz dedim resmen 7,8 senenin intikamı oldu

ne güzel ağzının payını vermissinnn benim içim soğudu valla terbiyesiz insanlar ya nasıl böyle laflar etmeye cesaret buluyorlar anlamıyorum cok sinir oldum okurken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…