Al işteBuna benzer cümleler kuran bir iş arkadaşım var ama biliyorum ki hayatında o kadar mutsuzki, başkaları da ona eşlik edince mutlu olacak. O yüzden kulağımı tıkıyorum. Evlenince düzen öyle olmuyor cart curt diyordu, evlendim hayatıma aynı düzende devam edince “ayyy ne güzel, sen zaten ona göre bir eş seçmişsindir ” diyerek güya mutlu oluyor halime. Hamile kalınca da yine aynı modda, çocuk doğunca hamilelik günlerini arayacaksın şöyle zor olacak böyle zor olacak. Yani kime göre neye göre? Evlilik dinamiklerimiz bir değil sonuçta
Ay bir de eşimin yeğeni var 6 yaşında. Çocuğun şubatta kardeşi oldu ve o kadar mutsuz ki bebeğim ağlamasından, ilginin dağılmasından falan. Düşün kardeşini bize vermek istiyorgeçen gün diyor ohhh yakında sizde uyuyamayacaksınız, rahatınız bozulacak ya diyorum çocuk kardeşinden bıktığı için mi bunu söylüyor yoksa evde duyduğu cümleleri mi bize aktarıyor
Ekmek tüketmiyorum. Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tercih ediyorum onuda sayılı kaşık koyuyorum. Makarna vsde aynı şekilde. Her gün bir muz yiyorum bazen bir gün ara veriyorum. Bazende muz+baska meyve olabiliyor ama ondan da bir adet. Kahveye vs şeker kullanmıyorum ki o da günde bir bardak zaten. Haftada bir veya iki canım tatlı isterse yiyorum o da mesela bir dilim bir kase gibi abartarak değil.Bir ayda 5 kilo çok fazla.. hadi abur cubur yok ama karbonhidrat tatli meyve Nişasta içeren ürünler de yeme nasıl?
Bence annenizin kalması daha iyi ama ikinci gebelikse yani tecrübeliyseniz eşiniz daha iyi.Kızlar sezeryan olursa bir gün hastanede kalınıyor ya yanımda kim kalması gerekir. Yani annem mi kalsın eşim mi kalsın sizce?
Vücut indeksine göre ortalama 12 kilo çok normaldir aslında. Her ay bir kilo kadar alınması gerektiği düşünülür. İlk aylarda almıyoruz tabii ama ortalama işte. Benim doktorumda çok takıntılıydı o yüzden anlıyorum ama beni serbest bıraktı tabiKizlar bu bi ayda 3 haftada 5 haftada aldığınız kilolara cidden doktor normal diyor mu benim doktorum olsa Oklava ile kovalar beni , kilo konusunda hassas çünkü bebeğin toplam 5 kilosu olsa herşeyi dahil senin de max 5 kilo alman lazım gerisi boğazını tutmamak diyor . Ha ben hamileliğim başından beri kilo almadım sabit kaldı kilom ama ben bir ayda şu kadar aldım desem do normal gormezdi bunu okudum şimdi çoğu kişinin doktoru normal son ayda demiş benimki mi takıntılı acaba bana suan cok sasirtici geldi yazilanlar
Aynen öyle ya mahvoldum zaten ne günlere kaldıkBacım buz falan hasta olursun tam miden çünkü üşütürsün kusarsın canına yazık. Bu çubuk dediğin akapuntur olayını anlamadım yalnız onu açıklar mısın ne oluyor tam olarak?
Eşim kalacak benim. Hatta herkesin gittiği o odada baş başa kalışımızın hayalini kuruyorumKızlar sezeryan olursa bir gün hastanede kalınıyor ya yanımda kim kalması gerekir. Yani annem mi kalsın eşim mi kalsın sizce?
Ben zayıf hamile kaldığım için doktorum bana hiç bir zaman seni tartalim demedi ( normalde her muayenede tartı + tansiyon aliyor) kilolu olsam başka türlü olur muydu bilmiyorum ama benimki bu şekilde ilerledi hep ha belki de ben sürekli beslenmemden bahsedip sorular sorunca bilinçli olduğumu dusunup tartmadi bilmiyorumKizlar bu bi ayda 3 haftada 5 haftada aldığınız kilolara cidden doktor normal diyor mu benim doktorum olsa Oklava ile kovalar beni , kilo konusunda hassas çünkü bebeğin toplam 5 kilosu olsa herşeyi dahil senin de max 5 kilo alman lazım gerisi boğazını tutmamak diyor . Ha ben hamileliğim başından beri kilo almadım sabit kaldı kilom ama ben bir ayda şu kadar aldım desem do normal gormezdi bunu okudum şimdi çoğu kişinin doktoru normal son ayda demiş benimki mi takıntılı acaba bana suan cok sasirtici geldi yazilanlar
Ya bunu yapıyorum evet ama herkesin bir eşref saati bir de eşek saati var derler ya o hesap bazen damarımın tepemde olduğu ana denk geliyor ve karşımdaki alıyor nasibiniÖyle insanlara sıkıntı ceksen bile hep gülceksin harika gidiyor diceksin
Bende bu doğur görürsün hele bi kardeşi olsun bak nasıl kıskanacak iki çocukla hayatın kararacak diyenlere sinirleniyorum acayip derecede ben geçende bahsettim eve bebek gelince bende acayip enerji oluyor çok iyi geliyor çok hoşuma gidiyor yenidoğan ile ilgilenmek kendime yük olarak görmüyorum tabiki zorluğu olacaktır ama ben seve seve yapıcam bunları insanlar öyle dedikçe hayattan soğuyorum
Zaten daha doğar doğmaz değil de belli bir aydan sonra asla kaldırma deniliyor kendi uyanmadıkça. Ben harfiyen yaptım dediklerini kilosunda falan bir sıkıntı olmadı. Bi de hani bizde derler ya her gün yıka çocuk çabuk büyür diye onlarda öyle birşey yok. Ebe bana neredeyse 3 hafta yıkatmadı çocuğu. Annem her gün arıyordu kızım yıkasana diye ama ebe yıkama diyordu. Bize ters belki ama yine mantığıma yatan bir açıklaması olmuştu. Bebekler çok hassas bir cilt ile doğuyor ve bağışıklıkları için anne karnındaki o sıvı vücutlarında kaplı oluyor. Bebeği yıkadıkça hem hassalığını hem bağışıklığını düşürüp çocuğun cildini korunmaz hale getiriyorsun vücudun yararlı yağını yok ediyorsun ilerde de çok fazla alerjik sorunlarla karşılaşıyorsun demişti.Neredeyse tüm çocuk doktorları da bunu savunuyor orda. Hatta başlarda şampuan yağ krem falan da kullandırmıyorlar. Kim doğru bilemem ama mantığıma yatan şeylerde onlara uydum.
Canım ben eşimle kalcam ilk dogumumda da öyle yaptık daha rahat hissediyorum eşim ilgilendiği için bebek konusunda da tecrübemiz var zatenKızlar sezeryan olursa bir gün hastanede kalınıyor ya yanımda kim kalması gerekir. Yani annem mi kalsın eşim mi kalsın sizce?
Ay delirmemek elde değil sanane yaaa belki istemedim 6 sene olabilir yani sananeYa bunu yapıyorum evet ama herkesin bir eşref saati bir de eşek saati var derler ya o hesap bazen damarımın tepemde olduğu ana denk geliyor ve karşımdaki alıyor nasibini6 yıl niye çocuğun yok diyen yüzsüzlerle uğraştım şimdi de böylelerine sabretmekten kendime sabır kalmıyor o yüzden artık istesem de pek susamiyorum
Benim kızım da tam tersi.Mesela ben emzirdiysem eşim göğsünde gazını çıkarıp uyuttu. Gece bile emzirecek olsam mutlaka eşim kalktı alıp bana verdi yine aynı şekilde gazını çıkarıp uyuttu. Bezini devamlı eşim değiştirdi evde olduğu sürede.Bir buçuk yaşa kadar birlikte yıkadık. Eşim çocuğunun oyun arkadaşı oldu sağolsun beni çoğunlukla dinlendirmeye çalıştı. Ben de çalışmıyordum ücretsiz izindeydim ama işten eve gelir gelmez resmen üzerimden alıyordu bebeği. Peki sonuç ne olduAynen öyle canım bende öyle kolay kolay lafını esirgeyen biri değilim bence yeri geldiğinde böyle de olmak lazım. İçine atmadan kendine yük etmeden halledilmesi en güzeli
Ah ah kesinlikle katılıyorum, bir de anne çalışmıyorsa tamamen kalıyor yapışıyor hatta o yük üstüne. Çalışsa da çok bir şey farketmiyor az önce saydığım yok seni istiyor, yok memeni istiyor şeyleri yüzünden.
Bir de kesinlikle takıntılı olmamak lazım ben 1 yaşına kadar her gün kuzu kıymalı çorba yaptım günlük. Sanki 2 günlük yemek yese hasta olacakmış gibi düşündüm. Süt sağma makinesinin aparatlarını bile kimseye yıkatmadım yanlış deterjan kullanır iyice durulayamaz diye. Hala her şeyini ayrı yıkayıp ütülüyorum ama bu biraz zorunlu bizde. Yani çocuğun tüm bakımını üstlendim güvenemedim kimseye. Sonra bir gün doğum günümde eşimle ilk kez yemeğe çıkmak istedim çocuk olmuş 8 aylık yapışık ikiz gibiyiz. Annemlere yakın bi otele gittik yarım saat sonra aradılar çabuk gel krize girdi diye. Yani dediğin gibi hayatta her şey başımıza gelebilir çok büyük hataymış benim davranış şeklimde. Herkes elini taşın altına koyacak bu sefer, manevi koyamıyoruz maddi koyacak. Bende en kısa zamanda spora başlıcam kendime zaman ayırıcam bunda o hataları yapmıcam
Bizim ebe normalde alman gerekenden 1 kg fazla almışsın demişti birkez kiloya karşı toplamda 9 kg gayet iyi ideal almışsın dedi dr da aynı şekilde ideal dedi ama bizim ebe daha takıntılıKizlar bu bi ayda 3 haftada 5 haftada aldığınız kilolara cidden doktor normal diyor mu benim doktorum olsa Oklava ile kovalar beni , kilo konusunda hassas çünkü bebeğin toplam 5 kilosu olsa herşeyi dahil senin de max 5 kilo alman lazım gerisi boğazını tutmamak diyor . Ha ben hamileliğim başından beri kilo almadım sabit kaldı kilom ama ben bir ayda şu kadar aldım desem do normal gormezdi bunu okudum şimdi çoğu kişinin doktoru normal son ayda demiş benimki mi takıntılı acaba bana suan cok sasirtici geldi yazilanlar
Yaşadığım şehir o kadar bağnaz ki anlatamamAy delirmemek elde değil sanane yaaa belki istemedim 6 sene olabilir yani sanane
Bunu diyenler çok çocuklu birde kendi yapmış miss gibi çoluğu çocuğu oynuyor bana yapma diyorBen bu insanları anlamıyorum bu lafları neden ediyorlar o zaman herkes tek çocukta kalmalı sanki onlar bakcak ya böyle düşünen yapmasın hic cocuk bitsin yani
Süpersin yaaYaşadığım şehir o kadar bağnaz ki anlatamambak bir gün siteye köpeğimi çise indirmiştim hayatımda ilk defa gördüğüm daha adını bile bilmediğim bir kadın kucağında 4-5 aylık bebeğiyle yanıma gelip ayy yazık şu köpeğe bakacağına bir tane doğur da baksana demişti o an şoka girdim birkaç saniye cevap veremedim sonra, ben kısırım benim çocuğum olmuyor ama benden sana tavsiye sakın bana yaklaşma ben şizofreni hastasıyım şu an ilacımı yeni aldım ama bir daha ilacımı icmedigim ana denk gelirsen böyle salak salak konuştuğun için yatırır seni boğazlarım raporlu hasta olduğum için de ceza fln almam dikkat et dedim kadının bir koşarak kaçması vardı anlatamam kendimi şizofren yaptığıma değdi hahahahah artık bana kimse yaklasmiyor
Ettiğim halde alıyorum tabii ki canım isteyince sütlaç gibi tatlı yediğim oluyor ama haftada bir düşünelim bunu. Her gün bir meyve de yiyorum bu genelde muz oluyor bebişe yaraması için bazende muz+mandalina. Bunlardan dolayı bu kadar hızlı kilo alabileceğime inanmıyorum açıkçası.
Hahaha bende görümceme demiştim çocuğum olmuyor napalım nasip demiştimYaşadığım şehir o kadar bağnaz ki anlatamambak bir gün siteye köpeğimi çise indirmiştim hayatımda ilk defa gördüğüm daha adını bile bilmediğim bir kadın kucağında 4-5 aylık bebeğiyle yanıma gelip ayy yazık şu köpeğe bakacağına bir tane doğur da baksana demişti o an şoka girdim birkaç saniye cevap veremedim sonra, ben kısırım benim çocuğum olmuyor ama benden sana tavsiye sakın bana yaklaşma ben şizofreni hastasıyım şu an ilacımı yeni aldım ama bir daha ilacımı icmedigim ana denk gelirsen böyle salak salak konuştuğun için yatırır seni boğazlarım raporlu hasta olduğum için de ceza fln almam dikkat et dedim kadının bir koşarak kaçması vardı anlatamam kendimi şizofren yaptığıma değdi hahahahah artık bana kimse yaklasmiyor
ne güzel ağzının payını vermissinnn benim içim soğudu valla terbiyesiz insanlar ya nasıl böyle laflar etmeye cesaret buluyorlar anlamıyorum cok sinir oldum okurkenYaşadığım şehir o kadar bağnaz ki anlatamambak bir gün siteye köpeğimi çise indirmiştim hayatımda ilk defa gördüğüm daha adını bile bilmediğim bir kadın kucağında 4-5 aylık bebeğiyle yanıma gelip ayy yazık şu köpeğe bakacağına bir tane doğur da baksana demişti o an şoka girdim birkaç saniye cevap veremedim sonra, ben kısırım benim çocuğum olmuyor ama benden sana tavsiye sakın bana yaklaşma ben şizofreni hastasıyım şu an ilacımı yeni aldım ama bir daha ilacımı icmedigim ana denk gelirsen böyle salak salak konuştuğun için yatırır seni boğazlarım raporlu hasta olduğum için de ceza fln almam dikkat et dedim kadının bir koşarak kaçması vardı anlatamam kendimi şizofren yaptığıma değdi hahahahah artık bana kimse yaklasmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?