2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Canım geçen gün sen yazmıştın sütlaç meyve yiyorum falan diye. Bunlar şişiriyor insanı, bir de son dönemlerde ödem de fazla oluyor. Herkesin bünyesi Farklı. Mesela ben 2 ana öğün 2 ara öğün şeklinde besleniyorum kendi evime geçtiğimden beri ve bana yetiyor, hatta bazen 1 ara öğün . Çümkü porsiyonlarım büyük olduğu için acıkmıyorum. Bu arada bunu yapma sebebim kilo almamak değil, gereksiz kalorilerle vücudumu daha fazla yormak istemiyorum. Benim vücudum asla ama asla kiloyu sevmiyor. Aldığım 8-9 kilo bile kemiklerimi ağrıtmaya yetiyor.

O yüzden yediklerine dikkat et, ettiğin halde alıyorsan da buna yapabilecek hiçbir şeyin yok. Çünkü gebelikte vücudumuz bizden bağımsız çalışıyor.

Canım senin randevun ne zaman en son gittiğinde kaç kg dı bebiş ? Bizim aynı gün olacak ya merak ettim ben salı gideceğim bakalım
Benim randevum bugündü bebiş 2950 olmuş doktorumun dediğine göre 3300 3500 arası doğacak. Artık haftada 200 250 gr almaya başladılar. Ama benim bebeğime hiç belli olmaz beklenenden az da doğabilir

Bir ayda 5 kilo çok fazla.. hadi abur cubur yok ama karbonhidrat tatli meyve Nişasta içeren ürünler de yeme nasıl?

Benim randevum bugündü bebiş 2950 olmuş doktorumun dediğine göre 3300 3500 arası doğacak. Artık haftada 200 250 gr almaya başladılar. Ama benim bebeğime hiç belli olmaz beklenenden az da doğabilir
Ooo maşallah bebişe Bende sizin dediklerinizi yemeye çalıştım bu hafta bakalım haftalık 200-250 Gr alsa yeterli çok az kaldı. Sizi bir daha çağırdı mı doğumdan önce ?

Bugün konuştuk benzer bir konuyu eşimle. İstemsiz kardeşiyle eltimin çocuk yetiştirmesini karşılaştırıyor. Eltim çok rahattır; çocuk doğduğundan beri kaç kere hastanelik oldu, yaraları oldu falan. İşte kardeşimin eşinin asla gözü arkada kalmaz, bilir ki anneleri çocuklarına çok iyi bakar, kendisinden ödün verir falan filan diye.

Dedim peki kardeşinin gözü arkada kalır mı babasına bıraktığında? Ne kadar sağlıklı bir yol onunki de? Sonra kendi de itiraf etti sanırım ben de kendime yol yapıyorum diye her zaman söylüyorum, ben tabiki takıntılı bir anne olarak çocuğumun her şeyini bileyim yapabileyim ama dünyanın binbir türlü hali var, ben olmadığımda da babasıyla çocuk her şeyi yapabilmeliler. O yüzden springciğim dediğin şeyi kesinlikle kulağıma küpe yapıyorum

Son düzenleme:
Gerçekten kulağımıza küpe oluyor bu konuşulanlar çok şanslıyız

Kizlar bu bi ayda 3 haftada 5 haftada aldığınız kilolara cidden doktor normal diyor mu benim doktorum olsa Oklava ile kovalar beni , kilo konusunda hassas çünkü bebeğin toplam 5 kilosu olsa herşeyi dahil senin de max 5 kilo alman lazım gerisi boğazını tutmamak diyor . Ha ben hamileliğim başından beri kilo almadım sabit kaldı kilom ama ben bir ayda şu kadar aldım desem do normal gormezdi bunu okudum şimdi çoğu kişinin doktoru normal son ayda demiş benimki mi takıntılı acaba bana suan cok sasirtici geldi yazilanlar

Kızımda 41 kılo ıle hamıle kalıp 64 ıle doguma gırdım bunda 48 kılo ıle hamıle kalıp şu an 64 oldum Hiiiiiiiiç umrumda değil ama dişim agrıyor ıstedıklerımı yıyemıyorum Son ay bana kazık attı dişim ne güzel son ay dıye bol bol yıyecektım

Zaten daha doğar doğmaz değil de belli bir aydan sonra asla kaldırma deniliyor kendi uyanmadıkça. Ben harfiyen yaptım dediklerini kilosunda falan bir sıkıntı olmadı. Bi de hani bizde derler ya her gün yıka çocuk çabuk büyür diye onlarda öyle birşey yok. Ebe bana neredeyse 3 hafta yıkatmadı çocuğu. Annem her gün arıyordu kızım yıkasana diye ama ebe yıkama diyordu. Bize ters belki ama yine mantığıma yatan bir açıklaması olmuştu. Bebekler çok hassas bir cilt ile doğuyor ve bağışıklıkları için anne karnındaki o sıvı vücutlarında kaplı oluyor. Bebeği yıkadıkça hem hassalığını hem bağışıklığını düşürüp çocuğun cildini korunmaz hale getiriyorsun vücudun yararlı yağını yok ediyorsun ilerde de çok fazla alerjik sorunlarla karşılaşıyorsun demişti.Neredeyse tüm çocuk doktorları da bunu savunuyor orda. Hatta başlarda şampuan yağ krem falan da kullandırmıyorlar. Kim doğru bilemem ama mantığıma yatan şeylerde onlara uydum.

Burda da şu an diyorlar göbek bağı düşüne kadar çocuğu yollamayın diye. Eskiden bebek eve gelir gelmez yıkanırdı. Yazın doğan çocukları da yıkarken bir gün şampuanları bir gün şampuansın yıkayın diyorlar.

Bence sen oradakiyle burdaki farklılıkalrı anlat bize uyanları biz de uygulayalım

Ne güzel demişsin onlar söyleyince sıkıntı yok sen altta kalmayınca sıkıntı oluyor işte. İnsanlar söyledikleri yaptıkları davranışların karşılığını düşünmeden hareket ettikleri için. Daha doğrusu ben söylerim ama o bana birşey diyemez nasılsa diye arsızlıklarından oluyor bunlar

Yani her ay 5 kilo almadığım için pek bi tepki göstermedi açıkçası takıntılı olmasına rağmen çünkü hiç kilo almadığım aylarda olmuştu. Boğazı tutmakta önemli ama çok dikkat ettiğim aylar yine kilo aldığım olmuştu biraz bünye meselesi bence. Mesela 7 de yemek yedik şuan canım tatlı bişeyler istiyo yememek için 1 buçuk litre su içtim. Benim elimden gelen bu oldu valla

Ben bu insanları anlamıyorum bu lafları neden ediyorlar o zaman herkes tek çocukta kalmalı sanki onlar bakcak ya böyle düşünen yapmasın hic cocuk bitsin yani

Aklıma geldikçe yazarım inşallah mesela emziğe de karşı değiller hatta çocuk doktoruna gittiğimiz zaman doktor kendisi emzik verebilir miyim diye sormuştu biz eşimle çok şaşırmıştık ama onlar için bu da çok normal. Bir de mesela bizde 40 ın çıkana kadar bir yere gitme evden çıkma derler ama onlar 10 gün sonra annenin bebekle veya bebeksiz her gün dışarı çıkmasını öneriyor mutlaka hava al yürüyüş yap bir kahve iç gel diyorlar. Lohusa depresyonunu önlemek ve yürüyüş yapmanın sütün kalitesini arttırdığına inanıyorlar.

Ettiğim halde alıyorum tabii ki canım isteyince sütlaç gibi tatlı yediğim oluyor ama haftada bir düşünelim bunu. Her gün bir meyve de yiyorum bu genelde muz oluyor bebişe yaraması için bazende muz+mandalina. Bunlardan dolayı bu kadar hızlı kilo alabileceğime inanmıyorum açıkçası.

Öyle insanlara sıkıntı ceksen bile hep gülceksin harika gidiyor diceksin

Açıkçası bende doktor olsam banada normal gelmezdi. Bakalım benim doktorum ne diyecek

Aynen öyle canım bende öyle kolay kolay lafını esirgeyen biri değilim bence yeri geldiğinde böyle de olmak lazım. İçine atmadan kendine yük etmeden halledilmesi en güzeli
Ah ah kesinlikle katılıyorum, bir de anne çalışmıyorsa tamamen kalıyor yapışıyor hatta o yük üstüne. Çalışsa da çok bir şey farketmiyor az önce saydığım yok seni istiyor, yok memeni istiyor şeyleri yüzünden.

Bir de kesinlikle takıntılı olmamak lazım ben 1 yaşına kadar her gün kuzu kıymalı çorba yaptım günlük. Sanki 2 günlük yemek yese hasta olacakmış gibi düşündüm. Süt sağma makinesinin aparatlarını bile kimseye yıkatmadım yanlış deterjan kullanır iyice durulayamaz diye. Hala her şeyini ayrı yıkayıp ütülüyorum ama bu biraz zorunlu bizde. Yani çocuğun tüm bakımını üstlendim güvenemedim kimseye. Sonra bir gün doğum günümde eşimle ilk kez yemeğe çıkmak istedim çocuk olmuş 8 aylık yapışık ikiz gibiyiz. Annemlere yakın bi otele gittik yarım saat sonra aradılar çabuk gel krize girdi diye. Yani dediğin gibi hayatta her şey başımıza gelebilir çok büyük hataymış benim davranış şeklimde. Herkes elini taşın altına koyacak bu sefer, manevi koyamıyoruz maddi koyacak. Bende en kısa zamanda spora başlıcam kendime zaman ayırıcam bunda o hataları yapmıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…