- 26 Şubat 2021
- 2.315
- 2.925
- 83
- 35
Ah canım o boşboğazlar hepimizin etrafında var emin ol herkes aynı seylerden muzdaripBunu diyenler çok çocuklu birde kendi yapmış miss gibi çoluğu çocuğu oynuyor bana yapma diyoryap diyen tayfada vardı tabi büyüdü niye yapmıyorsunuz ben en son görümceme bunaldım ve olmuyor dedim yakamdan düşsün diye o kadar yap yap dediler kv görümce hamileyken 1 kez aramadılar destek olmadılar doğduktan sonra da sevmek isterler Beni doğum değil boş boğazlarla mücadele etmek zorlayacak
Kızlar sezeryan olursa bir gün hastanede kalınıyor ya yanımda kim kalması gerekir. Yani annem mi kalsın eşim mi kalsın sizce?
KatılıyorumSezaryende iki gün kalınıyor aslında genelde. Bence de kesinlikle eşle kalınmalı. Hem çok özel bir deneyim, insanın eşiyle paylaşması çok güzel oluyor. Hem de annelerimiz tabii iyi ki varlar, başımızın tacı olsunlar falan ama bu forumda da okuduğumuz üzere sınırı aşmaya çok meyilli olabilirler ve ortalama otuz yıl öncesinde kalmış deneyimlerini mutlak doğru diye öne sürüp gereksiz strese sokabilirler insanı. Eşlerin ise gerçekten kendine denileni harfiyen yapmaya en meyilli oldukları zaman o hastanedeki iki gün olacaktır kesinlikle
Tabii en doğru kararı eşini ve annesini en iyi tanıyan kişi olarak anne adayı vermeli.
Ama varya ben hep sessiz kaldım ya benden heleki toplum içinde öyle birşey beklemiyorlardı bide gülerek söylediğim için tepkide veremediler ama herkes anladı yaptığını aslında onların anladığı dil bu cidden sadece insanlığımızdan yapmıyoruz kırmıyoruz diye herşeyi kendilerine hak görüyorlar. Bende eski sessizliğimi kırmaya çalışıyorum yoksa doğumdan sonra uğraşamam bunlarla geçen kv emzirmek şöyle emzir ne olursa olsun falan 1 saat edebiyat yaptı dedimki ben emzirdim oğlumu 19 ay kızın emzirmedi ona anlat ve keyfi emzirmedi yaniAh canım o boşboğazlar hepimizin etrafında var emin ol herkes aynı seylerden muzdarip
Bende çok yukarda hissettim dün ama takip edince her yerden hissediyorsun o sesi tam noktaya gelince daha parmağın ucunda çok net hissediyorsun takip edince anlayacaksınBugün ilk defa bebeğin hıçkırığını kaburgalarımın hemen altında hissediyorum. Başı yukarı mı döndü acaba noldu
Ben henüz eşimle konuşmadım bu konuyu, tarih belli olamadığı için. Ama ilk anlarda gaz çıkarma vs durumlarında eşimin yanında rahatsız olur muyum acaba diye de düşünmedim değil. Bizim daha 1 yıl bile olmadı evliliğimizdeSezaryende iki gün kalınıyor aslında genelde. Bence de kesinlikle eşle kalınmalı. Hem çok özel bir deneyim, insanın eşiyle paylaşması çok güzel oluyor. Hem de annelerimiz tabii iyi ki varlar, başımızın tacı olsunlar falan ama bu forumda da okuduğumuz üzere sınırı aşmaya çok meyilli olabilirler ve ortalama otuz yıl öncesinde kalmış deneyimlerini mutlak doğru diye öne sürüp gereksiz strese sokabilirler insanı. Eşlerin ise gerçekten kendine denileni harfiyen yapmaya en meyilli oldukları zaman o hastanedeki iki gün olacaktır kesinlikle
Tabii en doğru kararı eşini ve annesini en iyi tanıyan kişi olarak anne adayı vermeli.
37+5 tam zamanlı doğum kabul edilir kuzu. Benimki tam 37+1 gibi alıncak seninkide öyle bişeydir muhtemelen. Yani aslında 4-5 gün falan erken alınmış olucak. 38. Haftada ya da 40. Haftada doğan bebeklerin bile yoğun bakıma girme ihtimalleri var. O tamamen bebekle alaka bir durum bebişlerimiz aktif olursa bir sorun olmayacak ve kucağımıza geleceklerMerhaba canım, seninle aynı haftalık hamileyim.Şiddetli bel ve bacak ağrımdan dolayı yürüyemediğim için 37. Haftada doğum yapma ihtimalim var benimde .Ama ağrım o kadar fazla ki nasıl geçecek 2 hafta bilmiyorum.Üzüntüden doktorla bile net konuşamadım.37. Haftada doğması riskli değil dimi canım
Haha Allahım bende o günleri görebilecek miyim eşim bazen diyor ki ikinci de beni sevmezse üçüncüyü yaparızBenim kızım da tam tersi.Mesela ben emzirdiysem eşim göğsünde gazını çıkarıp uyuttu. Gece bile emzirecek olsam mutlaka eşim kalktı alıp bana verdi yine aynı şekilde gazını çıkarıp uyuttu. Bezini devamlı eşim değiştirdi evde olduğu sürede.Bir buçuk yaşa kadar birlikte yıkadık. Eşim çocuğunun oyun arkadaşı oldu sağolsun beni çoğunlukla dinlendirmeye çalıştı. Ben de çalışmıyordum ücretsiz izindeydim ama işten eve gelir gelmez resmen üzerimden alıyordu bebeği. Peki sonuç ne olduiki buçuk yaşındaki kızım tam bir babacı oldu. Herşeyi babasının yapmasını istiyor üzerimi babam giydirsin beni kreşe babam götürsün yemeğimi babam koysun beni babam uyutsun canım babam bitanecik babam gibi gibi cümlelerle resmen beni yok sayıyor bir yandan işime geliyor bir yandan da trip atıyorum adam baya yorgun şimdi ikinci nasıl olacak acaba deyip duruyor
Dün gece bebeğum yine kesintisiz 2 saat ağladı sanırım. Emzirdim doyurdum ama durmadi. Kayınvalidem de eşimin yanında oturuyor. Eşime diyor ki doymadı mı acaba? Yani diyor ki mama yapalim. Evde mama olduğunu gördü ya kafası onda. Ben de en son attı kafam. Ben onu yeni emzirdim. Emdikçe de artacak sütüm. Sürekli sürekli mama yapalim demenin anlamı yok. Eşime döndüm. O mamayı de yarın evden yok ediyorssun. Eğer mama verilecekse bunu doktor dedi diye yaparım dedim. Sonra bozuldu gitti. Sabah da odaya gelirken gelebilir miyim diyor. Aslında kötü biri de değil de bu konuya takmis yaniLütfen bu gunler bir daha geri gelmez sakin ailelerin büyüklerin birbiri ile kendine hayatı zehir etme olabildiğince odanda tek emzir kokla sev ve ailen de olsa kırmaktan çekinme sen ne kadar sessiz kalırsan o kadar üstüne gelirler gerekirse sinir krizi geçirir gibi yap beni bunaltmayin nefes alamıyorum falan de rahat versin cenelerini tutsunlar .. İlk doğum sonrası kontrol sık olur zaten kilosundqn sarıldığında çiş sayısından kilo belli olur doktor ya da ebe seni yönlendirir. Hiç bir isterse şantiye elektriği olsun süt sağım makinesi bebek kadar güzel vakum ile çekemez ve bebeğin ağzından tükürük sayesinde dut oranı da artar bebek emdikce çene kasları yorulmaz tam tersi güçlenir. Dil bağı var mi doktoruna kontrolde baktir yoksa emmesi düzene girer . Kaynanalar malum da annene sinirlendim cidden anlayamıyorum lohusa kadına neden bu kadar yükleniyorlar tepende, emzirme özel bi an o an litfen odana geç rahat ol .. sen mükemmel bir annesin doğumun çok güzel geçti mükemmel bi sezeryan oykun oldu çok güçlüsün eminim annelik konusunda da şimdiden mükemmel oldun kimseye ihtiyacın yok aslında onlar sadece destek için var köstek olmamalılar..
Senin kaynana benim kauanana ile akraba mı acaba bi kulak var kadında yemin ederim trafikte bi sey fısır fısır desem ilerden duyuyor o yaşa gelsem ben kendi sesimi duyamam.. Ya cok konuşuyor çok karışıyor inan her hareketim yanlış her hareketim bilgisiz cahil geliyor ona . Bu sefer müdahale ederse komik olur ama çünkü kendi en son büyüttüğü çocuğun üzerinden 30 küsür yıl geçmiş benim en son büyüttüğüm çocuğum üzerinden 1 yıl geçti tekrar hamileyim yani ondan bin kat daha taze yeni bilgiye deneyime sahibim ağzını açmaması lazım aslında ama sanki kızımı ben büyütüp bakmıyorum gibi yine her şeye müdahale edercidden kendime sabir diliyorum kadın hiç benim kafa yapımda biri değil normal kafa ile zor çekiliyor lohusa kafası ile nasil dayanırım bilmem
Yurt dışı ve bizim ülkenin çocuk bakımı cidden çok farklı anlatıldikca anlıyorum sadece gece uyanmazsa kaldırma olayına pek sıcak değilim bence bebek uyuyorken kaldırılıp beslenilmeli çünkü katı gıda tüketmiyor sadece sıvı süt veya mama , mideleri ufacık ve sıvı gıda hemen bağırsaklara gidiyor mide boş bu yüzden bu pek benlik değil ama gerisi güzel. Tabi benim fikrim başkasına yanlış gelebilir ona da saygı duyarım.
Sık dişiniya benim oğlan bi dönse rahatlarım da suan sancim olsa bile zihin gücü ile yok yok diyorum
O masaji sen nasıl yapacaksin ?? Mümkün değil ki . Eşin yapar ancak . Çünkü vajina ya yapılan elle bir masaj bu o göbek ile benim mumkunatim yok
Canım benim tam 37 haftada yatisim yapıldı suni sancı takıldı 1 gün aldım açılma olmadı gece mola verdim dinlendim ertesi gün sabah tekrar takıldı doktor geldi suyumu patlattı hızlansin diye akşamına da doğumum oldu . Açılma hic olmazsa o akşam artık sezeryan a alacaktı.
4 cm de yapılıyor öncesi sonrası olmuyor tam o an olmalı. Yaklaşık yarım saat 45 dk rahatlatıyor bacaklarda uyuşma yapıyor ama yine yuruyebiliyorsun . Tam sancı esnasında yine ağrı oluyor ama hafifliyor. Belinden bi hortum çıkarıp omzuna yapistiriyorlar gerekirse 2. Dozu yapmak için orada duruyor . Yapanın elinden mı benim şansım mı yoksa bel fıtığı olduğu için mi bilmem bana çok zararı oldu aylarca bel ağrısı çektim kızım 1 yaşında hâlâ da tam anlamıyla geçmedi ama herkes aynı olacak diye bir şey yok başka yaptıran arkadaşım da çok memmun kaldı ve açılması çok hızlı olduğu için daha epidural etkisi geçmeden az sancı ile doğum yaptı sonrasında da bel ağrısı çekmedi ben etkisi 45 dk sürdü geçti yine ağrı çektim en son dayanamaz hale gelince ikinciyi istedim yaptılar ama artık sancı şiddetlendi diye hiç bi fayda görmedim bu sefer etki etmedi ama benim acı esigim ile ilgili olabilir herkes farklı yapıda.
N e g r o değil misiyahi bisküvi olayına aşırı güldüm
Not bu arada polemik yaşamışsın banlanmissin umarım dogurmadan gelirsin
Bacım buz falan hasta olursun tam miden çünkü üşütürsün kusarsın canına yazık. Bu çubuk dediğin akapuntur olayını anlamadım yalnız onu açıklar mısın ne oluyor tam olarak?
Allah im hepsi aynı demek ki
Ben 37+0da doğurdum kuveze girmedi. Solunum sıkıntısı yaşamıyorsa ve kilosu da uygunsa almiyorlarMerhaba canım, seninle aynı haftalık hamileyim.Şiddetli bel ve bacak ağrımdan dolayı yürüyemediğim için 37. Haftada doğum yapma ihtimalim var benimde .Ama ağrım o kadar fazla ki nasıl geçecek 2 hafta bilmiyorum.Üzüntüden doktorla bile net konuşamadım.37. Haftada doğması riskli değil dimi canım
Ben henüz eşimle konuşmadım bu konuyu, tarih belli olamadığı için. Ama ilk anlarda gaz çıkarma vs durumlarında eşimin yanında rahatsız olur muyum acaba diye de düşünmedim değil. Bizim daha 1 yıl bile olmadı evliliğimizdeannem sınırını bilen bir kadın, acaba ilk gece annem sonraki gece eşim mi kalsa diye düşünüyordum. Ama doktor tarih verince eşimle konuşup ona göre nihai kararı vereceğim
Aynı valla benim de 35+5, içimdeki bebek çıkacak biliyorum ama yani hala bebekli ev olacağı fikri çok garip geliyor ya, sanki başkasının bebeği olacakmış gibi uzun süren yalnızlık ve sakinlikten dolayı bencede. Grupta bir arkadaş doğduktan sonra sanki hep varmış gibi hissedeceksin demişti, bakalım merakla bekliyorumAynı düşünceler ve duygusallık bende de başladıkarşımdaki son günleri 37. Haftaya girdim. 6 yıllık evliliğin üstüne ilk çocuk bana göre hiç altı yıl değil daha kısaydı ama yalnızlığı özler miyim diye düşünüyorum ara ara sonra evde minik bir canın ağlaması sonra gülüşleri yeni düzene de alisacagiz.
Ben de artık doğsun diyorum ama sonra ayrı kalacağımızı düşününce hamilelik de çok güzel geliyor.sadece eşler bu durumda çok disarida onlar anlayamıyorlar
Ahahahah bencede kızına söylesin ilk önce bi bilgiç kesiliyorlar bu zamanda karısma işte zaten çözemediğimiz problem oldugunda danısılcak bişeyde danısırız ama duramıyorlar anacımAma varya ben hep sessiz kaldım ya benden heleki toplum içinde öyle birşey beklemiyorlardı bide gülerek söylediğim için tepkide veremediler ama herkes anladı yaptığını aslında onların anladığı dil bu cidden sadece insanlığımızdan yapmıyoruz kırmıyoruz diye herşeyi kendilerine hak görüyorlar. Bende eski sessizliğimi kırmaya çalışıyorum yoksa doğumdan sonra uğraşamam bunlarla geçen kv emzirmek şöyle emzir ne olursa olsun falan 1 saat edebiyat yaptı dedimki ben emzirdim oğlumu 19 ay kızın emzirmedi ona anlat ve keyfi emzirmedi yaniuğraşmak istemiyormuş şimdi oda pişman dedi Yoo dedim geçen yine emziremem diyordu bana hamile oda yaşımız da aynı sürekli kıyaslama yapmaya giriyor doğduktan sonrada maalesef baya bir kıyaslama yaşanacak keşke ben biraz büyütseydim sonra hamile kalsaydı
O nöbet tutma durumu bizimkinde de var. Babasını devamlı kapılarda bekler bir rahat vermez. Önceliği baba sonra da ben. Baba yoksa anne aklına gelir.Ben de eşime diyorum bu bebeğimi sana vermeyeceğim o da beni çok sevecek diyorum.Haha Allahım bende o günleri görebilecek miyim eşim bazen diyor ki ikinci de beni sevmezse üçüncüyü yaparızYa inan ilk günler üstünü bile değiştiremiyordum hep babası yapıyordu banyosunu dahil ben onun dediklerini yapıyordum. Su dök havluyu getir filan kontrol ondaydı aşırı ilgilidir Sonra sonra nasıl olduysa üstüme kaldı resmen oyuna geldim Her akşam dışarı çıkıyorlar bazen öğle arasında da çıkarıyor evden çıkarken annecim sarılabilir miyim beni merak etme hemen gelicem diyor Evladım git kurban olayım modundayım Çok merhametli çok düşünceli de bir çocuk memem yara oluyor dedim o kadar sevmesine rağmen hiç zorlamadı beni kolayca bıraktı. Dün gece hastayım diye uyumadı elimden tuttu diğer koluma da kendi saatini taktı filan insan kıyamıyor evlat çok başka bir şey ama tuvaletimi de tek yapmak istiyorum artık içeri almazsam kapıda nöbette filan okul şart bize de dur bakalım
Kendim de eğitime henüz gitmedim sürekli Online eğitimÖnemli olan senin rahat etmen tabii. Annenle daha rahat edeceğini düşünüyorsan böylesi daha iyi olabilir.
Bu arada ben ilk gebeliğimde eşimi de eğitime yollamıştımBayağı faydalı oluyor, baba eğitimi bulursanız hiç acımayın, gönderin
Aynen aynen yollayacağım mart gibi başlarız bizde şu salgınlar biraz hafiflesin, inşallah o zamana kadar dayanmaya bu günlerin bir daha gelmeyeceğine inanarak geçirmek istiyorumO nöbet tutma durumu bizimkinde de var. Babasını devamlı kapılarda bekler bir rahat vermez. Önceliği baba sonra da ben. Baba yoksa anne aklına gelir.Ben de eşime diyorum bu bebeğimi sana vermeyeceğim o da beni çok sevecek diyorum.
Kesinlikle okula yolla bizimkine iyi geldi. Anne baba dışında başka insanlarında var olduğunu görmüş oldu. Biraz da kendi başına kalması iyi oldu zorluk görsün biraz. Şükür bizimkisi artık zorlanmadan gidiyor çok da seviyor. Kardeşi gelirse en azından ona daha fazla vakit ayırabiliriz bu şekilde
Sen ona dünyalar güzeli tarifsiz bir duygu yasatcaksın gazmış bilmem neymiş bunlar hicbişey emin ol ben eşimden bunları duymustum sen bana tarifsiz duygu yasattın rahat ol herseyinle ilgilenirim asla tiksinmem falan demişti hani kanamamız falan oluyoya depend değişmede hep eşim yardım etti inanılmaz rahattım annemde öyle olamazdım sanırım ben tedirgin olmustum rahatlatmıstı beni bu cocugu tek basımıza yapmıyoruz sonuctaBen henüz eşimle konuşmadım bu konuyu, tarih belli olamadığı için. Ama ilk anlarda gaz çıkarma vs durumlarında eşimin yanında rahatsız olur muyum acaba diye de düşünmedim değil. Bizim daha 1 yıl bile olmadı evliliğimizdeannem sınırını bilen bir kadın, acaba ilk gece annem sonraki gece eşim mi kalsa diye düşünüyordum. Ama doktor tarih verince eşimle konuşup ona göre nihai kararı vereceğim
Bence eşin kalsın hem hiç unutulmayacak bir anı oluyor hem de babalığı doğduktan sonra idrak ediyorlarBen henüz eşimle konuşmadım bu konuyu, tarih belli olamadığı için. Ama ilk anlarda gaz çıkarma vs durumlarında eşimin yanında rahatsız olur muyum acaba diye de düşünmedim değil. Bizim daha 1 yıl bile olmadı evliliğimizdeannem sınırını bilen bir kadın, acaba ilk gece annem sonraki gece eşim mi kalsa diye düşünüyordum. Ama doktor tarih verince eşimle konuşup ona göre nihai kararı vereceğim
Ay bu kocalar bizden pimpirikli yaaaEşime böyle bişey söylesem neler olur düşünemedim şimdiadam markette bile yok karnıma vuracaklar, yok ayağım bir yere takılacak, yok emniyet kemeri sıktı vs vs takıntı sahibi oldu. İstanbulda olsak ve Taksim Kadıköy falan desem eve kilitler herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?