Kendim de eğitime henüz gitmedim sürekli Online eğitimo da mecbur dinliyor, bak unutma Sakın şöyle böyle durumları diyorum böyle böyle olacak inşallah. Eşim aşırı derece çocuk düşkünü, yeğenlerine falan gerçekten kendi babalarından daha sabırlı, daha ilgili. İnşallah sağlıkla birlikte büyütürüz
Bu bilmişlik nesilden nesile geçen birşeymiş bizde böyle oluyormuşuz birde yaşlanıncaAhahahah bencede kızına söylesin ilk önce bi bilgiç kesiliyorlar bu zamanda karısma işte zaten çözemediğimiz problem oldugunda danısılcak bişeyde danısırız ama duramıyorlar anacım
Evet öyle yaptım en çok en üstteydiBende çok yukarda hissettim dün ama takip edince her yerden hissediyorsun o sesi tam noktaya gelince daha parmağın ucunda çok net hissediyorsun takip edince anlayacaksın
Ay allah korusun insallah cok güzel kayınvalide oluruzBu bilmişlik nesilden nesile geçen birşeymiş bizde böyle oluyormuşuz birde yaşlanınca
Ay bu kocalar bizden pimpirikli yaaa7 sene boyunca hafa sonları bakala, fırına kim gidecek kavgası yaptık, şimdi markete ben gideyim yürüyüş olsun dememe kalmaan bakıyorum ayakkabılarını giyinmiş gidiyor :) çocuk çarparlış, bisikletli çarparmış, insanlar dikkat etmiyor arabalar her yerden çıkıyormuş Allahımmmm
Eşimde annemde kalmıştı özel hastane sorun yaşamamıştım aklınızda bulunsun seninle aynı hastanede doğum yapıcaz zaten sorun olmaz bu durum ikisinede ihtiyacı oluyor insanın, bu sefer kızım olduğu için kardeşim ilgilenicek annem yemeğini çorbasını yapmaya gider veya teyzem yapar diye düşünüyorum kızım gün içinde gelip gider yanımıza falan bakalım ayarlıcaz ama ikiside kaldı bende :)Ben henüz eşimle konuşmadım bu konuyu, tarih belli olamadığı için. Ama ilk anlarda gaz çıkarma vs durumlarında eşimin yanında rahatsız olur muyum acaba diye de düşünmedim değil. Bizim daha 1 yıl bile olmadı evliliğimizdeannem sınırını bilen bir kadın, acaba ilk gece annem sonraki gece eşim mi kalsa diye düşünüyordum. Ama doktor tarih verince eşimle konuşup ona göre nihai kararı vereceğim
Ohh çok iyi demişsin işte her konuşulan bir gün gelir yüzüne öyle şşıılaakk diye vurulurHahaha bende görümceme demiştim çocuğum olmuyor napalım nasip demiştimbenim 2 yıl sonra oldu ilk oğlum çok uzun bir süre değil ama etrafımdakiler için baya uzundu geçen konusu açıldı şimdiki gençler yapmıyor çocuk vs diye bende herkesin içinde ohooo benim arkamdan ne kısır diye dedikodular döndü dedim kv eltim görümcem baya bakıştılar biz demedik öyle birşey dediler bende siz mi dediniz niye üstünüze alınıyorsunuzz dedim resmen 7,8 senenin intikamı oldu
Şey de olabilir sen hıçkırırken sadece miden oynamıyor refleksle bütün vücudun oynuyor ya? Belki ayakları da oynuyordurBugün ilk defa bebeğin hıçkırığını kaburgalarımın hemen altında hissediyorum. Başı yukarı mı döndü acaba noldu
Ettiğim halde alıyorum tabii ki canım isteyince sütlaç gibi tatlı yediğim oluyor ama haftada bir düşünelim bunu. Her gün bir meyve de yiyorum bu genelde muz oluyor bebişe yaraması için bazende muz+mandalina. Bunlardan dolayı bu kadar hızlı kilo alabileceğime inanmıyorum açıkçası.
Canım bi troid mi baktırsan guatr mi ne deniyor o çalışmayınca da çok kilo alımı olir derler bilmiyorum belki de şekerin çıktı haberin yok son haftalarda çıkabiliyor ya sa belki tamamen normal doktorun sorun görmezEkmek tüketmiyorum. Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı tercih ediyorum onuda sayılı kaşık koyuyorum. Makarna vsde aynı şekilde. Her gün bir muz yiyorum bazen bir gün ara veriyorum. Bazende muz+baska meyve olabiliyor ama ondan da bir adet. Kahveye vs şeker kullanmıyorum ki o da günde bir bardak zaten. Haftada bir veya iki canım tatlı isterse yiyorum o da mesela bir dilim bir kase gibi abartarak değil.
Sen dene işe yararsa ben de deneyeyimAynen öyle ya mahvoldum zaten ne günlere kaldıkben dizide gördüm ama kaçıncı bölüm bulamadım ya saçma bir diziydi zaten yöntem böyle ama sanırım benim için bu da geç 33 35 diyo
Doğumlarda moksibüsyon yöntemi Türkiye'de de uygulanmaya başlandı
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanında anne karnında ters pozisyonda duran bebeğin hareketleri uyarılarak kendiliğinden baş aşağı normal doğum pozisyonuna dönmemedimagazin.com.tr
Allah seni güldürsün kız inan kahkaha attım süpersin yaaaYaşadığım şehir o kadar bağnaz ki anlatamambak bir gün siteye köpeğimi çise indirmiştim hayatımda ilk defa gördüğüm daha adını bile bilmediğim bir kadın kucağında 4-5 aylık bebeğiyle yanıma gelip ayy yazık şu köpeğe bakacağına bir tane doğur da baksana demişti o an şoka girdim birkaç saniye cevap veremedim sonra, ben kısırım benim çocuğum olmuyor ama benden sana tavsiye sakın bana yaklaşma ben şizofreni hastasıyım şu an ilacımı yeni aldım ama bir daha ilacımı icmedigim ana denk gelirsen böyle salak salak konuştuğun için yatırır seni boğazlarım raporlu hasta olduğum için de ceza fln almam dikkat et dedim kadının bir koşarak kaçması vardı anlatamam kendimi şizofren yaptığıma değdi hahahahah artık bana kimse yaklasmiyor
Burada 3. Trimiser de herhangi bir haftada 1 kilodan fazla almayan yok gibi neredeyse doktorları da normal görmüş ben de ilk şaşırdım ama demek ki normal bilemedimKilo konusu kişiden kişiye değişiyor ama normal veya düşük kiloyla hamile kalanlar için ortalama 15 kg normal kabul ediliyor bildiğim kadarıyla. Fazla kilolu kalanların 7 yi geçmemesi öneriliyor. (Bana 5.5-6 yeter demişti galiba diyetisyen). Yalnız benim hamilelik kitabımda şöyle bir not vAr: 3 trimesterda herhangi bir haftada 1 kilodan fazla alırsanız ve nedeni aşırı yeme veya sodyum tüketme değilse, doktorunuza danışın. 4.-8. Aylar arasında hiç kilo almazsanız da danışın. Belki doktorun bir fikir verir yemediğin halde aldığını düşünüyorsan.
Dün gece bebeğum yine kesintisiz 2 saat ağladı sanırım. Emzirdim doyurdum ama durmadi. Kayınvalidem de eşimin yanında oturuyor. Eşime diyor ki doymadı mı acaba? Yani diyor ki mama yapalim. Evde mama olduğunu gördü ya kafası onda. Ben de en son attı kafam. Ben onu yeni emzirdim. Emdikçe de artacak sütüm. Sürekli sürekli mama yapalim demenin anlamı yok. Eşime döndüm. O mamayı de yarın evden yok ediyorssun. Eğer mama verilecekse bunu doktor dedi diye yaparım dedim. Sonra bozuldu gitti. Sabah da odaya gelirken gelebilir miyim diyor. Aslında kötü biri de değil de bu konuya takmis yaniher neyse ben uzatmadım normale döndük. Allah var yatağıma kadar yapıyor yani. Akşamki tartışmadan sonra bugün de pek bir iyiydik. Allah'ıma şükür de bugün süt gelmesi düzene girdi. Süt sağma makinesi ile sağdım ki gece ağlarsa takviye yapayım kızıma. Kayınvalide de gördü. Şimdi de güncel konumuz göbeğin sarılması (konu şahsi annemden çıktı) göbeğini sar yoksa göbeğin şiş kalır diyorlar. Tamam saracam da şu an çok erken. Daha 5 gün önce yaptım doğumu. İç organlar bile yerine anca yerleşmiştir. Yani şunu anladım ki takmamak gerekiyor gerçekten. Yoksa bir konu bitince başka konu başlıyor. Buluyorlar yani. Ben de duymuyorum artık. Sözlerine karşı antikor üretti vücudum.
Benimkinin tam başı göbek deliğimin üstünde ya sağa koyuyor ya solaBugün ilk defa bebeğin hıçkırığını kaburgalarımın hemen altında hissediyorum. Başı yukarı mı döndü acaba noldu
Nasıl anlıyorsun kafası olduğunu? Benim de göbeğimin ortasında kemikli bi yerleri geziyor. Hatta genelde sağ ve sol yanıma aynı anda bi yerlerini dayıyor ve iki yandan geriyor karnımı. Neresi nerede hiç anlayamıyorumBenimkinin tam başı göbek deliğimin üstünde ya sağa koyuyor ya solaben mayıs 2021 annelerinde tek bir makat hikayesi okumadım, maşallahımız var gerçekten başta popo sanıyordum bende ama değilmiş
Bende hiç anlamıyorduk geçen doktora gittim eliyle muayene etti önce dönmüş olabilir dedi. Çünkü tam göğüs altımda da değil kafa aşağıda aslında. Göbek deliğinin üstünde yumru gibi bir sertlik var popo mu kafa mı emin olamadığım oraya bir tuttu kafası burda dedi. Hala aynı yumru oralarda bazen kayboluyor ama sonra geri geliyor. Bazen diyorum belki ayaktır ama eşi olurdu yakınlarda herhalde ayağının. Eşimde bu kadar büyük ayak mı olur bariz kafa diyor. Kendimi bile kandıramıyorum yaniNasıl anlıyorsun kafası olduğunu? Benim de göbeğimin ortasında kemikli bi yerleri geziyor. Hatta genelde sağ ve sol yanıma aynı anda bi yerlerini dayıyor ve iki yandan geriyor karnımı. Neresi nerede hiç anlayamıyorum
Ben o boş boş dolanmaları aylardır yapamıyorumDoğumdan sonra markete gitme kavgaları ayrı bir şekle giriyor yalnız.Hele de market yakınsa, ben gidicem ben gidicem kavgaları başlıyor ve gerçekten o markette beş on dakika olsa da boş boş dolaşmak, reyonlara böyle boş boş bakmak, elini kolunu sallayarak markete yürüyüp dönmek falan insana öyle iyi geliyor ki, anlatamam. Şimdi tamam da doğumdan sonra market işini beylere kaptırmayın, benden söylemesi
Banada kafa aşağıda popo yukarda dedi son kontrolde ama plasenta hala aşağıdaymış. Bebek dönsede o yer değiştirmeyor bazen demekkiBende hiç anlamıyorduk geçen doktora gittim eliyle muayene etti önce dönmüş olabilir dedi. Çünkü tam göğüs altımda da değil kafa aşağıda aslında. Göbek deliğinin üstünde yumru gibi bir sertlik var popo mu kafa mı emin olamadığım oraya bir tuttu kafası burda dedi. Hala aynı yumru oralarda bazen kayboluyor ama sonra geri geliyor. Bazen diyorum belki ayaktır ama eşi olurdu yakınlarda herhalde ayağının. Eşimde bu kadar büyük ayak mı olur bariz kafa diyor. Kendimi bile kandıramıyorum yani
Hiç bilmiyorum ki canım valla okudukça bir sürü değişik şey öğrendim. Bazıları yüz geliş geliyormuş o da zormuş bazıları yan duruyormuş tam makatta değil. 37 38 de dönen de okudum tek tük. Artık hayırlısı diyelim ne diyelimBanada kafa aşağıda popo yukarda dedi son kontrolde ama plasenta hala aşağıdaymış. Bebek dönsede o yer değiştirmeyor bazen demekki
Benimki yine döndü gibi geliyor bana.. Bugün göbeğim acayip şekil değiştirdi. Sağdan sola gerildi falan bişeyler olduHiç bilmiyorum ki canım valla okudukça bir sürü değişik şey öğrendim. Bazıları yüz geliş geliyormuş o da zormuş bazıları yan duruyormuş tam makatta değil. 37 38 de dönen de okudum tek tük. Artık hayırlısı diyelim ne diyelim
Hayırlısı olsun vallahi hakkımızda ben artık hiç bir şeye şaşırmamBenimki yine döndü gibi geliyor bana.. Bugün göbeğim acayip şekil değiştirdi. Sağdan sola gerildi falan bişeyler oldu
Kız eşim yapacak zaten ben nasıl yapimLütfen bu gunler bir daha geri gelmez sakin ailelerin büyüklerin birbiri ile kendine hayatı zehir etme olabildiğince odanda tek emzir kokla sev ve ailen de olsa kırmaktan çekinme sen ne kadar sessiz kalırsan o kadar üstüne gelirler gerekirse sinir krizi geçirir gibi yap beni bunaltmayin nefes alamıyorum falan de rahat versin cenelerini tutsunlar .. İlk doğum sonrası kontrol sık olur zaten kilosundqn sarıldığında çiş sayısından kilo belli olur doktor ya da ebe seni yönlendirir. Hiç bir isterse şantiye elektriği olsun süt sağım makinesi bebek kadar güzel vakum ile çekemez ve bebeğin ağzından tükürük sayesinde dut oranı da artar bebek emdikce çene kasları yorulmaz tam tersi güçlenir. Dil bağı var mi doktoruna kontrolde baktir yoksa emmesi düzene girer . Kaynanalar malum da annene sinirlendim cidden anlayamıyorum lohusa kadına neden bu kadar yükleniyorlar tepende, emzirme özel bi an o an litfen odana geç rahat ol .. sen mükemmel bir annesin doğumun çok güzel geçti mükemmel bi sezeryan oykun oldu çok güçlüsün eminim annelik konusunda da şimdiden mükemmel oldun kimseye ihtiyacın yok aslında onlar sadece destek için var köstek olmamalılar..
Senin kaynana benim kauanana ile akraba mı acaba bi kulak var kadında yemin ederim trafikte bi sey fısır fısır desem ilerden duyuyor o yaşa gelsem ben kendi sesimi duyamam.. Ya cok konuşuyor çok karışıyor inan her hareketim yanlış her hareketim bilgisiz cahil geliyor ona . Bu sefer müdahale ederse komik olur ama çünkü kendi en son büyüttüğü çocuğun üzerinden 30 küsür yıl geçmiş benim en son büyüttüğüm çocuğum üzerinden 1 yıl geçti tekrar hamileyim yani ondan bin kat daha taze yeni bilgiye deneyime sahibim ağzını açmaması lazım aslında ama sanki kızımı ben büyütüp bakmıyorum gibi yine her şeye müdahale edercidden kendime sabir diliyorum kadın hiç benim kafa yapımda biri değil normal kafa ile zor çekiliyor lohusa kafası ile nasil dayanırım bilmem
Yurt dışı ve bizim ülkenin çocuk bakımı cidden çok farklı anlatıldikca anlıyorum sadece gece uyanmazsa kaldırma olayına pek sıcak değilim bence bebek uyuyorken kaldırılıp beslenilmeli çünkü katı gıda tüketmiyor sadece sıvı süt veya mama , mideleri ufacık ve sıvı gıda hemen bağırsaklara gidiyor mide boş bu yüzden bu pek benlik değil ama gerisi güzel. Tabi benim fikrim başkasına yanlış gelebilir ona da saygı duyarım.
Sık dişiniya benim oğlan bi dönse rahatlarım da suan sancim olsa bile zihin gücü ile yok yok diyorum
O masaji sen nasıl yapacaksin ?? Mümkün değil ki . Eşin yapar ancak . Çünkü vajina ya yapılan elle bir masaj bu o göbek ile benim mumkunatim yok
Canım benim tam 37 haftada yatisim yapıldı suni sancı takıldı 1 gün aldım açılma olmadı gece mola verdim dinlendim ertesi gün sabah tekrar takıldı doktor geldi suyumu patlattı hızlansin diye akşamına da doğumum oldu . Açılma hic olmazsa o akşam artık sezeryan a alacaktı.
4 cm de yapılıyor öncesi sonrası olmuyor tam o an olmalı. Yaklaşık yarım saat 45 dk rahatlatıyor bacaklarda uyuşma yapıyor ama yine yuruyebiliyorsun . Tam sancı esnasında yine ağrı oluyor ama hafifliyor. Belinden bi hortum çıkarıp omzuna yapistiriyorlar gerekirse 2. Dozu yapmak için orada duruyor . Yapanın elinden mı benim şansım mı yoksa bel fıtığı olduğu için mi bilmem bana çok zararı oldu aylarca bel ağrısı çektim kızım 1 yaşında hâlâ da tam anlamıyla geçmedi ama herkes aynı olacak diye bir şey yok başka yaptıran arkadaşım da çok memmun kaldı ve açılması çok hızlı olduğu için daha epidural etkisi geçmeden az sancı ile doğum yaptı sonrasında da bel ağrısı çekmedi ben etkisi 45 dk sürdü geçti yine ağrı çektim en son dayanamaz hale gelince ikinciyi istedim yaptılar ama artık sancı şiddetlendi diye hiç bi fayda görmedim bu sefer etki etmedi ama benim acı esigim ile ilgili olabilir herkes farklı yapıda.
N e g r o değil misiyahi bisküvi olayına aşırı güldüm
Not bu arada polemik yaşamışsın banlanmissin umarım dogurmadan gelirsin
Bacım buz falan hasta olursun tam miden çünkü üşütürsün kusarsın canına yazık. Bu çubuk dediğin akapuntur olayını anlamadım yalnız onu açıklar mısın ne oluyor tam olarak?
Allah im hepsi aynı demek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?